arkadaşlar her bayram sabah erkenden kalkar sabahın köründe ilk kayınvalidelere kahvaltıya gideriz. orda kahvaltıyı yaptıktan sonra eşimin babanesi sağ hep beraber oraya gideriz ailenin en büyüğü olduğu için .. buraya kadar benim için problem yok. akşama kadar orda kös kös otururuz.. akşam oluncada annemlere gitmek için hareketleniriz. ama her bayram aynı muhabbet kayınvalidede bi surat yarın gidersiniz , bugünden gidilirmi falan filan tabi biz onu çok ciddiye almıyoruz fakat bu hep aynı şeyi yapıyor. bu kadına artık cevap vermek istiyorum. neden benim annemlere ikinci gün gitmemiz konusunda bu kadar takıntılı anlayamıyorum. çok ciddi problemlerimiz yoktur ama ben mesafemi koruduğum için.. yıldım bu kadının takıntılarından... üffff yaaaa..
Ben de geçen bayram ilk bayramımı kutladım eşimin ailesiyle. Sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadım. Ailem şehir dışında ve yol uzun. Akşam üzeri eşimle yola çıkmak istedik kayınvalidem oturun gitmeyin yarın gidin gibi şeyler söyleyip saçmaladı.
Bir de kayınvalideme gelen çok oluyor. İkram getir, götür, yıka. Herkesin elini tek tek öp. Öpmezsen küserler. Ben de bıktım herşeydenÇok cahil bir kayınvalidem var benim. Beninm ailemi ziyaretten sonra tatile gittik. Tatilde günde 4-5 defa aramalar. Tatil beldesinde kayınvalidemin bir akrabası var. Mutlaka ona gidin diye tembih etmeler falan. Doğru dürüst denize bile giremedik kayınvalidem yüzünden.
kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız
Ne anlıyorlar acaba sen anneysen o da anne dimi ama ...
Siz nasıl arzu ediyorsanz öyle yapın
Sonuçta senin annen de senin yolunu gözlüyor
Aileden mi kıskanıyorlar evlatlarını anlamış değilim Öyle bi kayınvalidem yok
Olsa da lafı yapıştırırım
Yorum yazmadan çıkacaktım ki yorumunuzu gördüm...
"Artık el oldunuz" da ne demek yahu?
Bu kadar sığ düşünmeyin...!
Benimde bir erkek evladım var, gerekirse gelinim ilk önce gitsin annesinin elini öpsün sonra benim yanıma, huzurlu bir şekilde gelsin... ne kadar sevinirim..
4 atada birdir hanımefendi.. aynı şehirdeysek, ne oğlumun ne kızımın 2. gün gelmesini isterim... gönlüm kalır, evladımı bayramın ilk günü görmek isterim... kız annesi de olsam ben de "anne"yim...!!!!!!!
"Kocanız var başınızda" kocamız başımızda çoban değil, bir hayatı paylaşıyoruz....!
Konu sahibi arkadaşım çok çok haklısın, eşinin de hiç aklı kalmayıversin...
Öyle bir şey söylediğinde kayınvaliden" anne sizin beklediğiniz gibi onlar da evlatlarını bekler, gitmemiz lazım, 2. gün gitmek olmaz, ayıp olur" diyeceksin ve gideceksin...
Kayınvalidenin gönlü olacak diye, kendinden taviz verme...
Unutma taviz tavizi doğurur,
Sevgiler...
hani kimileri demiş ya ilk gün erkek tarafına gidilmeli mutlaka diye tamam gidilsin eğer yakın mesafedeyse sonra kız tarafına..ama konu sahibi diyor ki oraya gidiyoruz akraba ziyaretine de katılıyoruz yemek yeniliyor akşam annemlere gidelim istiyorken kayınvalidem surat yapıyor diyor..eee gelmişler akrabana gitmişler ilk önce sana gelip seni hoş etmişler niye istemiyorsunm gitmesini annesine?!!!!bence ertesi gün gitse niye yarın gitmiyorsun der kayınvalidesi!yok gelin dediğin evde durup bayram günü hizmet etmeli diye düşünen kayınvalidelerden bence konu sahibinin kayınvalidesi de!hiç takma valla surat ettiği yere kadar akşam akraba gezmesi bitti mi git annenlere....ne bu ya.....hiç gelmese tama surat etsin hadi ama geliyorlar peşinde geziyorlar işte daha ne söyleniyorsun ki!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?