Kayınvalidemin doğuma gelmesini istemiyorum.

Bunlar olurken eşiniz ne yapıyordu? Kimin yanında oldu? Eğer annesini savunduysa siz neden bu adama ve ailesine çocuk yaptınız ki?
Ve siz çocuğu tek yapmadınız çocuğum değil çocuğumuz demek daha doğru olur.
Tabiki siz görüşmek zorunda değilsiniz ama eşinizi ve çocuğunuzu görmesini kısıtlayamazsınız. Çocuğu yaparken bunları hesaplamanız gerekiyordu.
Bu kavga olduğunda ben hamileliğimi yeni öğrenmiştim beş altı haftalıktı hatta. Daha önce de pek anlaşamıyorduk ama ben bu kadar kötü bir insan olduğunu bilmiyordum kadının. Zaten eşime kaç kere söylemişimdir bu kavga hamilelikten önce olsaydı çocuk falan yapmazdım senle diye.

Canim niye kavga ettiniz
Ya inanın bir nedeni yok her şeyle ilgili kavga çıkarabilecek bir kadın. Mesela ben de sakin biri değilim ama kimseye sataşmam. Biri bana saldırırsa ama sert tepki veririm. Bu kadın sataşıyor ben cevap veriyorum tartışma çıkıyor döngü genelde böyle. Ağzına geleni sayabilecek bir potansiyele sahip, beni de delirtti iyice.

Ay neredeee keşke öyle olsa. Ama seve seve yapar çünkü gel desek yarın bizim eve yerleşir. Evimi sahiplenmek istiyor o yüzden iş yapmaya bayılır.
Kimse kimseden durduk yere nefret etmez demek ki çok kırıldın. Şimdi annene gitsen, bu sefer daha sonra gelicek ve eşini sürekli dolduracak. Ama doğumda gelirse annende gidince yemek iş ona kalır diye belki çok kalmaz.

Eşinle konuş. Sen hamilesin, sinirli olmanın sana bir faydası olmayacak. Gelmesin.

Bende anlamiyorum ogullari bal analari aci :KK66:)) ne yaparsan kendine yaparsin onlar etle tirnak sen ne kadar anan gelmesin desende bunlar bir zaman sonra eşinde birikecek birikecek birden patlayacak. Baslamis bile ters cevap vermeye buda gayet normal etkiler.. bir ata sözü vardir 'köpegi hatri yoksa sahibinin vardir' diye siz siz olun eşinizin hatrini düsünü oda bir anne sizde zamani gelince analik hakkini anlayacaksiniz.. simdiden hayirli olsun
İyi de ben ikisi arasındaki ilişkiye karışmıyorum ki. Kendim kadından uzak duruyorum çünkü nefret ettim artık. Eşim istediği zaman gitsin görsün günlerce kalsın umrumda değil ama ben görüşmek istemiyorum, sıtkım sıyrıldı kadından.

İyi akşamlar herkese.

Ben altı aylık hamileyim, üç ay sonra doğum. Ama gebeliğimin başından beri bu konuyu düşünüyorum lütfen akıl verin ne yapmalıyım.

Kayınvalidemle aramız berbat. En son büyük bir kavga ettik, asla konuşmuyoruz. Kendisi uzak bir şehirde oturuyor. Eşimle konuşuyorlar haliyle, ona karışmıyorum tabi bana uzak olsun yeter. Ama şimdi doğum olacak, ben doğuma gelmesini istemiyorum. Çünkü çok kavgacı bir kadın, tam şirret. Şimdi yine kavga çıkarır, sütüm kesilir falan diye korkuyorum. Eşime gelmesini istemediğimi söylemedim, bir yandan onun da torunu diye böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum bir yandan da benim iyi olmam çok önemli o kadın bana zarar verir gelmesin istiyorum. Eşime bunu söylemedim dediğim gibi, ama dün sadece doğumdan konuşurken ben senin annenden korkuyorum falan dedim yine kavga çıkarırsa falan diye. İşte abartıyorsun sen de iyice düşman belledin bu kadını falan dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam, insan teskin eder bir şey olmaz ben seni korurum falan der değil mi? Dünden beri konuşmuyoruz.

Resmen kadının korkusundan ailemin olduğu şehirde doğum yapmayı düşünüyorum, bize gelince gitmez diye. O kadar yüzsüz bir kadın ki evden kovsam gitmez öyle düşünün. Napacağım hamileliğim bu cazgır kadını düşünmekle geçiyor resmen, eşime de çok sinirliyim.
Aynı durumdayım,sanki ama benimkinin ailesi yakın,onların da torunu duymucaz bazı şeyleri,saygımızı koruyacağız eşler arası sorun oluyor,bir süre herşey çok güzel modunda olmayı seçeceğim,sizde öle yapın

Eşiniz size "seni annemden korurum" demediği için mi konuşmuyorsunuz eşinizle?
Kadın katıl filan değildir herhalde.
Ben doğum yaptigimda eşim annen gelmesin deseydi eşimden soğurdum net. Adamı annesi herkes annesi cocugunu gorsun ister.
Tamam da ben burada bebeği düşünüyorum kendi moralim umrumda değil hassas biri değilim fazla. Benim korkum stres yaparım sütüm kesilir veya bebek huysuz olur hissedip. İlk günler çok önemli değil mi bebeğin ve dolayısıyla annenin rahatı?

Eşiniz size "seni annemden korurum" demediği için mi konuşmuyorsunuz eşinizle?
Kadın katıl filan değildir herhalde.
Ben doğum yaptigimda eşim annen gelmesin deseydi eşimden soğurdum net. Adamı annesi herkes annesi cocugunu gorsun ister.
Tamam da ben burada bebeği düşünüyorum kendi moralim umrumda değil hassas biri değilim fazla. Benim korkum stres yaparım sütüm kesilir veya bebek huysuz olur hissedip. İlk günler çok önemli değil mi bebeğin ve dolayısıyla annenin rahatı?

Ya inanın bir nedeni yok her şeyle ilgili kavga çıkarabilecek bir kadın. Mesela ben de sakin biri değilim ama kimseye sataşmam. Biri bana saldırırsa ama sert tepki veririm. Bu kadın sataşıyor ben cevap veriyorum tartışma çıkıyor döngü genelde böyle. Ağzına geleni sayabilecek bir potansiyele sahip, beni de delirtti iyice.
Gormemezlikten gel canım. Kocalı kötü de olma.Sütüne zarar vericem stres yapma .Kendinize edirne.

O çok sevgili kocanın annesi bahsettiğin. .Cok yazik
Napabilirim annesiyse sevmek zorunda mıyım? Onu o yetiştirdi muhabbetine katılmıyorum herkes eşimin o aileden nasıl çıktığına şaşırıyor hepsi birbirinden beter. Eşim kendini yetiştirmiş biri çok şükür. Mesela kadın aşırı kavgacı, benim eşim kavga sevmez. Kadın inanılmaz paragöz, eşim hiç maddeci bir insan değildir vs.

Lohusaliginda ve hamileliginde bahsettigin berbat şeyleri birebir yaşamış biri olarak söylüyorum en güzel anlarimi cehenneme çeviren kv kişisi sutumu de kesti tornunuda görmedi hayatına gayette bisey yok gibi devam etti hatalarından hep ders cikarir diye umut ettim bende 2 kv bedel bir de kp var. Umut ettim ama onlar hep haklı oldu. Eşinin karşısında sen istemeyen gelin o mağdur anne moduna geçerse ne yapsan ailenin içinden onu çıkaramazsın fiziksel değil varlığı bile rahatsız edecek çünkü.
Yapma bir daha yasamayacagin o anları kimse için zehir etme. Degmezler sinir hastası olursun net.
Yok saymayı başarırsan kii ben bunu yeni yeni yapmayı basarabildim mutlu olursun.
Saglikla al kucağına bebisini
Nasıl görmezden gelicem peki, bunu nasıl öğrenebilirim? Sinirli bir yapım vardır zaten iyice sinir hastası yaptı beni.

Anneniz gelsin yada siz gidin torununu gelir görür gider üç, doğukan sonra en hassas zamnainiz olacak ben çok sevdiğim kv bile kavga edecektim düşünün çünkü o dönemde küçük bisey bile batıyor ve üzülürseniz sütünüz azalır.

Benim kv birinci doğumumda yapilmicak terbiyesizlikler yaptı zor günler yaşadık öyle böyle değil. Eşime bu kez ailen gelsin istemiyorum dedim . Şehirlerimiz uzak . Olur mu öyle dedi tepki verdi . Bende yaşadığım herşeyi tekrar anlattım korkularımı herşeyi. Kendisinin kızı ebenin söylediği bir lafa psikolojisini bozmuşken kendi beni zor doğumla ölümden döndüğüm halde günlerce ağlattı. Ben yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim . Bunu sana danışmıyorum haber ediyorum dedim . Ister üzülsün ister kızsın. Annesinin bunları yasatmasina izin vermicekti . Çocuğumuzun olduğuna sevinemedik hoş şeyler mi bunlar .
Sende kendini ve bebeğini düşün. Guzel günün burnundan gelmesin. Istemiyorum su sebeblerden de dedigini de yap . Kolay taşımiyoruz kolay dogurmuyoruz üstelik omurde kac kez dogum lohusalik yasiyoruz . Rabbim sağlıkla ve huzurla doğumlar nasip etsin .

İyi akşamlar herkese.

Ben altı aylık hamileyim, üç ay sonra doğum. Ama gebeliğimin başından beri bu konuyu düşünüyorum lütfen akıl verin ne yapmalıyım.

Kayınvalidemle aramız berbat. En son büyük bir kavga ettik, asla konuşmuyoruz. Kendisi uzak bir şehirde oturuyor. Eşimle konuşuyorlar haliyle, ona karışmıyorum tabi bana uzak olsun yeter. Ama şimdi doğum olacak, ben doğuma gelmesini istemiyorum. Çünkü çok kavgacı bir kadın, tam şirret. Şimdi yine kavga çıkarır, sütüm kesilir falan diye korkuyorum. Eşime gelmesini istemediğimi söylemedim, bir yandan onun da torunu diye böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum bir yandan da benim iyi olmam çok önemli o kadın bana zarar verir gelmesin istiyorum. Eşime bunu söylemedim dediğim gibi, ama dün sadece doğumdan konuşurken ben senin annenden korkuyorum falan dedim yine kavga çıkarırsa falan diye. İşte abartıyorsun sen de iyice düşman belledin bu kadını falan dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam, insan teskin eder bir şey olmaz ben seni korurum falan der değil mi? Dünden beri konuşmuyoruz.

Resmen kadının korkusundan ailemin olduğu şehirde doğum yapmayı düşünüyorum, bize gelince gitmez diye. O kadar yüzsüz bir kadın ki evden kovsam gitmez öyle düşünün. Napacağım hamileliğim bu cazgır kadını düşünmekle geçiyor resmen, eşime de çok sinirliyim.
İlk olarak süt öyle ha deyince kesilecek birşey değil. Allahım bu sütüm kesildi, sütüm kesilecek lafları da yeni moda herhalde. Ben çocuğu memeden keseli bir yıl oluyor hala ucunu sıkınca süt geliyor. Kaldı ki emzirirken benim kadar sıkıntı yaşayan da çok azdır.
İkinci olarak ne yapacak bu kadın üstünüze atlayıp dövmeye mi kalkacak. Yani eşinizin korumasını bekleyecek kadar ne yapacağını düşünüyorsunuz.
Üçüncü olarak da çocuğun babaannesi olarak görmek, sevmek ve dahi doğumuna şahitlik etmek hakları var hemde en az kendi anneniz kadar.

Eşinize deyin ki ağzını açıp beni kızdıracak tek kelime etmesin, işime karışmasın. Eşiniz mutlaka uyarsın onu. Siz de mümkün olduğunca az diyalog kurun ki yorum yapıp sizi kızdırmasın. Bir de rahatsız olduğunuzda uyarın ama savaşmayın. Karşı taraf da savaşırsa siz ve bebek zarar görür

Bu kavga olduğunda ben hamileliğimi yeni öğrenmiştim beş altı haftalıktı hatta. Daha önce de pek anlaşamıyorduk ama ben bu kadar kötü bir insan olduğunu bilmiyordum kadının. Zaten eşime kaç kere söylemişimdir bu kavga hamilelikten önce olsaydı çocuk falan yapmazdım senle diye.
Üzüldüm durumunuza. Allah yardımcınız olsun çocukla birlikte problemleriniz de artacak kayınvalidenizle. Sakinliğinizi koruyun çünkü o ne yaparsa yapsın siz sinir oldukça bebeğinizi de üzeceksiniz.

İlk bebekse annenizin yanında olmanız daha doğru olur yardımcı olurlar. Lohusalığı atlattıktan sonra kayınvalideniz de gelip görmüş olur. Sinirsel olarak daha müsait olmuş olursunuz.

Bence böyle bir hakkınız yok. O bebeğin babaannesi. Kavga çıkartırsa ağzının payını alır zaten hastane orası öyle bir şeye müsaade etmezler.

Ne acılar , sıkıntılar yaşıyor hamileler , anneler ; Aç kalanlar, evsiz kalanlar , hamileyken diğer evladını kaybedenler, Anne babasini , eşini kaybedenler.

Sıkıntıya bu kadar odaklı olmayın. Gelecek mi gelecek, engel olabilir misiniz Hayır, öyleyse bırakın düşünmeyi.

Size bunlar yapıldığında bu duruma göz yuman ve hala yapılanı hiç sayan , annesinin yapabilecek potansiyeli olmadığını söyleyen kişiyi affedip çocuk sahibi olmuşsunuz , annesini Neden affetmiyorsunuz ?

Oluruna bırakın biraz, Böyle aylarca dert etmek fazla değil ki ?

Yarına kim öle kim kala kim bilebilir ?

Back
X