- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 53.004
- 528
- Konu Sahibi mavikelebek43
-
KVyi postala. Sen raat ben raatİyi olmasına iyi ama benim dediğim doğru hep benim dediğim diyor bide yalan söylüyor düğünü yaptık ettik demesiyle başladı birazda bu ve eğer işi çıkmasa marta kadar kalmayıda düşünüyodu eşim anne seni ocağın başında göndeririz demesine rağmen
Şimdiki zamanda kız aileleri "kızımızın gönlü olsun" diyerek her konuda maddi manevi destek oluyorlar, erkek aileleri hiçbir şeye karışmıyorlar.. Kendimde yaşadım bizzat bu durumu.. En azından bir şeye karışmayada hakları olmuyor, bizden bi beklentiyede giremiyorlar.. Keyfinize bakın, kin öfke insanı yer bitirir yorar..Evet ayırdı ne kadar eve eşya alındıysa yarısı ailem tarafından alındı
Keşke deseydin o zaman. Hangi düğün diye. Yani olay çıkartmadan kibar kibar aslında şu şu şekilde yapıldı diye biliyordum. Aaa siz mi yaptınız herşeyi hiç haberim olmadı diye konusulabilirdi. Ben söylerim herşeyi. İçimde kalıp dert olmasın karşıdaki de bilsin.belki başka sebepler vardır bana bunu anlatir. Benim de içim ferahlar.İyi olmasına iyi ama benim dediğim doğru hep benim dediğim diyor bide yalan söylüyor düğünü yaptık ettik demesiyle başladı birazda bu ve eğer işi çıkmasa marta kadar kalmayıda düşünüyodu eşim anne seni ocağın başında göndeririz demesine rağmen
Başlarda takılmıyodum ama düğünü yaptık bütün köye adımızı duyurduk demesi böbürlenmesi aslında beni bu düşüncelere getirdiAy kızlar Allah aşkına eşyaların yarısını ailen aldi elimdeki birikmiside eşime verdim altinlarimla birlikte diyor. Böyle bir durumda yarı yarıya yapılmış mi oluyor? Öncelikle ailesinin yapmadığını kabullen. Yapacak birşey yok. Benim ailem benim de kardesleriminde düğününü eşyasını örf adete göre kendilerine düşen kısmı dört dörtlük yaptı. Kız kardeşimin eşi oğluna borç verdi. O şekilde evi duzup kayinpedere borç ödediler. Bizimkilerin bir kısmı düğünde takılan altınlarla bir kısmı eşimin birikimi kalani borçla oldu, erkek kardeşim de kızın tek çeyizi yoktu düğün öncesi apar topar erkek kardeşim aldı borç odedi. O günler hepimiz için geride kaldı. Bugünü o gunlere göre sekillendiremeyiz. Yapmamislar. Olabilir. Yapacak şey o güne takılıp kalmak olmamalı. Annesine hürmet gösterirsen eşinden de hürmet görürsün. İçinden gelmese de hoşuna gitmese de caktirmayacaksin. İçinde yasadigin duygun hosnutsuzluk da olsa hissettirmemek gerek. Güler yuzlu olan sana yakisani yap. Sonuna kadar da haklısın. Ama kendi kurduğun aile düzenine bunu asla yansıtma. Kendi icinde de yapmadılar etmediler diye kurup durma. Nasip böyleymiş demek ki de geç.
Kalbiniz kötü,ne demek benim koltuğum ya.Oldu olacak gelene gidene kiralayın bari.Hey Allah'ım ya,gece gece sinirlendim yineHanımlar ben buraya linçlemeniz için yazmadım fikir almak için yazdım evet düşüncem yanlış ama mani olamıyorum buna mesela iyi bi fikir verebilirsiniz yada bi tavsiye
Valla bu ne , zaten genclikleri erkekse çalışarak kadinsa çoluk çocuk peşinde, üçün besin hesabıyla hayatta kalmaya çalışarak geçiyor, ortalama bir Türk dedesi nenesi ne tatil bilir, ne keyif. Tam yaşlanıyor,onda da ülke şartları ne kadar elverirse yaşlılığıni yasamak istiyor. Sonra düğün masraflari, oğlun biriyle yatacak diye senden istenen altınlar, misafirlige gidince bile göze batacagij evde ev esyalari , hepsi senden bekleniyor. Çocuk dogursalar bakman bekleniyor, asla da yaranamiyorsun. Onların istediğini yapmanı istiyorlar, öyle tutma, öpme, TV açma, öyle deme, onu yedirme, of anne bilmenne... sonra öteki çocugun doğuruyor ona da bakman gerekiyor,yetmiyor cifte dönüyorlar. Bu arada diğer çocukların dogurunca onların çocuğuna bakamadın diye gönul koyuyorlar (bkz bugünkü konu)Yengeç sen mv olsana kız valla kazanırsın emeklileri arkasına alan kazanıyo biliyorsun
Merhaba hanımlar ben 6 aylık evliyim nişanlılık sürecimizde ne kadar masraf varsa eşim ödedi aslında biz ödedik altınlar hariç eve alıncak eşyalar benim tarafımla yarı yarıya ödencekti ve eşimin tarafı sadece yemek ve eve gelen misafir masraflarını karşıladılar kınalık gelinlik bunlarda dahileşim aldı eşim memur ve niz başka şehire geldik bu 6 ayın içerisinde iznimiz vardı ve iznimizde memleketimize gittik gelirken eşim kayınvalidemide çağıdı ve oda geldi ama eşime ne kadar tamam desemde gelmesini istemedim ve kayınvalidemede gel demedim sorun şu ki o geldiği 1 ay boyunca yaptığı herşey gözüme battı Çünkü düğün masraflarını ödemediler ve benim koltuğumda oturması dolabımdan bişey alması eşyalarıma dokunması açıkcası sinirimi bozdu eşimede belli etmemeye çalıştım ama insan gözünden bakınca anlıyor sürekli neyin var diye sordu onada diyemedim annenin her yaptığı gözüme batıyor diye sizce napmalıyım
Seninle aynı durumu yaşadım. Buna rağmen düğünümden bir gün önce kayınvalidemi evimde ağırladım. Kv kp düğün masrafını ödemek zorunda değil. Herşeyi eşim ve ben yaptık. Eşinin annesi her şeyden önce bu yüzden saygıyı hak ediyor. Devamlı sende kalacak hali yok ya. yani arkadaşım ne kadar sevmesen de saygı duyarsan emin ol kaybetmezsin sana yakışan da bu olur.Merhaba hanımlar ben 6 aylık evliyim nişanlılık sürecimizde ne kadar masraf varsa eşim ödedi aslında biz ödedik altınlar hariç eve alıncak eşyalar benim tarafımla yarı yarıya ödencekti ve eşimin tarafı sadece yemek ve eve gelen misafir masraflarını karşıladılar kınalık gelinlik bunlarda dahileşim aldı eşim memur ve niz başka şehire geldik bu 6 ayın içerisinde iznimiz vardı ve iznimizde memleketimize gittik gelirken eşim kayınvalidemide çağıdı ve oda geldi ama eşime ne kadar tamam desemde gelmesini istemedim ve kayınvalidemede gel demedim sorun şu ki o geldiği 1 ay boyunca yaptığı herşey gözüme battı Çünkü düğün masraflarını ödemediler ve benim koltuğumda oturması dolabımdan bişey alması eşyalarıma dokunması açıkcası sinirimi bozdu eşimede belli etmemeye çalıştım ama insan gözünden bakınca anlıyor sürekli neyin var diye sordu onada diyemedim annenin her yaptığı gözüme batıyor diye sizce napmalıyım
İşte orada soracaktın. Esinin adını deyip, evet x herşeyi en güzel sekilde yaptı, canım eşim yuvamız da hep güzel olsun inşallah falan diyeceksin. Durumuna göre de bakardin.aslinda kadın birşey dememiş. Muhtemelen kendiyle oğlunu bir görmüş konuşmuş.Başlarda takılmıyodum ama düğünü yaptık bütün köye adımızı duyurduk demesi böbürlenmesi aslında beni bu düşüncelere getirdi
Yani düğün yapmak köyündeki arkadaşlarına karşı övünç kaynağı olan kadının dediği tek lafa bile takılmam zaten de, senin hiçbir şey yapmadılar evimdeki eşyalara elini sürmesine bile sinir oluyorum şeklindeki itici cümlelerin seni haksız yapıyo hala. Yeni evli çifte 1 ay kalmaya gelmesi dışında olayda sorun yok bence. Kendi evlenen yetişkin insanlar maddi manevi sorumluluk almak zorunda zatenBaşlarda takılmıyodum ama düğünü yaptık bütün köye adımızı duyurduk demesi böbürlenmesi aslında beni bu düşüncelere getirdi
Keşke deseydin o zaman. Hangi düğün diye. Yani olay çıkartmadan kibar kibar aslında şu şu şekilde yapıldı diye biliyordum. Aaa siz mi yaptınız herşeyi hiç haberim olmadı diye konusulabilirdi. Ben söylerim herşeyi. İçimde kalıp dert olmasın karşıdaki de bilsin.belki başka sebepler vardır bana bunu anlatir. Benim de içim ferahlar.
Ya saygı duydum seslenmedim ama insanın gözüne biri battımıydı düzelmez ya buda öyle olduSeninle aynı durumu yaşadım. Buna rağmen düğünümden bir gün önce kayınvalidemi evimde ağırladım. Kv kp düğün masrafını ödemek zorunda değil. Herşeyi eşim ve ben yaptık. Eşinin annesi her şeyden önce bu yüzden saygıyı hak ediyor. Devamlı sende kalacak hali yok ya. yani arkadaşım ne kadar sevmesen de saygı duyarsan emin ol kaybetmezsin sana yakışan da bu olur.
Öyle desen milletin içinde kötü gelin olurumKeşke deseydin o zaman. Hangi düğün diye. Yani olay çıkartmadan kibar kibar aslında şu şu şekilde yapıldı diye biliyordum. Aaa siz mi yaptınız herşeyi hiç haberim olmadı diye konusulabilirdi. Ben söylerim herşeyi. İçimde kalıp dert olmasın karşıdaki de bilsin.belki başka sebepler vardır bana bunu anlatir. Benim de içim ferahlar.
Mesafeni koy madem kadınla. Başka ne yapabilirsin ki, sürekli kinlenecek halin yok yaHanımlar ben buraya linçlemeniz için yazmadım fikir almak için yazdım evet düşüncem yanlış ama mani olamıyorum buna mesela iyi bi fikir verebilirsiniz yada bi tavsiye
Ay vallahi nerden tutulsa elde kalıyorsun.Öyle desen milletin içinde kötü gelin olurum
Millete anlatırken mi dert ettin. Ay boşver kendince hava yapıyor demek kiÖyle desen milletin içinde kötü gelin olurum
soruma neden cevap vermiyorsun? Çünkü durumları iyi değil demi?Durumları nasıl? Kenara para atacak kadar iyi mi durumları?
Zengin olsalar bunları yapmasalar tamam haklısın derim ama hiç öyle olduğunu sanmıyorum
O günlerden sonra evet biraz mesafe koydum başka bişey de yapamıyorum dediğinMesafeni koy madem kadınla. Başka ne yapabilirsin ki, sürekli kinlenecek halin yok ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?