Kayinvalidem ve altınlarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altınların hükmü kv de değil evet, ve aynen orda burda diyerek bir işler çevirdikleri kesin.zaten emanet bırakılan şeye dokunulması bile saçma.

Ama konu sahibi ve kocası da hiç iyi niyetli gelmediler bana.

Hergün durumun yok diye git ye iç, üstüne kv çağırıp kızım bak altınlar burda kocan yemesin diye vermedim. Arsadan para gelecek onu size vereyim bunları bozdurma size kalsın diyorsa gelin hanım da sesini çıkarmıyorsa kimse kusura bakmasın ama kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez gibi düşünüp susmuşlar.

Yarın olmuş obur gün olmuş arsa parası verilmeyince hemen altınlarım da altınlarım.

Gelin kızın yerinde olsam anne o altınlar bize şimdi lazım deyip gösterdiği gün alırdım.

Kv yerinde de olsam bir daha yemeklerini hazirlamam, altınını da verip arsa parasını da vermem.

Ne kadar kötüsünüz nasıl böyle düşünebildiniz anlayamadım ?

Biz kendimiz orada çıkıp yemek yeniyoruz zorla yediriliyor. Bir nevi kendi vicdanlarını rahatlatmak için düğün sonrası borçlar bize kaldı üstüne bebek oldu yardim yok. Bari pazarını biz düzelim dediler.. arsadan gelecek para zaten çocuklar arasında bölüşecekti bizim borcumuz var diye daha erken kendi kardeşinden borç isteyecekti arsa parasi gelince ona verecekti. Daha bir sürü şey ince ayrıntı yazmadım. Yazmakta istemiyorum . Ama düşünceniz beni çok kırdı .. Benim kendi evimde yemek yapmama izin bile verilmiyor hemen trip atılıyor. Eşimde 3 ay tatil olduğu için beraber yenilip içildi.. Eşim yokken de ben yanlız kalmayayim diye sabahları kahvaltıya çağrıldım . Bunun neresinde yanlışlar var söyleyin hatam nerde ??

Kayinvalidenizin niyeti iyi olabilir sizde bir simarikik seziyorum. "Hep sustum hep sustum" yazmissiniz sanki o insanlar iskence yapiyorlarmis gibi. "Hep cocugu gormek istiyorlar" da ne demek? Elbet de gorucekler ve bu onlarin hakki. Kendinizi acitasyon yaparak hakli yerine koymayin. Altin olayi farkli cocugu gormek istemeleri farkli. Sizi kahvaltiya cagirarak maddi destek olmak istiyorlar. "Hadi gelin " diye tutturmalari da belki sizin cekindiginizi dusunduklerinden olabilir. Bunda kotu birsey gormedim Ben. Sanirim sizin derdiniz yok sirf action olsun istemisiniz.

Altınların hükmü kv de değil evet, ve aynen orda burda diyerek bir işler çevirdikleri kesin.zaten emanet bırakılan şeye dokunulması bile saçma.

Ama konu sahibi ve kocası da hiç iyi niyetli gelmediler bana.

Hergün durumun yok diye git ye iç, üstüne kv çağırıp kızım bak altınlar burda kocan yemesin diye vermedim. Arsadan para gelecek onu size vereyim bunları bozdurma size kalsın diyorsa gelin hanım da sesini çıkarmıyorsa kimse kusura bakmasın ama kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez gibi düşünüp susmuşlar.

Yarın olmuş obur gün olmuş arsa parası verilmeyince hemen altınlarım da altınlarım.

Gelin kızın yerinde olsam anne o altınlar bize şimdi lazım deyip gösterdiği gün alırdım.

Kv yerinde de olsam bir daha yemeklerini hazirlamam, altınını da verip arsa parasını da vermem.

He bu arada bu saatten sonra zaten ne çıkıp ben yemek yedim birde doğum hediyesi alacaktı onu da almayacağım dedi gerek yok dedim. Sizde bizi hepten para göz çıkarcı biri yapmışsınız.

Size katılıyorum. Altınlar kalsın arsa parasını vereyim diyince sesini çıkarmamış konu sahibi. Hem karnım doysun hem lokmam dursun. Arsa parası gelmeyince altınları istemeye başlamış.

Ya zaten arsa parasından hakkımız olan verilecek bize siz neyin tartışmasını yaşıyorsunuz ki 3 çocuk var eşimle birlikte 3 çocuğa da eşit dağıtılacak pra.. kv onu vereyim dedi. Ayrıca arsa parasi ekimde gelecek ben bileziklerimi sorguluyorum ???

Öyle kilolarca altın da değil.
8bin tl şuan diyor. 30 35 gr bir şey.
2 bilemedin incesinden 3 bilezik.
Eline alamayacak ne var anlamadim kaşıkçı elması gibi camekânın içinde göstermemiştir herhalde kadın.

Bide o zaman 10 bin ediyordu şimdi 8 bin diyor da, 30 gr altın hiç bir zaman 2bin artacak kadar değerlenmedi ki. Şuan zaten en yüksek seviyelerde. Max 200 tl düşmüştür.

Toplam.da 60 gr. Altından bahsediyorum..

1haftada para bulabilecekti madem 1 hafta bekleseydi rezillik diz boyu acelesi neydi de sattı kafasına göre iş yaptı özrü kabahatinden beter

Bende onu diyorum ya n3 gerek vardı ha çok acildi keşke bana sorulsaydı.. Benim tek derdim bana sorulmaması . Bilezikleri her türlü vermek zorundalar zaten

Her zaman diyoruz durumunuz yoksa evlenmeyin hele bebek hiç yapmayın altlı üstlü oturduğunuz yeiyor gibi bide sürekli orda yemektesiniz bu yüzden her hakkı kendilerinde görüyorlar :KK66: en güzeli taşınmak :KK66:

Arkadaşlar sanırım yanlış anlaşmışım sürekli bebek ve durumdan bahsedilmiş .. Benim çok şükür kendi evimde yemek yapacak pazarlık alacak kadar var dururmum. Sadece onlar öyle istediği için öyle oldu hep. Eşim ses çıkarmadı bana pek laf düşmedi.. gitmeyince trip atıldı .. Ama o günden sonra yok benim iyi niyetim suistimal edildi..

Kayinvalidenizin niyeti iyi olabilir sizde bir simarikik seziyorum. "Hep sustum hep sustum" yazmissiniz sanki o insanlar iskence yapiyorlarmis gibi. "Hep cocugu gormek istiyorlar" da ne demek? Elbet de gorucekler ve bu onlarin hakki. Kendinizi acitasyon yaparak hakli yerine koymayin. Altin olayi farkli cocugu gormek istemeleri farkli. Sizi kahvaltiya cagirarak maddi destek olmak istiyorlar. "Hadi gelin " diye tutturmalari da belki sizin cekindiginizi dusunduklerinden olabilir. Bunda kotu birsey gormedim Ben. Sanirim sizin derdiniz yok sirf action olsun istemisiniz.

Neyin acitasyinu acaba anlayamadım ? Ayrıca neyin simarikligi ? Kime kendisimi acitacagim hesap no verip para mı ıstemsim sizden ? Kendimi hakli görüyorum çünkü haklıyım.. size sorulmadan sizin değerli eşyanız alınsa ne olacak ? Ayrıca bebek sevme olayı tabi ki sevecekler..Ama orası çok çok. Başka bir konu. Benden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptılar . Görümcemin kendi tişörtünü yanına koyması uyurken kv örtüsünü koyar neymiş kokusuna alışınmış sonra bebeğim ağlayınca tişörtünü koydum sustu seni hiç aramadı demeler ben emzik vermiyorum agladiign da emziriyorum dedikce kendi kafalarına göre emzik alıp b3bek ağlayınca ağzına tikmalar.. daha neler neler. O yüzden konuyu bilmeden lütfen yorum yapmayın.

Ne kadar kötüsünüz nasıl böyle düşünebildiniz anlayamadım ?

Biz kendimiz orada çıkıp yemek yeniyoruz zorla yediriliyor. Bir nevi kendi vicdanlarını rahatlatmak için düğün sonrası borçlar bize kaldı üstüne bebek oldu yardim yok. Bari pazarını biz düzelim dediler.. arsadan gelecek para zaten çocuklar arasında bölüşecekti bizim borcumuz var diye daha erken kendi kardeşinden borç isteyecekti arsa parasi gelince ona verecekti. Daha bir sürü şey ince ayrıntı yazmadım. Yazmakta istemiyorum . Ama düşünceniz beni çok kırdı .. Benim kendi evimde yemek yapmama izin bile verilmiyor hemen trip atılıyor. Eşimde 3 ay tatil olduğu için beraber yenilip içildi.. Eşim yokken de ben yanlız kalmayayim diye sabahları kahvaltıya çağrıldım . Bunun neresinde yanlışlar var söyleyin hatam nerde ??
Oturduğunuz ev kimin

Umrumda bile değil 1 gram birşey istemiyorum . Zaten araya mesafe koydum o günden beri.. hatta dün geldi gündüz yemege çağırdı ben yemeğimi yaptım oğlunun canı börek çekmiş onu yaptım dedim yarın yersiniz dedi yok dedim.bugun yeriz siz kendiniz yiyin. Daha sonra bebeğimi aldı kucağına ben bunu yukarı çıkarıyorum sevelim dedi. Hayır emzireceğim dedim iyi dedi koydu yerine sonra da bebeğimin ağzından tukuruk akıyordu kv de bebeğime bakarak senin karnın tooook belli ağzından süt akıyor, karnin da sis demiş kardeşim duymuş oda bana söyledi hepten dellendim. Eşime de akşam anlattım durumu bundan sonra yemege yukarı çıkmayacağım. Bebek de tek çıkmaz gorumcem surekli alıp giderdi başlarda babam sevsin diyerek hatta öyle bir konumda var. Artık insanlara kıyacağım şimdi ki hedefim buradan taşınmak. !
Biz ne yaparsak yapalım yaranamayız böyle insanlara en iyisi mesafe çünkü alttan alınca kendimiz yıpranıyoruz

Neyin acitasyinu acaba anlayamadım ? Ayrıca neyin simarikligi ? Kime kendisimi acitacagim hesap no verip para mı ıstemsim sizden ? Kendimi hakli görüyorum çünkü haklıyım.. size sorulmadan sizin değerli eşyanız alınsa ne olacak ? Ayrıca bebek sevme olayı tabi ki sevecekler..Ama orası çok çok. Başka bir konu. Benden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptılar . Görümcemin kendi tişörtünü yanına koyması uyurken kv örtüsünü koyar neymiş kokusuna alışınmış sonra bebeğim ağlayınca tişörtünü koydum sustu seni hiç aramadı demeler ben emzik vermiyorum agladiign da emziriyorum dedikce kendi kafalarına göre emzik alıp b3bek ağlayınca ağzına tikmalar.. daha neler neler. O yüzden konuyu bilmeden lütfen yorum yapmayın.

O halde "habire bebegi gormek istiyorlar" yazip birakmayin cunku sahsen Ben bir once ki yazdigim gibi dusundum. Siz fazlasiyla ic ice olmussunuz. En iyisi tasinmak ama sanirim ona da durumunuz yok. Calismayi dusundunuzmu? Hayat herzaman tercih meselesidir. Neyi tercih ederseniz o nu yasarsiniz.

O halde "habire bebegi gormek istiyorlar" yazip birakmayin cunku sahsen Ben bir once ki yazdigim gibi dusundum. Siz fazlasiyla ic ice olmussunuz. En iyisi tasinmak ama sanirim ona da durumunuz yok. Calismayi dusundunuzmu? Hayat herzaman tercih meselesidir. Neyi tercih ederseniz o nu yasarsiniz.

Zaten 17 yaşımdan beri çalışan bir insanım. Is yerim evime uzak olduğu için çıkmak zorunda kalmıştım . Daha sonra da hamile kaldım zaten çalışamadım .. biraz büyüsün bebeğim devam edeceğim is hayatına.. Bu arada haklisiniz biraz kendimi yanlış ifade etmişim habire yazarken kusura bakmayın ..en başından mesafe koyaamdik beceremedim ... sonumuz böyle oldu. Ben her zaman diyorum allah bin kere razı olsun iyilikleri çok ama böyle olması beni çok çok üzdü yıprattı bana sorulmaması çok kırdı

Bilezikler şimdi nerde? Ben anlamadım bi orda bi burda bi bozdurduk bi bozdurmadım

Bilezikler şimdi kuyumcu da Bilezikleri vermiş parayı almış 1 hafta kalsin bilezikler ben 1 hafta sonra parayı verip bilezikleri alicam demiş. Bozdurup neye harcadı ise harcamış sonra kendi kardeşinden almış para o parayla da Bilezikleri geri alacakmış ama biz parayı aldık bilezikler yerine çünkü zaten biz bilezikleri bozduracaktik bugünde çok şükür kapattık borclarimizi

Kayinvalidemleerin
başta altınlarınızı vermeyecektiniz altınlar gelinindir.bu konuda size katılıyorum.başka noktalara değineceğim kayinvalidenizin evinde oturuyorsunuz yeme içme onlardan ve kaynana arsayı satınca size para vercem borclarınızı onunla kapatırsınız demiş bu seni çok memmun etmiş.size verdikleri müddetçe sorun yok demek ki.görünen o ki ekmek elden su gölden bir tablo.eşiniz çalışıyor ev kirası yok nasıl bu kadar zorlanıyorsunuz borçları kapatmakta? daha 2 yıllık evlisiniz ne borcu bu kadar?

Altinlari suan elimize verin. Verene kadar bu evden cikmayacagiz deyin. Nasil saklarlar hayret bisey.. Allahtan esiniz sizden taraf.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X