Kayınvalidem tuvaletten çıkınca ellerini yıkamıyor...

Eşim farkında değil.Hem söylesem bile biliyorumki annesine böyle birşeyi konduramaz ve bana inanmaz..
Kendi yöntemlerimle çözmem gerek.Ama alışmış bir kere 1-2 göstermelik yıkar sonra yine bildiğini okur gibime geliyor..
Çok can sıkıcı bir durum..

tuvaletin kapısını açarken ellerini kullanmıyormu ki.

Tuvaletin kapısı ellerini yıkayacak kadar kirliyse ev sahipleri ve evi diğer kullanan kişilerde kirli o zaman..

Arkadaşın dediği gibi umimi tuvaletlerde tuvaletin kapısına dikkat edilir bu kadar çok.

iş yerimizdeki lavaboda ellerin nasıl hijyenik yıkanacağını gösteren bir poster var, resimli yazılı uyarılar. hastanelerde de olur.
banyonuzdaki lavabonun yanına asın bir tane.
çocuk içni astığınızı söylersiniz, bu konuda şimdiden yetişmesi gerektiğini düşündüğünüzü söylersiniz.
böylece sizin hassasiyetinizi anlar kayınvalideniz de belki.

Iğrenç bi durum yaaaaa yaptığı bişey yenmez kiiii senin yerinde olmak istemezdim

aynen katılıyorum hemen edin bi tane

O yaşta kadın tuvaletten çıkınca el yıkaması gerektiğini bilmiyorsa öyle imayla falan anlamaz.Yine de bence siz üzerinize düşeni yapın ilk önce,yukarıda arkladaşlar güzel taktikler vermişler.Ama bence sonuç alamayacaksınız, işte o zaman eşinize söyleyin o da olmadı kayınvalidenize anlatın baktınız yine olmadı, yani ne diyeyim benim için çok ama çok hasssas bir meseledir,ki sizin bir de küçük çocuğunuz var.Tuvalet pisliği bu başka şeye benzemez, resmen necaset.Aşama aşama devam edin baktınız sonuç yok bence sert çıkmanızda fayda var.

Son düzenleme:
bence el yıkamak gibi bir alışkanlık el yıkamamak..
ben değişeceğini anlayacağını düşünmüyorum.
inşallah anlar ama kim söylerse söylesin yanlış anlayacak üste çıkacak.
eskiler tuvalet kağıdı kullanmaz,inşallah en azından tuvalet kağıdı kullanıyordur.
ne bileyim yani,yazarken bile midem kalkıyor.
sizden çocuktan değilde kendisinden yola çıkılabilir.
yani hani kendisinin hasta olabileceği gibi..

aynı durum kızımın kayınvalidesinde de var.kızım çok şikayetçi.üstelik namaz kılan biri.
kızıma kızıyorum,yazık yaşlı ne yapsın unutyordur diyorum.kayınvalidesi yalnız yaşıyor,anne
kendi kızı da uyarıyor annesini,çocuğuna annesinin yiyecek vermesini istemiyor diyor.
gidince yemek yiyemiyorum,ekmekleri dolduruyorum ağzıma.klozetin kenarlarını kirli görmüş
tuvalete de girmiyormuş kızım.kayınvalidesini görseniz nasıl hanım hanımcık hiç tahmin etmezsiniz.
yazlığımıza geldiğinde ben de farkettim,ben hep güzellikle uyardım,yazık dönüp yıkıyor.
işiniz çok zor,siz de geldiğinde hep takip edin,yukarıda birinin dediği gibi havlu koymayı unutmuşum
deyip kapıda havlu verin,ya da güzellikle direk kırmadan söyleyin.

Bu aralar pek görüşmediğimiz için bir gelişme yok malesef.Ama en son görüşmemizde bir yerlerden laf getirip güzellikle söyledim.Tuvaletten çıkınca ellerin yıkanması gerektiğini,benim bu konularda çok titizlendiğimi özelliklede çocuk olunca daha çok dikkat ettiğimizi falan söyledim.Kendiside tabi canım falan diyerek sözlerimi onayladı.Tekrar görüştüğümüzde dikkat edicem bakalım yıkayıp yıkamadığına..

cok zor bir durum, ama guzellikle cozmeye calismak en iyisi.. bence lavobadan ciktiktan sonra, eskilerin usulu havlu tutarmisiniz gibi elinizde havlu bekleyin..anlayip yikar herhalde..ya da oturup nazikce soyleyin..neticede el degil, omur boyu goreceginiz birisi..icinize atarsaniz, daha kotu patlak verebilir..ben ogrenci evindeyken, pis bir kiz vardi..elini iki saniye yalapsap yikar o sulari da bulastirirdi her yere..butun kapilari peceteyle acardim..cesmeyi serce parmagimla acar, peceteyle kapatirdim.. kulagini ayak parmak aralarini burnunu oynar, ellerini yikamadan yemek yapmaya dururdu..neler neler.. keske soyleseymisim..o bilmez ne yaptigini, sen tuhaf davrandiginla kalirsin..
bi sekilde anlamasini sagla, sabretmeye calisma..baskasinin hikayesini anlatir gibi, biri varmis elini yikamazmis ay ne fena, filan diyerek rahatsizligini dile getirebilirsin..
Allah yardim etsin..

ayy valla midem bulandı iğrenç bir şey onun yapytığı bir şey yenmezya acaba tuvalette taharettemi almıyor bu kadın alsa yine elleri ıslanır tuvaletini yapıp çıkıyodur. bi şekilde mutlaka uyarın benim 3,5 yaşında yeğenimvar o bile elleriniyıkamadan çıkmaz üstelik erkek çişini ben yaptırıyorum ellrini bi yere sürmüyor yine sabunla yıkamadan çıkmaz çocuk kadar aklı yokmu kadının ya

Buraya konu açtıktan sonra bir defa görüştük.Kayınvalidemin evinde yine.İşte ben ordan burdan laf getirip söyledim biraz..
Sonra bir ara tuvalete girdi banyodaki klozetli tuvalete.E orada lavaboda var yani banyoda sonuçta.Oradan çıkarken oğlum bişey istedi tam hatırlamıyorum.Sonra kayınvalidemde dur elimi yıkayıp gelicem dedi banyodan çıkarken.E içerde lavabo var niye orada yıkayıp çıkmıyor acaba?O ara takip edemedim yıkayıp yıkamadığını bilmiyorum.Diğer lavaboya doğru gittiğini gördüm sadece..

belki siz uyardiktan sonra yikamaya baslamistir :)

canım bence yanında sürekli el hijyeninin ne kadar önemli olduğunu vurgula...broşür falan ver sanki öylesine veriomuş gibi pek çaktırmadan yani...yada arada bir kolonya servisi yapıcan en azından mikroplar ölür:)) yada sağlık ocağından numune verdiler diim el hijyen jellerinden al bir tanede ona ver ama en mantıklısı bence kolonya olur hem anlamazda

Hanımlar ben bu sorunu hala çözemedim.Geçen hafta zorunlu olarak 3-4 gün kayınvalidemde kaldık ama aynı yaa sinir oluyorum...Hiç ellerini yıkamıyor.sabak kalkınca insan elini yüzünü yıkamazmı ya?Tuvaletten çıkıyor mutfağa kahvaltı hazırlamaya gidiyor offf

Nefes alan bir insan evladı, sabah kalkınca yüzünü yıkamaz mı ya

Geçen süreçte çözüm odaklı herhangi bir girişimde bulundunuz mu?

Bence direk kaynanıza yakın biri vasıtasıyla direk kadına söyleyin.. Wcden elini yıkamadan çıkıp kahvaltı hazırlayan bir kadından söz ediyoruz

Direkt söylemek ayıp olabilir yani gururunu incitebilirsin.ama başka birilerinden örnek verebilirsin.
ne bileyim arkadaşının annesi ( kayınvalidesi değil) arkadaşının çocuğuna bakıyor olsun mesela ve ellerini yıkamıyor olsun.
arkadaşın uyarıyor ama annesi hala ellerini yıkamadan çıkıyor olsun.annesinin yaptığı yemekleri bu yüzden yiyemiyor olsunlar.

Direk yüzüne söylemeye az kaldı artık...O kadar çok ifade ettimki bu konuyu ama yok anlamıyor...üstelik küçük oğlum var en çok bu yüzden endişeleniyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…