Kayınvalidem..

kussesleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2025
22
-9
1
26
Selamlar güzellikler :’)
1 yıldır evliyim, kayınvalidem aslında çok iyi birisi, düşünür eder ama bazı şeyleri bana çok batıyor. Örneğin hiçbir şeyi beğenmez, açıkca da söyler (ay hiç benlik değil gibi). Bazı elbiselerimi sırf o yüzden giymiyorum. Haricinde biraz temizlikten uzak olabiliyor. Mutfağı çoğu zaman darmadağınık ve çoğu zaman gittiğimizde 4-5 gün önce yaptığı yemekleri yiyoruz (tabi israf edilmemeli ama ona göre de yapılmalı). Neyse bunlar ufak kısımlar.
Asıl mesele: biz eşimle maddi anlamda zor zamanlardan geçtik. Kayınpederim asla oralı olmadı, kayınvalidemde koca koca bilezikleri olmasına rağmen sormadı bile. (Evet zorunda değil ama anne yüreği ya ne bileyim) Ki eşimin borçlarını bilmesine rağmen.. Ben çok güler yüzlüyüm bugüne kadar hep yanlarında oldum, bir kez surat asmadım ama çok soğuduğumu hissediyorum.
Not: Geçen gün halı aldık eşim “anneme söyleme kızar” diyor Borcumuz var ya neden aldık diye kızarmış..
ben mi abartıyorum ya?

Evet siz abartıyorsunuz

Borcunuz altından kalkamayacaginiz kadar çok mu?

Kayınvalideniz kıyafetleriniz için ay hiç benlik değil dedi diye o kıyafetleri giymiyor musunuze zaten sana almamıştım kendime aldım anne deseniz ya
Borçlarınız için ise sizi haksız buldum kimseden bir beklentiniz olmasın. Minimum beklenti maksimum mutluluk halınızın parasını da onlar vermediklerine göre hiçbir şeye karışma hakları yok.

1) o beğenmiyor diye elbise giymemeniz hayatımda duyduğum en saçma şey. O açık sözlü, siz de öyle olun. Ben çok beğendim diyip gözüne soka şoka giyin
2) sağlık sorunu dışında kimse için altın bozmam. Madem kendinize yetemeyecektiniz niye evlendiniz? Siz çalışmıyorsanız siz de çalışın. Çalıştığınız halde zorlanıyorsanız ayağınıza yorganınıza göre uzatın. Kaynananız asla yardım etmek zorunda deği.
3) sizin aileniz yardım etti mi?

yok hayır çok şükür ama sürekli “sabredin kızım” diyor. Bu insanı üzüyor
Siz kendi annenize veya eşinizin annesine zor durumda olduğunuzu ve yardım rica ettiğinizi soylediniz mi? Siz kendi açınızdan bakıyorsunuz ama inanın ikisi de vermek zorunda değil. Yukarıda evlenirken de yardım etmediler demişsiniz. Etseler pekala çok güzel olur ama etmedilerse aynı şekilde neden diye sorgulama durumu pek yok.
Diğer meselelere gelince kimsenin evinize aldığınız eşyaya, giydiginiz kıyafete karışma lüksü yok.

Ben yemek kısmı harici takılacak bir kısım göremedim. Yemekte şu yüzden 4-5 günlük yemek normalde de yenmez benim içim almaz çünkü. Onu harici her şey normal. Kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil ör: sizin aileniz borcunuz için yardımda bulunuyor mu? Talep ettiniz mi?

4,5 günlük yemek nasıl bozulmuyor da yiyorsunuz? Borcunuz sizin evet ama sonuçta bir yardım almıyorsunuz ailesinden kızmaya ne hakkı var

bu kadar her şeyi kafaya takmak çok yorucu olsa gerek. ayrıca herhalde senin kıyafetlerin kayınvalidenlik olmayacak, olsa tuhaf olurdu
öte yandan evlenecek yaşa gelmiş koca koca insanların hala ailelerinden maddi yardım bekleyip kayınvalidelerinin bileziklerine göz dikmeleri de çok tuhaf.

Kendi borcunuz kimse bileziklerini vermek zorunda değil elbette. Aynı zamanda evinize aldığınız bir şeye de karışmak hadleri değil.
Hadleri degil dogru Ama hem borcu var hemde kv nin bileziklerini gözüne kestirmiş.kadin tabi der borç ödeyin eşya almayın diye.

Kayınvalide istediğini beğenir beğenmeyebilir onun gözü zevki. Ama kayınvalidem beğenmiyor diye istediğimi giymicem falan yok artık destur. Borç harç sizin bileceğiniz iş niye destek oluyolar denmeyeceği gibi niye destek olmuyolar da denemez. Kadının bileklikleri mi saydın koca koca mutfağı pis insanın evinde yemek yemem. İsrafı anlarım bende dünden kalan yemeği yerim ama 4 5 gün önceki yemeğide evime gelen misafire sunmam. O halı için 2 3 ay kemer sıkacak sizsiniz kayınvalidenin haberi olsa nolur olmasa nolur. Evleriniz iç içe gibi aman duymasın aman görmesin. Mutfak yemek konusunda hak verdim sadece diğer konularda sizin tepkiniz de onların tepkiside saçma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…