Kayinvalidem ile konuştum

Pearl whites

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
763
166
123
Merhaba bayanlar,
Öncelikle buraya yazmaktaki amacım biraz rahatlamaya ihtiyacım var elbette daha büyük dertleri olan insanlar var ama bu da benim sorunum işte. Kv ile aynı binada yaşıyoruz ev onlara ait. Daha önce eve anahtarla girme mevzuları falan oldu çok onları aştık eşim sayesinde şimdi de çocuğumuz olduğundan beri o kadar bunalttı ki beni anlatamam. Zaten doğum sonra baya problemler yaşadık annem geldi 10 gün kaldı onların hiç hoşuna gitmedi olaylar olaylar. Öncesinde günde 3 4 defa gelirdi çeşitli bahaneler üreterek ki surat yaptığım halde sonra günde 1 e azalttı. Geçen ben evde yoktum bişey lazım olmuş eşime sormuş o da gir al demiş ama o gitmiş çiçekleri sulamis toprakları karıştırmış bazılarına toprak eklemiş boş saksı vardı tohum ekmiştim ondakileri paylaştırmis diğer saksilara. Sorun o değil tabii ki sorun şu benim evime girip de bunları yapmasını kim istedi ve başka bişey yapmayacağını ben nerden bileyim. Çağırdım kahve yaptım konuşayım dedim gayet kibar bir şekilde anlattım ben bu tarz şeylerden rahatsız oluyorum dedim günde kaç defa geliyorsun bazen özelimiz var mı yok mu düşünmüyorsun dedim (misafir varsa hiç şaşmaz mutlaka gelir) başladı aglamaya biz torunuyuz görmicek miyiz diye ya anne ağlama bak kötü bişey söylemiyorum konuşalım halledelim dedim kalktı gitti. Çok moralim bozuk kaynanam soğuk bir insan hiçbir zaman çok yakın olamadık üstüne evime müdahaleleri ve kizimi kendilerine çekme çabaları derken zaten çok soğudum ama küs olmak da istemem. Özünde kötü bir insan değil ama hep torun torun yani kizimi sorarken bile adıyla sormaz kızım napiyor der onlarda kalsın onlara yakın olsun hep çabaları bu yönde. Ben çok bunaldım niyetim konuşmak ve biraz olsun dikkat etmeseydi ama o ağladı ve gitti..

Evimi karıştırılmasından hiç haz etmem kendi annem dahi olsa rahatsız olurum herkesin bi düzeni tertibi vardır
Torunu kendine çekme çabasınıda inan anlamıyorum çünkü bendede var aynı modelden,
Aradığında kızımı sorduğunda annesinin güzel kızı ne yapıyo diyo ( burda annesi kendi kızı da benim kızım oluyor ) :KK53:
Ben artık Belli bi çağdan sonra aklın gittiğine inanıyorum ..
Hoş görmek lazım yoksa işin içinden çıkamıyorum

Valla kızım napıyor demesinde ne var ben yeğenlerimi sorarken bile yavrular napıyor yavrum napıyor diye sorarım, gelinimizde benim Oğlumu sorarken öyle sorar, çok abartıyorsunuz bu konuda nden kıskanıyorsunuz ki babaannesinin kızınızı sevmesi ne güzel anneniz kızınızın adıyla mı soruyor..

Hiç bozulmasın moralin tatlım herkesin evi özelidir elbet iyiniyetle gelir yardımcı olur ama siz rica ettiğiniz zaman ya da aciliyeti olan bir durum varsa, zaten kibarca kahve yapıp karşınıza alıp konuşmuşsunuz bundan ala gelin mi olur? Kocayı mı fitlediniz, arkasından dedikodusunu yapıp hakaret mi ettiniz? Açık açık söylemişsiniz aşırı alıngan olması an itibariyle onun problemi biraz düşünüp size hak vermeli, aradaki mesafeyi ayarlaması lazım zira üslubunuz tavrınız gayet güzelmiş

Çok hoşsunuz , en ideal çözüm yöntemi birbirine girmeden insani bir şekilde anlatmaya çalışmıssınız anlamamış ama olsun, Gidin anne tabiki gelip gideceksiniz tabiki torununuzu göreceksiniz, benim dediğim evimin düzenine karışman. Bunu siz yaptınız diye değil annem de kardeşim de yapsa yapma derim sen de benim annemsin hoşlanmadığım bi durumu söylemek zorundayım. Birisinin gelip sizin evinizin içinde düzeninize karışmasını ister misiniz deyin. Haklısınız ama anlamaları zor biraz zaman alıyor. Eşiniz de size yardımcı oluyor anladığım kadarıyla bişey olduğunda gir al demesi normal başka bişey diyemezdi.

Konuşmakla iyi yapmışın ama anlaşılan bu onun yapısı...Bazı kadınlarda var özellikle bu durum, kendine ait bir hayatı, hobisi, oyalanacak birşeyi olmuyor bir yaştan sonra bütün enerjisini çocuğunun hayatına yüklüyor, herşeyine karışıyor sorsan fedakarlık diyor çık çıkabilirsen işin içinden! Neyse tamamıyla değimesini beklemeyin ama yarı şaka yarı ciddi idare edin bir süre, hala çok bunalıyorsanız eşinize tatlı dille anlatın durumu iyice, belki olur da taşınmak ister sizi mutsuz görünce.

Konuyu sadece sizin tarafinizdan duyduk. Ogrenebilirmiyim diyalog nasil ilerledi?
Neler dediniz baslangic olarak? O ne cevaplar verdi?

Konuyu sadece sizin tarafinizdan duyduk. Ogrenebilirmiyim diyalog nasil ilerledi?
Neler dediniz baslangic olarak? O ne cevaplar verdi?
Konu aynen anlattığım gibi kendisi bişey demedi iş gelip gitme mevzusuna gelince başladı aglamaya. Ağlama anne ben kötü birşey söylemiyorum dedim torunumuzu görmeye geliyoruz dedi tabii ki gelebilirsiniz dedim ama dinlemedi kalktı gitti dur anne tekrar geliceksin nasılsa dedim durmadı gitti. Kötü birşey söylemedim ayrıca ne sesimi yükselttim ne yüzümü düşürdüm

Valla kızım napıyor demesinde ne var ben yeğenlerimi sorarken bile yavrular napıyor yavrum napıyor diye sorarım, gelinimizde benim Oğlumu sorarken öyle sorar, çok abartıyorsunuz bu konuda nden kıskanıyorsunuz ki babaannesinin kızınızı sevmesi ne güzel anneniz kızınızın adıyla mı soruyor..
Mevzu kızım demesinden ibaret değil inanın. Kıskançlık değil çocuğunuzu orda kalmasını isteyecek kadar sahiplenmeye çalışırlarsa siz de biraz farklı düşünürsünüz kızım henüz 22 aylik daha doğmadan yatak odalarına yatak alma düşünceleri konuşuldu ben calisiyordum kv dem bakacaktı doğumdan sonra birkaç ay çalışıp bıraktım çünkü dayanamadım. Çocuğumu kıskanmıyorum sadece kendi çocukları gibi davranmalarını kabul etmiyorum.

Hiç bozulmasın moralin tatlım herkesin evi özelidir elbet iyiniyetle gelir yardımcı olur ama siz rica ettiğiniz zaman ya da aciliyeti olan bir durum varsa, zaten kibarca kahve yapıp karşınıza alıp konuşmuşsunuz bundan ala gelin mi olur? Kocayı mı fitlediniz, arkasından dedikodusunu yapıp hakaret mi ettiniz? Açık açık söylemişsiniz aşırı alıngan olması an itibariyle onun problemi biraz düşünüp size hak vermeli, aradaki mesafeyi ayarlaması lazım zira üslubunuz tavrınız gayet güzelmiş
Çok teşekkür ederim yorumunuz beni rahatlattı. Özünde iyi bir insan ama başka bir meşgalesi yok tek derdi torun bakmaktı bende işi bırakıp kızıma kendim bakmaya karar verince iyice bize sardı

Mevzu kızım demesinden ibaret değil inanın. Kıskançlık değil çocuğunuzu orda kalmasını isteyecek kadar sahiplenmeye çalışırlarsa siz de biraz farklı düşünürsünüz kızım henüz 22 aylik daha doğmadan yatak odalarına yatak alma düşünceleri konuşuldu ben calisiyordum kv dem bakacaktı doğumdan sonra birkaç ay çalışıp bıraktım çünkü dayanamadım. Çocuğumu kıskanmıyorum sadece kendi çocukları gibi davranmalarını kabul etmiyorum.

işin özü burada gizli

o kendini hazırlamış her şeyini ben yapacağım diye

sonra sen çalışmayınca o sahiplenememiş

kvlerde var bu çocuğu sahiplenme

benimki onlara gittiğimizde ille benim yatağa yatırın derdi

evde iki kişilik kocaman yatak var

bebek düşmesin şuraya yatıralım derdi yok

küçücük odadaki tek kişilik yatağa yatıracakmışım onun yatağıymış

hepsinde var yani

ağlarsa kendi bilir

ben yokken evime girip karıştırma cümlesi gayet net

torununu sevme ya da görme gibi bir şey içermiyor ki

Evinize girmesi hele de ustune vazife olmayan seyleri yapmasi yanlis konusmakta cok haklisiniz
Ama insanlar torunlarini cok sevmesin mi yaa kizim desin ne olur kendine cekmek nedir o zaten babaanne siz annesiniz sizin yerinizi tutamaz ki bu konuda biraz esneknolun bence inanin cok sevmeleri uzaktan sevmelerinden daha guzel oyle olsa cok uzulurdunuz
Ha deseniz ki cocugumun bakimina karisiyor ordada size hak veririm ama kendinizi onun yerine koyun torun evlattan daha tatli birakin sevsin siz goturun arada babaanneyi gormeye geldik diyin boylece kapinizada gelmeyi keser sizee evinizde rahat edersiniz

Bu konuşmayı eşime yaptırırdım. Muhtemelen bunu kullanacak

Konuşmakla iyi yapmışın ama anlaşılan bu onun yapısı...Bazı kadınlarda var özellikle bu durum, kendine ait bir hayatı, hobisi, oyalanacak birşeyi olmuyor bir yaştan sonra bütün enerjisini çocuğunun hayatına yüklüyor, herşeyine karışıyor sorsan fedakarlık diyor çık çıkabilirsen işin içinden! Neyse tamamıyla değimesini beklemeyin ama yarı şaka yarı ciddi idare edin bir süre, hala çok bunalıyorsanız eşinize tatlı dille anlatın durumu iyice, belki olur da taşınmak ister sizi mutsuz görünce.
Başka bir yere taşınma imkanımız olsa keşke. Kiraya çıkmamız lazım o da bizi çok zorlar şimdilik idare etmeye çalışıyoruz. Dediğiniz gibi daha önce çalışıyordu şimdi emekli ve hiçbir uğraşı yok torun olunca ona sardı arkadaşı gidip geldiği insanlar da yok biraz soğuk yapıda ama çok kibar konuştum yanlıs bişey söylediğimi düşünmüyorum ama ağlaması beni üzdü sanirim

Back
X