Kayınvalidem ve eşimin ailesinin evladımı dışlaması

Yargılamak istemiyorum ama baştan belliymiş her şey,kendin diyorsun nişanlılıktan başlayarak çok kötü davrandılar diye.Olgun bir insansın,33 yaşında evlenmişsin.Sevgi ağır bastı demişsin ama evlilik sadece sevgi ile yürümüyor bunu öğrenmiş olman lazımdı.Bu ortama hemen de bir çocuk yapmışsın yaşım geçmeden anne olayım diye.Ben bunu bencillik olarak düşünüyorum.Bebeği büyütecek uygun şartlar yoksa sırf birileri annelik babalığı tatsın diye çocuk yapılmaz.Ben de 32 yaşında evlendim.İçinde bulunduğum koşullar her yönden çocuk yapmaya müsait olsa da 1 yıl bekledim .Ayrıca bu koca sevginize hayranım.Yukarıda da biri yazmış çocuğu kayınvalide yüzünden iç kanama geçirmiş koca da hala ses yok ama bu adamlarla hala hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyorsunuz.Şu tabloda en suçlu kişi kocan,ona tek laf etmiyorsun,hala kayınvalide suçlu

Sayamadım, evde kaç kişi yaşıyor toplam? O kadar insan standart bir evde mi yaşıyor yoksa konak falan mı?
Bir de iki görümce bir hala nedir onu anlayamadım, eşinizin halası da mı sizinle yaşıyor?

Aynen. Benim annem küçükken beni yemem için çok zorlardı ve asla da yemezdim. Aynı şeyi çocuğuma yapmaya çalıştı ve sert bir şekilde uyardım ki ben öyle prensesim prensesim annelerden değilimdir. Annemin kötü niyetli olmadığını biliyorum tabii ki ama bence yanlıştı yaptığı

Öyle olmuyor o iş işte. Doktor bile kesin masajdandıe diyemeyince suclayamıyorsunuz. Kücük bebeklerde cogu aile fark edemese de olur diyor mesela! Yaşamayana da boşamak ne kolay klavye yazıyor sonucta

33 yasindasin ve kabile hayati tercih etmissin. Tercih bu. Üstüne çoçuk yaptin. Curcuna gibi bir evde.

Beklentin neydi anlamadim? Yani normal sadece anne yada kv'de gelince bile "yok bu bebek aç" "yok bu bebek üsüyor" diye seyler söyleniyor. O kabile evinde tabiki hersey daha kötü olacakti.

Ve halen onca sorunun içinde, sence en büyük sorunun torun ayrimi oluyor ise, "ben lisans mezunuyum, onlar cahil tüh kaka" diye ortalarda gezme derim ben. Görmüyorsan fakat sende onlardan hiç farkin yok.

Eger cidden çoçugunu kurtarmak istiyorsan, bosanirsin. Annenlere gidersen ve annen çoçuga bakarak sende çalisirsin. 35 yasindaki adam halen anne evinde kaliyorsa, degismez. Hele 60 yasindaki annesi hiç degismez. Yani degisim istiyorsam, kendin ortami degistireceksin. Baska çaresi yoktur.

Isin kötüsu, en büyük sorun bu degil onun gözünde. Cocgun fiziksel ve psikolojik sagligi önemli degil. Konu basligi bile ayrimcilik ile alakali. Yani asil büyük sorun ona karsi ayrimcilik yapilmasi.

Yani insan gerçekten ne diyecegini bilemiyor

33 yaşında niye gidip böyle bir adamla evlendin ki, madem kv kp görümce amca vs birlikte yaşayacaktınız kendi ailenizle yaşasaydınız. Eşinizden bir şey olmaz, bari bebeğinizi koruyun. Sizin ayrımcılıktan daha büyük sorunlarınız var. Bebekler en az 6 aylıkken oturtulur. Koruyun çocuğunuzu.

Bir de lisans mezunuyum falan deyince daha bir garip. Daha caresiz durumdaki kadinlar bile mevzu cocuk olunca tirnaklarini cikariyorlar da konu sahibinin bahaneleri komik kaliyor dusununce.

Bacım sen böyle ne yaşamışsın sakın yaklaşmasına izin verme bnce

Bana bak kardeşim eşimin lise mezunu olmadığını evlendikten sonra öğrendim yalan söylemiş diplomasını mı isteseydim büyük beklentilerim olsa daha iyi şartlarda biriyle evlenirdim ben eşime güvenmiştim ailemde ona güvenerek verdi bir konuda yanlış anlaşılmış evimiz zaten ayrı yazıyı iyi okuyun aynı şehirde yaşıyoruz yazıyo ama hep biraradayız eşim kendi aileme göndermemekle tehdit ediyor babam 2002 de vefat etti evde erkek olmadığı için bizim ailede çekineceği kimsede yok 3 kadınız kendi evimizde o yargılayanlar olmuş yine küçük de evlenmemişim diye aileme babalık ettiğim için evlenmedim ha evlendim de ne oldu işte iş konusunda manisa gibi bir yerde gelin siz iş bulun bakalım başvurmadığım yer mi kalmış neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba
Kardeşim konu başlığını bilerek öyle yazdım zaten ben dışlanıyorum kendi babam vefat etti yıllar önce okudum çalıştım yıllarca o yüzden o kadar geç evlendim eşimin mezuniyetini evlendikten sonra öğrendim diplomamı sorsaydım korkacaklaro çekinecekleri kimse yok bizim ailede aynı evde yaşamıyoruz evimiz ayrı ama elim zorluyor yazıyı iyi okuyun aynı şehirdeyiz yazıyo neyin kafasını yaşıyosunuz kayınvalidemle kaç kez tartıştım giderim ğaşa paşa da bakarım çocuğuma diye boşanmayı bende biliyorum fikir almak istedim yine de

Büyük beklentilerim olsa bu hayatı tercih etmezdim sağolun yorum için evlenmeden önce eşim böyle değildi herkesin evi yolu ayrı olcak derdi ama pasif bi kişilik yazdığıma pişman ettiniz gerçekten bir düşünün yorum yapmadan

Abla ne yaptınız,biraz akıl mantık.Kabile hayatı gibi yaşanır mı böyle.Tabii sorun olacak,sen bunu dedin bu bunu yaptı,biz 3 kişi zaman zaman kaçıp gitmek istiyoruz birbirimizden o kadar insan çekilecek şey mi ? Ya ayrı eve ikna edin ki ben eşinizin ikna olacağını sanmam ya da çekin gidin.Ömrünüz boyunca mutsuz olursunuz,bu hayat asla düzelmez bu şekilde.

Eşinizinki pasiflik değil.Eşiniz yeni bir ailesi olduğunun bilincinde olmamış,yoksa siz burada ''beni,çocuğumu eziyorlar'' diye konu açmazdınız,kapı gibi arkanızda olurdu.Onun için hala bir anne bir aile kavramı var kafasında,siz ve çocuğunuz sevdiği insanlarsınız.Belki acı bir yorum ama 35'ine kadar başka eve çıkmamış hala kabile hayatı yaşıyorsa zaten kopamaz onlardan.Cidden kendinize yazık edersiniz.Biraz mantıklı düşünün.

Ayrı eviniz varmış ama hepimiz ilk cümle nededi ile birlikte gibi anladık

Aynı şehirde yaşıyoruz ama yalnızım deyince aileniz ile aynı şehir anladık

Eviniz ayrıysa tavsiyem kimseyi takma

Bebeği vs vermeyin masaj yapalım diyenin elinden alın vs

Bir de babam yok ailemde arkamda kimse yok vs düye düşünmeyin

Siz varsınız ötesine gerek yok mesafeyi koruyun gerekirse he deyin geçin ama canınızı sıkmayın

Aynen öyle dolduruşa gelmeyip kendi ayakları üzerinde duracak kapasite yok

Evleriniz ayrıysa eşinize tavrınızı net koyacaksınız ben sizi pasif buldum. Yok eğer siz gidiyorsanızda gitmeyeceksiniz. Çocuğunuzu sevmişler ayrımcılık yapmışlar çok mu lazım sevmediğiniz insanları çocuğunuzu sevmesi? Kapatın kapınızı oturun evinizde. Konu başındada aynı evde yaşıyormuşsunuz gibi yazmışsınız. Bebeğiniz büyüyene kadar iş bulun bakıcı tutarsınız kimsede karışamaz. Beni aileme göndermemekle tehdit eden adam zaten eve dönünce beni bulamaz

Zorla götürüyor işte çeşit çeşit de laf söylüyor susmam istendiği için pasif kalıyorum böyle bi insan değildim bende kendi ailem de geçimsizlik olmasın diye sabır et zamanla düzelir gibi şeyler söylüyor insan çaresiz arada kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…