Kayınvalidemin eteğindeki taşlar

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.567
En iyi cevaplar
1
31.329
798
Bursa
Kayınvalidem bugüne kadar bana dair şikayetlerini açıkça ifade etmemişti.
2 gün önce canı sıkkındı, baktım anlatası var deştim biraz.

Bir başladı anlatmaya "Başkalarına bakıyorum özeniyorum, benim gelinlerim neden böyle?" diye.
"Kaç gündür hastasın, ben neden gelinimi aramayayım, o rahatlığı alamadım ben."
Önce bi dumur oldum tabii.

"Hasta oluyorum geçmiş olsun demiyosunuz, bi cuma aramıyosunuz. Hadi seni geçtim, öteki hemen şurda, hastayken bi adaçayı yapıp verse nolur. Eltim geliyo bakmaya..."
Tabii bu kadar kısa cümlelerle anlatmıyor derdini.
"Anne hepimiz hasta oluyoruz, x(eşim) çoğu zaman yanımda olmuyor, sen yalnız değilsin ki." dedim.
"Benim gençlerim var kızım, ben sizinle bir miyim? Yemek bekliyorlar, ütü bekliyorlar."
Hiç iş yaptırmam diye övündüğü kayınlarımdan bahsediyor burda, koca koca adamları o hasta olduğunda beslemek bize düşüyor çünkü.

Bozuldum, alışık olmadığım konuşmalar, bir taraftan döküldü, bir taraftan "Bak hamilesin içinde kalmasın, anne-kız dertleşiyoruz. Benim de hatalarım olabilir, sen de söyle." dedi durdu.

"Aramadın diyosun, nişanlıyken beni bir kere bile aramadın, ziyarete gelmedin. Balayında hastaydım, sen de bana bi geçmiş olsun demedin. Benim de kırıldığım şeyler var." dedim sadece.
Düşündü, nişanlıyken telaştan arayamamış gelememiş(ne telaşı vardı bilemiyorum), balayında rahatsız etmek istememiş.

2,5 yıl sonra mevzusunu edeceğim konular değil, ama ben daha geçen hafta topallaya topallaya işe gittim, en sonunda gidemedim, kalkıp yemek yapamadığım oldu.
Onun beklediği gibi gelsin yemek yapsın diye bir beklentim hiç olmadı.
Kendi aramamasını geçti, fî tarihinde grip olmuş da gitmemişiz aramamışız.

2 gün sonra neden oturdum da bunları kuruyorum işim yokmuş gibi bilmiyorum.
Ev dandini, birsürü hazırlanacak sınav var, ben oturdum "Neden şunu demedim" diyorum.

Şimdi bir taraftan bundan sonra Allah rızası için arayayım diyorum, bir taraftan ne olursa olsun surat bile yapmadım, neye yaradı diyorum.
Bunlar niye kendilerine hiç iğne batırmıyorlar?

yaşlanınca hep bir bekleme moduna giriyorlar sanırım artık buna kesinlikle ikna oldum..
ama kv nizin yaklaşımını ılımlı buldum.. sende bana söyle demiş.. aslında sizin yaptığınız gibi de bahaneler bulmuş..
bence kurmayın kafanızda .. arayın sorun .. sizin koyduğunuz mesafeden dolayı sizi arayamadığını bile açıkça dile getirmiş kadın..

aslında kötü bişey dememiş. hastayeken ilgilenin demiş. kendi anneniz olsa ilgilenmez misiniz?

yalnız evdeki erkeklerin yemeğiydi ütüsüydü sizi bağlamaz. 5 yaşında çocuk değillerse kendilerine bakmaları lazım. paşa torunu gibi anadan gelinden hizmet beklemek oh ne alaaa. öyle yetiştirilmişler tabi.

yaşlanınca hep bir bekleme moduna giriyorlar sanırım artık buna kesinlikle ikna oldum..
ama kv nizin yaklaşımını ılımlı buldum.. sende bana söyle demiş.. aslında sizin yaptığınız gibi de bahaneler bulmuş..
bence kurmayın kafanızda .. arayın sorun .. sizin koyduğunuz mesafeden dolayı sizi arayamadığını bile açıkça dile getirmiş kadın..

50 yaşı hiç yaşlı bulamıyorum ama ya.

Ilımlı olmasının sebebi benimle veya eltimle çok açık konuşamaması.
Yoksa arkamdan eşime söylediklerini az çok tahmin edebiliyorum, yüzüme üstü kapalı söyledikleri ayrı.

Telefon meselesinde mesafeyi de aslında ben onun koyduğunu savunuyorum.
Çünkü hiç ama hiç aramadı beni, benim bildiğim kayınvalide açar bu kapıyı.
Hadi böyle olmasa bile ben nadir de olsa arasam yine gerisini getirmiyor, ben de o beni çok mu düşünüyor diyorum.

Aramamamın bir diğer sebebi de aranacak durumlarda genelde ziyarete gidiyoruz zaten.

Ama haklısınız aslında.
Arasam ne kaybederim ki yine de.

aslında kötü bişey dememiş. hastayeken ilgilenin demiş. kendi anneniz olsa ilgilenmez misiniz?

yalnız evdeki erkeklerin yemeğiydi ütüsüydü sizi bağlamaz. 5 yaşında çocuk değillerse kendilerine bakmaları lazım. paşa torunu gibi anadan gelinden hizmet beklemek oh ne alaaa. öyle yetiştirilmişler tabi.

İlgilenmiyor da değiliz ki.
Eşimin "Annem çok hasta, ziyarete gidelim." deyip de sapasağlam bir anneyle karşılaşmamız kaç defa oldu saymadım.
Anneme gittiğim gibi ona da gidiyoruz genelde.
Onun istediği gidelim, işini yapalım, ertesi gün arayalım, bi sonraki gün yine arayalım...

Kendisi gripken bu beklenti var da benim düşük riskimde ne oluyor, aranmıyorum bir kere bile.

Kötü bişey dememiş ki kadın, benim hoşuma bile giderdi açıkçası. Arayın sorun siz de ne olacak, yaşlı insanlar sonuçta. Hem kendinizi yaşlı başı kadınla kıyaslamayın. Onların hastalıkları pek nazlı oluyor.

50 yaşı hiç yaşlı bulamıyorum ama ya.

Ilımlı olmasının sebebi benimle veya eltimle çok açık konuşamaması.
Yoksa arkamdan eşime söylediklerini az çok tahmin edebiliyorum, yüzüme üstü kapalı söyledikleri ayrı.

Telefon meselesinde mesafeyi de aslında ben onun koyduğunu savunuyorum.
Çünkü hiç ama hiç aramadı beni, benim bildiğim kayınvalide açar bu kapıyı.
Hadi böyle olmasa bile ben nadir de olsa arasam yine gerisini getirmiyor, ben de o beni çok mu düşünüyor diyorum.

Aramamamın bir diğer sebebi de aranacak durumlarda genelde ziyarete gidiyoruz zaten.

Ama haklısınız aslında.
Arasam ne kaybederim ki yine de.

evet yaşı çok değil ama olaya o şekilde bakmayın kadın sonuçta oğlunu evlendirmiş kendini psikolojik olarak yaşlı görüyordur..
bu kv lerin gelin tarafından aranıp sorulduklarında egoları şişiyor sanırım.. benim kv deninde şikayet ettiği konu budur arayıp sormuyorsun.. kıyas yapıyorlar şunun gelini hergün ararmışta bilmem ne de..

bu yaptığınız konuşmayı milat kabul edin geçmişte kim aramış kim sormuş boşverin.. arayın sorun bakalım aynı karşılığı alabilecekmisiniz..ona göre devam edersiniz..

Kötü bişey dememiş ki kadın, benim hoşuma bile giderdi açıkçası. Arayın sorun siz de ne olacak, yaşlı insanlar sonuçta. Hem kendinizi yaşlı başı kadınla kıyaslamayın. Onların hastalıkları pek nazlı oluyor.

50 yaşa yaşlı demeyelim ama, 60 yaşındaki annem yaşlandım deyince daha dur diyorum ( :

Ben kayınvalidemin bu düşüncelerini zaten biliyordum.
İçini dökmedeki zamanlamasını hoş karşılamadım.
Ben yine topallaya topallaya onları ziyarete gidiyorum, benim ayağımdan söz açılmıyor da geçen seneki gribi konuşuluyor veya o spordayken gençlerinin çay bile yapamayıp aç bilaç onu bekledikleri.
Alakasız bu arada bu ikisi ama o kadar alakasız şey bir arada konuşuldu ki o akşam.

Ben nişanlanmamıza yakın kv yi aramaya başladım. Ayrı şehirlerdeydik her gün konuşurduk. Ya o arardı ya ben. Beni kızından ayrı tutmadı. Oğlundan önce beni tutardı hep. Kadın dayanışması. Biz evlendikten 7 ay sonra da kanserden kaybettik... keşke daha fazla konuşup paylaşsaydık diyorum şimdi. 3 günlük dünya onların bizden beklediği 2 tatlı söz. Arayın biraz konuşun onun da gönlü olsun...

evet yaşı çok değil ama olaya o şekilde bakmayın kadın sonuçta oğlunu evlendirmiş kendini psikolojik olarak yaşlı görüyordur..
bu kv lerin gelin tarafından aranıp sorulduklarında egoları şişiyor sanırım.. benim kv deninde şikayet ettiği konu budur arayıp sormuyorsun.. kıyas yapıyorlar şunun gelini hergün ararmışta bilmem ne de..

bu yaptığınız konuşmayı milat kabul edin geçmişte kim aramış kim sormuş boşverin.. arayın sorun bakalım aynı karşılığı alabilecekmisiniz..ona göre devam edersiniz..

Önyargı mı dersiniz bilmiyorum da "aramıyorsun"u halletsek "gelip bir çorba yapmıyorsun"da takılacağız biz ( :

Yine de dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.

Ben nişanlanmamıza yakın kv yi aramaya başladım. Ayrı şehirlerdeydik her gün konuşurduk. Ya o arardı ya ben. Beni kızından ayrı tutmadı. Oğlundan önce beni tutardı hep. Kadın dayanışması. Biz evlendikten 7 ay sonra da kanserden kaybettik... keşke daha fazla konuşup paylaşsaydık diyorum şimdi. 3 günlük dünya onların bizden beklediği 2 tatlı söz. Arayın biraz konuşun onun da gönlü olsun...

Ölümlü dünya, haklısınız.

Nefsim ağır basıyor, kabul ediyorum.

50 yaşa yaşlı demeyelim ama, 60 yaşındaki annem yaşlandım deyince daha dur diyorum ( :

Ben kayınvalidemin bu düşüncelerini zaten biliyordum.
İçini dökmedeki zamanlamasını hoş karşılamadım.
Ben yine topallaya topallaya onları ziyarete gidiyorum, benim ayağımdan söz açılmıyor da geçen seneki gribi konuşuluyor veya o spordayken gençlerinin çay bile yapamayıp aç bilaç onu bekledikleri.
Alakasız bu arada bu ikisi ama o kadar alakasız şey bir arada konuşuldu ki o akşam.

Ha yaşlı değilmiş ama sonuçta neredeyse torun torba sahibi kadın. Yine de bizim gibi olamazlar.

Benim kayınvalidem yok, ellili yaşlarda iki görümcem var onun yerine. İkisi de işinde gücünde çalışan insanlar. Ama yine de aramamı sormamı bekliyorlar. İki gün aramasam hayırsız nerdesin sen şu bu oldu diye sitem ediyorlar. Biraz aradaki ilişkiye bağlı tabi ama yine de bizim birazcık, minicik daha anlayış göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Hafta 1 gün arayip 1 gün gitmek çok zor olmasa gerek. Kadın kötü de bir şey söylememis. Kendi yapmiyorsa da siz yapın. Komşumuz hasta olsa bir çorba getiririz. Böyle zamanlarda yapılan iyilikler karşı taraf için değil sizin içindir. Varsin kıymetini bilmesin, sizin iyiliginizden bi şey kaybettirmez.
Karşılıklı menfaat gibi düşünmeyin, siz adım atın. Kurun telefonunuza alarm, arayın haftada bir iki. 2-3 dakikalık konuşmalar size bir şey kaybettirmez.
Bir gün giderken ziyarete bir tatlı bişey yapın götürün. Kolay şeyler, gözünüzde buyutmeyin.

Back
X