Kayınvalidem yüzünden eşimle tartışıyorum sonra bebeğim için üzülüyorum:(

Ay neden tanıdık geliyor bu sözler bana imdaaaaattttt :)
Benim annem de "boşver kızım, sen onların seviyesine inme. Haklı mı olmak istersin yoksa mutlu mu?" derdi.

Sustum sustum ama mutlu da olamadım.

" Annen gelip de napıcakmış?" diye soranlar sizin verdiğiniz bu kibar cevabı anlarlar mı şüpheliyim :)

Anlasınlar ya da anlamasınlar.
Ben onlar gibi olmayacağım.
Çirkinleşmeyeceğim benim için önemli olan bu..
Zorla da gelip anneyi kovacak halleri yok ya.
Anne de biliyor onların ne kadar densiz olduklarını zaten.
Konuşur konuşur susarlar..
Bu tür insanlar bence kavga arayan tipler..
Kavga çıkarsa eğer geri dönülmeyen, sindirilmesi çok zor laflar edilecektir ayrıca..

Öğlen mesaj yazmış nasılsın, akşama konuşalım diye
Gerginim bu konuları artıı onubla konuşmayı hiç istemiyorum
Ne öneride bulunmalıyım sizce

İki kenarı keskin bıçak dediğiniz gibi. Yapacaklarımızın sonucunu önceden görebilseydik zaten hiç sorunumuz olmazdı hayatta :)

Annen nekadar kalcak diye sorduklarinda "bakalim yaaa o iki ay diyo ama ben 3-4 ay kalsin diyorum"deyin söyle bi midelerine otursun...bu arada hakli olabilirsiniz ama siz nasil annenizi koruyorsaniz esinizde kendi annesini koruyor...

Öğlen mesaj yazmış nasılsın, akşama konuşalım diye
Gerginim bu konuları artıı onubla konuşmayı hiç istemiyorum
Ne öneride bulunmalıyım sizce

Bence ne diyeceğini DİNLE
İkincisi de asla diğer tarafı kötüleme. Hep kendinden bahset. "Bana böyle dendiğinde ben rahatsız oluyorum" de mesela.

BEN böyle sorulara alışık değilim, ondan böyle tepsi veriyorum de.

Bir de sakin ol, sesini yükseltme, bağırıp çağırma.

Annen nekadar kalcak diye sorduklarinda "bakalim yaaa o iki ay diyo ama ben 3-4 ay kalsin diyorum"deyin söyle bi midelerine otursun...bu arada hakli olabilirsiniz ama siz nasil annenizi koruyorsaniz esinizde kendi annesini koruyor...

Bu iyiymiş :)

İki kenarı keskin bıçak dediğiniz gibi. Yapacaklarımızın sonucunu önceden görebilseydik zaten hiç sorunumuz olmazdı hayatta :)

Sakin kalabilen he zaman kazanıyor..
Bazen öyle şeyler oluyor ki cinnet geçiriyor insan.
Hatta bir laf vardır ya genelde öldürülen suçludur gibi bişeydi..
İşte haklıyken haksız duruma düşmemek için olabildiğince sükuneti korumalı.
Fakat inceden inceden lafını da söylemeli şişmemek için.
İlmi siyaset diyorlar ya hani.
İşte ondan..

ne ayıp şey gelen yabancı dahi olsa bu soru sorulmaz kaldıki öz annenize soruyolar. allah afetsin hidayet etsin idare edin anneniz gelsin gitsin önünde bu konuşmalara girmeyin üzmeyin onuda söyleyen söylediği ile kalsın dursun onun ayıbı olsun .rahat olun bebişinizide üzmeyin biraz zamana bırakın bebek doğduktan sonra kv ile tek kaldığınız birgün tekrar bu yaşanırsa rica ederim de ve ben annem adına rencide oluyorum bu şekilde soru sormayın üzülüyorum kırılıyorum diye vurgu yap.

Başlıkta yazmışsın zaten. Kayınvalidem yüzünden eşimle tartışıyorum diye.

E kayınvalidenin de istediği bu zaten. Niye onun ekmeğine yağ sürüyorsun.

canım hiç üzülme eşinede bir daha ailesiyle ilgili bir şey söyleme,sen konuştukça itici olacaksın çünkü daha çok onları tutacak. k.valide ile görümceye tatlı tatlı cevap ver için rahatlamış olur hem

Kayinvalidenizin tavirlari yuzunden esinizle aranizi bozmayin. Size sorduklari zaman sakin bir sekilde cevabinizi da verin susmayin. Tartismaktan da kacinin tadinizi kacirmayin boyle insanlar icin ne kendinizi ne esinizi uzun.

Canım eşimin düşüncesine göre uzun kalsın diye sormak istemişlerdir bir de samimiler aonuçta( hiç te öyle biley yok annemi asla aramıyor annem arıyor bayram vs ) onu misafir görmediklerinden sormuşlardır dedi ben de mustafa kelimeye takılma misafir değil fln diye kim olursa olsun eve gelen birine nekadar kalacağı sorulmaz dedim bizde böyle dedim

benim açtığım konuyu okumanı tavsiye ederim..şuan eşimle 15 günü geçti ayrıyız..üstelik 6 aylık evliyim..nedeni annesine ve ablasına düşkünlüğü..şanslı tarafım ki çocuğum yok henüz..eşimde tek erkek çocuk..annesine ve ablasına tapıyor,,onlardan başkasının sözünü duymuyor..sana şu durmda tavsiye veremem çünkü uçurumun kenarındayım..eşin asla değişmeyecek..tek diyeceğim bu ..üzgünüm canım

Aklımda şu fikir var bugün yarın arar beni kayınvalide telde konuşurken' annen gitmiş ' derse evet o gün sordup duruyodunuZ ya uzatmadı dediği tarihte gitti demek istiyorum
Ne dersiniz

Aynı durumdayız (( evet canım benimki de 3 yıldır asla değişmedi tek hatalarını kabul etmedi bir kez arkamda durmadı önümde durdu hep ailesine set gibi..

Oğlu için o da değişmek zorunda akşam konuşacağım.. Ama ben de değişeceğim laflarını vericem kendimi yiyorum yolsa
Umarım herley iyi olur barışırsınız canım erkekler o önemli dengeyi kuramıyorlar malesef

Oo kocalar annelerinin yaptığını görmez kv cevabını sen vereceksin sende susarsan onlar iyice yüz bulur bir iki defa dengesiz çıkışlar yap bu defa eşinde sen onlara laf söyleme diye senden önce onları susturur ki ortalık iyice kizismasin diye bu taktiği uygula

oturun bir konuşun bakalım ne diyecek eşiniz..benim ki umutsuz vaka sayılır..çünkü asla ne arkamda durdu ne yanımda..dış kapının mandalı muamelesi gördüm ben ..hala da öle

sen takılma genede yani seni üzer huylu huyundan biraz da zor vazgeçer bu olay sadece sanırım senin üzülmenle kalır

gülerek şaka yollu cevabını verebilirsin canım ... 2 yıla yakındır evliyim hiç annen böyle dedi baban şöyle yaptı demem :) kv bana laf soktu mu gülerek şaka yollu cevap veririm ... eşimin hiç bişeyden haberi olmaz... annen doğuma gelecek mi dediklerinde gülerek gelecek tabi annemsiz olur mu diyebilirsin ... yada fatma hanım ne zaman döneceksin dediğinde gene gülerek ne gitmesi canım yeni geldi daha hasret gidermedik :) gelişine o gidişine ben karar veririm annecim diyebilirsin :) hem içinde kalmaz hem mesaj yerine ulaşır ... sessiz kalmak çözüm değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…