Kayınvalidem ve eşimin ailesinin evladımı dışlaması

hamileyken bende kurban kestim bunda tuhaf bisey goremedim hamilelik hastalik degil sorunlu bir gebelik degilse her is yapilabilir
bebege masaj iyidir aslinda bende kizima surekli yapardim evin sicak odasinda banyosunu yaptirir sonra yaglar masaj yapardim bunlarda cokda sorun edilecek bir sey yok
ama yok kiz oldu yok oglan olmadi diyenin agzinin payini veririm
kaynanam bir gun espiriyle birde oglan olsun soyumuz yurusun dediginde sizin soyunuzu ilerletmek mecburiyetinde degilim demistim boyle susarak kocam beni kayirsin diye beklerseniz ben gibi cok beklersiniz
agziniz armut toplamiyordur heralde

Eşimim lise diploması bile yok açıköğretime ikna edebildim. Kimbilir kaç yıl sürer bitmesi ama kaymakam oğlum diye seviliyor evde
Üniversite mezunusunuz ve ortaokul mezunu biriyle nikahlanıp anne babasının evinde sığıntı olarak yaşıyorsunuz. Bunu da evlilik, yuva vs. sanıyorsunuz. Amacım aşağılamak değil, kırmak da istemiyorum ama koca kaçıyor muydu? Neden kendinize bu kadar saygınız yok? Siz kendinize böyle davranmışsınız zamanında, kimseden de saygı beklemeyin.

Diğer üyelere verdiğim cevapları okur musunuz lütfen aynı evde yaşamıyoruz ve mezuniyet durumunu evlendikten sonra öğrendim koca meraklısı olsaydım 33 yaşında evlenmezdim

Bizim oralarda zulm edene ermeninin çocuğu derler, kv o ayardaymış. Eşiniz iyi ki aklını başına toplamış

Öyle olmuyor o iş işte. Doktor bile kesin masajdandıe diyemeyince suclayamıyorsunuz. Kücük bebeklerde cogu aile fark edemese de olur diyor mesela! Yaşamayana da boşamak ne kolay klavye yazıyor sonucta

Yaa sahi o iş öyle olmuyorlarla dolu kadınlar kulübü. Siz kendinizi çok güzel kandırmışsınız. Allah utandırmasın mutluluklar.

İlk mesajinizda cumbur cemaat birlikte yasadiginizi yazmissiniz, sonra bir yerde ayri yasadiginizi, hangisi net anlamadim, ama ayni evde degilseniz gorusmeyin hicbiriyle, cocugunuzdan kiymetli mi?

Diğer üyelere verdiğim cevapları okur musunuz lütfen aynı evde yaşamıyoruz ve mezuniyet durumunu evlendikten sonra öğrendim koca meraklısı olsaydım 33 yaşında evlenmezdim
Onlarla yaşadığınızı, evde her an kavga gürültü olduğunu yazmışsınız. Bir dediğiniz diğerini tutmuyor. Valla buradan bakılınca “Tren kaçmak üzere, hazır birini bulmuşken bari evleneyim.” deyip evlenmişsiniz gibi duruyor. Yoksa üniversite mezunu bir insan karşıdakinin eğitim durumunu sorgulamaz mı hiç?

"Canavar gibi iki görümcem bir eltim bir bekar bir amca bekar bir hala bir kayınvalide ile yaşıyorum." Diye yazmışsin arkadaşim. Karar ver bence
Ayrıca diger arkadslarida anlamiyorum Evlilik meraklisi ne demek?sanki evlenmek ayip günahmis gibi lanse etmeyin napsak kapatma mi olalim tabiki evlenicez. Evlenmeden önce bazi seyleri zaten arkadaşımızda ön görmüştür bazen insanlarin basireti bağlanıyor işte istedigin kadar üni oku bitir.
Doğru kişiyi bulmanin zorluğunu hepimiz biliyoruz .kaldı ki bizim icin dogru kişi icin biz nekadar dogru insaniz?
Evlenmiş çocuklari da olmuş. Bu saatten sonra boşanma zor tabiki. Benim takildigim nokta arkadaşimizin çocuğunu savunamamasi. Kartal gibi kanatlarinin altina alamaması.dunyanin en masum insani annem bile konu çocukları olunca içinden bişey çıkıyor. Anne olmak birazda delilik işi olmali dokunani yakmalisin çünkü sen anasin ana!!

Çocuğunuzu koruyun. Milletin elinde zarar görmesin. Kontrolü elden bırakmayın.Eşinize diyecek çok şey var. Ama, faydası yok.Bebeğinizin kimseye değil en çok size ihtiyacı var, bunu unutmayın. Onların her hareketini, yaptığı, yapmadığı şeyleri kafanıza takıpta, kendinize daha da stres yapmayın.Gerektiği yerde tepkinizi sert koyacaksınız. Dişli olacaksınız, başka çareniz yok.Varsın sizi insanlar biraz gıcık, sevimsiz bulsun.Önemi yok.

Hanımefendi konuda birlikte yaşıyoruz cümbür cemaat deyip sonraki mesajlarda ayrı evimiz var demişsiniz. İnsanlar ilk konuya göre cevap veriyor. Kimse sizin her mesajınızı takip edip öyle cevap yazmak zorunda değil.Bende ilk okuduğum zaman evleri ayırmanızı tavsiye edecektim. Ama sonra diğer mesajları gördüm.

Öncelikle hatanın büyüğü eşinizde. İkinci olarak babam vefat etti demişsiniz Allah rahmet eylesin. Ama size sahip çıkması için illa ki bir erkek olması lazım değil. Siz kendinize sahip çıkın. Zaten daha önce çalışıyormuşsunuz. Bi iş bulmaya çalışın ve en azından bi gözdağı vermek için annenizin yanına gidin. Bu şekilde eşinize ben çalışırım annem çocuğuma bakar sana ihtiyacım yok mesajı vermiş olursunuz. Belki eşiniz sizi ciddiye almaya başlar.
Ayrıca sanırım Manisa da yaşıyorsunuz. Manisa yı çok iyi bilirim bir zamanlar orda yaşıyordum. Her ne kadar küçük bir yer olsada iş imkanı fazlaca var. Hatta dışarıdan mevsimlik işçi alımı çoğu büyük şehire göre kat kat fazla. İlla ki çok iyi bir iş bulamazsanız bile iş tecrübeniz olduğu için bir iş bulursunuz. Biraz kendinize güvenip, eşinize onsuz yaşayabileceğinizi göstermeniz lazım.

Bir akrabam bana bir gün "çocuğum gibi çok çocuk doğururum ama eşim bir tane. Hiç çocuk yüzünden eşimi, evliliğimi ikinci plana atamam" dediğinde dehşete kapılmıştım. Mevzu da çocuğu ağlarken kocişine yemek hazırlamasıydı. Aman kocişi beklemesin çünkü çocuk dediğin nedir ki, yenisi doğurulur.

Neyse ki evliliğine zeval gelecek korkusu ile evladını yok sayan, ikinci plana atan, canını sağlığını ve psikolojisini düşünmeyen, o evladın kendi sorumluluğunda olduğunu unutan kadın sayısı fazla değil. Yani o korkunç akrabam dışında ben kimseye rastlamadım.

Yaa sahi o iş öyle olmuyorlarla dolu kadınlar kulübü. Siz kendinizi çok güzel kandırmışsınız. Allah utandırmasın mutluluklar.
Tabii ki dolu olacak cünkü herkesin hayat şartları, dinamikleri farklı. O yüzden hemen ahkam kesmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…