• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemi affedemiyorum.1 aylık evliyim

hayır gitmeyin bend eyeni evliyim kayınvalidem tek diye 2 haftaya bi 2 saat kendi memleketimize giidyoruz.. attalı dille açıkladığımda bile 2 hafta zor geliyor dediğimde kayınvalidem gelmek zorundasın demişti.. yapma bunu kendi çizgilerin olsun.. kimseyi gönüllemeye çalışma verdikçe insanların alası geliyor.. ben 3. hafat doğum günüm var gitmesek o hafat diyorum eşime olur tabi diyo, ama kayınvalidem laf edermi korkusu var.. kendimize yapıyoruz insan yeni evlenince hep eşiyle olası geliyor.
benim bide 2 dk mesafemde,çok zor eşim tayin alcak diye kabul ettim

evet inanın evimde huzurlu değilim.Sürekli her yanı temiz tutuyorum annesi baskına gelir diye.arayı uzattığım zaman ki bu 3 gün diyorum görümcelerim bişey düşünür mü,eşim bişey der mi gitmeliyim diyorum evimde ayağımı uzatıp yatamıyorum.Aklım sürekli gidip bişey yapma kısmında ki 1 aylık evliyim banada yazık evime alışmaya çalışıyorum
Biraz rahat olun ve insanların düşüncelerini bu kadar önemsemeyin. Uzatın ayağınızı alın kumandanızı tadını çıkarın. Bir şey diyen olursa ben daha kendi evime yetişemiyorum hiçbir şey yapamam deyin gülerek. Bakın size bir örnek vereyim; evliliğimin ilk yılı kv min temizlik beklentisiyle geçti. Sürekli eşimin yanında söylerdi ki bana baskı yapsın. Eşime açıkça söyledim ben yokken işler nasıl yürüyorsa bundan sonra da böyle olacak diye. Kırıldı ama uzatmadı. Iki ay önce kv perde yıkanacakmış bana duyuruyor ve ayağı çatlaktı Aman olsun anne ayağın iyileşince yaparsın dedim. Bir de ben hamileyim düşünün ... Siz de içinizdekini söylemekten korkmayın, konuşun herkes kendi evine bakmayı bilsin.

Baktım eski konularınıza.
Kv nişanda ev peşinatının üzerine kredi çekmeyi önermiş siz faizsiz peşin almak konusunda biraz sert (aileniz demiş) çıkış yapmışsınız. Başka bir konunuzda da bankalara yüklü borcunuz olduğunu yazmışsınız. Kv bunu öğrenmesin bence aranız hiç soğumaz.
Küpeler işçiliklidir satınca ziynet kadar para etmez. Kendi de gözünüzün önünde takamayacağına göre başka yerde kaybolmuş olabilir.
Allah'a bıraktım artık.kendi vijdanı rahatsız etsin

Biraz rahat olun ve insanların düşüncelerini bu kadar önemsemeyin. Uzatın ayağınızı alın kumandanızı tadını çıkarın. Bir şey diyen olursa ben daha kendi evime yetişemiyorum hiçbir şey yapamam deyin gülerek. Bakın size bir örnek vereyim; evliliğimin ilk yılı kv min temizlik beklentisiyle geçti. Sürekli eşimin yanında söylerdi ki bana baskı yapsın. Eşime açıkça söyledim ben yokken işler nasıl yürüyorsa bundan sonra da böyle olacak diye. Kırıldı ama uzatmadı. Iki ay önce kv perde yıkanacakmış bana duyuruyor ve ayağı çatlaktı Aman olsun anne ayağın iyileşince yaparsın dedim. Bir de ben hamileyim düşünün ... Siz de içinizdekini söylemekten korkmayın, konuşun herkes kendi evine bakmayı bilsin.
ayyy yazık yaa hiç demiyo mu bu düşer diye vijdan azabı duyarım diye.Eşimi arkamda hissetmiyorum

küpe konusunu artık tamamen kapatıyorum.Allah akibetini görüyor biliyor.Resmiyet konusuna gelince nişanlılık döneminde çok konuştum evli ablalarımı bile hergün eve almıyordum diyordum mesafe olsun bizimde bi hayatımız düzenimiz var siz gelince dağılıyor diyordum.Eşimle zorla zorla anlaştık 3 haftada bir gidip yemeğini temizliğini beraber yapmaya.Şimdilerde bunu unutmuş gibi.Bunalırım ailemin yanına giderim diyorum.Temelli orda kalmak isterim diyorum,sen gücünün farkında değilsin diyor.
Öncelikle eşinizle olan probleminizi çözmeniz gerekir öyleyse. Belli ki eşinizin sizden yana beklentisi var. Eşinize, sizinde bir hayatınız olduğunu, yorulduğunuzu vs. yi kabul ettirmeniz gerek. Eğer gitmek istemiyorsanız 3 hafta biri de olmaz bu işin. Sizden yemek yapmanızı vs istediğinde yorgun olduğunuzu falan belirtseniz dışarıda sulu yemek yapan yerler var oradan bir kaç kap yemek alıp götürmeyi teklif etmeseniz bir iki kere. Belki zamanla eşiniz de alışır ve sizin de yorulabildiğinizi anlar. Mesela evinizdeki işleri saysanız şunu bunu yapmak lazım ama bir türlü yetiştiremiyorum vs diye sızlansanız, sizin çok yoğun ve yorgun olabileceğinizi düşündürmeye çalışın eşinize. İşte kışlık da yapmak lazım, tarhana da yapmak lazım ama bir türlü yetişemiyorum diye. Bir de benden size bir tavsiye eşinize asla ama asla annesinden akrabalarından dert yanmayın. Her zaman siz onları yanlış değerlendiren kişi olursunuz. Onlar hep o niyetle söylemeyenler siz yanlış anlayan olursunuz. Bir olay yaşadı iseniz olayı eşinize anlatın "sadece sen bil ben üzüldüm biraz, kırıldım vs deyin." Daha fazlasını değil.

Yahu bizim millet ne meraklı altın emanet almaya..
Ne oluyor o altınlar evde durunca?
100tl için adam öldürüyorlar. Oldu ki çalındı hem zan altında kalmak var hem geri de ödenmez..
Gidin bankaya koyun evde tutmayın de. Ne bu merak anlamıyorum?

Annem biz balayından dönene kadar tuttu ama evden çıkamadı kadın :)
Kv desen düğünde takacağı bir bileziği 2 hafta kolunda taşıdı saklayarak :))

Senin altınlarının kayınvalidede ne işi var..baştan tavrını koysaydın keşke..

Öncelikle eşinizle olan probleminizi çözmeniz gerekir öyleyse. Belli ki eşinizin sizden yana beklentisi var. Eşinize, sizinde bir hayatınız olduğunu, yorulduğunuzu vs. yi kabul ettirmeniz gerek. Eğer gitmek istemiyorsanız 3 hafta biri de olmaz bu işin. Sizden yemek yapmanızı vs istediğinde yorgun olduğunuzu falan belirtseniz dışarıda sulu yemek yapan yerler var oradan bir kaç kap yemek alıp götürmeyi teklif etmeseniz bir iki kere. Belki zamanla eşiniz de alışır ve sizin de yorulabildiğinizi anlar. Mesela evinizdeki işleri saysanız şunu bunu yapmak lazım ama bir türlü yetiştiremiyorum vs diye sızlansanız, sizin çok yoğun ve yorgun olabileceğinizi düşündürmeye çalışın eşinize. İşte kışlık da yapmak lazım, tarhana da yapmak lazım ama bir türlü yetişemiyorum diye. Bir de benden size bir tavsiye eşinize asla ama asla annesinden akrabalarından dert yanmayın. Her zaman siz onları yanlış değerlendiren kişi olursunuz. Onlar hep o niyetle söylemeyenler siz yanlış anlayan olursunuz. Bir olay yaşadı iseniz olayı eşinize anlatın "sadece sen bil ben üzüldüm biraz, kırıldım vs deyin." Daha fazlasını değil.
ayyy evet hemen diyoki onlar öyle değiller.ekran görüntüsü alıyorum.Gerçekten 1 haftadır ütüm duruyo boş vaktimde dinleniyorum.Boğazım şişiyo yorgunluktan.Ablaları çalışıyo gelip yapıyolar sonrada evlerine yapıyolar,dile getirmedi ama bence öyle düşünüyodur.onlar yapıyosa sende yorulmadan yapabilirsin diye

Yahu bizim millet ne meraklı altın emanet almaya..
Ne oluyor o altınlar evde durunca?
100tl için adam öldürüyorlar. Oldu ki çalındı hem zan altında kalmak var hem geri de ödenmez..
Gidin bankaya koyun evde tutmayın de. Ne bu merak anlamıyorum?

Annem biz balayından dönene kadar tuttu ama evden çıkamadı kadın :)
Kv desen düğünde takacağı bir bileziği 2 hafta kolunda taşıdı saklayarak :))
böyle diyerek aldım.Annen nasıl koricak hırsız gelse onada zarar verir vssss ayyy ayyyyyy

Niye onlara emanet ettiniz ben kendi anneme bırakmıştım balayından dönünce aldm kasaya gotrdm

ayyy evet hemen diyoki onlar öyle değiller.ekran görüntüsü alıyorum.Gerçekten 1 haftadır ütüm duruyo boş vaktimde dinleniyorum.Boğazım şişiyo yorgunluktan.Ablaları çalışıyo gelip yapıyolar sonrada evlerine yapıyolar,dile getirmedi ama bence öyle düşünüyodur.onlar yapıyosa sende yorulmadan yapabilirsin diye
Sürekli alt metin geçin eşinize. Muhabbet arasında anne evinizde de hiçbir iş yapmadığınızı, ev işinin ne kadar da zor olduğunu ya da kendi eviniz gibi yer olmadığını evinizde ne kadar rahat ettiğinizi vs. anlatın. Annenizden döndüğünüzde mesela ayyy insanın evi gibisi yok herkes evinde rahat vs deyin. Ya da bağışıklığım hiç iyi değil yorulunca hemen hastalanıyorum vs. normal zamanda, muhabbet arasında bunları söyleyin. Eşinize bir şekilde yorulduğunuzu evinizde dinlenmek istediğinizi empoze etmeniz gerekiyor belli ki. Kızları yapar tabi, kızı çünkü. Geçen ben de yorgunluktan geberiyorken anneme gidip birkaç işini hallettim. Anne ile kayınvalide bir olmuyor. Kayınvalidenizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara bakma yükümlüğü kendi evlatlarında. Siz de değil.

altın alan kv lerden nefret ediyorum...benimki de bize takılan tanesi 16 gr olan 4 bilezigi aldı..bi de konusurken söyledim o bilezikleri aldiniz bizden cok kirildim diye,adetmis onlarda...yersen..bi de onun üzerine ceyreklerde de bi kismini aldigini soyledi..ona gelip takanlara onun da vermesi gerekiyomus ceyrek,o yuzden almis bizden ceyrekleri..adım gibi biliyordum çeyreklerin de bi kisminin onlara gittigini,ama kanitim yoktu..kendi agziyla söyledi...demek istedigim su ki,istisnalar haricinde kv dedigin altinlara el koymaya meraklidir,kaybolan altinlar soz konusu ise ilk supheli kv ve gorumce kisileridir...net...

Sürekli alt metin geçin eşinize. Muhabbet arasında anne evinizde de hiçbir iş yapmadığınızı, ev işinin ne kadar da zor olduğunu ya da kendi eviniz gibi yer olmadığını evinizde ne kadar rahat ettiğinizi vs. anlatın. Annenizden döndüğünüzde mesela ayyy insanın evi gibisi yok herkes evinde rahat vs deyin. Ya da bağışıklığım hiç iyi değil yorulunca hemen hastalanıyorum vs. normal zamanda, muhabbet arasında bunları söyleyin. Eşinize bir şekilde yorulduğunuzu evinizde dinlenmek istediğinizi empoze etmeniz gerekiyor belli ki. Kızları yapar tabi, kızı çünkü. Geçen ben de yorgunluktan geberiyorken anneme gidip birkaç işini hallettim. Anne ile kayınvalide bir olmuyor. Kayınvalidenizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara bakma yükümlüğü kendi evlatlarında. Siz de değil.
dediklerinizi harfi harfine yapıyorum gitmemi istiyo yapmasam saçımdan tutar götürür herhalde :KK53: bide bademciklerim iltihaplanıyo daha dün gördü beyaz beyaz olmuş diyo ona rağmen babam gelsin anneme gidelim oturmayız deyince ikna oldum.dedim içimden evimede yapıcam buayada yapıcam.bulaşıklarımı dizer çıkarım

altın alan kv lerden nefret ediyorum...benimki de bize takılan tanesi 16 gr olan 4 bilezigi aldı..bi de konusurken söyledim o bilezikleri aldiniz bizden cok kirildim diye,adetmis onlarda...yersen..bi de onun üzerine ceyreklerde de bi kismini aldigini soyledi..ona gelip takanlara onun da vermesi gerekiyomus ceyrek,o yuzden almis bizden ceyrekleri..adım gibi biliyordum çeyreklerin de bi kisminin onlara gittigini,ama kanitim yoktu..kendi agziyla söyledi...demek istedigim su ki,istisnalar haricinde kv dedigin altinlara el koymaya meraklidir,kaybolan altinlar soz konusu ise ilk supheli kv ve gorumce kisileridir...net...
biri beni sonunda anladı,ayy :halay:Allah'a havale ettim.kendi kaybetti.merhametimi kuruttu.Memleketten geldim dün 45 kğ eşyayla erzakla geldim.uçakla geldiğim halde :KK24: komşuya verir gibi sadece lahmacun içli köfte gönderdşm :confused:

Bı borcunu kapatmıştır, utanmistir size diyememistir falan ne bilim. Bir çift küpe, eşiniz gitsin alsin yenisini. Siz kupenizden vazgecmeyin yani. Ama abartmayin da bence.

Back
X