kayınvalidem niye böyle yaptı :(

buneyaa87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
81
1
0
Ankara
arkadaşlar merhaba,

siteye yeni üye oldum nolur bana yardımcı olun dün nişan alışverişimiz vardı. geçen hafta da sözlümle anneleri fazla yormayalım diye ön gezinti yapalım dedik. aylar önce çok beğenmiş olduğum bir elbiseyi bulduk tek bir tane kalmış. annelerden onay alalım ayırtalım dedik. ikisi de tamam dediler kapora verdik bir iki tadilat yapıldı. elbiseyi bir giydim kayınvalidem renkten renge girdi yok efendim çok açıkmış, beğenmemiş. üstüme türlü türlü şallar bağlattı. herşeyin uygun fiyatlısını almama rağmen oğlumun birikimi yok diyomuş anneme. oğlunun takım elbisesine bile bin türlü eleştiri bin türlü laf etti. bilmem kimin gelini böyle gezdi bütün sülale kocasına ne biçim adamsın dedi muhabbetleri yapmış ben kabindeyken. durup durup iğneledi laf soktu oğluna ayrı surat bana ayrı surat yaptı. annem ortamı yumuşatmak için şekilden şekile girdi ama ne çare. iç çamaşırı bakıyoruz ipli bunlar ben beğenmedim dedi apar topar mağazadan çıkardı bizi. bugün de yüzük alıcaz ama canım gitmek istemiyor. aslında hiç böyle biri değildi, neden böyle yapıyo anlayamıyorum. ne yapmalıyım sizce ?

o beğenmedim dediğinde ben beğendim diyip alacaksın istediğini.

iç çamaşırını beğenmemiş lafa bak sanki töbe yarebbimmmmmmm

mesafeni şimdiden koyman gerekiyor demekki.

allahtan sözlüm çok anlayışlı olaylara tarafsız bakan biri. hep beni savundu çok yakıştı biz çok beğendik dedi durdu hep, kadında tık yok. bütün akşam da kavga etmiş annesiyle böyle davranmaması için. bakalım bugün nasıl gelecekler. ama ben soğudum bi kere. ben alışkın değilim bana bu kadar müdahale edilmesine.

benim anlamadığım neden ailelerin yanında iç çamaşırı alıyorsunuz ki? bu mantıkla kadın haklı, kendisine garip geldiyse almak istemeyebilir, zira beraber alıyorsunuz.. o ne istiyorsa alsın, siz ayrıca çıkar alırsınız.. daha ilk günden herşeyi duyarsanız çok yıpranırsınız.. ayrıca sözlünüzün annesiyle ettiği kavgayı size söylemesi hiç doğru değil, bu durumda sizinle yaptığı kavgayı da annesine söyleyecektir..

canım öncelikle sakin ol , eğer rahat edemiosan sürekli kulp takıosa kaynanan eşine söle sadece ikiniz gidin alın ne istiosanız , kafanız rahat olur aileleri sokmayın boşverin ,adetlerde neler alınıyorsa söylesinler sizde gidin kendiniz beğenin alın , onlarmı giyecek siz mi giyeceksiniz ya yorumlarına da fazla kulak asmayın, özellikle eş adayın sorun çıkarmıyorsa isteidğin açıklıkta giy bence giymelisinde istediğini

nişan alışverişimi tek basıma yaptım eşimden para alıp.
ne kendı ailem ne eşimn ailesi. otursun herkes oturdugu yerde dedim bastım gittim. tepki almadım mı? tabiki aldım ama kafam rahat. istedıgım herseyı aldım.
(tasıması zor oldu tabi) nişanlınla beraber çıkın. alyans secerken mılletın yanınızda ne işi var. onlar mı takıcak.

tekrar begenmedım etmedım derse ben begendım deyıp(yumusak ama sert bı sekılde) alıcaksın.

tavrını koy!!!

her konuda makul biri olduğunu sandığım için, gönülleri olsun diye istedim gelmelerini. zaten sözlüm hiç istememişti, biliyomuş demek annesinin huyunu. dekolte dediği elbise de askılı, göğüs dekoltesi olmayan uzun bir elbise. daha kapalısı olamazdı zaten. iç çamaşırı almayı da o istedi. zaten konu çamaşır falan değil. Resmen benim dediğim olacak ben onun ANNEsiyim yapmazsanız böyle tavrımı çekersiniz modunda. bunu da sözleriyle vurguluyor. zaten ben saygısız haddini bilmez biri değilim, çözemiyorum bir insan nasıl böyle değişebilir.

canım zaten alyansımızı da beğendik. dönüpte fikrini bile sormayı düşünmüyorum. ben bunu beğendim deyip alıcam. demek ki böyle yapmak gerekiyormuş.

canım zaten alyansımızı da beğendik. dönüpte fikrini bile sormayı düşünmüyorum. ben bunu beğendim deyip alıcam. demek ki böyle yapmak gerekiyormuş.

heh aferin oldun sen oldun

yanındakıler gelmek ıstıo madem gelsınler, sende bostan korkulugu muamalesi yapıcaksın. dediklerini duymayacaksın, fikir alışverısı yok... ne istiosan onu gösterip (nişanlına) "askııımmm bu cok guzel bunu alalım" diceksin azcık sarılıp arada bı öperek, o da alıcak
kv yok olmaz derse; nişanlına dönüp "muthısmıs mutlaka alalım cok begendım askım keısnlıkle alalım bunu dıceksın."
kaynananda gıcık olucak, ağzının payını alıcak, aksam eve gidip ogluna bı dunya laf edicek, ama (sen öyle cilveli isticeksin ki begendıklerını) anasına gereken cevabı verıcek.

Kaynananın gerçek yüzüyle tanışmaya başlamışsın hayırlı olsun
Benim anlamadığım bu alışverişleri nişanlınla başbaşa ya da yakın bir arkadaşınla yapabilirsin..
Kv ile anne ile çıkmak şart mı?
Ben utanırım iç çamaşırı mı geceliğimi kv ile seçmeye valla tuhaf geliyor:26:
Üstüne laf dinliyorsun ne gerek var..

ohhh, sen kanatsiz melekemi sanıyordun bu kv'leri? Dur bakalım daha neler neler yaşayacaksın!

Onlarla ya bir şekilde anlaşmayı öğreneceksin, yada herzaman savaş ecerisinde olacaksın. Seninki iç çamaşırına bile gözünü, ağzını yamultıyorsa cok fena:)
Hazirlikli ol derim. İşin icine paralar varsa insanlar cok cirkinleşe biliyorlar. Onun huyuna gitmiş gibi yap ama yinede istediğini yap:)
sözlünü şimdiden uyar, gidip konuştuklarınızı anlatmamasi için, çünkü durumu daha kötü hale getirir.
Kafana hiç takma, anneciğim, manecigim oyunları oyna

kayınvalide anne vs toplayıp niye çıkıyorsun ki alışverişe? kendin bi kız arkadaşla ya nişanlınla al istediklerini, kv falan orada alırken illa ki kendi fikrini söyler sonuçta. ay hiç uğraşamam bunlarla istediğimi tek başıma gezer alırım

insan 2013 senesinde kendine alacağı külotu seçerken neden kayınvalidesine sorarki zaten,sormasa bile hala neden nişan alışverişine sülalecek çıkılır?

ne biçim adetmiş işlemiş iliklere çıkmıyor

Son düzenleme:

senin yine sadece kayinvaliden oyle davranmis. Benim annem de kv ile birlik olup gelinligimi acik bulmustu, giydiklerime laf ediyorlardi.
Kotu bir niyeti yok kv nin sadece onun dogrulari farkli bence.

Hay eline sağlık, aynısını yazacaktım baktım biri yazmış vazgeçtim...

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama, ne kendi ailenizi ne de eşinizin ailesinden herhangi bir bayanı bu tarz işlere karıştırmayın derim, çok güvendiğiniz bir akrabadan fikir alırsınız alışveriş konusunda tamam ama birlikte alış-verişe çıkmak nedir... kayınvalideniz o beğenmediği ipli tabir ettiği çamaşırı kendi mi giyecekmiş de fikir beyanında bulunmuş...

şimdi burada susup olaya kayınvalide ahalisi açısından bakmak istiyorum bir de :) Annem 1 ay önce resmen kv oldu ve şeker gibi,süper anlayışlı, kızına dahi karışmayan, ben eski kv ler gibi olmayacağım diyen kadın şimdi kendini kontrol edemiyor, müdahale etmek zorunda kalıyorum zaman zaman, hiç bir şey yapmıyor aslında,sadece düşüncelerini benimle paylaşıyor kadıncağız, gelinini çok seviyor,çok da iyi anlaşıyorlar maşallah, ama dürtü müdür nedir bu kv lik olayı, arada konuşmalarımızda hissediyorum ki gizli bir kv lik geni var içinde... Benim kv de görümcem de yok, bu yüzden olsa ne yapardım bilmiyorum, yalnız şunu biliyorum kendimi çok özgür çok rahat hissediyorum... ama garip bir şekilde zaman zaman acaba hayatta olsa daha mı iyi olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi... velhasıl karar sizin,hayat sizin, sizi doğuran, emek veren kadın susuyorken, saygı duyuyorken, kimin ne haddine size karışmak,herkes haddini bilsin...

Bende anlamıyorum şu alışveriş adetini...

Kaynanamın, sülalenin yanında kendime don almak zorunda mıyım?

Biz eşimizle yalnız çıktık alışverişe... Ben onların yanında bakamam dedim, bu yüzden kendi annemi de götürmedim...

Böyle şeyleri duydukça ne iyi yapmışım diyorum...

Arkadaşımın kardeşi evleniyor. Geçenlerde k.valide teyzeler ve kızın ablası da gidiyor alışverişe. Ona da benzer yorumlar gelmiş, bizim aileye gitmez falan demiş k.valide, kızın ablası da sizin ailenin yanında giymeyecek zaten eşinin yanında giyecek demiş, çok güldüm o muhabbete...

südyenin iplisinden ona ne yaa sanki o gircek senle yatağa...ben çok beğendim deyip alacaksın şak diye canım...nişan alışverişinde bukadar problem çıkarıyosa düğün eşya düşünemiyorum bile....şimdiden koy tavrını içinde kalmasın hiç bişey...

iyi demiş.

Haydaaaa KV herseye karisir zaten.

Arkadasim bence sen nisanlina git bundan sonra birseyler almaya. KV veya baskasini götürme.

Bizde hep beraber cikmistik. KV, Annem, eltim, nisanlim...

Ama kimse bisey diyemedi nisanlim hepsini geride tuttu. Bana sen hangisini begendiysen onu al dedi.

Yani aslinda is senin nisanlinda bitiyo. Susturursa o susturur annesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…