Kayınvalidem her gün evime geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkinci çocuğa baktıracakmış yalnız.
Artık ikinciyi de büyütsün başka çocuk yapmayacaksa önerinizi yapar zaten belli.

Yani öngörü konusunda sıkıntı yaşadığınız kesin . Kendim bakarım yine de kayinvalidemi düzenli çağırıp evimiz ortakmiş gibi onu alıştırmam başkası için de aynı şeyi düşünüyorum . Şu an rahatsız olmanız çok normal kendi anneniz olsa bile rahat edemezdiniz muhtemelen ama daha ikinci çocuk için bakmaya gelecek anladığım kadarıyla şunu kavramanız lazım o eşinizin annesi çocukların bakıcısı değil . Doğal olarak o evi ve çocukları sahiplendi . Bu düzeni yıkmanız için tek çözüm ya çocuklarınıza siz bakacaksiniz ya da bakıcı tutacaksınız .

Oldu canım 1 ay sonrada yüzsüz yüzsüz anneciğim çocuğuma gel bak desin

Siz de kendi kendinize takılın evinizde
Veya TV izlerken bir şeyler verin önüne çamaşır verin katlayiversin mesela fasulye verin kırsın siz de pişirip yerlestirirsiniz yardim da etmiş olur

Diyemez işte. Ben olsam asla evime gelmesini istemem, ama bu sebeple cocuk da baktirmam yani. Hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorlar
Ama aralarında bi sorun yokmuş ki neden asla evine gelmesin sonuçta oğlu torunu var
Tamam çocuğa bakmadığını farzedelim yinede asla gelmesin demek bana göre saygısızca

Haklisiniz abartmıyorsunuz istememeniz çok doğal. Ama pastam dursun karnım doysun olmuyor işte. Ben bu ülkede kv'lere de üzülüyorum yıllarca torun bakıyorlar o eve alışıyorlar yaşıyorlar gelinle oğluyla torunlar büyüyunce istemiyorum git deniyor bu çok üzücü bi şey bence. Yani su an istememekte haklisiniz bu arada en dogal hakkiniz ama 2. Cocuk dogunca yine cagiracaksiniz. Ya konusun sabah gelsin akşam gitsin çocuk bakımında ya da bakıcı tutun ileride

Son düzenleme:
Çocuğumuzun bakıcısı vardı esasen. Çocuğa o bakmıyordu. Geçen yıl yaşadığımız yere yerleştiler. Haliyle ben bakarım artık dedi. İşimizi görme gibi bir durum yok yani. Çocuğa 3 gün öğlene kadar bakıyordu sadece. Eşi vefat edince yalnız kalmak istemedi. Önce gündüz kendi evinde akşam uyumaya bize geliyordu. Sonra baktım işler değişti. Tabi yeni bebek durumunu eşimle konuştum. Bu şekilde olacaksa bakmasın dedim. Eski bakıcımızla devam ederiz dedim. O da annesiyle konuştu. Dediğim gibi 3 gün evine gidip yine geri geldi. Ben çözüm önerisi ve fikri olan arkadaşlardan yorum istiyorum.

Öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum. Madem izinlisin kv iş yaptır, yorulsun iki üç gün üst üste yaptır. Annecim sen yapıver ben kendimi kötü hissediyorum de. Daha az gelir.. sonrasına bakıcıyla devam edersiniz. Anne canın sıkılınca hep gel dersin..

Bu detayi keske konuda belirtseydiniz. Eşinizle tekrar konusun o da net olarak konuşsun annesiyle olmuyor böyle desin

Ama aralarında bi sorun yokmuş ki neden asla evine gelmesin sonuçta oğlu torunu var
Tamam çocuğa bakmadığını farzedelim yinede asla gelmesin demek bana göre saygısızca
Asla gelmesinden kastim, oyle istedigi vakitte kendi evi gibi gidip gelemez. Misafir olarak esim de varken gelsin oglunu torununu gorsun gitsin mesela. Eve alip , evi ona tesim edip cocugu birakip, sonra da gelmesin demek coook sacma

Bu detayi keske konuda belirtseydiniz. Eşinizle tekrar konusun o da net olarak konuşsun annesiyle olmuyor böyle desin
Şuan doğurmak üzere hamile bir kadınım. Biraz da yorgunum. Maddi olarak hiç bir sıkıntım yok. Bakıcı masrafı gibi bir endişem de yok. Eski bakıcımız da eşimin akrabasıydı.Güveniyorduk yani. Buraya döndükleri için bakmak istedi. Hayır bakamazsın diyemezdim kendi torunu sonuçta... sabah gelip bakıyor sonra evine gidiyordu. Genelde biz onları sürekli akşamları ziyaret ederdik. İşte bu vefat olayı olunca evde yalnız kalamıyorum dedi. Anlayışla karşıladım. Sadece akşamları gelip kalıyordu önce... İşte sonra böyle olduk. Kırmak da istemiyorum kötü birisi asla değil. Sadece bunaldım sanki. Hormonal mi diyorum acaba. Ona da üzülüyorum gerçekten ama her gün kendi annemi evde görsem bunalırım. Biraz sakinliği, kendi alanımı seven biriyim.

Kendi istesin istemesin farketmez. Birine minnet edip isinizi gordururseniz o da bunun karsiligini alir. Bu duzenn degismesini istiyorsaniz kayinvalidenize hiçbir sekilde cocuk baktirmayacaksiniz. 2.cocugumuza bakici bakacak deyip kestirip atacaksiniz. Hem kayinvalidenize baktirip hem uzak durmasini beklemeyin

1.5 yıldan sonra veryansın ederseniz yanlış anlaşılırsınız tabiki.Başında kabullenip sonradan rahatsız olunca haliyle kayinvalidenizi çıkarınız için kullandığınızı düşündüm bende.
Kendinize ait alan istemeniz normal.Bunun için de bu saatten sonra yapılacak şey ikinci çocuk icin bakıcı tutmak istediğinizi söyleyerek,kayinvalidenizin sürekli kalmasına engel olmalısınız.

Ben bunun minnet olduğunu düşünmüyorum. Zaten bakıcısı olan bir çocuk. Kendi torununa bakmak istedi. Kalkıp hayır bakamazsın desem eşimle de sorun yaşardım. Sonuçta vefat olayını ve bu duruma dönüşmemizi tahmin edemezdim.

Benden duymuş olmayın ama kv deniz size yerleşmiş artık
Kendi evine 3 gün gidip geri dönüyorsa zaten sizinle yaşıyor demektir, aksi halde tersi olurdu.
Doğum sonrası bakıcı olacaksa durum değişirmi emin değilim, yani evde bebek sesi fazladan biri giden gelen birileri olunca rahatı bozulabilir.
Eşinize annesinin herzaman gezmeye gelip kalabileceğini ama asla bu şekilde devam etmek istemediğinizi tekrar söyleyin bence

Tek çözüm acikca konuşmak kalıyor . Ya suratinizi asacaksiniz ya da açık açık ben evde yanlız kalmak istiyorum lohusa bunalımındayim deyin eşiniz daha sık ziyarette bulunsun sizde bence bakıcı çağırın muhakkak bir daha hiçbir konuda destek kabul etmeyin .

Madem doğru olan bu doğurduklarında ileride sana aynısını yapar. Sen de tek başına evinde izlersin televizyonunu. Zararı olsa bir şey demem kadın evin içinde ses var diye gelmiş laf bulunmamalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…