Kayınvalidem yüzünden eşimle tartışıyorum sonra bebeğim için üzülüyorum:(

başlığa istinaden biri biri yüzünden tartışıyorsa ortalığı karıştıranı hayatınızdan çıkaramazsanız,ondan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışın uzak kalmaya onunla ilgili konulardan uzak durmaya çalışın konusunu açmayın elinizden geldiğince.

Kelimelere bu kadar takılmamak gerek.Bazıları cehaletinden,bazıları işgüzarlığından,bazıları sırf laf olsun diye bazıları fitneliğinden konuşur.Yani verecek cevabın varsa sen vereceksin.Kayınvalidene annem üzülüyor öyle sormayın diyebilirsin.Ya da umursama sorsun dursun.Eşimi annesinin söylediklerinden dolayı cezalandıramam,suçlu bulamam.Sen kendi annenin veya babanın herkese her söylediği lafın veya yaptıkları bir hatanın yükünü mü yükleniyorsun.Ne yapsın annesini mi terbiye edecek.Bu tarz basit konulara eşler dahil edilmemeli.Ya da eşine annem kırılıyor,anneni güzelce ikaz eder misin diye de söyleyebilirsin.Etmem diyorsa da zorlama olmaz.Söylenecek birşey varsa kendin söylemelisin.Bunun için aile huzurumu bozmam.

Arkadaşım, eşinin ailesi tarafı nasılsa onların dilinden konuşmadığın sürece seni anlamazlar, sorununu çözemezsin. Aslında senin en büyük sıkıntın eşinin ailesinin davranışlarını kabul etmemesi. Eşin seni tutmadığı sürece bu sorunu çözemezsin. Eşine sor bakalım, kv size gelince "kaç saat oturup gitceksiniz?" diye sorsan hoş olur muymuş?

hiç eşinle böyle şeyler için kötü olma
kv böyle dediğinde ölçüyü kaçırmadan da bişey diyemiyorsan
misilleme yap onların evine biri geldiğinde de kaç gün kalacaklar falan diye sor
bakalım yadırgayacak mı senin kv den

Sokae gidersin. Iyice sogutup nefret ettirmemisler seni daha.

aradaki eski türkçe kelimeyi hiç anlamadım onu söyliyeyim.
sonra , ben sormalarının altında kötü bir mana aramadım .
şahsen benim annemde sorar kendisi misafiri davet etmek için gün belirler

İste kendimizi yiyoruz o an keske cvp vedseydim die.. valla cvp vermek lazım kiçekinsin biraz oğullar bi şey yapmıo madem kendi isimizi kendimz görcez..

kv lerin huyu sanırım bu rahatsızlık...
ramazan bayramında ben gidemedim hamilelikten dolayı annem geldi (biz iki tarafa da uzak şehirdeyiz). bayramın ilk günü akşam geldiler kardeşimle kv o gün eşimle bizim telefonlarımıza çıkmadı,telefonunu kapadı. eşim en son kardeşini aradı ondan istedi annesini kv "hatırladınız sonunda" dedi; eşim de "biz kaç kere aradık ulaşılmayan sensin" dedi.
sonra ben aldım telefonu bana da annemi sordu akşama gelecek dedim, sonra değişti sesi :)
en son annem hakkında bebek için şunları alsın diye emrivaki bir konuşması oldu bana; eşim evde diye cevap vermedim sadece yapacağını yapıyor zaten dedim; o günden beri aramıyorum 2 ay oldu neredeyse.
merak ederse o arasın...
evlendiğimden beri kv evime hiç gelmedi; doğumda gelir herhalde; onun için de eşimle baştan konuştum 10 günden fazla kalamaz evimde diye çünkü biliyorum bana yardımcı olamaz, aksine kıskançlığına hastalanır nazlanır eşimin ilgisi ona da bölünür hiç çekemem...
ama asla eşime annesini şikayet etmiyorum; çünkü onun da annesi sonuçta... başlarda ediyordum ama işin içinden çıkılmıyordu tartışıyorduk sonunda... ben iyi konuştukça eşimin tavırları değişti; her şeyde annem diyen adam gitti yani...

laf sokmak demekki fıtratınızda yok bide yeni doğum yapmışsınız psikoloji illaki sarsılıyor.
laf sokmak yerine bence espriyle gülerek falan siz cevap verin. hem annenize karşı iyi olur hemde içiniz rahat olur hemde kayınvalideye açık konuşmak iyi olur
annenize ne kadar kalacaksın deyince siz hemen araya girip ben gülerek baya bi salmam annemi deyin. yani o mevzu sonrasına bişey bırakmayın o an noktalandırın. yoksa eşinizle aranızda hırslar çoğalır büyür.

e resmen aradan sıyrılıp ortaya seni atmak ki bu. ne demek babam hakem olsun kendi karısını mı haksız bulacak çok saçma. sonuçta eşinin ailesi seni muhattap etmeyip onlarla kendi konuşmalı ve sorunu çözmeli.

Evet o konuşmanın sonunda ben haksız çıkacağım kesin oyüzden istemiyorum bir de kaldıramam zaten..
Üzüldüğüm ne biliyo musun onların bişeyden haneri yok keyiflerindeler ama biz evimizde mutsuzuz((

Ağlayıp üzülmen, eşinle bu sebeplerden kavga etmen onu daha güçlü hale getirecek.
Aslında o gücü ona sen veriyorsun istemeden.

Eşine de anlatma bunları, zarardan başka bir şey olmuyor gördüğün gibi.
Çok öfkelendiğinde eşine değil başkalarına anlat ve rahatla.

Tek çare kayınvalidenin söylediklerini duymazdan gelmek, çünkü konuşmaktan zaten anlamıyor gibi.
Seni üzecek sözler söylediğinde başka şeylerle ilgilen hemen, hatta sözünü kes saçma bir soru sor, konu değişssin.
Ben öyle yapıyorum, gereksiz bir konuşmada tv izler gibi yapıyorum, kaile almayınca susuyor.
Eşine söylenme kısmına kesinle nokta koymalısın.

Evet o konuşmanın sonunda ben haksız çıkacağım kesin oyüzden istemiyorum bir de kaldıramam zaten..
Üzüldüğüm ne biliyo musun onların bişeyden haneri yok keyiflerindeler ama biz evimizde mutsuzuz((
anlıyorum seni canım. kocanla kötü olma bence sana laf mı sokuldu sende ver cevabını geç. veremiyorsan da içinde biriktirme gülüp geçmeye çalış sonra patlamaları çok büyük oluyor.

Laf sokamadığın için hep duyacaksın bunları üzgünüm.
Koca bir sana ne yi haketmişler de hadi eşinle kötü olma diye daha kibar cümleler kullan sen.
Ama mutlaka cevap ver. En azından şunları söyleyebilirsin.

Bir misafir geldiğinde ona bile ne kadar kalacağı sorulmaz, ayıptır.
Kaldı ki annem bu, misafir değil.
Ne kadar kalacak bunun muhabbeti gerçekten çok çirkin kusura bakmayın.

Tekrarında çok ciddi kırılacağım ve kıracağım bilginiz olsun.

Eşim eve geldî keyifsiz suratsız.. Yıprandım diyor tmm dedim susuyorm ailenle ilgili uzun süre konuşmayalım bu konuları dedim tmm dedi emzirdiğim için sadece parol içiyorum aeada o da birasını

Cok kafaya takip uzulmeye gerek yok.
Benim esim de boyleydi, ki esimden bircok konuda cok ama cok memnunum.
Ailesine birsey diyemezdi.
Bizde kald kayinvalidemler cocuguma bakmak icin 5,5 ay, ben calistigim icin.
O zaman esim yerinden kalkipta bana yardim etmezdi, sonucta cocugumu ozlemisim aksama kadar.
Onlar bebegimle eglenirken ben mutfakta yada surda burda olurdum.
Hic cikmaz icimden acisi.
Esimi kaldirmazlardi, derdim, keske bana yardim etsende isim cabuk bitse de bende kizimla daha fazla vakit gecirebilsem.
O kalkarsa annesi kalkarmis, o zaman o is yaparmis diye yapamam dedi.
Ben de annene yaptirma nolucak derdim, dinlemezdi.
Simdi cok pisman, affet hakkini helal et diyor ama, ne kadar sevsem de esimi, o hakkimi helal etmem dedim.

Duzelip gidiyolar.
Ama sen ustune giddikce duzelmez, hele de boyle huzursuzluk cikariyorsan evde.
Esine rahatsiz oldugunu kayinvalidenin yaptiginin ayip oldugunu soylemen yeterli,
gerisi kendi ayiplari.
Kayinvalidene de acik acik, sen her misafirine ne zaman gidiceksin diye soruyorsun galiba, baksana benim misafirime bile soruyosun de.
Agzinin payini kavga etmeden ver.
Ne diye tatli canini sikip duruyorsun ?
Bir 5 10 sene sonra bunlari hatirlamiyacaksin bile.

Kvalide ve gorumcen geldiginde sen de onlara sor anne ne kadar kalacaksiniz, bu aksam burda yatacak misiniz, siz burdayken babam zorluk cekmiyor mu, aksam yemeginizi yaptiniz mi blablabla.
Terbiyesizler ya bir de saygi bekliyolar ya pes sanki sadece oglan analari ana da kizlar agac kogugundan cikiyo
Sinirlendim

sakin.ol sakinnnn canim sende patavatsiz ol onlar gibi bak nasil susiyolar o zaman
esine belli etme caktirmadan yap canim ama

Kardeşim al kayınvalideni karşına açık açk konuş .Kocan da olsın yanunda ama .Tatlı bir şekilde de işte .nnecim annem ne zaman gideceği sorulunca güceniyor yanlış anlıyor de .Siz de kötüniyet yok ben biliyorum ama başka şeyler sorun onu sormayın de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…