Kayınvalidemin doğuma gelmesini istemiyorum.

biz de dogumda hem
esim hem ben kv gelmesini istememistik, o yuzden de dogumun olacagi tarihi bile soypemek istemedik, ama benim kv tam bir piskopat, annemi defalarca taciz edip cocuklar dogum tarihini soylemiyor allah rizasi icin sen soyle diye dedigi icin annemi rahat biraksin diye soylemek zorunsa kaldik.

sonuc; daha dogum yaptim epidural uyusuklugu gecmeden kavga ettik, benim ilk gun gelen sutum ikinci gun gitti, 5 gun sonra cat kapi sabah kor saat gelince de en son evimden kovdum.

ayni sehirdeyiz ve bende kalmadi o surecte, sadece bir kac saat gormek bile beni mahvetti.

sadece ben degil, esimin de zerre tahammulu yok ona, benden cok cok onceden beri oyle ustelik.

ailenizin yaninda dogum yapsaniz gelmeyecekse hic dusunmeyin derim

Yaa ben bu kv torununu görmeli edebiyatını anlamıyorum:/
Bebeğin annesi sizsiniz, kimin ne kadar kalacağına siz karar verin ve herkes uysun.
Eğer anneninizin evi yol geçen hanı değilse benim annemin evi gibi doğumu gidip orda yapın, aylarca da kalın(eşiniz böyle pasif pasif durmaya devam ederse). Ben iki doğumu da eşimden ayrı yapmak zorunda kaldım. Annem yanımdaydı(ilkinde çok duygusaldım, şartlar çok zordu bulunduğum yerde, manevi olarak zorlandım) ama ikincisinde rüya gibi bir lohusalık yaşadım. Sadece bol misafirin yanında oturmaktan dikişlerim çok geç iyileşti.

biz de dogumda hem
esim hem ben kv gelmesini istememistik, o yuzden de dogumun olacagi tarihi bile soypemek istemedik, ama benim kv tam bir piskopat, annemi defalarca taciz edip cocuklar dogum tarihini soylemiyor allah rizasi icin sen soyle diye dedigi icin annemi rahat biraksin diye soylemek zorunsa kaldik.

sonuc; daha dogum yaptim epidural uyusuklugu gecmeden kavga ettik, benim ilk gun gelen sutum ikinci gun gitti, 5 gun sonra cat kapi sabah kor saat gelince de en son evimden kovdum.

ayni sehirdeyiz ve bende kalmadi o surecte, sadece bir kac saat gormek bile beni mahvetti.

sadece ben degil, esimin de zerre tahammulu yok ona, benden cok cok onceden beri oyle ustelik.

ailenizin yaninda dogum yapsaniz gelmeyecekse hic dusunmeyin derim
Ay ne biçim insan bunlar ya. Bi de yüzsüzler insan kurtulamıyor. Ne güzel en azından eşiniz de sizin gibi düşünüyor. Benim eşim ilk torunu olacak gelsin kafasında. Yüzsüz kadın ne kadar kavga ettik hala gelmeye çalışıyor nefret ediyorum. Ama onun yüzünden herhangi bir zarar göreyim veya bebeğimle görelim bu sefer elimden alamazlar ne kendisini ne oğlunu.

Ay ne biçim insan bunlar ya. Bi de yüzsüzler insan kurtulamıyor. Ne güzel en azından eşiniz de sizin gibi düşünüyor. Benim eşim ilk torunu olacak gelsin kafasında. Yüzsüz kadın ne kadar kavga ettik hala gelmeye çalışıyor nefret ediyorum. Ama onun yüzünden herhangi bir zarar göreyim veya bebeğimle görelim bu sefer elimden alamazlar ne kendisini ne oğlunu.
sizin sorunlarinizi bilemem ama bizimki gozumuze soka soka sacmaladihi icin esim benden saha tahammulsuz hatta, yuzsuz ki ne yuzsuz. dogumdan 5 gun sonra sabah 8 de pazar gunu cat cat kapi caliyor (evime daha once hic gelmemis) kapi deliginden baktik bu neyse esim acti kapiyi, yeni dogum yapmisim 5 gunluk anneyim cocugum sabaha kadar uyumamis, "haber bile vermiyosun bu saatte baskin mi var hayirdir" dedigimde bana diyo ki "daha once gelmiyodum cat kapi gencsiniz banyoya filan girersiniz diye ama simdi cocuk var banyo yapamazsiniz diye geldim" muhabbetin igrencligine bakin!

İlk olarak süt öyle ha deyince kesilecek birşey değil. Allahım bu sütüm kesildi, sütüm kesilecek lafları da yeni moda herhalde. Ben çocuğu memeden keseli bir yıl oluyor hala ucunu sıkınca süt geliyor. Kaldı ki emzirirken benim kadar sıkıntı yaşayan da çok azdır.
İkinci olarak ne yapacak bu kadın üstünüze atlayıp dövmeye mi kalkacak. Yani eşinizin korumasını bekleyecek kadar ne yapacağını düşünüyorsunuz.
Üçüncü olarak da çocuğun babaannesi olarak görmek, sevmek ve dahi doğumuna şahitlik etmek hakları var hemde en az kendi anneniz kadar.
Kaynana mısınız

Ay gece gece katıla katıla güldüm ya😂
Ama durum böyle inan :KK70:
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden duyar kasıyor.
Benim kayınvalidem, 8 yıldır önce evlenmeyelim diye sonra da ayırmak için elinden geleni yapan, bebeği öğrenince ben babanne olmak istemiyorum diye feryat figan ağlayan, düşük tehlikesi yaşadığımı bilmesine rağmen arayıp bir geçmiş olsun bile demeyen, başka şehirde yaşıyor bir kez kontrole gelip bebeği göreyim demeyen ama yılbaşı eğlencesi için koşa koşa gelen bir kadın.
Evet istedikleri duyarı kassalar da elimde olsa aynı evrende nefes almam. Mars'ta yerleşik hayatı bekliyorum dört gözle 👁 👁 👁 👁 :KK53:

Bu kadar aranızda ne geçti acaba? Bebek olunca sevincinden belkide size sarmaz. Yeni evli misiniz? Evliliğin 5 senesinde bizde farklı fazla tepki verebiliyoruz ama ben şahsen şuan çok abartmışım diyorum bazı şeyleri. İyi düşünün belkide herşey çok güzel olur. Kayınpederim beni sevmezdi istemeden aldı haliyle bende sevmiyordum onu. Ama şimdi yavrum güzel kızım canım durumunda . Onlarda zamanla değişiyor sanırım. İnş öyle olur sizinkide.

Bende anlamiyorum ogullari bal analari aci :KK66:)) ne yaparsan kendine yaparsin onlar etle tirnak sen ne kadar anan gelmesin desende bunlar bir zaman sonra eşinde birikecek birikecek birden patlayacak. Baslamis bile ters cevap vermeye buda gayet normal etkiler.. bir ata sözü vardir 'köpegi hatri yoksa sahibinin vardir' diye siz siz olun eşinizin hatrini düsünü oda bir anne sizde zamani gelince analik hakkini anlayacaksiniz.. simdiden hayirli olsun
Ama burada atladiginiz birşey var evet sahibinin hatırı vardır o da es oluyor. Eşi kendini korumazsa annesinin kötülüklerine karşı ses cikarmazsa dur diyemezse yani karısının yanında olmazsa nasıl hatırı olsun. Kaldı ki kimse kocasına anneni döv sov cezalandır görüşme demiyor. Evlendiyse Sınırı çizsin kimseyi kimseye ezdirmesin kötülüğe musade etmesin bir zahmet. O zaman hatırı olur tabi ziyaret etmeye görüşmeye vs. Tek suçlu kv değil koca da çok suclu

Git annenın oldugu sehırde huzurla dogur. Hıc gerek yok onun gelıp senı uzmesıne. Adamlar bunu bı turlu kabullenemıyorlar. Evet annelerı melek karıları hep seytan. Durduk yere kavga cıkaran hep karıları. Anaları pür-i bak. Bosver tartısmaya gırme annenın oldugu sehırde dogur. Toparlanınca da al bebegını evıne gel.

Kendisi eşimle beni alenen ayırmaya çalışacak kadar kötü bir insan. Ağustos ayında bize geldi, onun yüzünden evi terk etmek için eşyaları toplarken kedimize gülerek "sen de mi gidiyorsun bakim" diyecek kadar iğrenç bir insan. Evet kin ve nefret doluyum ona karşı. Elimde olsa çocuğumu göstermem, eşim gidip istediği kadar görsün. Ama torun edebiyatı yapacakları kesin.
Ben kalmasını istemediğim halde ki aynı şehirde 10dk lik mesafedeyiz. Hastaneden çıktım perişanım yuruyemiyorum annem olsun istedim yanımda ama kv esyasiyla geldi annem gitmek zorunda kaldı. Hani kalacaksa engelleyemeyegin tipler de var. Bak aynı şehir 10.dk mesafede bile zorla kalıyor. Eşimin annesi diye bir laf edemedim. Olan anneme oldu.. ağladı üzüldü.. ben gitme sen de kal dedim ama gurur yapti

sizin sorunlarinizi bilemem ama bizimki gozumuze soka soka sacmaladihi icin esim benden saha tahammulsuz hatta, yuzsuz ki ne yuzsuz. dogumdan 5 gun sonra sabah 8 de pazar gunu cat cat kapi caliyor (evime daha once hic gelmemis) kapi deliginden baktik bu neyse esim acti kapiyi, yeni dogum yapmisim 5 gunluk anneyim cocugum sabaha kadar uyumamis, "haber bile vermiyosun bu saatte baskin mi var hayirdir" dedigimde bana diyo ki "daha once gelmiyodum cat kapi gencsiniz banyoya filan girersiniz diye ama simdi cocuk var banyo yapamazsiniz diye geldim" muhabbetin igrencligine bakin!
Ay ne terbiyesiz insanlar ya. Zaten bu kayınvalidelerin en azından cahil olanlarının aklı fikri orada. Bizimki bana defalarca bu tarz şeyler söylemiştir edepsiz olunca insan.

Bu kadar aranızda ne geçti acaba? Bebek olunca sevincinden belkide size sarmaz. Yeni evli misiniz? Evliliğin 5 senesinde bizde farklı fazla tepki verebiliyoruz ama ben şahsen şuan çok abartmışım diyorum bazı şeyleri. İyi düşünün belkide herşey çok güzel olur. Kayınpederim beni sevmezdi istemeden aldı haliyle bende sevmiyordum onu. Ama şimdi yavrum güzel kızım canım durumunda . Onlarda zamanla değişiyor sanırım. İnş öyle olur sizinkide.
İnanın iyiliğinden geçtim kötülük etmesin yeter. Evet 1,5 yıl olmadı daha evleneli. Kesinlikle istemedi evlenmemizi, eşim diretti baya o yüzden çıldırdı. Bana kumasıymışım gibi davrandı hep oğlunu elinden almışım gibi delinin teki işte.

Ama burada atladiginiz birşey var evet sahibinin hatırı vardır o da es oluyor. Eşi kendini korumazsa annesinin kötülüklerine karşı ses cikarmazsa dur diyemezse yani karısının yanında olmazsa nasıl hatırı olsun. Kaldı ki kimse kocasına anneni döv sov cezalandır görüşme demiyor. Evlendiyse Sınırı çizsin kimseyi kimseye ezdirmesin kötülüğe musade etmesin bir zahmet. O zaman hatırı olur tabi ziyaret etmeye görüşmeye vs. Tek suçlu kv değil koca da çok suclu
Kesinlikle hep söylüyorum zaten eşime asıl suçlu sensin diye. Ama şöyle bir şey var adam bir şey yapmaya güç yetiremiyor kadın terminatör gibi aşırı saldırgan. Eşim de çok sakin biri.

Kendisi eşimle beni alenen ayırmaya çalışacak kadar kötü bir insan. Ağustos ayında bize geldi, onun yüzünden evi terk etmek için eşyaları toplarken kedimize gülerek "sen de mi gidiyorsun bakim" diyecek kadar iğrenç bir insan. Evet kin ve nefret doluyum ona karşı. Elimde olsa çocuğumu göstermem, eşim gidip istediği kadar görsün. Ama torun edebiyatı yapacakları kesin.

Eşeğine vuramayan, semerine vururmuş.
Eşimle beni ayırmaya çalıştı diye bir şey yok.
Eşiniz ya aklını kullanamayacak kadar basiretsiz, ya sizi sevmiyor.
Bana kim ne derse desin, kendi secimim olmadan eşime karşı dolduruşa gelip de ayrılmaya falan kalkmam.
Sizin sorununuz kayinvalide değil, eşiniz.
Ki Hala sorun eşiniz
Merak etme, diyip sizi rahatlatmak yerine, abartma diyerek hissettiklerinizi küçümsüyor.

He bence de daha 3 ay olan doğum için bütün hamileliginizi bunları düşünürek geçirmeniz abartı.
Şimdiden sütüm kesilir vs diye düşünmeniz kötüyü çağırmak.
Gelsin gitsin işte. Anneniz de yanınızda olacak. Varsın o da kalsın.
Siz de biraz anlayışlı olmaya çalışın, mesafeli durun, surat yapmayın, bebeğinize odaklanin.
Onun da torunu sonuçta, e oğlu baba oluyor, yanında olmak ister vs. Tek evlat siz değilsiniz, tek ebeveyn olacak da siz değilsiniz. Eşiniz acısından da bakın biraz.

Git annenın oldugu sehırde huzurla dogur. Hıc gerek yok onun gelıp senı uzmesıne. Adamlar bunu bı turlu kabullenemıyorlar. Evet annelerı melek karıları hep seytan. Durduk yere kavga cıkaran hep karıları. Anaları pür-i bak. Bosver tartısmaya gırme annenın oldugu sehırde dogur. Toparlanınca da al bebegını evıne gel.
Peki ben gidersem kendisi eve gelirse nolacak? Eşime yemek falan yapma bahanesiyle gelir ben dönene kadar kalırsa falan. Offf yemin ediyorum eşimden her anlamda memnun olmama rağmen sırf bu kadın yüzünden boşanmayı bile düşünüyorum bazen.

Bende 12 günlük lohusayım kv ve annem birlikte geldiler. Delirmiştim kv gelince ne yapacağız diye bir şekilde oldu bitti valla . Doğum yaptığım gün gece kv ile eşimi eve yolladık dinlensinler diye . Sabah 4 te kalkmış 7 de geri geldiler insan bir çorba yapar getirir eşim hazır çorba aldı geldi sütüm gelsin insin filan diye . Elini kolunu sallayarak geldi geri bi hoşaf kaynatmamış evde . Sonra üniversiteden arkadaşlarım oğluma hediye yapacaklarmış arkadaşım eşime adres vs için msj atmış eşim bunu anlattı bana kv duydu . Eşimin olmadığı bir an senin arkadaşın nasıl kocana msj atar numarası niye var yuvan yıkılır dedi bana . Doktor mamaya hiç ihtiyaç yok çok iyi sarılık yok dediği halde zorla mama aldırdı yedirmeye çalıştı hassas olduğumu bildiği için oradan vurmaya çalıştı🤣 saat 10:00 da yatışım yapıldı 4 cm açıklıkla suni sancıya başladı doktor çünkü oğlumun boynunda kordon dolalıydı aşağı inemiyordu . 6 cm de saat 14:00 de suyumu patlattı 14:00 ile 18:00 arası pilates topunda zıpladım doğurmak için normal doğum yaptım . Bir sonraki gün hastahane odasına başka hasta geldi kv ona dedi ki sen yürü kızım tuğçe hiç yürümedi zor doğurdu dedi . Sütüm sancı çekerken geldi zaten bebek hemen emdi . Kv sütün gelmedi diye beni yedi 🤣 ama geçti gitti işte takma kafana

Ben kalmasını istemediğim halde ki aynı şehirde 10dk lik mesafedeyiz. Hastaneden çıktım perişanım yuruyemiyorum annem olsun istedim yanımda ama kv esyasiyla geldi annem gitmek zorunda kaldı. Hani kalacaksa engelleyemeyegin tipler de var. Bak aynı şehir 10.dk mesafede bile zorla kalıyor. Eşimin annesi diye bir laf edemedim. Olan anneme oldu.. ağladı üzüldü.. ben gitme sen de kal dedim ama gurur yapti
Ay bi de annemi üzerse var ya elimden alamazlar onu gerçekten fena yaparım. Siz iyi sabretmişsiniz yine.

Back
X