Kayınvalidem ve nişanlım

Umarım siz anne olduğunuzda boyle bi durumla karşı karsiya kaldiginizda olgun karsilarsiniz . Yalniz kalan anneniz de olabilirdi nişanliniz bu yüzünüzü bilse de keşke o vazgecse

neden evlenmek istiyor o zaman sizinle başkasını bulsun her şeyi kabul ettirmek için uğraşıyor kabul edersen başka şeylerde çıkar

Sık sık gitme meselesine yorum yapmayacağım ana farz edin ki yaşlandınız, oğlunuz var, tek başınıza yaşıyorsunuz. Oğlunuz size maddi yardımda bulunmak istiyor, gelin adayınız buna nasıl engel olabilirim diye insanlardan akıl istiyor. Nasıl hissederdiniz?

Merhabalar, nişanlım annesine çok düşkün biz evlenince kayınvalidemle ayrı evde yaşıcaz, annesi tek kalıyo bu arada. Nişanlım 2 günde bir gideriz annemde otududuz diye bana baskı yapıyo bende çok aşırı görüşmek istemiyorum. Neyse bunları kabul ettim annesi tek kalcak giderim otururum sürekli diye. Bu seferde annesine para gönderme konusu çıktı her ay maaş aldığımda anneme para veririm diyor evine eşya alırım diyor. Annesinin belli bi geliri var.bi ihtiyacı olunca yardım ederiz faturasını ödersin. Pazar alışverişini yaparız dedim eline düzenli olarak para vermeni istemiyorum dedim.ihtiyacı olunca veririz diye söyledim. Ama anlamıyor. Bende para göndermesini istemedim bizim evimiz kira olcak arabamız olmıcak. Nişanlıma bunları söyledim ille anneme ben para ğönderirim diyor ben göndermesini vermesini istemiyorum ne yapmalıyım ? Annesine bu kadar gitmekte istemiyorum sabah kalkar annesini arar günde 2 3 kez telefonda konuşurlar. Bunlar beni kırıyo üzüyo ama anlamıyo ne kadar anlatsamda.
Allah kolaylık versin...

Annesi yalnız yaşıyormuş. O yüzden evladı olarak eli her zaman üzerinde olacaktır. Sürekli gitme konusunda sen daha aralıklı gidersin nişanlın daha sık gider. Bunun ayarlamasını yapabilirsiniz belki. Belki de kadını çok seveceksin sen sürekli gitmek isteyeceksin belli mi olur.

Merhabalar, nişanlım annesine çok düşkün biz evlenince kayınvalidemle ayrı evde yaşıcaz, annesi tek kalıyo bu arada. Nişanlım 2 günde bir gideriz annemde otududuz diye bana baskı yapıyo bende çok aşırı görüşmek istemiyorum. Neyse bunları kabul ettim annesi tek kalcak giderim otururum sürekli diye. Bu seferde annesine para gönderme konusu çıktı her ay maaş aldığımda anneme para veririm diyor evine eşya alırım diyor. Annesinin belli bi geliri var.bi ihtiyacı olunca yardım ederiz faturasını ödersin. Pazar alışverişini yaparız dedim eline düzenli olarak para vermeni istemiyorum dedim.ihtiyacı olunca veririz diye söyledim. Ama anlamıyor. Bende para göndermesini istemedim bizim evimiz kira olcak arabamız olmıcak. Nişanlıma bunları söyledim ille anneme ben para ğönderirim diyor ben göndermesini vermesini istemiyorum ne yapmalıyım ? Annesine bu kadar gitmekte istemiyorum sabah kalkar annesini arar günde 2 3 kez telefonda konuşurlar. Bunlar beni kırıyo üzüyo ama anlamıyo ne kadar anlatsamda.
O biraz da anneye bağlı biliyor musun iyi biriyse sorun yapmaz alışırsın ama herşeye karışan dediğim dedikse seni ayrılığa götürür
Mesela eşim annesine maddi yardımda bulunur maaşı var ve evi var ben kiradayım ama bu bana sıkıntı değil kv dünyalar iyisidir tek sorunumuz gitmekten yoruldum orda iş vs bekledndiğinden değil ama insan ev rahatlığını bulamıyor

Her şeyi açıkça söyleyen ender adamlardan. Öncelikle tebrik ederim.

" Sürekli gitmek istemiyorum ama kabul ettim neyse "

Neden kabul ettiniz istemediğiniz bir konuyu ?

Orta yolu bulacaksınız ya da ret edeceksiniz. Isine geliyorsa.

Iki günde bir gidince düzen mi kalır ?

Kendi istiyorsa gitsin her gün annesini görsün on dakika, elini öpsün çıksın gelsin.

Misafircilik oynamak için mi evleniyor ?

Kabul etmeyeceginiz , size ağır gelen hiçbir şey için asla evet demeyin. Gerekirse rest çekin, bitsin gitsin.

...

Para konusunda bir şey diyemiyorum. Kişiden kişiye değişir.

Benim için sorun değil mesela.

Eşiniz henüz annesinden ayrılamamış bir süt kuzusu . Evlenirseniz ilerde kavga ettik eşim annesinin ağzına bakıyor ikisi bir olup dedikodumu yapıyor annesi eşimi dolduruyor gibi konular açılacak gibi . Çok iyi düşünün lütfen henüz nişanlısınız yol yakın ..

acilen nişanı atın..
asla düzelmez bu tipler..
tüm evlilik hayatınız boyunca sinir krizi geçirirsiniz..
adam her şeyi açık açık söylemiş işte, istediklerini diretmiş yani sorun ortak karar almak istememesi, ayrılmak için bundan büyük bir gerekçe olamaz.

Konu sahibinin seçenekleri arasında evlenmemek yok. Evlenme diyenlere cevap bile vermiyor çünkü evlenecek.

Baştan her şeyi açıkça söylemesi güzel, ancak sorun şu ki sürekli anneme gideriz falan demesi yakın oturmak istemesi büyük sorun çıkarır. Benzer durumu yaşadım eşimin de annesi tek yaşıyor, yakın olalım ,sürekli yardım ederim gibisinden konuşurdu biz nişanlıyken. Ama öyle anne bağımlısı birisi değil, olması gerektiği kadar . Erkeklerin anneci olanı hiç çekilmiyor, ben bile kadın halimle sürekli annemi arayıp kadını sıkboğaz etmem.Her evlat gerektiğinde anne babasına destek olmalı, hele de tek başına bir anne varsa tabii ki oğlu yardım edebilir. Ama hep derdim ki ihtiyacı varsa veririz yoksa biz kendimize ancak yeteriz. Anlamazdı boş yere tartışırdık, sonra ne oldu iş durumları nedeniyle annesinden farklı bir şehire yerleştik evlenince. Ve kendi düğün borçları yüzünden istesek de yardım edemiyoruz çünkü kendimize ancak yetiyoruz. Benim dediğim buydu oysa ki, ama benim eşim hep yanlış anladı beni. Şimdi kendi kendime diyorum ki boşuna dil dökmüşüm, zaten ben olacakları görüp demişim ama gelin olunca insanlar etiketi kolay yapıştırıyor. İnsan maddi durumu varsa neden vermesin ki, tanımadığımız insanlara bile ihtiyacı varsa el atıyoruz.

Ama sizin durum biraz farklı sıkıntılı, çünkü eşiniz çok anneci gibi duruyor. Sizin maddiyattan çok annesine sürekli gidemeyeceğinizi, kendi evinizle ilgilenmek istediğinizi demeniz lazım şimdiden. Maddiyat halledilir bir şekilde, paranız yoksa zaten veremez. Varsa ve veriyorsa da versin annesi sonuçta, siz ona verdikçe Allah da size daha çok verir. Ama kendinizin ihtiyacı varken de adaletli olması lazım eşinizin.

Evlenince sinir krizleri geçirmektense şimdi ayrıl derim ben
Oda kime oara yolluyosa yollasın

Sürekli bana emir vermesi beni ailesi için zorlaması, annesini öncelikli tutması her şeyde o ön planda beni emir vererek mecbur bırakmaya çalışıyor. Kendi aile kurcağının farkında değil bunlar beni üzüyor
Yani şu saydıklarınızın sonundaki eylem üzülmek mi olmalı?
Mis gibi eylemler var bu durumlar için ; sinirlenmek, kızmak, düşündürmek, ayrılığa itelemek...

Üzülmek yerine tepki vermeyi seçseniz?

O onun annesi.
Tek yasiyo bir oglu war arar sorar gorusur konusur para alir parada werir
Gitmek istemiyosaniz gitmezsiniz.
Adam gibi adammis neyse onu soylemis lafi kivirmadan en basta.
Kabul edersen boyle ses etmeden etceksin.
Etmezsende yolunu ayiricaksin:kahve:

Senin annen tek olsaydi muhtemelen beraber yasamayi teklif ederdin nisanlina :) nisanlinda teklif etmemis ama bir gibi yasicaz fark olmicaga getirmiş isi :)

Back
X