- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
- Konu Sahibi environmentaleng
-
tabi heves de var canım kimde olmaz ama küçük yasta olmamdan kaynaklı cahillikten yada yasımın büyük olmasından kaynaklı meraklılıktan deil demek istediğimbu şekilde yazınca hevesinden kaynaklı diye düşündüm
canım desteklemiyorum ama nişanlımın ailesinin erkek cocuguna yaklaşımı biraz farklı dogu kökenli oldukları için daha fazla önemsiyorlar oğullarını.. bu durumdan kaynaklı sanırım o da kendisinde bu hakkı görüyor.. annesi ve babası ablasının eşiyle görüşmüyorlar bazı olaylardan dolayı bana da varımız yogumuz herseyimiz bu saatten sonra oğlumuza diyolar ama bilmiyorum suan neler olacakbelki detaya takılıyorumdur ama söylemeden edemedim
siz nişanlınızın "her şeyi ailem alacak" şartını destekliyor musunuz? sizce doğru mu bu?
canım hersey deiğin gibi istediğimiz gibi olmuyor bazen.. ben de ailemden yardım alarak yada bagımlı olarak evlenmek istemem ama nişanlımı bu konuda ikna edemiyorum.. buarada liste vermedim canım benim kendi alacagım seylerin düpğünümün planının oldugu bir listeydi o yoksa kimseye bunları alın diye liste verecek bir yapım yok....ailenin ve nişanlının bakış açısı malum
ama ben sizinkini merak etmiştim :) siz de destekliyorsunuz belli ki...
bana göre bu konuda görümceniz haklı, bu konuyu can sıkacaklar arasından diskalifiye edin isterseniz.
koskoca insanlarız yaşıtız sizinle, 5 yıl önce evlendiğimde çok garip geliyordu aileden yardım almak, gönüllerinden koptuğu ölçüde tabii ki yapsınlar ufak tefek, âdetler şunlar bunlar ama eşya listesi yapıp ellerine vermek ayıp bence,
ben zaten evlenerek bambaşka bir hayatın sorumluluğunu almayı seçiyorum, o evi kendim kuramayacaksam ne anlamı var? ailelerden ölene kadar maddi beklentiye girmek bana ters geliyor bilemiyorum. yetiştirip büyüttüler işte daha ne istiyoruz? ben buradaki bir çok insandan farklı düşünüyorum biliyorum. yargılama olarak almayın lütfen kendi düşüncelerim...
ekleme: bir de şu var, aileden beklentinin her zaman şöyle bir kefareti vardır. gönlünüzden geçen tam istediğiniz gibi olmaz. bu beyaz eşyadır düğündü vs... şunu biliyorum arkadaşımın k.pederi "düğünün parasını ben veriyorum nasıl istersem öyle olacak" demişti.
ikincisi; bunun bir de manevi boyutu var yarın öbür gün sizi ağır bir minnet duygusu altında ezmek isteyebilirler dikkatli olun. "elimizde avucumuzda ne varsa verdik oğlan everdik" vs, vs...
en önemlisi ve üçüncüsü: aile borcu bitsin diye bir sene beklemek
ömür geçiyor ömür...
görümcem de sanırım kıskanıo almak istediğim buzdolabımı gösterdim cok pahalı onlar dedi hemen ben gardrop tipi istiyoruım nişanlım da heveslendiğim için kabul edio ama sanırım almıcaklar bende kendimiz alalım dedim onu da nişanlım kabul etmiyo borcla evlenmek istemiyo ailesine yaptırmak istiyo herşeyi napcam bişmiyorum ama araya biraz mesafe koymak istiyorum ben iyi oldukca onlar saçmalamaya basladı
Sizin düğününüz bayramdan sonra değil mi? Kınanız oldu mu?
ablası kıskançlık yapmış gibi geldi birazben dün gece ablan böyle böyle dedi ama sıkıntı olcaksa biz alalım esyaları dedim nişanlıma o da o karısamaz herseyi alcaklar o mu babamın ortagı falan die kızdı ona tabi o duymadı ben yeniden acayım mı konuyu yoksa böyle kapansın mı sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?