Kayınvalidemin beni ve eşimi üzen kaprisleri

onun istedigi yemekler pismiyorsa cani cekip eltiden istemistir
sanirim yemegini yemekten cekinir duruma dustu sizin evinizde

Kusura bakmayın ama bu nasıl bir anlayıştır böyle ben çocuklarımdan çok onun isteklerini göze alıyorum ve sırf bu yüzden eltimin yemek göndermesini istemiyorum. İnanıp inanmamak size kalmış ama kv sevdiği için ona aldığı peynirden eşim iki tane alıyorki çocuklar onunkinden yiyip bitirmesinler diye zaten burada sorun KV min üzerine bu kadar titrerken onun 3. şahıslar için bizi üzmesi. Olaya bu yönden bakmanız inanın beni çok üzdü.

Yaşlılar da oluruna gitmiyor ki. Eşiniz evine gelmelerini istemiyorsa eminim önemli bir mevzu var ve tamam özlemişte olabilir ama özlediklerinin evinde neden kalmıyor ki?

Anneannem yaşlı bir kadınken hala kaynanası yaşıyordu ve anneannem bakıyordu Yazık ne yapsa yaranamazdı. Onu eltilerine şikayet ederdi ama kimsenin evinde de durmazdı. Daha doğrusu diğer oğulları ve kızı annelerine asla bakmak istemezdi. Bunu da annelerine bol bol yansıttıkları için duramazdı ve anneannemin evine gelir gelmez yine özlerdi onları. Nasıl iş anlamadım.

Yaşlılar da oluruna gitmiyor ki. Eşiniz evine gelmelerini istemiyorsa eminim önemli bir mevzu var ve tamam özlemişte olabilir ama özlediklerinin evinde neden kalmıyor ki?

Anneannem yaşlı bir kadınken hala kaynanası yaşıyordu ve anneannem bakıyordu Yazık ne yapsa yaranamazdı. Onu eltilerine şikayet ederdi ama kimsenin evinde de durmazdı. Daha doğrusu diğer oğulları ve kızı annelerine asla bakmak istemezdi. Bunu da annelerine bol bol yansıttıkları için duramazdı ve anneannemin evine gelir gelmez yine özlerdi onları. Nasıl iş anlamadım.

İnanın bende aynı şeyleri yaşıyorum. Bugün hastalandı eşim hafta içi çalıştığı için kaynımı arayıp dr a götürmesini istedi. Kaynım kırk dereden su getirdi kabul edene kadar en sonunda tamam dedi. Eşimde k.v mi onlara götürdü. Bakalım kaç gün bakacaklar. Benim üzüldüğüm başka gelinler gezmeye bile gelmesini istemezler, ben severek bakıyorum ama yine de kötü oluyorum.

Bence de kayınvalideniz çok özlüyorsa biraz da onlarda kalsın, hatta 3 er ay sırayla baksanız 2 yılda bir sıra gelir. Eşinizin bakma yükümlülüğü olduğu kadar diğer çocuklarının da var, hadi bakmıyorlar hep sizde kalıyor bari huzursuzluk çıkarmasın, ohh ne ala hem annelerine bakmasınlar hem görmeye geldiklerinde hizmet beklesinler. Ayrıca 9 kardeşlermiş herkes haftada 1 uğrasa sizin evde her daim misafir var demektir. Bence siz şu sıraya dökme olayını bir gündeme getirin.

Bugün Kv dem kaynımlara gitti. Eşimle konuştum 1 er ay dönüşümlü gezsin annen onları özlediği için huzursuzluk çıkarıyor dedim ama eşim bakmazlar dedi. Bize 1 kaynım 1 görümcem yakın ama yakın olan görümcem bırakın bakmayı benim yanıma gelmeden önce bile annesini bir kez götürüp evinde ağırlamamıştır.

En iyisi dönüsümlü bakmak. Ister bakarlar ister bakmazlar, ozamanda annesi en azindan anlamis olur sizin degerinizi. Birakin kendisi tekrar size gelmek istesin. Baktiki kimse yüz vermiyor, nasil olsa size telefon acip kalmak istemiyor diyeceklerdir. Rahat edersede ne ala, kalsin ozaman herkesde birer ay, 5 elti 3 görümce, olunca size sira senede bir gelir-

kendini,z de demişsiniz zaten çok yaşlı diye.. insanlar yaşlandıkça bebeklere benzer. kaprisli olması ve sizlere sıkıntı yaşatması normal.. güzel bi iş yamaya çalışıyorsunuz onun bakımını üstlenetrek bu yüzden daha sabırlı olun..

suçu size bulması normal, çünkü siz onun için ne kadar iyi olsanız da el kızısınız! görümcenizin eve sık gelemiyor olması da onu huzursuz etmiştir..nihayetinde kızı ve sürekli görmek isteyecektir..

ama inşallah siz de kayınvalidenizin şikayet ettiği durumları yapmamışsınızdır!!!kaynınızla ilgilenmemek ve kompostoyu çöpe dökmek gibi

Bence siz bu konuyu gündeme getirin, getirmeseniz de zaten değerinizi bilen yok. En azından kvnize bahsedin bundan, madem onları özlüyorsun sırayla kal hem özlem gidermiş olursun hem sana da değişiklik olur de. Kv. her ne kadar sizin değerinizi bilmese de farkındadır onlar tarafından istenmediğinin, belki o zaman sizin değerinizi anlar.

aslında evınızde zıppırt bırılerını mısafır olarak agırlamak

istememenızde cok normal .kalabalık bır aıleymıs .

9 kardeslerın hergun biri gelse mısafırsız boş gununuz

olmaz .buda cıddı bı sorumluluktur .hergun onlara hızmet etmek

gıbı bı zorunlulugunuz yok .kaldıkı sız kayınvalıdenıze bakarak

cıddı bır sorumlulugu almıssınız .bi'De 9 kardesı agırlayacak degılsınız.

bence kayınvalıdenız ve diger sahıslarla guzelce konusun .

sırayla bakmayı teklıf edın .aslında sırayla bakma durumundan buyukler

pek hoşnut kalmaz ,"bır yere sıgamadım "dıye ısyan ederler .ama sızın

kayınvalıdenız tum evlatlarını gormek ıstıyor ıse ,sırayla bakma

olayına kırılacagını sanmıyorum .

Son düzenleme:
kendini,z de demişsiniz zaten çok yaşlı diye.. insanlar yaşlandıkça bebeklere benzer. kaprisli olması ve sizlere sıkıntı yaşatması normal.. güzel bi iş yamaya çalışıyorsunuz onun bakımını üstlenetrek bu yüzden daha sabırlı olun..

suçu size bulması normal, çünkü siz onun için ne kadar iyi olsanız da el kızısınız! görümcenizin eve sık gelemiyor olması da onu huzursuz etmiştir..nihayetinde kızı ve sürekli görmek isteyecektir..

ama inşallah siz de kayınvalidenizin şikayet ettiği durumları yapmamışsınızdır!!!kaynınızla ilgilenmemek ve kompostoyu çöpe dökmek gibi

Canım önceki sayfada yazdım yalan söyleyemem kaynımla ilgilenmiyorum derken bir tanesi için geçerli bu çünkü kaynım geldiği zaman daha içeri girer girmez annesini sorar, eğer birşey getirmişse k.v salonda bile olsa bizzat odasına götürür ve taş çatlasa yarım saat oturur. ben hoşgeldin diyorum, birşey içermisin diye soruyorum o kadar ama eşim evdeyse zaten yemek falan yiyor. Komposto konusu ise k.validem dışarıda bıraktığı için bozulmuş o yüzden döktüm ya değilse onlardan gelen hiçbirşeyi atmam çünkü biliyorumki K.validem takip ediyor. Zaten yemek getirmeyin diye söylememe rağmen ısrarla yemek getiriyorlar. Amaç sadece bizim huzurumuzu bozmak normalde biz k.v ile huzurluyuz.

Dün akşam bahsettiğim kaynımlara gitti K.v eşim bir süre getirmiycem bizi biraz özlesin bakalım diyor. Oradan da büyük görümceme götürecek, o görümcem çok iyidir sağolsun. getirin biraz bende kalsın, onun sorunu sizinle değil. diğerlerini özlediği birde masumum onun dilini pek anlamadığı için konuşamıyor, sıkılıyor demiş. bakalım hayırlısı. İnanın üzerime aldığım sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. 11 yaşında ikizlerim var, evim dubleks ve üstelik ortopedik engelliyim ona rağmen insanları mutlu etmek için uğraşıyorum böyle sorunlar oluncada üzülüyorum işte.

Back
X