Tamam da tek değilim ben canım. Eşim de var. Eşim de böyle şeyi asla kabul etmez. yarım günlüğüne mi geldik buraya der. Noluyor bir şey mi oldu der. Ayrıca bu odaya girme meselesini çözdüm. Bu mevzu 9 aylık bir mevzu falan. Gittim yanına,anne ben gece saatımı kurarım sabah ben de kalkarım,onu da kaldırırım. Gelip bizi kaldırmana gerek yok dedimm. Çıtını çıkartmadı tabi.. AMa bir daha aynı hareketi hiç yapmadı. ! Ya zaten uyuyan insana karşı özellikle kadına-kıza karşı alerjisi var. Kadın dediğin iş güç yaapr koşturur vs.. ama adam yatar istediği kadar ,oğulları da içine. Öyle bi düşünce yapısı var. Kendi kızı bile bekarken yatar uyurmuş geç saatelere kdr. Odaya girermiş kız kalksana saat kaç oldu,eşek gibi uyuyonuz kalkın hadı dermiş. Daha ne beklersin. :/
Nefret ettiğini nerden öğrendiniz ya da anladınızTakılma buna..benim kv bana kızim yavrum canım vs sürekli sevgi sözcükleri kuran hatta kızımla bile seninle anlaştığım gibi uymuyor kafalarımız iyiki varsın diyordu. Sonra gordum ki lafmis sadece ilk işi beni sırtımdan vurmak oldu.meğer benden nefret ediyormuş. .
Yani kadının 9 ayda yapıp da daha sonra kendini düzelttiği bir meselenin adı kaldı öyle mi? Sonuçta kadın elinden gelini yapıp hatasını düzeltmiş. Ama sende çok fena ön yargı var. Kaldı ki kadın herkese karşı öyleymiş. Seni kızı gibi benimsemediğine olmuyor demek ki.
evet biraz alıngansın bence.. sana kimse boş boş duruosun ondan takıosun dememesine rağmen boş boş durmuorm die cevap vermişsin.Konu komşu edinmemm boş olup olmamamm değil. Gerçekten ben mi çok alınganım ? yoksa kvdem hakıikaten dengesiz birimi. ? niye böyle yani. Fikirlerini almak için,tecrübeli olanların özellikle. O yüzden açtım konuyu
sizinle aynı durumdayızzz
bende hiç bilmediğim kültürün içinde buldum kendimi 8 yıl önce
ailem 12 saat uzaklıkta
eşimi sevmesem bırakıp gelirmiydim buralara
bende k.validemden annelik görmedim ki insan gurbette olunca bu duyguyu daha çok arıyor anlıyorum sizi
bende anne yerine koyamadım ki buda gerçek
şimdi ilişkimize bi anlam yüklemiyor ve beklenti içinde olmuyorum
ama aramızda 8 yıl boyunca asla saygısız tek bir kelime olmadı
ben mesafemi tavrımla belli ettim oda zamanla ite kaka ögrendi çizgilerimi bildi
mutlu olmak istiyorsanız beklenti içinde olmayın hiç kimse kendi anneniz babanızın yerinde olamaz
evet biraz alıngansın bence.. sana kimse boş boş duruosun ondan takıosun dememesine rağmen boş boş durmuorm die cevap vermişsin.
konu ayrıntısı vermediğin için uzakta ve yalnız olduğunu düşündüğü için arkadaşlar sana uğraş edin kv ile mümkün mertebe görüşme manasında sölemişlerdir.
ayrıca belli ki kv cahil bir kadın.. biraz rahat olmak lazım. kötü niyetli bi insan olsa evine karışır burnundan getirir. bi konuda haklısın eşine anlatma tabi ki. öyle korkunç bi durumun yok bence. erkekler anaları haksız da olsa hemen bi savunmaya geçerler bizimki gibi objektif olamazlar.. o sebeple sen kendi hayatına bak haftada bir gidince de oyunculuk yeteneklerini geliştir iyiyi oyna iyi gelini oyna yeter.. say ki bu sevmediğin ama çalışmak zorunda kaldığın işin.. hayat daha kolay olur kafaya takmazsan..
Boş bir insan olduğum için,kendime takıcak bir şey aramıyorum. Zaten okuyorum. Sınavlarım,derslerim var. Uğraşım var yani. Ama 3 haftada bir kvdeme gidiyoruz. 1 saat uzaklıktayız.Bazen yeri gelıyor 2 hafta üst üste giidyorz. Artık misafirlikten çıkmış durumdayız. Sık sık bir araya geldiğimiz için. Birinde olmasa,birinde muhakkak böyle halleriyel karşı karşıya kalıyorm. Eşime söylesem sööylemek istemiyorum. Annesinin kötüleyormuşum gibi algılayacağı için. Klasık erkekk ! o yüzdne içime ata ata şiştm . Zaten yapayalnızım burda
KV ile cok dıyaloga gırmeyın gittiğinizde
o bırsey deyınce salak taklidi yapıp öylece dinleyın:))))
dediklerine yorum yapmayın evet falan deyın
düşüncesizliğindense alınmaz
bilerek boyle davranıyorsa daha cok uyuz olur
benım kvalide de sürekli dedıkodu yapar
en yakın arkadaslarını bıle bana kötüler sinir olurum koskoca kadın
bir de benımkı sabah 9 da uyandı dıyelım gece yatana kadar aralıksız konusur
nasılsa arada gıdıyorsunuz
kocanıza bırsey demeyın cnk anlamaz
siz safa yatın
annen cocuga nasıl bakacak dedi ya, a evet nasıl bakacak dogru soyluyorsun falan deyın:)))
dediği seylerı onaylayın
Şu anki durumumuzdan. .görüşmüyoruz artık. Bana nefret ettiğini açık açık söyledi benim anlamama fırsat vermedi sağolsun. .Nefret ettiğini nerden öğrendiniz ya da anladınız
Bu daha da kötü bir durum...Şu anki durumumuzdan. .görüşmüyoruz artık. Bana nefret ettiğini açık açık söyledi benim anlamama fırsat vermedi sağolsun. .
Onunla karşılıklı hislerimiz.o yüzden çok umrumda değil. .duygusal olmayacaksın bu dünyada. .kayinvaliden kötü biri değil bence.ben öyle hissettim.o yüzden çok takılmamaya çalış. .Bu daha da kötü bir durum...
Kötü mü ,iyi mi henüz anlayamadım. Ama,Ne kötü ne iyi işte :)Onunla karşılıklı hislerimiz.o yüzden çok umrumda değil. .duygusal olmayacaksın bu dünyada. .kayinvaliden kötü biri değil bence.ben öyle hissettim.o yüzden çok takılmamaya çalış. .
Demek istediğini anladım ben;
Cahillik evet ve zannedersem bazı konularda aklınca şaka yapmaya çalışıyor, aklındaki ne ise dilinde ve ağzının "Kırar mıyım" süzgeçi yok, lafının nereye gittiğini bilmeden atıyor. Bu cahilliktir evet.
Eltin hakkında öyle konuşarak seni fişekleyecek, sen de eltine ufaktan cephe alacaksın, o da sizin ufaktan atışmalarınızı izleyerek gün geçirecek, bir şey olursa da müdahale ederek kvlik yapmış olacak. Tiyatro istiyor o tiyatro, kötülüğünden değil :)
Bak anlattığının benzerlerini gördüm ben. Kırılgan bir yapım vardır benim de. Yalnız düz yazıdan bunu herkesin anlamasını bekleme çünkü "Buluttan nem kapan" bir imajın var anlatımında. Karşındaki de seninle paralel bir incelikte olmayınca öfkeleniyorsun "Bu kadın neden böyle yapıyorr!!" diye. Kv kaç yaşında kadın, o yaşa kadar öööyle gelmiş öyle gidiyor, kimsenin inceliğini kalınlığını düşünmemiş, senin için mi çeki düzen verecek kendisine? :)
Önce insanları olduğu gibi kabul etmeyi öğreneceksin, bu bir nebze rahatlatır seni, en azından her şeyi batmaz, her yaptığı kötü görünmez kvnin. Bunu kabulde zorlanacaksın bir süre, ben de zorlandım. Milyon kere uyardım kvmi "Lütfen anne bak kırılıyorum. Demeyin öyle" güya şaka yapıyorlar... Bana ne dediler bi de biliyor musun: "Espriden hiç anlamıyorsun sen"
Belki de sen espri yapamıyorsundur, hiç böyle düşünmeyi denedin mi? Bu bir oldu iki oldu, sinirden az ağlamadım.
Ne kadar istemesem de, insanlar için kendimi değiştirmekten nefret de etsem, baktım ki benim konuştuğum dil anlaşılmıyor, onlarla onların dilinden konuşmaya karar verdim.
İncecik naif kibarcacık bi kızcağızdım, el birliğiyle delirttiler
Onlarla bulunduğun ortamda, onlara uy. Cahil cahil mi konuşuyor, hee hee de geç.
Kırıcı espri mi yapıyor, tebessüm ederek sen de sok lafını üstüne de gül.
Dedikodu mu yapılıyor, bas git, dinleme bile.
Su gibi ol ve içine akmak yerine, dışarı çağlamak için bir yolunu bul.
Çok çook teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Zaten dediğim gibi önceki yazılarım da,bu zamana kadar sıcak temeas kurmak için ekstra çaba harcadım. Ama şimdi lafa laf paya pay oldum. Saygımdan kusur etmezdim Sevgi almasam da ,veririrdim. Ama her seferinde eşim annesiyle alakalı ' annem işte ,annem işte,annem böyle,kaç yıllık annem tanımam mı ,sana garezi yokk ' dedi surekli. Ben de haa demek öyle ,peki ben de buyum o zaman dedim. Saldım ipleri kısacası. Böyle olmam da doğru mu bilmiyorum. Yol yakınken eski halime gerimi dönsem diyorum. Ama o da bir yere kadar. Hep veremezsin ki. Bir de yapmacıkta olamazsn. Bu saatten sonra asla yapmacık yapamam zaten. Aslında normalde kvdem kendini şöyle gösteriyor. Yani gösteriyor kelimesi yanlış olabilr,içini bilemem gerçekten de öyledir belki. Aman aman herkes evinde mutlu olsun huzurlu olsun başka bir sey istemem der. Eşimden için. artık o oğlum değil benim benden çıktı artık der. Ama oğğullarını yere göğe sığdıramaz. Oğlum da oğlum. Hep oğlanlar haklı. Gelinler haksız...
Ben netliği seviyorum. Yani gerçekten öyle miii değil mi.. Yani ya şunların yuvalarını bozayım. O benim oğlum vss.. kıskançlık krizinden mi böyle. Ya da konuşmak için mi konusuyor. Konuşmak için konuşuyorsa neden konuşuyor yani.. Kockoca 55 yaşında kadınsın. Ne bu gayretin ne manası var yaniEe işte cahillik, kötülüğünden değil. Rol yapamıyor baksana, oyunlu biri olsa, gizli iş çevirir, gözünüzle görüyorsunuz işte :)
Ona onun anladığı gibi yaklaş. Saygısızlık yap demiyorum, sadece senin dilinden anlamaz işte böyle biri. Onunla iletişim kurmak istiyorsan, anladığı dilden konuşacaksın. Her gün her gün değil ya, bunlar hayatın tuzu biberi ^_^
çok abartılacak bir şey göremedim ben heleki benim k.valdemle kıyaslayacak olursam.başka bir şehirde olmanız onun söylediklerini tetikliyor belkide.hiç oralı olmayın uyarın olmuyorsa geçiştirin bence.Bilen bilir belki ama. Kısa özet geçeyim. memleketimden 14 saat uzatlığa gelin geldim. Büyümediğim,yetişmediğim yabancı kültür ve insanlar... Ama çok severek evlendim. Öyle olmasa ne işim var burda !
her neyse. Kvdem çok cahildir. Ağızından kelimeler ööylece dökülüverir. Sonra neden böyle dedin bana ? diye soruncda sırıtr,ben onu o anlamda demedim. Bilyorum sen kırılgansın ,ama öyle çıktı ağzımdan yani. Der.. AÇıklamaya bak.
Dolu dolu 2 sene oldu. 3.seneye girdik evliliiğimizde. Bebek istemiyon mu daha lockam46 ? dedi
Bende istediğim zaman,düşündüğüm zaman senin de haberin olur anne dedim.
Hee olur muuu dedi. Hee olur dedm. İnsan kendni hazır hissetmeli. Yoksa uzaktayım kimse yok burda nasıl baş edicem diye düşünür dururum dedim. Niye canım,uzakta olanın çocuğu büyümüyo mu sankı dedi. Ben de buna üzüldüm. Ben varım,biz varız büyürütüz demiyorda. Akıl verrir gibi veya uzakta olan bi tek sen mısın gibisine laf vuruşturuyor. Bu arada görümcemin çocuğunada bakıyor hafta 3,4 gün. Evine gidiyor evinde bakıyor. Görümcem çalısıyor çünkü. Ben de dedim amaan annem bakar annem gelir bakar dedim. Heee oldu bu yaştan sonra annen senin çocuğunla uğraşacak dedi !!!' bunada sinirlendimm. Bir sey demeddim tbi. Kızının çocuğuna bakıyorsn ya sen 55 yaşından sonra diyecdektm. Sustum. tartısma çıkmasn dıye.
Diğer bir kv demin kafama çok taktığım konusu şu. Bir eltimi aşırı derecede kötülüyor. Mesela,misafirler var sürekli iş güç yapıyor oturmuyor eltim. Kvdem de dıyor ki 'misafir var diye yapıyor,yüzlük olsun. Yoksa hayatta yapmaz '' dıyor. Neyse sonra Biz kvdemlerde olmadığımız zaman kaynım ve eltim onlarda olduğu zaman. Sen yokken her iş yapar ,hiçbirseey üşenmez. Sen geldiğinde ,o da gelin ben de gelinim. O yapsın banane . Der gibi yapmıo bak ' der. Ne deidği belli değil. Yani napsın o kız daha ? misafir varken yapsa,misafir var yapıyuor. Ben yokken yapsa sen yoksn yapıyo. Ben oluınca sen varsın yapmıyo. Ben bunların hiçbirine anlam veremedim. Nasıl insanlar. Kızlar fikirlerinize ihhtiyacım var. İnsan sürkeli kv desini görümcesini vs rüyasında görür mü . ben görüyorum. O kadar kafama takıyorum((
Sizin kvdeniz nasıl ? bir örnek veriri misiniz mesela...çok abartılacak bir şey göremedim ben heleki benim k.valdemle kıyaslayacak olursam.başka bir şehirde olmanız onun söylediklerini tetikliyor belkide.hiç oralı olmayın uyarın olmuyorsa geçiştirin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?