Öncelikle eşinizle olan probleminizi çözmeniz gerekir öyleyse. Belli ki eşinizin sizden yana beklentisi var. Eşinize, sizinde bir hayatınız olduğunu, yorulduğunuzu vs. yi kabul ettirmeniz gerek. Eğer gitmek istemiyorsanız 3 hafta biri de olmaz bu işin. Sizden yemek yapmanızı vs istediğinde yorgun olduğunuzu falan belirtseniz dışarıda sulu yemek yapan yerler var oradan bir kaç kap yemek alıp götürmeyi teklif etmeseniz bir iki kere. Belki zamanla eşiniz de alışır ve sizin de yorulabildiğinizi anlar. Mesela evinizdeki işleri saysanız şunu bunu yapmak lazım ama bir türlü yetiştiremiyorum vs diye sızlansanız, sizin çok yoğun ve yorgun olabileceğinizi düşündürmeye çalışın eşinize. İşte kışlık da yapmak lazım, tarhana da yapmak lazım ama bir türlü yetişemiyorum diye. Bir de benden size bir tavsiye eşinize asla ama asla annesinden akrabalarından dert yanmayın. Her zaman siz onları yanlış değerlendiren kişi olursunuz. Onlar hep o niyetle söylemeyenler siz yanlış anlayan olursunuz. Bir olay yaşadı iseniz olayı eşinize anlatın "sadece sen bil ben üzüldüm biraz, kırıldım vs deyin." Daha fazlasını değil.