kayınvalidemden gerçekten nefret ediyorum...

oncelikle bir evliligi yurutebilmek icin sinsilik ve ikiyuzluluk gerekmez. sadece akil sagligi yerinde, kisiligi/ karakteri oturmus, birbirini seven sayan ve olgun 2 insan gerekli. dediginiz gibi olsaydi bu dunyada kadin toplantilarina katilanlar disinda hickimse evlilik yurutemezdi.

esinizin sizi sevip sevmedigini bilmiyorum ama saygi duymadigi ortada. hal boyleyken olan bitenlere ve akil hastasi kaynananiza neden katlandiginizi anlamiyorum. nasil izin verebiliyorsunuz ailenize hakaret edilmesine? ve onlar kim ki sizin ailenizle gorusmenizi yasakliyorlar ? ama siz de kabul ediyorsunuz. yapmaniz gereken tek dogru var o da bosanmak. hem de en kisa zamanda.

sanslisiniz ki cocugunuz olmamis.

kaynanasından nefret eden bi sen değilsin
ya da eşinin ailesinden
ben nefesimle onları boğabilecek kudreti
bile görüyorum çoğu zaman kendimde
eşimin ailesine karşı..
karşıma çıkmasınlar bi gün bi yerde
olacak olanları tahmin bile edemiyorum
ailesinden deli gibi nefret ettiğim adamı
ölürcesine de seviyorum ne garip işte..
ama her türlü yanımda olan haksız da olsam başkalarının
yanında beni savunan millete fırsat vermeyen
ailesinin bana yaptığı saygısızlıkları kendine yapılmış
sayan bi kocam var..
benim de şansım bu..
eğer o da pısıp kalsaydı değil saygı duymak
evlenmek aklımın ucundan bile geçmezdi
erkeğin tırsak olanı hiçbişeye benzemiyo
bu saatten sonra terbiye edebileceğine
inanmıyorum nedense..

aynı şeyleri düşünüyoruz..evet eşimin değişeceğini sanmıyorum bana saygısı hatta kendine bile saygısı olmadığına maalesef defalarca şahit oldum..herşey kendine saygı duymakla başlıyor..eşimin özgüveni sıfır babası yıllarca aşağılamış 22 yaşında bile babasından dayak yemiş bir erkekte özgüven kalırmı yineden eşim çok çok iyi öyle bir aileye göre..kendisi onlardan hiç etkilenmediğini sanıyor işte bun gıcık oluyorum halbuki çok fazla etkileniyor...kısacası eşimle gelecek yolunda kendimi güvende hissetmiyorum....inşallah bişeyler vakitli düzelir..hiçbikadın boşanmak istemez değilmi..haksızmıyım

eşiniz iyimi yoksa kötümü?ben anlamadım madem iyi niye ailesine size hakaret edilmesine izin veriyor.bencede çekmeyin bunca şeyi,yada hakaret edilmesine izin vermeyin.

hiç bi kadın boşanmak istemez haklısın ama şartlar mecbur bırakıyosa
başka tercih kalmıyosa yapılacak en doğru şeydir.
sadece senin ümit etmenle gayretinle olacak iş değil
o kadar yıpranacaksın ve karşılığında haklı olduğun halde dahi
bırak savunulmayı haklı bile görümeyeceksin
evet herşey kendine saygı duymakla başlar!
sen de umarım kendine olan saygını yitirmezsin...

cnm ya inan çok üzüldüm durumuna ..öyle bi kayınvalide düşman başına.Eşinin de sana destek olmaması ayrı bi konu tabi.Ama erkekler maalesef böyle bi türlü kabul etmek istemezler ailelerinin de yanlış yapabileceğini.Sonuçta senin yuvan bi kere yıkılmış,yuva yıkmak da ne kadar mantıklı tartışılır çünkü anladığım kadarıyla hala sen eşini çok seviyorsun.ve bu yüzden ikinci defa birleşip yuva kurmuşsun ama kıymetini hala baazıları bilmemekte kararlı..Canım o zaman karar konuşmanı yapmanı öneririm .En azından al eşini karşına böyleyken böyle de,şartlarını öne sür,gerekirse ailesiyle görüşmeyeceğini,onun da davranışlarının yanlış olduğunu , böyle devam ederse ikinci defa yuvanı yıkmaktan çekinmeyeceğini bilsin.En azından gözü korkar

kızlar kayınvalidemler birazönce bize geldi...ufff stresten sadec ehoşgeldiniz deyip tam bir haftalık temizliğimi yaptım...sırf odaya girmemek için...laf sokarlarsa dayanamam...eşimde strese girme boşver diyor...oda streslendi ama napayım..bi akıl verin nasıl davranayım

siz benim babaannemi görseydiniz tüm gelinlerine eziyet ederdiboshayallersmile
öldü torun torba rahata erdik
darısı sizinkinin başına
normal ama mesafeli davranın her zaman,şöyle surat asmayn ama soğukta değil
kestiremesinler :hulya:
eşiniz sizin surat astığını görürse annesine daha çok inanır

ya ben böyleyi işte onlar nezman gelse kendi evimde hizmetçi gibi olurum mutfaktan çıkamam..kayınvalidem mutfağa geldi konuşaçak oldu tabi ben biliyorum gene laf çakacak hiç oralı olmadım...salonna girip otursam anında ikiside üstüme atlayacaklar..genede düşmanımda gelse benim evime gereken misafirperverliği gösteririrm..b

işte orda dur süprizzzzz
niçin üzüldüğünü belli ediyorsun
için kan ağlasada sırıt,aynı böyle aklinialirimsmile
senin üzüldüğünü bildiği için geliyoor üstüne
gitme salona ikramın neyse yap gitme
bırak o girsin strese
kaydirigubbakcemile3

senin kaynanan benim dedem aynılarını anneme yapmış ki halada bir araya gelsek sürekli laf sokar şu gelinleri hor görme işini bi türlü anlayamıyorum artık insanların kafasında kalıplaşmışmı ne olmuş gelin kaynana anlaşamaz kavga eder düşüncesi çoğu insanın kafasını yer etmiş sanki robot gibi aynı şeyleri yapıp yapıp duruyorlar aslında korkmasan bi sesini çıkarsan eşinede bağırıp çağırım tehdit etsen ve gitsen o evden inan pişman olmıcaksın o kadın ölene kadar çekersin ki öyleleride ne yaşlanır ne de ölür

eşin iyi bir insan olsa annesine müdahele eder sen kendini kandırarak yaşıyorsorsun ayrıcada korkaksın yani ezilmeye layıksın!

gerçekten çok korkaksın arkadaşım..sen ne için katlanıyosun ki bu aileye..

ben olsam 1 dk bile durmazdım hakaret ettiriyosun kendine pes valla..ayrıca kocan da iyi değil hiç kendini kandırma seni savunmayan seni ezdiren adama ben koca demem..

aklın varsa git yarın boşanma davası aç ve ailene sığın..onlara sırtını dönme ailene mecbur olucaksın er yada geç sen bu adamdan umudu kes kendi ailene sığınn tekrar tekrar söylüyorumm...

hemen harekete geç...kendini ezdirme....korkmaa 2.defa döndüğün için belki elalem ne der diye çekiyosun bu işkenceyi ama değmezzz bırak milleti yazık etme kendine 26 yaşında daha..

ayyyyyyyyyy okurken gerildim resmen işin çok zor aslında bi okadarda kolay biran önce bu insanları hayatından çıkar eşinle eğer mutlu huzurlu yaşamak istiyosan bu hayat böyle çekilmez bu insandan ne kadar uzak olursanız sizin için okadar hayırlı olur bırakın sizin hakkınızda kim ne düşünürse düşünsün eğer eşinizdesizin yanınızda ooolup size arka çıkmıyosa o adamdanda hayır gelmez onuda bırakın gidin

İçimden geçenleri yazmışsın... Hatta bana kalsa böyle kocayıda gözden çıkarırdım

benim kaynanamda öyle kendisi bişey alamadı çeyizimize benim dolu çeyizi görünce şok oldular hatta anneme yap dediysek bu ladarmı yap dedik demiş şok geçirdiğinden sonrada el emeği çeyizlerime çul çaput dedi bende sizde oda yoktu kıskandınmı demiştim. çeyizimden onlara bişeyler vermemi istemişlerdi eşimden laf göndermöişelrdi bende veremem onlar bana ne verdilerde ben verecem demiştim. korkma kız onlar sana laf sokuyorsa sende laf sokuver. valla ben öyle yapıyorum ohhh şişip kalıyorlar. susmaklada olmuyor bak dahada tepene çıkarlar. dün akşam bile laf soktular analı kızlı aman kaynanalık yapacakmış utanmaz. bende eşime dedim eve gidince yapma ya çok biliyor o geçti o günler felan dedi. birbir anlatıyorum dediklerini eşime oda sende şöyle deseydin ya ne susuyorsun diyo. ama haklı susunca devam ediyorlar ama cvp yapıştırınca şişip kalıyorlar.

ben inanamıyorum çalışan bi kadının bunları niye çektiğine.hem ailenle görüştürmüyorlar,hem hakaretler havada uçuşuyor,eşin desen ona söyleyecek söz bile bulamıyorum,size gelince sizde acı çekmekten hoşlanıyorsunuz herhalde.hem üniversite bitirmiş hemde çalışan bir kadın sizin gibi olursa diğerleri ne yapsın.demekki okumakla,çalışmakla olmuyormuş.demekki özgüvenle ve cesaretle alakalı.çalışmaşmayan,okumamış ve ailesi olmayan biri olsanız size üzülürdüm(ki okumamış kadınlarımız bile kocalarından ayrılıp merdiven silerek çocuklarını büyütüyorlar)siz çalışan kadınların örnek olması lazım.

siz kocanızı sevıyosunuz aılenızle nıye gorusemıyosunuz onu anlamadım ben calısıp maas almıyomusunuz farklı sehırlerde olsanız bıle alın bır ucak bıletı günü birlik bıle gıdıp gelebılırsınız kımsede bısey dıyemez kaynananıza gelınce gıtmeyın kocanız gıdelımmı dedı için tebesır tozunu atın kendınızı yataga kocanız sızı sevıyosa zaten gıdemez he hasta oldunuz dıye kaynanız cıkp gelıcektır gırın banyoya mıdem bulanıyor cıkmayın doktora mı goturcekler bırakın gotursunler stresten dıyor doktorlar (bizim burda oturan bırısı boyle basettı) sonra sıze kalmaya mı geldı kocanızın yanında mesafelı bır sekılde saygınızı koruyun laf mı sokuyor tebessum edın sızde gereken cevabı verın yerı gelıyor kendı annemızle bıle anlasamıyoruz baskalarının annelerıyle 4 4luk olmayı beklemeyın şahsen ben beklemıyorum bana taş atana eşimin yanında ekmek atıcam eşim yokken o tasla kafasını ezıcem baktım cok buyuk hakaretler edıyor alırım elıme telefonu cekerım sesını dinletırm kocama bak derım yenı bır fılm cıkmıs yanı bence bıazcık dalavereyle işlerini halletmeye calıs korkma bence onlar senden korksun kocanı sevıyosan bıraz sahıp cık sevgıne he her seyı deneıdın yıne mı olmuyor bır seylerı aradan aylar gecmesıne ragmen duzeltemedın mı o zaman bosan he bu aradada cocuk falan sakın yapma burda duzelebılıcek tek kısı eşin bence kaynananın düzelmesını bekleme onu artık boyle kabul etmek zorundasın

şu ramazan ayında kötü şey yazmak istemem ama tek diyeceğim bu ailede bu adamdan bide çocuk yapıp kafayı iyice yemeden aklını başına al ve iyice düşün rabbim ıslah etsin onlarıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…