Ben ne yapayım kızlar annem beni rezil etti.
Moralim çok bozuk zaten çok kötü hastayım bir de annemin saçmalıklarıyla uğraşıyorum.
İki gündür çok hastayım ilaç almayı da pek sevmem geçer derken daha çok ilerledi.
Dün akşam ağrıdan uyuyamadım boşandığım eşim aradı hasta olduğumu biliyordu kızımı almaya geldiğinde görmüştü.
İlaç niye almıyorsun falan diye söylendi ben de evde ilaç yok yarın alırım demiştim.
Akşam nöbetçi eczane bulup ilaç alıp getirdi şaşırdım kızım uyumuştu içeri bile girmedi ilacı bırakıp gitti.
Annem de bugün kayınvalidemi arayıp telefonda "artık boşandılar, oğlun ne yapacağına karar versin, gecenin köründe kapısına dayanmasın, çevreye karşı yanlış anlaşılırmış" v.s. söylemiş.
Tabi kayınvalide bu lafların altında kalır mı o da bana suçu atmış "asıl kızın karar versin, oğlumun kafasını karıştırıyor, kızını görüşmek için kullanıyor, ben sürekli arıyormuşum (bu tamamen yalan, o aramadığı süre önemli bir şey yoksa aramam), oğluyla evlenmek isteyen kişiler varmış, ama benim yüzünden kafasını toparlıyamıyormuş"
Şu konuşmalara bakar mısınız, kayınvalidem boşanırkan eşimin bana bıraktığı arabayı, kızımın hesabına yatırdığı paraya kadar lafını yapmış.
Annem cahil kadın ama bu kadar beni rezil etmeye hakkı var mı?
Bunun aynısını biz sevgiliyken yaşamıştık yine annem hiç tanışıp, konuşmadığı kayınvalidemin numarasını 118 den bulup arıyor ve oğlunuzun kızımla görüşmesini istemiyorum peşini bıraksın demişti. Bu nasıl bir cesaret inanın sinirimden ağlıyorum. Anneme mi kızsam, kayınvalidemin söylediklerine mi üzülsem
Tabii ki burada annenin yaptigi hos olmamis.
Sonucta zamaninda kocalik yaptigin adam, hele ki cocugunun babasi senin o halini gorunce ilac alip getirmis.
Bu ne kadar bosanmis olsaniz dahi, eski esinin sana verdigi degeri veya en azindan `anne` olmana gosterdigi hurmeti gosterir.
Eski esin yanlis bir davranista bulunmamis, annenin bununu tutup kayinvalidene sanki cok yanlis birseymis gibi soylemesi yanlis.
Kayinvalidene gelince, bosanmis bir adamin kimseden akil almaya ihtiyaci yoktur sanirim.
Kafasinin karisma gibi bir durumu varsaydi, bosanmadan once dusunecekti bunu.
Ama kadinin tavrini dusunebiliyorum, karsimda bana insan boyle bir laf ile gelecek olsa bende tutar bu sekilde davranirdim.
sonucta suclar bir sekilde annen kendisini aramis ve ustune dusmeyen bir sekilde telefonda konusmus.
Ilk olarak sizin bir evladiniz var, ne olursa olsun bosanmis olmaniz bu gercegi degistirmiyor.
Eger cocugunun bu gibi rahatsiz edici durumlardan etkilenmesini istemiyorsan - kaldi ki ikinizin hayatinda da olmasi gereken oncelik o - anneni karsina alacaksin ve bu davranislarinin nelere yol acabilecegini, seni - eski esini ve kizini nasil etkileyecegini oturup anlatacaksin. Baska bir yolu yok, ama ters konusma ki ters tepmesin. Guzel bir dille bu sorunlarini annen ile konusmalisin. Dedigim gibi her ne olursa olsun eski esinin sana boyle davranmasi yanlis bir sey degil, sen onun cocugunun annesisin, sana ters davranmasi durumunda veya seni uzmesi durumunda senin cocugun etkilenecek, bu daha kotu olur...
Allah hayirlisini versin.. Insallah sorunlarini cozersin...
Annene neden kızıyorsun; haklı.... Eski kafalı laf söz olur diye korkuyor. Ortada kızacağın biri varsa bu da ex kayınvaliden.
Nasıl haklı canım arayıp bunları söylemesi mantık lı mı
kayınvalidenle konuşma bu konuda boşver.
ama ben olsam eşimi arayıp durumu izah ederdim.
böyle böyle birşey olmuş benim bilgim dışında.
yanlış anlamanı istemem benim düşünceler bu yönde değil diye.
annenide uyar.
bir daha böyle birşey yapmasın.
seni nasıl zor durumda bıraktığını anlat.
bu konuları dışında kalmasını rica et.
Annemle konuşulmaz ki kendi bildiğinden başka herşey yanlış
Annemle ayrı evlerde oturuyoruz eşimin arabasını görmüş evin önünde
Çözüm yok maalesef annemin böyle davranmasını engelleyemiyorum.
işte yanlış bilgilendirme olmasın diye diyorum.
kayınvaliden kendi bakış açısından anlatacak.
adamı dolduracak.
sende güzelce anlatıverirsin olanları.
hem eski eşin gelmiş daha yeni ayrılmışsınız.
davul çalıp heryere ilan etmediniz ya boşandığınızı.
boşansanız ne olurmuş hem.
millet balkonlara dizilmiş hımm bak boşandığı kocası gelmiş mi diyecek.
ne yanlış anlaşılacak Allah aşkına.
kanlı bıçaklı ayrılmadınız bir evladınız var.
tabiki eşiniz gelecek evinize.
Annen de çok haksız sayılmaz canım.
Eski eşinin ilaç getirdiğinden haberi var mı eşinin.
Annen öyle söylerse kaynanana kaynanan da altta kalmaz tabi.
Dikkatimi çekti de hep eşim diye bahsetmişsin eski eşinden.
Boş değilsin hala eşine karşı sanki..
Nasıl haklı canım arayıp bunları söylemesi mantıklı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?