kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

annesi sen bilirsin demiş ben çok kızdım annesine 21 yaşındaki kızımı size hizmetçi veremem demesi gerekirdi

Benim kızımda 21 yaşında okuyor daha bu yaşında evlenmeye kalkacak heleki böyle bir aileye gitmeye karar verecek allahıma tepesine çökerim wallaha kızımın .
Bu nasıl bir anne ya nasıl bir mantıktır bu sen bilirsin diyor kol kanat germesi lazım kızına şimdi..kötükedihüso

allah canını almasın valla ben kelam yazdı sandım nasıl olsa normal karşılayacak bunlarıda :)

kelam yok gitti gerçekleri duymak birazcık sinirlendirdi burda kimse kimsenin kötülüğünü istemez birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimizi tanımadan dost acı söylermiş dimi ama benimle dalga geçiyorsunuz dedi gitti umarım alınmamıştır..

Henuz yasım 19-20 ıken bırı ıle tanıstırdı arkadasım. Cocugu ove ove bıtırememıstı, fena bırı degıldı, aklım yatmıstı aslında. Sadece kafamı kurcalayan bır soru vardı.

Kayınpeder vefat etmıstı, tek erkek cocuk o kısı ıdı, bır kız kardesı bekar, bırı ıse esınden ayrılmıs yıne o evde yasıyordu... Cok dusundum, sonunda konuyu ablama ve en yakın arkasıma actım. Verdıklerı tepkı bugun gıbı aklımda! Bugun sukredıyorum onları dınledıgım ıcın.

Cunku muhtemelen ben sadece o kısı ıle evlenmeyecektım...

Karsı tarafın anladıgı kadar anlattabıldıgımızı dusunuyorum. Cunku o kendını sartlandırmıs. Ben sevıyorum, mutlu olurum dıye ınandırmıs. Demek kı mantıgın hıc bır onemı yok hayatında. Sureklı duyguları ıle hareket etmıs. Ben her ıkısını de esıt oranda kullandıgımız surece mutlu olacagımıza ınananlardanım. Fakat arkadas secımını duygudan yana yapmıs. Kım bana sadece duyguları ıle hareket ederek, mutluluga erısen bırını gosterebılır kı?

valla ıster alınsın ıster alınmasın suÇlu bız deĞıl onu dalga meselesı halıne getırmıŞ olan sÖzlÜsÜ gÜzelım.dalga geÇenlere kızmaması lazım ÇÜnkÜ gerÇeĞı gÖrmesı ıÇın bıraz acı Çekmesı lazım yoksa bu tÜr durumlara hep dÜŞer...

kötülüğünü isteseydik evlen mutlu olursun derdik hepimiz değil mi?? neden kötülüğünü isteyelim ki zaten?? nasıl düşünmek istiosa düşünsün boşuna parmaklarımızı yoruyoruz burda

Ahh ahh bekarken herşeyi kabul etmek kolay olur.Evlenipte okadar insanın içinde yaşa bakalım..Hiç tanımadığın (kayınbiraderin kayınpederinde olsa) erkeklerin yanında,muhakkak çekememezlik olacak eltinle,arada bir laf sokacak görümcelerin ve kaynananın yanında eşinin sesinin çıkmayışına razı gel bakalım.İnan okadar zor günler seni bekliyorki ister herkes melek olsun okadar insanın! aynı evde yaşamasında çok sıkıntılar olur..Bana 2 kişi zor geldi sen 15 kişiyi nasıl idare edicen uyum sağlıcan? ailenden uzak? farklı bir evde sadece ana özel birtek oda? bence iyi düşün güzelim

hayt be ablam helal olsun sana.anne dediğin böyle olacak.ama kız inatçı oldumu da zor be ablacım...

villa da mı köşkte mi oturuyor bunlar anlamadım.. o kadar kişi nasıl yaşanır bir evde aklım almıyor..
onu bıraktım senin eşinle özel hayatın olamıycak mı?
Allah esirgesin,ben korktum resmen.
evlilik şaka değil ,onu bıraktım başka bir ailenin icine giriyorsun ..evlendıkten sonra ah vah etmemeni diliyorum sadece

Şimdi o olsun başka birşey istemem diyorsun belki ama insan evinde tek bir kişi istemiyor evlenince kaldı ki 15 kişiden bahsediyorsun...
Kesinlikle özel hayat kalmıyor. Eşinle konuşabilmek için bile geceyi bekliyorsun. Eşin eve gelicek bi öpücük verip hoşgeldin bile diyemeyeceksin...
Bunlar batıyor bir süre sonra...
5 yıl sonra ev alacaksanız bile o zamana kadar sıkılıp evliliğinizi eskiteceksiniz zaten...

hayt be ablam helal olsun sana.anne dediğin böyle olacak.ama kız inatçı oldumu da zor be ablacım...

Yok öyle inat minat gerekirse yatırırım dzime varya yaradana sığınır bir temiz pataklarım anne baba sözü nasıl dinlenmezmiş o zaman görür..
Zaten benim kızda asla böyle bşey yapmaz vede kabullenmez ...

ohaoldumsmile bişi demiyorum karar senin ama ne karar vercen çok ta merak ediyorum
ben 17 yaşında evlendim ama ayrı oturuyoruz kaynanamla bir olsakk oooooooo çoktan boşamıştım herhalde adamı akannehir sadece kocanla değil bütün ailesiyle evleniyorsun istesende istemesende görüşmek zorunda kalacan heleki aynı evde sürekli görecen bence ii düşün
bu arada sevgi çabuk yıprancak 5 seneye kadar ooo ölme eşşeğim ölme uzayabilirde bu süre demişssin zorr bi karar akannehir

valla iş işten geçtikten sonra üzüleceğine şimdi üzül daha iyi keşke diyecek bir şey yapma

aman ii o zaman senin kız aklı başında . kimi kaçıo vermeyince oda riskli...

bekara boşamak kolaydır derler ya, aslında
Bekara evlenmek kolay :lepi:
bekarken seviyorum, mutlu olucam, mutlu edicem ayağına herşeyi kabul edersin
evlenirsin hata yapmış olduğunu o zaman anlarsın sonra da ben napıcam der durursun, ardından
bekara boşamak kolay dersin
dolap beygiri gibi dön dur

Dert mi değil mi bilmiyorum demişsin.
Derdin alası bu.
Gelecekteki dertlerin ilk adımları.
Bu kadar kişi aynı evde yaşanır mı?
Seviyorum katlanırım diyeceksinizde, o evde sevgi de kalmaz.
Kirada oturur, kuru ekmek yer insan, ama kocasıyla başbaşa, huzuruyla oturur.
Sevgi ,aşk, herşeye katlanırım, bunlar açıkçası boş şeyler.
Bunların dolu olması için bazı şeyler gerekli.
Tarzıda ayrıca çirkin nişanlınızın, sakın ayrı biryerde oturacağımızı filkan düşünme, sen buna mecbursun.
İnsan bir gönül almaya çalışır, biraz daha kibar söyler.
İyi düşün, bana kalırsa düşünülecek birşeyde yok ya.
Hayırlısı hakkınızda.

arkadaşlar ben bu konuyu sözlümle konuşacağım ve burada da paylaşımda bulunacağım tekrardan. bide yarın ve perşembe günü nettimi açamam. cuma'ya dönebilirim. kaldığım yerden okumaya başlarım inşallah: evlenirsem veya kısmet olmazda evlenmez isem burada yazacağım.

ha bu arada gerçekten iyiliğim için konuşulduğunu farkediyorum ama gönlüme söz geçiremiyorum anneme gelince neler yapmadı ki ilk başta istemedi falan filan ama ben seviyorum dedim ilerde pişman olursam ben olurum dedim inşallah olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…