Kayınvalidem ve Temizlik Takıntısı Yardım

ysmn123456

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
35
0
46
Ankara
Mrb Kızlar , benimde sorunum kayınvalidemle ilgili, ben farklı bir şehirden gelin geldim bu şehirde kimsem olmadığı için kayınvalideme yakın ev tuttuk başta herşey iyi olsada sonra herşeye karışmaya başladı ben duyduğumu duymamazlıktan yaptığını görmemezlikten gelmeye çalışsamda evimin içine karışınca artık dayanamıyacak duruma geldim...

Olay şöyle ; ben çalışan bir bayanım sabahın köründe evden çıkıp akşam yorgun argın eve geliyorum ve ancak hafta sonu temizlik yapabiliyorum fakat kayınvaldem bunu anlamıyor ona göre ben pisim ,

Diji turk umuz bozuldu ve eve yapmaya gelecekler ben eşime diyorumki ne zaman geleceklerse söyle akşam gelsinler biz evde olalım o da sanki ben öyle dememişim gibi bugün öğlen gelmişler annesini aramış (annesinde bizim evin anahtarı var) annesi gelmiş yapılmış ...bende dün işten çık, kursa git kurstan çık, eve gel ders çalış o kadar yorgundumki affedersiniz yediğim tabağı bile lavaboya bıraktım halim kalmadı toplayacak , kaynanam gördü büyük ihtimalle hatta didik didik incelemiştir fırsat doğdu çünkü ona daha öncesinde de babannem gelmişti bize kalmak için ben işteyken kaynanam ona hoşgeldine gelmiş evimde toz görmüş bu nasıl gelinlik ben böyle şey görmedim böyle bir pislik olamaz neler neler söylemişti bana biz temiziz öteki gelin temiz sen pissin , o günden sonra fırsat vermedim evime ben yokken benden habersiz gelmesine ama bugün gitmiş işte akşamda illaki karşılaşıcaz ne yapacağımı bilmiyorum akıl verin bana ?

Ee orası senin evin sonuçta, uygun bir dille söyle bence. Benim annem kaç yaşında yer geliyo o bile bugün çok halsizim yarın toplarım der bırakır. Kaldıki insanlık hali ne demek sen pissin

Anahtarı geri alın, ne münasebet onda anahtar olması.

Ben birkaç kere içerde unutmuştum anahtarımı eşimde annemlere yedeğini verelim dursun demişti o an birşey diyemedim ama sadece alt kilidin anahtarını vermiştim. Hergün işe giderken üstten kilitleyip gidiyordum Açmaya kalksa bile açamadı yani , sonra onuda bahaneyle aldım zaten

lavobada bır tabak mı butun derdınız.bosverın bırsey derse bu hafta sonu temızlık yaptım daha dııp gecıstırın.nıekafanıza takıosunzki

ya hu ne kadar kızıyorum şu kaynanalara
ne hakla SENİN evinin temizliğine karışabiliyor ki?
sessiz kalıyorsanız eğer zaten ezmeye çalışır.

bence mesafenizi koyun. o evde siz yaşıyorsunuz sizi ilgilendiren şeylere burnunu sokmasın bir zahmet

bu fikri tuttum bende nişanlıyım ve annesine yedek anahtarı verdik . böle sorunlar olursa üst yada en altı kitlerim ona ortayı vermiştik :)

ne saygısızlık ya sanane kardeşim senin mi evin. 2 gün çalşıssın bakalım hrgün evmi temizlicekmiş. herkezin yapısı farklı bazısı hemen yorgun düşer haftasonlarına bırakır bazısıda yorulmak bilmez hem işi hem evi yürütebilir. bence sen çok yüz göz olma eşin konussun

şu anahtar olayına sinir oluyorum ve birde ben devde yokken girilmesine , temizlik olayıda kimseyi ilgilendirmez bende bazen öyle yorgun ouyorum ki yatarken gözüm ne mutfağı görüyo ne salonu sabahta öyle bırakıp çıkıyorum akşam gelince temizliyorum , birşey derse de bunu bahane olarak kullanıp eşine çıtlatıp anahtarı almayı denesen ,

eşimde ilk evlenirken demişti annesine anahtar verelim diye hırsız girse yangın çıksaymış ne yani dedim hırsız girmeden annnenlere mi haber vericek kimsede olamaz vermiyceksin herkesin evi kendine özel pis de olur dağınıkta olur kime ne

Tek başıma kirletmiyorum ki tek başıma temizleyeyim deyip, eşine de top at.
Sen işten çıkıp kursa gitmişsin, eve gelip yemekten sonra derse oturduysan geç
saatte yatmışsındır. Eşin işten gelip toplayabilirdi mesela ortalığı... Kayınvaliden
sadece sana yüklenemez, izin verme buna.

Senin evin, senin düzenin ayrıca, kimseyi de ilgilendirmez.

haklısınız kızlar anahtarı almalıyım bir şekilde , aslında biraz uzak bir yere taşınmak istiyorum en azından 1 -2 durak mesafe olsun istiyorum çünkü yakın olduğumuz için herşey benden bekleniyor öteki gelini aynı şehirde fakat uzak bir semtte oturyor ayda yılda bir geliyor yer uzak olduğu için habersiz ona gidilmiyor böylelikle o temiz gelin ben pis gelin oluyorum o iyi gelin ben kötü gelin , başta hata yaptım yakın oturmakla ailem başka şehirde diye çok sık gittim geldim kaynanama başta iyi olsada sonra işin rengi değişti, zoruma gidiyor hemde çok...:'(

Herkes kendi evinden mesul' dür.
Sizde bütün yan gel yat osman modunda değilsiniz herhalde, iş, kurs ve ev arasında mekik dokuyorsunuz?
Ne zannediyordu işte deli gibi evde deli gibi temizlik yapmanızı mı?
Hem merak etmeyin öyle bile olsa mutlaka kusur bulacak bir şey bulurdu.

Annemin bir lafı var, "istersem evimin ortasına ederim kimse karışamaz orası benim evim"

ben evin anahtarinin baska kisilerde olmasini mantikla karsilayamiyorum

yerinizde olsam anahtirimi kesinlikle alirim
ve orasi benim evim ister batirir ister ..... Kimene!!

çok merak ediyorum kendisi çalışıyor olsaydı yine öyle titiz olur muydu? bende çalışıyorum ve dediğin gibi sadece haftasonu temizlik yapabiliyorum hafta içi çok nadir yaparım haliyle tozlanıyorda pisleniyorda, kahvaltı bulaşığını yıkayıp veya makineye dizip çıkacak halinde yok. bence hiç kafana takma söyleyip dursun ama altta da kalma her fırsatta çalıştığını dile getir. Çok rahatsız oluyorsa sana yardımcı kadın tutsun

kusur görmek isteyen gözu olmasada görür hele kayananlar genellemıyeyım ama çoğu böyle benım kvde ben çalışırken evime kızkardeşi ve kızıyla gezı düzenlerdi kaçdefa yakaladım annemlere gıttığımde falan bı geliyodum 3de bızım evde utanmalarıda yok bazen benden bişi isterdi bende nereye koydum bı bakayım dedığımde bana benım evımde olanın yerını söylerdi artık nekadar karıştırmışsa şimdi anahtar vermıyorum kapıda kalırsakta kalalım en azından evımın dıdıklenmesınden ıyıdır

yavv düşünün kızlar böyle bir kaynanaya bir şey yapmak lazım.kaynar kazana atmak en iyisi ama arkadaşa yardım edelim.

şöyle olabilir, anne akşam bir birimize zaman ayırıyoruz.bu günleri bir daha yaşayamayız.o yüzden her şey ikinci planda, ilerde senin gibi olunca ne işimiz olucak birbirimizle o zaman bol bol temizlerim denmeli.

bir kere anahtarı al canım ondan ne münasebetle sen yokken gelir etrafı kontrol eder...

birde benimkilerde böyle bal dök yala olsa yine bir şeye mana bulurlar benim bu sebepten sinirlerim bozuldu hiç takma

değmez insanın sağlığı daha önemli

kızlar dün akşam eve girice tam tahmin ettiğim gibi bir manzara ile karşılaştım bulaşıklarım yıkanmış tezgahada gözüme sokmak istercesine konmuştu, ayrıca eşim eşofmanlarını çıkarınca sandalyenin üstüne asar akşam gelincede ordan alır giyer kaynanam onlarıda almış kirli sepetine atmış yani anlıyacağınız evim dün didik didik incelenmiş ... akşam eşime de dedim ben evde yokken kimsenin benim evime girmesini istemiyorum benim işimi kimsenin yapmasına gerek yok diye bir daha asla böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorum diye ... Gerçi eşime göre abartıyorum annesi hiçte öyle bir insan değil, neden , çünkü eşimin yanında huri melek kılığına giriyorda ondan ....

Şimdi sizce ben mi söylemeliyim kayınvaldeme eşim mi ?

Ben Söylemeliysem ne gibi bir cümle kurmalıyım ki bu sorun ortadan tamamen kalksın...

devir değişti artık ama kaynanalar hala eski gelinlerden istiyorlar,
köle gibi çalışan, yorulmak bilmeyen, en ufak açığını dışarıya belli etmeyen( bulaşık onlara göre ayıp)
ne yapacaksın işte canım, onların kafasını değiştiremezsin, çalışan bir bayansın,
bizde senin gibiyiz, hafta sonu yapabiliyoruz,elimizden fazlası gelmiyor.
eşin sana pis demiyorsa boşver kaynanayı.

direk istemek ayıp kaçabilir yani ben çekinirdim , anahtarı kaybettim diyip yalan söyleseniz ama biraz vakit geçtikten sonra , sonrada tedirgin oluyorum deyip kapının anahtarını değiştirirsiniz toptan,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…