Kayınvalidem..

Borcumuz var sikintidayiz deyip kvnin kolundaki bileziklerin hesabını yaparken hali almayacaklar cok acil ihtiyac degilse ellerinin bollasmasini bekleyecekler
Yapmıyor ki zaten var vermiyor diyor. Kolundaki bileziğe mi asılmış. Analık doğurmakla bitmiyor kimse kusura bakmasın herkes çoluğunun çocuğun arkasında durmak zorunda. Kolunda bilezik taşıyıp oğlunu dara düşürmek için mi getirdi dünyaya. Artık bebekleri leyleklerin getirmediğinin hepimiz farkındayız.

Oğlum var, bu şekilde yapmam belki ama… belli bir yaşa getirmişim. Okuttum ettim, evlenme sorumluluğunu üzerine aldı evlendi, o evi o aile çevirmeli… gören de el kadar bebeği sokağa atmış sanacak

Elimdeki telefon x olsun, her yıl tatile gidelim, evimde dyson süpürgem olsun.. evet paran varsa tabiki olsun, yoksa da borca girme abartma yani…

Üniversite de bir hocamız ya ayağınızı yorganınıza göre uzatın yada ayağınıza göre yorgan bulun derdi. İkincisi çalışmakla oluyor.

Çok iyi yapıyor kayınvalide. Koca koca insanlarımız çocuk gibi hala para beklemeyin yahu. Borcunuz varsa ona mı var. Ayağınızı yorganiniza göre uzatın. Yine 3/A sinifindan birinin konusu gibi. Artık insanlar yetişkinlige gecemiyor çocuk Ergen mı kalıyor anlamadım. Sogursan Doğu yani ne saçma. Ayrıca o beğenmiyor diye bazı kiyafetlerinizi giymemebiz de ayrı bir karakter zayıflığı göstergesi

Ama evlenip barklanmış insanlar ana babaya güvenip hesapsız kitapsız yaşayamazlar. Oğlum borca girer bugün bilezik veririm, yarın arabamı satar parasını veririm, öbür gün evimi satarım... Nereye kadar gidecek bu? Bu adamın maaşı belliyse harcaması ona göre olmalı. 50 kazanıp 60 harcayamaz.

Kim bilir ne darlıklarla mücadele ederek dişinden tırnağından arttırıp koluna birkaç bilezik yap. Çocuğunu besle büyüt emek ver. Sonra gelinin kolundaki bilezikte gözü kalsın. Kusura bakmayın artık eski dönemde yaşamıyoruz. Herkes kendi seçtiği insanla evlenip kendi ailesini kuruyor. Kayın aile bir laf etse evine bile sokmama lüksü var gelinlerin. Eşiniz sizi seçmiş evlenmiş. Ailesi zaten bu yaşına kadar her şeyi yapmış büyütmüş bakmış. Kolundaki bileziğe kadar vermek zorunda mı? Altın konusu eskide kaldı. O kayın ailenin taktığı altınların dizdiği evlerin hepsinin bir bedeli vardı. Misliyle de ödemiştir eski gelinler bu bedelleri. Yani öyle hem aman sık sık gelmesinler aman evimin içine karışmasınlar derken iyi ama altın isterken herkes gelenek görenek elçisi kesiliyor maşallah.

borcunuz var neden halı aldınız ? senin ailen size borç için altın verdi mi ? senin annenin de yüreği var ya ? yemek konusunda haklısın diğer yerler falso.

Siz konu sahibinin yazdıklarını ya okumadınız ya da algılarınız da problem var maddi olarak zor günlerden geçiyorduk diyor şu dünya da tanımadığımız bir insan olsa bile yardım etmeye çalışıyoruz. Siz yardım sever birisi olmayabilirsiniz. Borcu gidip kaptsın mı diyoruz Yani bu dysonlar x telefonlar nerden çıkıyor anlamadım hayal mı kuruyorsunuz Hani evlendirdim büyüttüm diye analık bitmiyor. Gerçi her seferinde 4- 5 günlük yemeği yediren kadından ne olur

Bilezikleri var demişte herkes bileziklerini istediğini anlamış nasıl en kötüsü ise onu anlıyorsunuz zaten hazırda bekliyorsunuz bütün kötü niyetlere. Bilezikleri var durumu iyi diyor yani zor günlerden geçiyoruz diyor. Siz ilerde çocugunuz zor günlerden geçerken kendi ödemen dersiniz o zaman ne diyim. Ayrıca borç belkide düğün borcu kv üstlenmediği görevleri oğluna yıktı belki. Neyi harcadığını biliyor muyuz

Buna hiç katılmıyorum. Kendi parasını kazanabilecek yaşta evlenmeyi düşünebilen kazık kadar adam bir zahmet borç yaparken nasıl ödeyeceğini de düşünsün. Annesinin bileziklerine mi güvendi? Benim erkek kardeşim de böyle. Sürekli borç yapar babam peşinden tutar. Rahat 2 ev parası yemiştir. Borç yaparken arkasını hiç düşünmez. Evlenmeye de kalktı şimdi. Ne yapacağız bilmiyoruz. Yaşlı insanların birikimine parasına göz dikmek işgüzarlık tamamen. Hanenizde böyle birisi olsaydı sanırım daha rahat anlardınız.

Kimse kimsenin bileziğine göz dikmemiş zaten hanımefendi. Böyle bişeyi yaşadığınız için direkt önyargıyla yaklaşıyorsunuz ama. Zor günlerden geçiyoruz kimse sormadı üstelik bilezikleri var durumu kötü değil diyor. Hepimiz bi zor zamandan geçebiliriz bunlar hayatta olan şeyler değil mi ? Borcumu bileziklerini satıp tamamen ödesin dememiş. Kimse kimsenin parasına göz dikmemiş. Önyargı ile insanların günahını almayın. Size de geçmiş olsun

Vermek zorunda degil o kadinda kim bilir ne sikintilarla yapti belkide kvsinin bilezigine goz dikip hali almadigi icin yapmistir saglik sorunumuz var paramiz cikismadi demiyor esim aniden issiz kaldi kira fatura odeyemedik elektrigimizi kestiler kvdede para vermiyor demiyor ki konu sahibine uzulelim hem kvdeden para bekleyip hemde hali aldim diyor o kadar borcun icinde he kvde konu sahibinin halisina karisamaz o ayri konu konu sahibide kvnin kolundaki bileziklere goz dikemez ama lafinida yapamaz he siz ben yemeyeyim içmeyeyim gelinimin keyfini yapayim diyorsaniz yapin size karisan yok

Gayette dikmis kolunda kalin kalin bilezik var diyor hatta konu sahibine daha oncede yazdim benimde eskiden boyle dusuncem vardi neden destek degiller diye ama yas aldikca iyikide yapmamislar diyorum kimseye minnetim yok eyvallahim yok

Eşiniz artık birey olmuş ve kendi ailesini kurmuş bu sebeple maddi manevi ailesinin sorumluluğunu almalı.Belki kayınvalidenizde vaktinde sıkıntılar cefalar çekti sonunda feraha ulaştı heves etti bilezik aldı.Onuda oğlu için feda etsin istiyorsunuz.Annelik zaten fedakarlık ama bunu fırsat bilip ne alsam kardır fikri bana hic etik gelmiyor.Oda bir birey ve kadın süslenmek zevkine göre yaşamak onunda hakki.Dünyaya hepimiz bir kere geliyoruz.Elbise konusu cok sacma o begenmesin siz begeniyorsaniz o sizin elbiseniz neden giymiyorsunuz.

Kayınvalidemin bilezikleri var vermiyor demek bence tamamen göz dikmek. Tabiki herkes zor zamanlardan geçebilir ama karşımızdaki insan para vermiyor diye suçlayamayız değil mi? Belki onların da alacak verecekleri vardır ya da oğullarına güvenmiyorlardır. Burda kimse günah almıyor kazık kadar insanlara vermek zorunda olmadığını belirtiyor.

Kvalide de olsa taktığı bilezikler onun, vermek zorunda değil. yemek konusunda yorum bile yapmadım. Ayrıca Bu borç yeni taşındık yazmış. Taşınma masrafı mı , başka ne belli değil.

ailede hasta olur, kadın boşanmıştır, zar zor iş bulup çocuklara yetmeye çalışır, yardım edilir… kadın evde çalışmaz, sadece bir maaşla geçinmeye çalışırsa olmaz o. Herkes elini taşın altına koysun…

Borcunuz sadece sizi ilgilendirir, ayaginizi yorganiniza göre uzatmalisiniz. Isin icinden cikamiyorsaniz güvenilir birinden destek isteyebilirsiniz (ki bu zamanda konu maddiyat olunca kimse kimseye destek olmak istemiyor).

Giyim konusunda abartiyorsunuz. Sizin giyeceginiz bir sey neden kayinvalidenize göre olsun? Herkesin zevki baska. Ben söz günümde siyah giyindim, esiminde komple siyah giyinmesini istedim, seviyorum cünkü. Kayinvalidem "söz kesmeye degil cenazeye gidiyoruz sanki" demis. Umrumda mi? Hayir.

Kimseye minnet etmeyin calışın. Kadın kendi emeğiyle 3-5 bilezik almış o mu gözünüze battı lütfen yapmayın kızlar. Allah el kol bacak vermiş calışın ben yaptım der gururlanırsınız! Başkası size yapsa iyilik başa kakar anca..

Ve ever bazı anne babalar var ki hiç oralı olmıyorlar evlat ayrımı yapanda var mesela biz öyle bişey yaşıyoruz sende böyle bişey yaşasan haklısın ama bu durum biraz değişik.

Gençken calışcaksın yaşlılıkta yiyeceksin kimse getirip vermez.

Ben ve eşim ikimiz de 2 işte calışıyoruz hemde tüp bebek için. Benim eşimin kardeşi var evli onun kirasına kadar ödeniyor ben de böyle calışıp eşimle anca taksit taksit ya kenara atıyorum yada faturalar birikiyor borclar temizliyorum. Ama kim yapıyor allaha bin şükür biz. Yesekde borc da temizlesek birikimde yapsak bizim emeğimiz. İnsanlarin içi götüremediği en çokta şey bu. Ayakta durabilmek görmezden gelmek..

Başkasının bileziğini takip ediyorsunuz ve çok borcunuz var üstüne halı alıyorsunuz ,vermek zorunda mı sizce kayınvalideniz bileziklerini size?? Belki başka birikimi yok,yaşlılığını düşünüyor,bileziklerini size verse ,kayınvalidenin para sıkıntısı olsa,siz yardım edecek misiniz? Kendi aileniz neden etmiyor peki?
Yemek konusu yoruma bile açık değil ,kendisi öyle yiyorsa siz yemeyin! Ben yiyemem ,midem hassas deyin.Elbiselerinize olumsuz yorum yapınca ; benim zevkim ,tabi ki senlik değil ,ben giyiyorum ,ben beğeniyorum çünkü deyin.Bakalım bi daha diyebilir mi böyle bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…