farkındaysan genelleme yapmışım ve ertesi gün gidin ne olacak demişim ertesi gün gidilmeli dememişim bugün yarın ne farkeder bi günde ikisinede gidebilirsin
neresnden anlamak istiyosan orasından anla olurmu bide sadece bu konuyu açmak için üye oldun sanırım
yoluna git güzelim benim yaşım 25 senin ki 29 olabilir ama benim olgunluğuma gelemezsin nasıl biliyosan öyle yap hatta kaynanana gitme eşine ısrar et annenlere git hadi canım bye bye
sen anlamazsın...
sen çok anladığın için kocan ve kaynanan seni ne güzel yola getirmiş, iyi de olmuş.
zoryasamak;
Kocamızı başımızda bi nevi bekçimiz, çobanımız gibi görürsek daha çok, bu tür kız ailelerinin 2. sınıf görüldüğü olaylarla karşılaşırız.
Başımızda değil de yanımızda olsalar?
biraz daha yazışırsak bizi kovup konu kapansın diyecek misiniz bayram_043?
siz zaten kayınvalidenizi takmıyormuş ve annenize gidiyormuşsunuz ilk gün.. onun kendi kendine konuşmasına sinir olmuş burada konu açmışsınız. bizler de kendi deneyimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşıyoruz.. zoryaşamak da bence size laf sokmak amacıyla yazmadı fikirlerini..
neyse, ben kimsenin avukatı değilim sonuçta.. sadece neden hemen azarladınız ve ortamı gerdiniz anlayamadım..
"İlk gün erkeğin ailesine gidilmeli,adet budur" diyen bayanlara birşeyler söylemek istiyorum.
Lütfen artık "adet" adı altında safsatalara izin vermeyin, bari siz kendi çocuklarınızda kırın bu saçmalıkları...
Bu saçma sapan hiçbir dayanağı olmayan görüşleri savunmayın, birer anne olarak gelecek nesilede bunu aşılamayın...
Bu gelenekselcilik değil, bencilliktir.
Saygı değil, ayırımcılıktır.
Öbü tarafı hoş etme değil,kendi ailenizi önemsememektir.
Eskiden Arap kültüründe kadın hep ikinci sınıf olduğu için bu tür yanlış yöresel adetler çıkmış.
Şu an büyüklerimize saygı adına bunu zorunlu devam ettiriyor olabilirsiniz,ama ne olur kendi çocuklarınıza böyle aşılamayın...
Erkek tarafı kız tarafı diye bir ayrım yoktur... Hiçbir taraf öbür taraftan üstün değildir.
Bayram ziyaretlerinin amacı büyüklerimizin gönlünü hoş etmektir, imkanlar dahilinde her iki aileyede öncelik verilmelidir.
kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız
kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız
şu kırmızı yazılar ne saçma benm anamda beni doğurmuş erkek doğurunca 1. sınıf a kalite süper anamı oluyo yani birde siz el oldunuz nedemek anlamadım
ahhh ahhh sabahtan beri bu ikisiyle uğraşıyorum değişik bir düşünce tarzları var. Evlilikte mutluluğun formülünü bulmuş arkadaşlar...
konu tamamen dagıldı ve cırkınlestı.yorum yazan arkadaslar hakkında bu ıkısı dıye bahsedılmesı cok kotu
herkes bırbırının gorusune saygı duymalı.zoryasamak ın kotu bırsey yazdıgını dusunmuyorum.ne bu boyle cocuk gıbı ıyı olmus fılan
arkadaşlar her bayram sabah erkenden kalkar sabahın köründe ilk kayınvalidelere kahvaltıya gideriz. orda kahvaltıyı yaptıktan sonra eşimin babanesi sağ hep beraber oraya gideriz ailenin en büyüğü olduğu için .. buraya kadar benim için problem yok. akşama kadar orda kös kös otururuz.. akşam oluncada annemlere gitmek için hareketleniriz. ama her bayram aynı muhabbet kayınvalidede bi surat yarın gidersiniz , bugünden gidilirmi falan filan tabi biz onu çok ciddiye almıyoruz fakat bu hep aynı şeyi yapıyor. bu kadına artık cevap vermek istiyorum. neden benim annemlere ikinci gün gitmemiz konusunda bu kadar takıntılı anlayamıyorum. çok ciddi problemlerimiz yoktur ama ben mesafemi koruduğum için.. yıldım bu kadının takıntılarından... üffff yaaaa..
valla canım benim kaynanana hiiiiççç cevap verme ama bildiğindende şaşma.gidebiliyorsan hep birinci gün git sen osuratınımı asacak çamaşırmı asacak ne yaparsa yapsın.
buton yok böyle beğeneyim bariAh bu kaynanalar
bizde her bayram sabah kahvaltıdan sonra eşimin ailesine gideriz bayramlaşırız
sonra da benim aileme gideriz
ama eşim çok iyidir asla senin ailen benim ailem demez,
eşimin ailesi bizim eve yakın olduğu için ilk onlara gideriz
ama benim kaynana da hep şunu yapar,şimdi tek kaynanam olsa neyse ama kayınpeder var evde bekar kaynım var görümcem var
biz bayramlaşmaya gidiyoruz ya ee biliyorsunuz işte her zamanki gibi ordan kalkınca benim aileme gidecez
tam böyle kalkacağımızı anlar ben çantaları felan toparlarken
başlar hemen eşime ; eee oğlum dayıngile gitsek onlar yarın evde olmazlar eee teyzengile gitsek
bunu her bayram yapıyor
allah var eşim bana laf bırakmaz
anne biz eşimin ailesine gideceğiz onun kardeşleri bayramın ilk günü orda buluşuyorlar der ve gideriz.
(benim kardelerim evli her zaman görüşemeyiz hep bayramın ilk günü öğleden sonra annemgilde buluşuruz)
ama kaç yıldır kaynanam pes etmedi inatla bunu yapar durur
yahu kadın kocan var bekar oğlun var kızın var gidin nereye giderseniz gidin niye biz seni gezdirmek zorundayız ki anlam vermiyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?