Kayınvalidemin evime yerleşmesi

Dedim zaten arkadaslar dedim bugun de kadina da soyleydim konu açtıktan sonra buraya da yazdim hayir sen daha hastasin dedi bana iylesmedin ayaga kalkma dedi ben daha napim sacindan tutup disari mi atiyim

Dedim zaten arkadaslar dedim bugun de kadina da soyleydim konu açtıktan sonra buraya da yazdim hayir sen daha hastasin dedi bana iylesmedin ayaga kalkma dedi ben daha napim sacindan tutup disari mi atiyim
Değilim hasta kardeşim benden iyi mi biliyorsun deseydin ay manyağa bak. Bence sen 3nü evde bırak git onların evinde kal.

Şakamı bu ya bence sizin kv kp ev faturalarından vs kaçıyor heralde siz yokken nye size gelip yemek yapiyor oglunu cagirsaymis kendi evine birde yan binada oturupda sizde kalmak niye sacmalik oglunu mu kiskaniyor ne yapiyor cocuk olunca da cikmaz sizden bunlar niye musade ediyorsunuz ki anlaamdm anne tsk ederim gidebilirsnz artik iyiyim deyin sökmüosa siz gidin evden bir süre onlarda mecburen gitsin ha ben olsam acik acik soylerdim iyiym artk hepimz düzenimize bakalm derdim odaya da lap dye girme lütfen derdim yani ne münasebet yemek vs yapmiyormu bakmiyor demissiniz niye duruyor o halde ?? Ben yebi evli oldgm zamanlarda bicok seyi tolere ettm sonra hoop orda dur modunu açtım .. yasiniz ufak sanirim bu olaylari yasaya yasaya yeter demeyi gün gelir sizde öğrenirsiniz ama temennim şimdiden çizginizi koyun hem eşinize hem ailesine karşı sonradan insan daha çok pişman oluyor keşke dur deseydim diye

Yan binada oturan insan yatıya kalır mı yahu.
Gündüz gelir, yemek getirir, akşam gider, bazen iyi hissedersin, gelmez kendisi de dinlenir falan.
Ne saçma insanlar var hayret ediyorum.
Eşiniz söyleyecek.
Lamı cimi yok. Madem anlayışsızlar, uyarılmaya ihtiyaçları var.

Kesinlikle bir çözüm bulunmalı,mesafe koyulmalı,bunu nasıl yapabilirsin bilemiyorum kardeşim ama eğer şimdiden böylelerse bebek doğduğunda da sen bakamazsın ,yok çocuk böyle emzirilir ,yok öyle yatırırsan boğullur ,sen daha bakamazsın diye bir yılda öyle kalırlar evde.Bu konuşmayı eşiniz yapsın gitmeleri gerektiği konusunu. baktınız yapamıyor o zaman iş size kalacak.

Ay bu konu beni deli etti. Yok siz rahatsız olmayın biz gelip atalım dememizi mi bekliyorsunuz? Gerçekten siz niye konu açtınız ki? Daha kendinizi anlatma beceriniz yok, hakkınızı savunmayı bilmiyorsunuz ne cesaret evlendiniz bir de üstüne çocuk yaptınız hiç anlamadım. Kusura bakmayın ama gerçek bu. Çocuk doğduktan sonra belli ki onu da koruyamayacaksınız. Bu ne kocacılıktır, karnınızda bebekten daha mı önemli kocanızın rahatının bozulmaması? Aman kocamla kötü olmayalım diye bu stresti kendinize de bebeğinize de yaşatmaya hakkınız yok. Siz gidip kadına açık açık artık gitmenizi istiyorum, misafirliğiniz fazla uzadı dediniz mi? Eminim ben iyiyim siz yorulmayın artık dönün evinize falan demişsinizdir. Kayınvalideniz sen hastasın dedikten sonra evet annecim hastaymışım diye arkanızı dönüp odanıza gitmiş bile olabilirsiniz. Pısırık kocanızla, arsız kayınvalideniz ve kayınpederinizle bir de aranıza yeni katılacak bebeğinizle size güzel bir hayat diliyorum. Siz kocaman bir aile olarak yaşayıp gideceksiniz belli ki.

Arkadaşım seni anlıyorum kalp kırmadan zaten söylemişsn durduk yere de eşinle aranı bozmak istemiyorsun zaten eşin rahatsız olsa kendi derdi.
Ne kadar stres altında olduğunu anlıyorum ama bebek bu stresten etkileniyor hamilelikte yaşadıklarınız direkt bebeğe geçiyor.

Kadın büyük ihtimal fatura derdinden falan kaçıyor ve oğluşuyla daha yakın oluyor işte +huzur kaçırma hoşuna gidiyordur. Ama bebek doğduktan sonra da her şeye karışır bu sizin evden çıkmaz yok yanlış emziriyoraun yok yanlış kucakladın sen bakamıyorsun diye seni huzursuz eder sakın o zaman izin verme küserse küssün zaten diger eltilerle küsmüş.

-Evi dağıt pisleT elleme asla iş yapma yat. Çamaşırları odaya dağıt yere bişey dök sürekli ona iş çıksın belki bezer

-Ya da görüncenle çok yakınsan uygun bir dille anlat ben dersem alınır ama sen güzelce söylesen ben demişim gibi olmasa falan diye rica et

-Veya yakın bir komşun varsa ona söyle Gelsin söylesin böyle uzun misafirlik olsaz yan evdesin bişey oluraa gelirsin zaten insanlar rahat edemez diye

-eşine durumun ciddiyetini stres oldupunu onları sevdiğini ama evde rahat olmadığını şort giymek sütyen takmak istemediğini babam olunca yapamıyorum bebekte huzursuz oluyor falan de
-hiç biri olmadı mı o sana soruyormuş zaten gidelim mi diye ya gidin bişey olursa gelirsiniz Ben hasta değilim çok şükür de ciddi bi şekilde
-yatmadan kapını kilitle dalmasın görgüsüz

En kısa zamanda kurtulmanı diliyorum

Bu tarz konulardan çok irrite oluyorum. Nasıl tahammül ediyorsunuz? Korkunuzdan hep yanlış konuşma yapıyorsunuz. Ben rahat edemiyorum. Ev ev üstüne olmaz. Lütfen evinize dönün. Bu kadar net. Yok ben iyileştim de vs vs konuyu uzatiyorsunuz. Bu esnada böyleyse ve siz de yeterli tepki gosteremiyorsaniz bebek olunca tamamen aynı evdesiniz demektir.

Nasil rahat oluyorlar ya. Ben de hamileligim suresince annemle kayinvalidemin yardimini aldim. Mide bulantim doneminde annem bakti, sonraki yatakda kalmam gerekiyordu kayinvalidem. Bir aydir annem bakiyor yarin kayinvalidem gelicek. Ama gelince de elimi hiçbir işe degdirmez. Şu an son haftalardayim ve agrilarim artti yemegi bile yatagima getiriyorlar. Yani kalacaksa bari gerçekten yardimi dokunsun. Akşama kadar aç neden tutuyor sizi? Hatta ben kayinvalideme şunu pişirirmisin diyince oyle hevesle yapiyor ki. Allah razi olsun. Siz de yan gelip yatin. Madem çocuk duşer diye korkuyor. Yemekten yemege kalkin. Sonra gidin odanizda kitap okuyun, dizi izleyin nebileyim. Ama iş yapmayin. Istemiyorsaniz çok muhattap olmayin. Kayinpederiniz bari gitsin evine yemekden yemege gelirse gelsin ama sonra gitsin. Ya da aksam yemegi sonrasi ikisi de gitsin. Bari akşamlari eşinle başbaşa ol. Annem kalinca çoğu zaman akşam yemeginden sonra giderdi. Kayinvalidem çok uzaktan geldigi için gidemez tabi. Kayinpederim de hiç ortalikda dolaşmazdi. Tam tersi kaldigi surede odaya girer kapiyi da kapatirdi ki ben rahatsiz olmiyim.

Oturma odasini ve tvyi birakip gitmiyorlar baska odaya bende nefes alsam soylecek cok seyim var ama malesef artik kelimeler kifayetsiz kalıyor kötü yorum yapanlar da haklılar normalde elestiriyi sevmem ama gerçekten haklilar o uzulmesim bu uzulmesin kendimi yiprattim en onemlisi bebegim ama bi insan da laftan anlamyinca arsizsa inanin çaresiz kaliyosunuz ilk hamileligim bide daha bebek algisi bile yeni yeni gelmeye basladi bide bunlar ustune cok kotubir durum

Madem siz söyleyemiyorsunuz eşiniz söyleyemiyor, çaya gelen patavatsız bir arkadaş herşeyi çözer. Bir arkadaşınıza söyleyin, kendisi yA da eşiyle gelsin siz birlikte mi yaşıyorsunuzdan girip öksürsen duyulacak yerde oturuyorsunuz ne alakadan çıksın:)

Ekleme:Hepsini okumamıştım, siz sürekli birbirinizde kaldınız galiba. Niye öyle birşey yaptınız ki? Valla 1aylık tatilimizde memlekete gidince kayınvalide aşırı titiz olduğundan onda kalmıyoruz o da ısrar etmiyor zaten, arada eşime diyorum sen git kal istersen. Dip dibe binalarda niye birlikte kalmaya başladınız ki? Bunu yaparsanız asla asla onlarda kalmayın, sizde de kalınmasına müsade etmesin eşiniz. Gitmeyelim kalalım derlerse şakayla karışık eşiniz göndersin. Bu durumdan bir şekilde kurtulun sonrasında da karşılıklı evlerinizde kalmayın.

Son düzenleme:
Eğer diyemezseniz ve bu stresi sürdürürseniz bebeginiz kolik olur bilginiz olsun. Stresten ne kadar uzak olursanız o kadar sakin bir bebek dünyaya getirirsiniz. Kolik olursa bu kez insanların el atmasına daha çok ihtiyaç duyarsınız

Çok iyi anliyorum. Burda hatta bir konuya yorun yazmişdim. Kayinvalidem bana çok iyi baksa da artik eşimle baş başa kalmak istiyorum. Depresyondayim diye. Yani hamilelikde insan daha bi sakinligi, huzuru istiyor. O yuzden sizi çok çok iyi anliyorum. Sadece şu an ben bir bardak su almakdan aciz durumdayim o yuzden çok işime yariyor gelmelerim sizin durumunuz boyle diyilse eşinizle konuşun bir orta yol bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…