Kayınvalidem ve oğlum

yasam_destek yasam_destek Çocuk bakımıyla ilgili duyduğum en saçma, en aptalca şey!
Konuşulacak bir tarafı yok.
Yalnız bir söylediğinizi anlayamadım "ben başka bir çocuk doğuramayacağım için çocuğumun benden ayrı yerde büyümesini istemiyorum" ne demek bu?

Bunu söyleyen kocadan bosanirdim ben.

Kocanız nasıl bir baba ya.

Eşimin birnlafi vardir. Ck cok affedersiniz. Kasaba minnet edecegime .... keser yerim.
Maddi durumunuz cok mu kotu? Cocugunuz kres yasina gelene kadar siz baksaniz?
Ne demeknalir gorurur buyuturum. Oldu canim istersen birse nufusuna gecir meme ver.

Ne dengesiz insanlar var.

Baska bir cocuk doğuracak olsaniz birsey degisir miydi sanki? Bunun lafinin bile edilmesi gereksiz, ben olsam esime anani da al git derim.
Tabi ki değişen bir şey olmayacaktı. Tavrımın net olduğunu bilmesine rağmen hâlâ aynı şeyi söylemeleri rahatsız ediyor beni. Tam tersini söyledim aslında. Kayınvalidem oğlumu da alır giderim dediğinde al gitt oğlun orda dedim eşimi göstererek. Ama benim oğlum benimle kalıyor dedim.

Nolr şu kayınvalide şaka yapmş desin bri teklif dahi edemez götüreyim diye ama sen verirsende Ya da kocan zorla gönderir sende izin verirsen çalışma bacm yar köşeye ölmeyi bekle
Ya ben çocuğumu yanımda büyütemeyeceksem neden doğurdum ve ne için çalışıyorum? Vallahi çekerim istifayı hiç de umurumda olmaz. Yeter ki oğlum yanımda olsun.

Çok çok sakin tepki vermişsiniz. Niye açıklama yaptınız ki? Ben böyle bir durum olsa "Şaka mı yapıyorsunuz?" derim. Ciddi olduğunu anlayınca da Allah korusun beyninde ur falan çıktığını düşünüp hemen nörolojiden randevu alırım. Eşim de aynı şeyi söylese ikisine birden bir şey olduğunu düşünüp Dr. House gibi hastalıkları genetik mi yoksa çevresel mi, civa zehirlenmesi mi vs. diye düşünürüm.

Siz mantıklı mantıklı olmayacağını, dayanamayacağınızı falan anlatmışsınız. Bize de tek çocuk olduğu için istemem diyorsunuz.

Onlar çok aşırı saçmalamış ama bence siz de gerçekten çok ılımlı tepki vermişsiniz.
Kırmak istemiyorum sonuçta yüz yüze bakıyoruz. O yüzden fazla sert çıkmadım. Ama durum ciddi bir hal alır gibi olursa o zaman patlatırım bombayı.

yasam_destek yasam_destek Çocuk bakımıyla ilgili duyduğum en saçma, en aptalca şey!
Konuşulacak bir tarafı yok.
Yalnız bir söylediğinizi anlayamadım "ben başka bir çocuk doğuramayacağım için çocuğumun benden ayrı yerde büyümesini istemiyorum" ne demek bu?
Sevgili Xeroderma_pig Xeroderma_pig , doğumdan sonra iç kanama geçirdiğim için rahmim alındı, bir de doğumdan 1 ay sonra 2. Kalp ameliyatımı oldum ve bu yüzden doğuramayacağımı belirttim.

Izin verme canim. Olmaz oyle yarin oburgun o cocuk buyur sanki sen mi buyuttun beni der. Derdini anlatamazsin tas gibi oturur icine. Benim annem cok yakin bize arabayla 5 dk gecen agir grip olduk esim de ben de cocuga bulasmasini goze alamadik goturduk annem 4 gece orda kaldi o dort gece 40 yil gibi geldi. Ne biliyim haftasonu babanne anane bizde kalsin diyebilir ya da biraz daha büyünce cocuk ben hafta sonu orda kalmak istiyorum diyebilir sonucta hepimiz kaldik zamaninda ananeyle babanneyle bunlar normal. Hatta 10 yaslarina geldiginde yazi orda gecirmek isteyebilir ben cok severdim butun yaz orda kalmayi cok guzel zamanlari ama suan icin olmaz. Senin ona onun sana ihtiyaci var dusunsene daha 8 aylik yani daha dunyada senin karninda gecirdigi kadar zaman gecirmemis bile. Gerekirse ucretsiz izin al.

o zaman sizin.anne babaliginizin ne anlami var? cocuk sizden ayri buyuyecekse..siz uc bes kurus kazanin diyeee..maneviyat agir basardi bennim iciin ve isten cukardim galiba durumunu iyiyse lutfen krese verin cocugunuzu kp de babanizda sonucta sizin yuzunuzden eslerinden ayri mi kalicak...

Kesinlikle göndermeyin evladınızı.. öyle saçmalık mı olurmuş kv şaşırmış da eşinize noluyo..

Özel değilse eğer ben şu noktaya takıldım.. herhangi bi sağlık sıkıntınız yoktur inşallah.. bi daha doğurmuycam demişsiniz ona içlenip üzüldüm

Bu düşüncede diretirsen işten çıkar çocuğuma bakarım ben de eşine vazgeçecektir

Canim Benim seni cok Iyi anliyorum. Bende ilk yavrumda benzer durum yasadim. Simdi ikizlerim var ve durum cok farkli, ilk cocukta kayinvalidem cocugum henüz
4 aylikken, Sen ise basla Ben cocugu alir bakarim demisti. Simdi de köse bucak kaciyo cocuklari onlara birakip baktiracam diye korkuyo. Babalar Hic bir zaman anneler Gibi düsünemez. Kocani Hic suclama, belli ki kaynana onun aklini celmeye calisiyo. Kaynananin derdi cocugu senden koparmak degildir sanirim, onun derdi kendi evinde kalmak istemesi ,sizin evde rahat olamamasidir bence. Benden sana tavsiye, fikrini güzellikle, düsüncelerini sinirlenmeden ,tatli dille, esine kendine acindirarak anlat. Sakin konu acildiginda sinirlenip parlama. Hakliyken haksiz duruma düsme, kavga cikmasin.kocanla Arani kaynananin sacma sapan fikri yüzünden bozma.

Muhabbet kuşu mu bu ya
Nasıl bi fikir
Hem de esiniz onaylanmış

Dayanamam demeyin.
Olmayacak öyle birşey diyin.

KP eşinden ayrı kalamiyor bebek anneden ayrı kalabiliyor.. pes.

Yuhhhh. Nasıl bir mantık! Sakın susmayın. Böyle birşeyi teklif eden kimse duyacağı sözlere de hazırlamıştır kendini.

Kayınvalidelerin ve kayınbabaların çoğu torunlar doğunca deliriyor bence, saçma sapan hareketler davranışlar yapıyorlar. Sanki o çocuğun anne babası yok çocuğu sanki kendileri doğurmuşlar gibi sahipleniyorlar. Tabi maksat ne kendileri hayat telaşından çocuklarının nasıl büyüdüğü anlamamışlarda zart da zurt da, hazır doğurulmuş zahmetsiz doğmuş bebek hemen sahipleniyorlar. Dokuz ay karnında taşıyan binbir zorlukla sancıyla ağrıyla doğuran kendileri değil nasıl olsa oh hemen sahipleniyorlar doğan bebeği. Ya kardeşim siz çocuklarınızı büyütürken hayat telaşından nasıl büyüdüğünü anlamadınız diye biz anneler çocuklarımızı doğurup doğurup siz kaynanalara vermek zorunda mıyız di mi ama,bizim evlat sevgisini tatmaya hakkımız yok mu, çocuklarımızı size verip büyüttürcez de,biz de ilerde evlat sevgimizi tadamadık diye gelinimizin çocuğuna mı saldırcaz hemen devran böyle mi döncek biz çocuğumuzu kaynanamıza mı doğuruveriyoz bu ne ya Allah kahretsin böyle kaynana kayınbabaları başta benimkileri Amin.

Sakın sakın asla ve asla göndermeyin ben o hatayı yaptım bir yaşındaki oğlumu sütten kesip 18 saatlik uzağa yolladım 8 yıl oldu asla yarası kapanmaz içime dert oldu halen daha aklıma geldikçe kahroluyorum kesinlikle yollamayın

Kimse size göre hareket etmek zorunda değil kadıncağız teklif etmiş bakmak istiyor ya siz ona bakın. Olmadı oturun evinizde bakın çocuğunuza.

Kimse size göre hareket etmek zorunda değil kadıncağız teklif etmiş bakmak istiyor ya siz ona bakın. Olmadı oturun evinizde bakın çocuğunuza.
valla kimse kusura bakmasin yok öyle ben everdim daha gerisine karismam anne baba olmak kolay mi elbete düşünecek torunuma kim bakacak diye bu ko ulardan ben çok çektim eğer bende evlatlarima yardım etmeyeceksrm torunlarima bakmayacaksam Allah o yaşıma gelmeyi nasip etmesin

valla kimse kusura bakmasin yok öyle ben everdim daha gerisine karismam anne baba olmak kolay mi elbete düşünecek torunuma kim bakacak diye bu ko ulardan ben çok çektim eğer bende evlatlarima yardım etmeyeceksrm torunlarima bakmayacaksam Allah o yaşıma gelmeyi nasip etmesin
Valla arkadaşım ana babalarımız zaten çocuk bakıp büyütmüş dinlenmeleri gereken zaman torun buyutuyorlar birde, yaranabilirlerse ne ala. Herkes doğurduğunu baksın bi zahmet. Kaynanam bakmadı anam bakmadı mecburlar mi yahu. Asla bu şekil insanlara baskı yapılmasına tahammül edemiyorum. Konuyla alakalı değil bu cümlem ama kaynanasini normalde istemeyen gelin çocuk bakımı olunca ses etmiyor idare ediyor evde kaynanayı.

Valla arkadaşım ana babalarımız zaten çocuk bakıp büyütmüş dinlenmeleri gereken zaman torun buyutuyorlar birde, yaranabilirlerse ne ala. Herkes doğurduğunu baksın bi zahmet. Kaynanam bakmadı anam bakmadı mecburlar mi yahu. Asla bu şekil insanlara baskı yapılmasına tahammül edemiyorum. Konuyla alakalı değil bu cümlem ama kaynanasini normalde istemeyen gelin çocuk bakımı olunca ses etmiyor idare ediyor evde kaynanayı.
evet mecburlar sorun torun bakmak değil evledının yardım istemesi kadın ödemelerim var çalışmak zorundayım diyor her iki tarafın anne babasida el atmak bu sorun çözmek zorundalar ya maddi imkan saglarlar yada çocuğa bakarlar bizde anne babamizin sorunlariyla nasıl ilgileniyorssak onlarda bize yardım etmeli aile olmak bu değil midir? Ben seni dogurdum buyuttum everdim hadi Yallah gerisine karışmam ..... varmı öyle rahatlık anne babalık ölene kadar o evinde rahat edicek diye küçücük çocuk en ihtiyacı olan zamanda anneden ayrı kalacak yazık günah degil mi? Kendi e güvenemeyen doğurmasın !!!! Ohhhh ne güzel memleket bizi neye güvenerekden doğurdular o zaman?

Cocugunuz dizinizin dibinde olmayacaksa calismanizin anlami ne? Ben olsam cikarim isten kocam da debelensin dursun. Boyle bir teklifle gelmeleri dahi sinir bozucu

Back
X