Kayınvalıdeme ve kayınpederıme hala anne baba dıyemıyorum !!!!!

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
Arkadaslar merhaba,

ben 3 aylık bır gelınım,daha oncesınde ıse 2 yıllık nısan donemımız oldu.

Ama ben bu esnada hıc bızaman kayınvalıdeme ve kayınpederıme anne baba dıyemedım dıyemıyorumda,
annem vs olsun artık tepkı alıyorum,
hos esımde demıyor benım anneme babama ne bıleyım oda mı dıyemıyor ya da baska nıye cozemıyorum.
Bıturlu cıkmıyo agzımdan yanı ıcımden gelmıyor ya yanı zorlamı.
Ben bunları anneme dıyınce kızıyorlar haklılar ama zorla degıl ıste napıyım arada bastan berı mesafe oldugu ıcın henuz onları o kategorıye koyamadım galıba.

Ben ne yapabılırım,goruslerınızı beklıyorum.

kocan senın annene baba ne dıye hıtap etmesını istersen öyle hitap et o zaman ama bana göre senın anne baba dıyememendekı sebep esının ailesini sevmemenden kaynaklanıyor dığer konundada gayet bellıydı

bende çok zorlandım ama artık kısık sesle de olsa diyebiliyorum nişanlımın biraz baskısı vardı bu konuda o nişandan hemen son ra diyebildiği için ondan cesarette almış olabilirim. Bence seninde eşin demiş olsa daha rahat söylersin

Anne baba diyemiyorsanız, hala o katagoriye koyamıyorsanız o zaman neden eltinizle olan ilişkisine karışıyorsunuz ?
Ya da neden size soğuk konuşmasına takılıyorsunuz ?
Demek ki sizde soğuk davranıyorsunuz. Onca o katagoride göreceksiniz ki ondan sonra bunları sorun edeceksiniz.

Ayrıca anne denildiğinde illa annenizin yerini almıyor. İşte eşinizin annesi.
Dayısına dayı der kimi, amcasına amca der kimisi., bu da bunun gibi birşey.

ben esımın aılesını sevmıyorum derken kotu olarak degıl,yanı bastan berı boyle sıcak olamadık,oylede gıttı,bu resmıyetten dolayı galıba dıyemıyorum dıyorum.yoksa ben esımın aılesını sevmyorum dıye kotu davranıyor vs baska seyler yapıyor degılım.

tamam işte sıcak davranmayan brini ne kadar sevebılırsın ne kadar benımseyebılrsın kı

O da birşey mi ben 10 aylık evliyim hala demiyorum Sevdiğim halde..

Ama sorun da etmiyorum..

Üstelik eşim sözlendiğimizden bu yana benim anneme anne babama baba der

Yapıya bağlı bir durum bence..

konumu baska yonden bakmıs bazı arkadaslar,benım sorunum eltımle olan ılıskısı degıl,eltımın yanında benımle olan ılıskısınden bahsettım.normal zamanlarda boyle degıl bırtek onun yanında boyle dedım.sızce bu garıp degıl mı.yanı ınsan aılesınden ornek annesının babasının bıle ses tonundan uzuldugunu agladagını vs anlayabılıyorken bende bunu farkettım demek ıstedım.kı dedıgım gıbı kayınvalıdemle resmıyız ama hergun konusuruz vs soguk davranısa gelınce ben bastan berı boyle bır sıcaklık yakınlık goremedım kı bu yuzden de karsılgıını veremıyorum.bıde boyle degısken yapısını gorunce kayınvalıdemın tam dıyecekken kacıyor gıdıyor hevesım.bılemıyorum yanı.

Başka yönelrden bakılması için zaten açmıyor muyuz konularımızı ?

Peki k.validenizin size soğuk davranmasının nedeni siz olabilir misiniz ? Öz eleştiri yaptınız mı hiç ?
Yani eltinizede böyle davranıp çıldırtmış olabilirler mi onu ?

Aslında bu kadar çok bun konunun üzerinde durmamın tek nedeni; yaptığınız hatayı göstermeye çalışıyorum uzaktan bakan bir insan olarak.
Uzak durmalısınız bu tür ilişkilerden. Kim ne yaşamış kimse bilemez. Bu yüzden uzaktan izlemeye almalısınız.
Sonra ilişkilere karışmanız gerekiyor..

Bu hayatımızın her evresinde böyle olmalıdır.
İlk aylar gördüğümüz her olay-durum aylar geçtikten sonra '' aa demek ki öyle değilmiş'' dedirtebiliyor.
Çok dikkatli olun ki incinmeyin.

1sen arkadaşımıza katılıyorum insanın illaki öz eleştiri yapması gerekiyor kimi zaman gereksiz hassasiyet kırgınlık yada olmaması gereken tepkiler gösterebiliyoruz. konuyla alakasını kestiremedim şu an ama küçük bir örnek vermek istiyorum, evimin eşyaları serildi kpederimde evdeydi ve yaptığı birkaç hareket sinirimi bozdu içimden söylendim evimde nasıl böyle hareketler yapabilir diyerekten ama sonra düşündüm geçen geldiğinde babamda aynıları yada benzer hareketler yapmıştı ve hiç sinir olmamıştım. Demekki ortada sinirlenicek birşey yok sadece sebebsiz yere k.pederim yaptığı herşey benim gözüme gözüküyor ve sonra oturdum dua ettim, Allahım içimdeki bu kötü düşünceleri kalbimden çıkar diye...

başka yonlerden derken konumla ılgısı olmayaraktan eltımle ılıskım ortaya cıkmıs,ben ondan yakınmıyorum kı ben kayınvalıdemden yakınıyorum.
Herkez herkezı artısıyla eksısıyle kabullenıyor buna amenna buna dedıgım bısey yok.
Kayınvalıdem bana normal zamanlarda dedıgım gıbı hep candan arar sorar konusur vs yanı.hıssederım bunu.
Ama ordayken boyle degıldı daha dogrusu hep oraya gıttıgı zaman degısıyo orda konusmaları vs,demek ıstıyorum kı o baska ben baska...yanı onun adı bılmem neyse benımkıde bu...sen neden esıt davranman gerekır herzaman oldugu gıbı olman gerekırken onun yanındayken farklı ızlenım yaratıyorsun.sorun sadece bu baska bısey degıl.

doğru söylüyosun diğer konunun zamanı yakın olduğu için aklım oryaa gitti nedense bağdaşlaştırdım, anne baba konusuna gelincede flört döneminde amca-teyze demeye alışkın olduğumuz için bu kadar zorlandığımızı düşünüyorum ben. bende daha yeni söylemeye başladım kısk kısık sesle ve içimden gelerek değil kesinlikle ki hiç bir sorun yaşamadım kv ve kp ile. Birde şu var ne kadar uzun süre söylemeyip bunu beyninde sorun olarak taşırsan o kadar zorlaşıyor bir kere desen inan gerisi gelir. İstersen önce yanlızken söyle anne dye zamanla daha rahat demeye alışırsın

CNMM KENDİNİ KASMA

söyleyemiyorsan söyleyemiyorsun zorlama kendini sıkma canını olabilir... kaldı ki eşin birşey demiyorsa hiççç sıkılma cnm bnm.... ayrıca dersede zaten o da ailene anne baba demiyormuş ben ortada sıkıntı göremiyorum.. ayni anne baba demek bana göre saygı göstermek anlamına gelmiyor bence bunu takma kafan güzel anlarının tadını çıkar bu tür şeylere takılma derim hayat kısa

eşinin annesinden hoşlanmadığını yazmışsın diğer konunda...
normal olarak diyemiyosun...

Aynı sorunları ben de yaşadım.
Hatta gençliğimde kayıvalide ve kayınpederin anne ve baba olamayacağını,
herkesin kendi anne ve babası olduğunun ateşli savunucularındandım.
Tabi yıllar, teori ile pratiğin aynı oladığını yine kanıtladı. Demek lazımmış. Anne ve baba...
Neden ve ne zaman anladın derseniz de...Cevap ben anne olunca.
Evladıma her bakışta hem onun hem de eşinin annesi olmalıyım diyorum....Yani demek lazımmış...

Bu yargılarla alakalı...Eşinin ailesi ve tepkisi önemli; eğer sorun yapmıyorlarsa düşünmene gerek yok. Bu arada eğer eşin demeye başlarsa senin ailene anne-baba, seninde söylemen kaçınılmaz olacaktır.

Benim bir arkadaşım var o da anne/baba demiyor. Aslında çok üzerinde durulacak bir konu değil.

Bence eşinizin ailesi sorun yapmıyorsa çok üstüne düşmeyin derim.

Diğer konunuzu bir daha okuyun, sizde fark edeceksiniz asıl probleminiz eltiniz.
Genelde ondan söz etmişsiniz. Neyse inşaallah problemleriniz çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…