kayınvalidemden gerçekten nefret ediyorum...

çocuk olmamasında bile bir hayır var eğer hayırlı olsa Rabbim de verir iyi düşün Allah sabır versin

Eşinin iyi huyları olduğunu birbirinizi çok sevdiğini yazmışsın...
Anlamadığım nokta bu kadar olay olurken seni seven bu adam ne yapıyor...
Ve nasıl ailenle görüşmeni yasaklıyor...
Sevgi bu değil bence üzgünüm

kusura bakma ama bütün suçu ben eşinde görüyorum iyi bir insan olabilir bütün kararları birlikte alabilirsiniz,sana sormadan bir kuruş bile harcamayabilir ama ailesine sus diyemiyen eşten hiç bişi olmaz bana kalırsa.o iyiyle kötüyü ayırt edemiyo.bir kadın sadece anne diye iyi olacak diye birşey yok sonuçta eşin onun yaptıgı kötülükleri görerek hala sesini çıkarmıyosa yuh yani.aynı zamanda ailenle görüşmende yasaklanmış eşin madem seni bu kadar çok seviyo böyle bişeye nasıl izin verir ya onun ailesi huzurunuzu kaçırsın ama hala evinize girip çıksınlar senin ailen ne arayabilsin nede gelebilsin.hiç zaman kaybetme ve boşan o adamdan sana koca olmaz bence

iyi bir insan olmak iyi bir eş olmak demek değildir. çok sevmekte her zaman işe yaramaz. bunu sizin olayda çok net bir şekilde görüyoruz. umarım herkez görebiliyordur. eşim beni çok sever ama kızınca döver, eşim beni çok sever ama sinirlenince küfür eder hakaret eder...... bu sevgimi lütfen yapmayın ya.yazık etmeyin kendinize.

bence o adamın aılesınde böyle şeyler oldugu için sürekli ona göre büyütülücek bır durum yok ortada arkadasın aılesınde daha once hıc boyle saygısızlık olmamıs yada boyle tavırlar onun ıcın zoruna gıdıyor aynı olayı bende yasıyorum bu eşinın onu sevmedıgı anlamına gelmıyor bence tamamen önceden yasadıkları cevrenın etkısı olarak ben bu sonucların ortaya cıktıgını düşünüyorum eger arkadasın aılesıde boyle bır aıle olsaydı kendısınınde kocasından bır farkı olmıycaktı

bence esının kufur etmesı falan doldurusa gelıyor sınırlenıyor ben emınımkı sonra soyledıgı her sey ıcın bın pişman oluyor hemen affetme bence ewde onla ılgılı her işi yap ama konusma suratın asık gez bı hafta falan o ewdeyken komsuya gıt aksam yatakları ayır bır hafa falan boyle davran küstükten sonra ilk bı kaç gun özür dılemesını bekleme utanır söylediklerinden dilemez sonra yılısmaya baslar sende hemen yelkenlerı ındırme bence

Canım ya neler çekmişsin öyle senin durumun şimdiye kadar okuduklarımın içinde neredeyse en vahimi. Böyle söyleyip seni üzmek istemiyorum ama amacım seni uyandırıp kendine getirmek.
Ya bunları çekecek ne yaptın ki ne günah işledin sen bunları haketmiyorsun.
Eşin dünya iyisi de olsa böyle bir aileye katlanmak zor. Bak başka konular var oradan ders al.
Niye çekiyorsun ki daha 26 yaşındasın, kızma ama biraz da safsın yani saf derken insanların kötü olabileceğini düşünmüyorsun. Üniversiteyi bitirip evlenmişsin gözünü açtığında onlar üstüne saldırmış.
Ya kendine gel niye bu kadar eziyet ediyorsun ki kendine, yazık değil mi.
Eşini sakın savunma bize, asıl o suçlu sana bunları yaşattığı için.
Ben senin yerinde olsam o aileyle bir daha asla görüşmezdim, uzak bir şehre taşının başka bir yere görüşmeyin, eşin çok istiyorsa arada gitsin görsün ailesini.
Senin kayınvaliden şeytanın dişi hali. Onunla valla kimse başedemez bence.
O yüzden en iyisi tamamen uzaklaşmak.
Eşin kabul etmiyor mu kendi bilir, ben kendimi üç kuruşluk adamlara ezdiremem dersin restini çekersin.
Ben çalışan bir kadının bunları yaşayıp ta hala katlanmasına hayret ediyorum, eşin dünyadaki son erkek mi. Kendine gel ya, senden daha değerli hiç birşey olamaz şu dünyada.

işte canım zurnanın zırt dediği yer burası..ben kendi ailemei hiç övmem ama bizimkilerde özel hayata bi saygı vardır..bizimde gelinimiz var hemde babamın yan taraftaki evinde otururur...10 yıllık evlli abim...2 sene önce gelinimiz bana dediki 8 yıldan beri kayınbabam ilk kez girirp otururp yemek yedi dedi..baba bırak mutfağa şuraya buraya evlerine gitmeye çekinir..annemde asla oturduğu koltuktan çıkıpta diğer odaları karıştırmaz..görümce olarak biz zaten kendimizi dış kapının mandalı olarak görürüz....ve asla hakaret edilmez..rencide edilmezz....eşim benim ailemi kıskanıyor kısaca bu..çünkü benimkiler daha şenşakrark tutkun saygılı evlleri neşeli kendiinin babasının evinden ölü çıkmış gibi sebeb kaynanam kayınbabam biz onlara gittikmi sabahına gidin diye gözümüze bakarlar..sevmezler geleni gideni..eşimle zaten ayrı problemlerim var..ama ben artık eşimi tınlamıyorum fazla..haa bana eğer bi kötülük yaparsa aldatırsa yada saçma sapan arkadaşlara takılıp ihmal edersse çık iyi bilirki 9 çocuğumda olsa durmam....

mesela bu yatak olayı vardı cekyatların demırlerı cıkmıs falan kaynanası demıs burda yatıcan kadın sen ne dıyosun dıyıp gıdıp içerden onun ustunu bıle kapatıp yatamamıssın yanı bu kadar korkaklıgın sebebı ne

bencede ya asıl bosanma sebebı boyle seylerdır bence senı aldattı mı hayır rızkını karıyla kızlamı yedı hayır senı ıhmal mı ettı hayır kocan sade ce doldurusa gelıyor ve bunun tek sebebı de sensın ünüversıte bıtırdım demıssın bır kendıne guvenın yok soyle it elının tersıyle yok kaynanam bana sunu dedı yok bunu dedı hadı ordan kım kı onlar sana nasıl davranıyolarsa oyle davran ama kocanın yanında her zaman mulayım ol kalmaya gıdıyoruz demıssın aynı sehırdeysen ne gerek var kalma

Merhaba arkadaşım,tüm yazılanları okudum,bazı arkadaşlar sabret yıkma yuvanı diyorlar fakat senin yazdığın bir şeyi kaçırmışlar sanırım..Artık eşimde aileme küfür etmeye başladı demişsin..İşler bu noktaya geldiyse sence eşin de sevgi ya da saygı kalmış mıdır?O yüzden bence sakın sevgi bahanesinin ardına saklanma..Korkak olma,cesaretli ol sen kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsın,ailen sana destek oluyor ne güzel..ki, öyle olmasan bile bu evliliği sonlandırman gerekir diye düşünüyorum..

İnan büyük konuşmuyorum ama ben lise mezunuyum,ailemle görüşmüyorum fakat bunları yaşasam asla ama asla bahanelerin ardına saklanmam ve çeker giderim.Kadın güçlüdür,elbet kendi ekmeğini kazanır..
Böyle aşağılanmaya razıysan daha diyecek lafım yok..

Eşim şöyle iyi böyle iyi diyorsun, eşinde ailene küfür ediyormuş...
güya kayınbabandan görüp alışıyormuş küfüre, ama kocaman insan kendine doğru gelmeyen şeyi babası yapıyor diye yapmaz, onlar bir laf ettiğinde "siz dünürlerinizle ilgili nasıl konuşuyorsunuz" diye uyarması gerekirken kocanda saydırıyor.
Ailenle görüştürmüyor hele bunu anlamadım kim görüştürmüyor kocan mı, kayınvalidenmi?
Ayrıca görüştürmüyor diye bişeyi kabul edemiyorum zaten ailenle görüşmeni kimse engelleyemez
Üzülerek söylüyorum ama çok ezik kalmışsın, ezdikçe ezmişler. Sana saygı duyan yok insan yerine koyan yok, altına bir döşeği esirgiyorlar...bunları Üniversite mezunu çalışan bir bayan nasıl kabullenebiliyor, küfürü hakareti sineye çekip nasıl oturabiliyor???
Sen daha kocam şöyle iyi böyle iyi diyorsun kendini kandırma bence.

hepiniz ama eksiksiz hepiniz çok haklısınız..bende hep kafamda bu düşünceleri evirirp çeviriyorum..eşime zaten güvenim sıfır..ancak işte gerçekten çoğu erkeğe göre iyi yönleri çok var..ancak son zmanlarda alkol almaya tıpkı babası gibi davranmaya başladı..kaynanama gelince o kadın eşiminde dediği gibi beni çok kıskanıyor...ailemi çevremi işimi çok kıskanıyor..herşeyi kıskançlıktan yapıyor...bu arada benim mülayim rolü yapmama gerek yok çünkü zaten onlarla nezaman bir araya gelsek susarım ağzımı bile açmam çünkü ağzımdan çıkan hersöz aleyhimde delil olarak kullanılacak biliyorum..kaynanam eşimin yanında hep beni küçük düşürmeye çalışır...eşimede bazan hak veriyorum ben annesinin nasıl bir şeytan olduğunu anlıyoru ama o kabul etmek istemiyor aslında farkında....birde3 şunu farkettim nezaman onlara gitsek yada onlar bize gelse eşim bana karşı çok yakın oluyor gülüyor falan anladımki suratımı asmayayım onların densizliklerine karşı kendisine çatmayayım diye yaıyormuş..onlar gittimi gene aynı suratsız kendini bi halt zanneden kibirli adam geliyo...ama ben hiiiçç takmıyorum eşimi valla..elinden geleni ardına koymasın..benim muhattabım kendisidir....onlar bana yapar ben eşime yparım

Eşim beni iki sefer haklı olduğum halde ailesine karşı savunmadı, çok kırgınım bu yüzden.
Hakaret, aşağılama vs hiç olmadı, buna asla cesaret edemezler. Ki öyle insanlar değil günahlarını almıyım.
Ama inşallah gerek olmaz ama üçünçü kez beni savunmazsa bütün herşeyi bitiririm.
Aldatırsa ayrılırım demişsin, keşke aldatsa ya yemin ederim aldatılan kadınların eşleri onları daha çok seviyordur. Senin eşin seni sevmiyor canım yoksa senin bunları çekmene razı olmazdı.
Ayrıca sen de kendini sevmiyorsun sevsen biraz değer verirdin kendine.

Sen böyle mutluysan diyecek bir sözümüz yok, biz sana yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sen halinden memnunsun. Mutluluklar dilerim.

kızlar eşim bana okadar çok acı çektirdiki şimdiki haline şükreder oldum..ha ayrılmayı çok isterdim ama allah istemeden hiçbişey olmuyor..demekki daha çilemi doldurmadım..yoksa ayrıldım denedim başardımda ama ne akılsa geri birleştim..işte ailemde buyüzden mesafeli bana...isstemediler çünkü ondan adam olmaz dediler..fakat eşim % 100 değişti...yada ben alıştım bilmiyorum işte...zaten eşimi eskisi gibi sevmiyorum sanırım oyüzden fazla bi beklentim yok...bana zarar vermesin yeter diye düşünüyorum...ama ona güvenmediğim kesin...

canım halimden gerçekten hiç memnun değilim ama artık mücadele edecek gücüm kalmadı hayatla..eşim bana çok büyük acılar çektirdi....çocuk istemiyorum buyüzden..eğer bundan sonra benim arkamda durmazsa resti çekeceğim...senden çektiklerim yetiyor bide ailen asla diyeceğim...eşimin beni sevmediğini farkediyorum zaman zaman..bakalım ne olacak..zaman ne ghösterecek..ikinci defa ayrılırsam elalem ne der diyorum çekiniyorum aslında....

korkmuyorum canım kaynanam okadar görgüsüz bir kadıınki onun seviyesine düşmekten korkuyorum..onun gibi şirret kavgacı görgüsüzmü olacam diyorum..ve asaletimi bozmuyorum....benim için onlar sorun değil aslında eşimle problemlerim var..bana kendine saygısı yok..ezik babasına hep ezilmişki babasının bize bi çeyrek eltını dahi geçmemiştir...ne kendi hakkını savunabiliyor nede benim hakkımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…