Kayınvalidemin eltime fazla altın takması ve ana kuzusu koca

Zaten çok önceden, ikisi de evlenmeden önce alınmış bilezikler, kayınvalidemin koluna takılmış. Benim ailem zaten neredeyse onların taktığı kadar bilezik taktı, benim zaten zoruma giden şey bilezik muhabbeti değil ama evet yine de bu da bence bir haksızlık. Teşekkür ederim anlayışınız için gerçekten en çok üzüldüğüm şey sevildiğimi sanarken kullanıldığımı anlamak oldu

Ben kendi bileziğimin gramını biliyorum bir tanesi 10 gram, eltimin bilezikleri ise kendisinde ve kolunda. O takmayı tercih ediyor, ben çok çirkin oldukları için takmıyorum…
Evet kendimi o olaydan bwri ruh hastası gibi hissediyorum

Bunlara takılı kalırsanız hasta olur eşi de boğarsınız.Bırakın bunları.Benden sonra evlenen eltime ne takıldı ne alındı hiç aklıma bile gelmemişti.

Evinize karışmasına siz izin vermişsiniz ama.
Sevgiliyken bile sık sık gitmişsiniz, daha evlenmeden sürekli gidip gelirseniz bu düzene alışırlar, muhtemelen sevgiliyken gittiğinizde de evinin işini yaptınız, evlenince nasılsa evlendik artık sürekli gitmeye gerek yok deyip elinizi ayağınızı kesmek istediniz.
“Her evine gittiğimde hizmetçi gibi davranıp” demişsiniz, af buyurun lakin size öyle davranmasına müsade eden de sizsiniz, diğer gelini sevmiyor beni seviyor düşüncesiyle gaza gelip sevgiliyken bile kayınvalide evine gider her işini görürseniz olacağı bu.

Kusura bakmayın genç hanımlar ama bir ayarınız yok, sevgiliyken nişanlıyken kayınvalidem de kayınvalidem deyip neredeyse evlerinden çıkmıyor peşlerinde pervane oluyorsunuz, evlenince bir anda kesmeye çalışınca eş duvarına tosluyorsunuz.

Bana tecrübelerim şunu öğretti. Eşiniz size böyle dese bile anasına sorduğunda anası kriz geçirecek ve eşiniz anam çok zorda kalmış diyip yine onun tarafında duracak. Siz hiç yoktan ortalığı karıştıran kişi olacaksınız. Eşiniz illa ki annesini aklayacak birşey bulur. O yüzden sizin önceliğiniz gramajdan öte kendi bileziklerinizi kaynanadan almak olsun.

Valla çirkin mirkin, takacağım deyin özeniyorum diyin. Kaynanaya gidince takıverirsibiz be olacak.

Ölüm var. Kimsenin günahına girmeyelim de aa bunlar geline takılan annemde duran bilezikti denmez, paylaşılmaya kalkılır. Benim malım bende durmalı

Benim kaynanam da bana 15 gr diye 10ar gr bilezik takmıştı. Biz bozdururken öğrendik. Hayır niye yalan söylüyorsun. Kimse senden altın istemedi. 15 gr takacağız diyen sensin... Koca koca insanlar niye yalana başvururki

Çok ayıp ya cidden çok ayıp.Kıymetinizi altınla mı ölçüyorsunuz?Ne denir ki başka.

Okurken yoruldum.
Ne kadar saçma şeyleri dert etmişsiniz kendinze
Ben evlenndiğimde gram altın 550-600 civarındaydı şimdi aldı başını gidiyor.
Ayrıca insanların alım gücü de değişebiliyor.
Oturmuşsujuz bir de üşenmeden tartmışsınız cidden şaka gibi.
Ayrıca bu kadar çok söylenene kadar sen de yemek yapma

Teşekkrü ederimmm çok sağ olun, deneyeceğim

Eltiden gizli onun bileziğini nasıl tarttınız çok merak ettim. Yani gizlice odaya sızıp bileziği bulup, yanınıza aldığınız hassas terazi ile mi tarttınız? Aklıma ilk gelen senaryo bu oldu.

Eline çaktırmadan nasıl tarttın bileziği?

Evett bi anlasam zaten sesim çıkmayacak. Eşiniz naptı çok merak ettim
Hiiiç. Siz ne sanıyorsunuz sırf annesi eksik altın taktı diye annesine rest mi çekecek? Gücü ona yetmiştir der. Ki ben yüzüne bile gelmedim. Ama onun o yüz ifadesi her şeyi açıklıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…