Kayınvalidem yüzenden anne karnındaki bebeğim öldü

Öncelikle Ogün yaşadığım stresi hayatımda hiç bir zaman yaşamadım kasıklarım felaket agrıyordu başım da dahil ve genetik testler de temiz çıktı kapsamlı incelemeye göndermiştik hadi bunun suçlusu kimse de olmasın ama ben bana yapılanları sebep olunanları unitmicam

Kaybınız için üzgünüm, o insanlarla aranıza geniş bir mesafe koyun. Hijyen konusu falan yeterli. Alttan almayın. Ancak aylarca ağlayarak gebelik geçirenler var ve bir şey olmuyor. Enkaz altından sağ çıkan gebeler var mesela, kaza geçirenler var.
Ben de ilk bebeğimi erken haftalarda kaybettim ve sebebi açıklanamadı. sizin acınız daha büyüktür muhakkak ama sebebi açıklanamayan birçok düşük var. Bayılmamışsınız. Bebek o kadar hassas bir sistemde değil. Bu olay ile ilgili olmayabilir. Siz yine mesafenizi koyun tabii ama ne siz ne başkası buna sebep olmadı muhtemelen, bunun için kendinizi hırpalamayın.

Midem gruptan ayrıldı…

Bebeğiniz için üzüldüm, başınız sağ olsun. Ama ben de bebeğinizin kaybının asıl sebebinin onlar olmadığını düşünüyorum. Sağlıklı olan bebek tutunur, sağlıksız düşer. Sıkıntıyla, sinir stresle bebekler düşecek olsa bu ülke kadınlarının yarısı düşük yapardı. Kendinizi böyle doldurmayın. Daha kötü olursunuz. O insanlarla minimum düzeyde muhatap olup ailenize odaklanın.

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum çünkü 4 aylıktı bebegim ilk 3 ayı da gecmiştim ve üstüne basa basa söylüyorum ben o gün stresi yaşadıktan sonra sancım çok artmıştı 2 gün sonra öğrendim kalbinin durduğunu ve incelemede haftasıylaada uyumluydu bunlar yeterli diye düşünüyorum ayrıca kendimi de doldurmuyorum uzak durmak ve toparlanmak istiyorum

Dediklerinizi anlamaya çalışıyorum hak veriyorum da fakat ben böyle düşünmüyorum ben o günki stresin sonucunda olduğunu biliyorum hissediyorum da tarif edemem ve amacım zaten uzak durmak işte korkuyorum eşim yine eskisi gibi olur diye mesafeli de olsa yine de konuşuyor onlarla

Gecmis olsun.
Bebeginizin ne zaman kalbinin durdugunu bilemezsiniz ki. Bir de daha önceki gebeliginizde de kalp durmasi ile bebeğinizi kaybetmissiniz. Bunun illa sebebi kv deniz diye dusunmeyin ve boşuna kendinizi doldurmayin.

İsterse beş aylık olsun, ilk üç ayı geçtikten sonra o risk bitmiyor ki. Bebeğinizin kalbinin tam o gün, o an durduğunu da bilemezsiniz. Belki de öncesinde durdu. Ki zaten önceden de bu şekilde bir kaybınız olmuş sanırım. O yüzden bunlar tek başına yeterli değil ve evet kendinizi dolduruyorsunuz. Şubat depreminde enkazdan çıkarılan arkadaşımın bebeğinin kalbi hala durmamıştı mesela. Gazze’de hala kadınlar doğurabiliyor vs. Yani yaşanan şok, sinir, üzüntü, stres bir yere kadar etkili. Sizin yaşadıklarınızı ya da benzerini çoğu kadın yaşıyor. Ne konular açılıyor burada görseniz. Bu kadınla aranıza mesafe koymak için birçok geçerli sebebiniz var zaten. Pis, terbiyesiz ve kötü biri olması yeterli. Çocuğumu düşürdü diye ekstra bir sebebe ihtiyacınız yok. Buna inandırmayın kendinizi, boşu boşuna kurulup üzülürsünüz. O insanların umrunda bile olmaz.

Ay bu nasıl bir kadın pislik yaaaaa ben kendime bile dışardan geldinde dokunmam bebek çocuk bu midem kalktı sakın konuşma pislik yaaaa mesafeni koy kocanada aklına iyice sık anne baba bir yere kadar bundan sonra sen ailesin eşin bunu idrak etmeli anne bab Allah korusun vefaat ettin de sen yaninda olacaksin çocukların ama benim kaynanam yapsa açık ve net uyarım yani

Neler yaptım işte o olaydan sonra uzak durmaya başladık eşim o zaman mesafeyi koydu

Umurlarında olmadığı kesin teşekkür ederim

İyi koymuş akliam geldikçe midem bulanıyor yaa sen nasıl dayandin uf pislik yaaaa birdahada samimi olmayın yüz bulmasın böyle babaanneye çocukda bırakılmaz
Bırakılmıyor da bir de bana baskı yapıyorlardı çocugu bırak çalış diye her yere karışıyorlardı hoş buna da eşim izin verdi de birde bu çocuğumu gözümün önünde 5 katta camdan aşağı sallarken buldum tam bi dengesizlik abidesi yapma dedi beni dinlemedi bak yapma korkuyorum dedim sonra çocugu içeri soktu bir de diyor korkmakta haklısın dedim niye yapıyorsun benim çocugum hareketli ummadıgın anda birşey olsa düşse nasıl hesap vereceksin dedim sustu birşye demedi sallama derken de elleri kolları dışarıdaydı çocugun öyle tutuyordu bebegim de o zamanlar 13 14 aylıktı siz düşünün bu kadın beni ne kadar stresi sokmuş bunla da değil daha neler var

O neyin kafası bere çocuk sallandirdmak ney alalhim cildiracam yaşasa sinir oldum ani hareket yapsa kaçma çalışsa ne olaxka bu nasıl bir kafa yaaaa çok şey var söylenecek de neyse

O neyin kafası bere çocuk sallandirdmak ney alalhim cildiracam yaşasa sinir oldum ani hareket yapsa kaçma çalışsa ne olaxka bu nasıl bir kafa yaaaa çok şey var söylenecek de neyse
İşte ben bunları söylediğimde hep geçistirildim o kadın bende nasıl tik yaptı dışlandım hep bir gerginlik stres yaşattı bana çok dengesiz yaptığı ne varsa ölümüne inkar ediyor ailesinin çocuklarının üstüne yemin ediyor bir gün dedim çarpılacaksın
Yani çocugun eli ayağı dışarıda siz düşünün bende bir anneyim sizde öylesiniz belki bir kadın size bu kadar stres yaşatıyorsa bir süreden sonra kaldıramıyorsunuz

Yani burada Çoğu kişi bebeklerini kaybeden annelerden bahsediyor Gazze'deki annelerden bahsediyorlar Haklılar da çok üzgünüm onlarla denk olmasa da Benzer şeyleri yaşadım İnsanların yaşadıkları çok zor Allah cümlemize yardım etsin özellikle Gazzeye de yardım etsin kendimi teselli de ediyorum Allah verdi Allah aldı diyorum fakat ben Israrla söylüyorum o günkü yaşadığım stresi Ben hayatım boyunca yaşamadım Çünkü neden bana daha önceki yaptıkları eşimin Kaynanamın yüzünden bana soğuk davranmasını işte kayınpederimin de bana destek çıkmamasını her seferinde benim küçük düşürmemi aşağılanmamı hor görülmemi sağladı kendi ailemin yanında bile beni küçük düşürdü aşağıladı ve annem kızım ben anladım da sizin yuvanız bozulmasın işlrr de sapa sarmasın diye sustum dedi ve ben bu yaptıklarını inkar ettiği için hiçbir zaman kimseyi ispatlayamadım Bu yapılanlar aklıma geldikçe o gün kötü bir stres yaşadım ve bu oldu eşimi de uzak tutmaya çalışıyorum eşim yine de ailesiyle mesafeli de olsa görüşüyor ama benim eşim biraz dolduruşa gelen saf bir insan korkum şu tekrardan onu yine kendi tarafına çekecekler bu olayı zaten şimdi bile söz etmiyorlar unutturacaklar hiçbir şey olmamış gibi devam edecekler ve Ben olduğum yerde kalakalacağım ben artık bu haksızlıklara gelmek istemiyorum eşime görüşme arama sorma dedim babası onu sürekli arıyor annenle konuş falan diyor annesi üzgünmüş psikolojisi bozukmuş peki ben kimse benden bahsetmiyor Ben eşimi Asıl ailesinin Biz olduğunu Defalarca söylüyorum Eşimin de artık bunu benimsemesini istiyorum ve ona göre davranmasını istiyorum Daha neler yapabilirim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…