kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

şu dubleks ev ve birlikte oturma durumu bzdede var malesef... malesef diyorum çünkü iki taraf içinde zor... biz abimle o şekilde oturuyoruz... ben ablam annem abim gelin hanım ve 2 yiğenim... ev oldukça genişşş tarla gibi ama gel görki yinede zorlukları oluyor güzelimm... bi sen alttan alıyorsun bir gelinn... olanda erkeğe oluyor sanmayınkii o rahatta her iki tarafında gönlü olsun diye susan asıl garipler bence onlar...sizin içinde olduğunuz şartları tabikide bilemeyizz ama yinede iyi düşünün derimm...

memleketim insanı yedi kat ele çok fedakardır zate :hulya:
hepimiz öyleyiz ayrım yapmıyorum bu konuda

evet ilginçtir ki öyle : )

Seni Facebookta andık kulakların çınlamıştır....

biz sadece beraber oturmaya kızmıyoruz,ayrıca sözlüde iş yok kendi kararlarını kendi veremiyor sorumluluk sahibi değil buda var.

Allahım beni gelinimin eline muhtaç etme, böyle düşünecekse haram olsun bana sunduğu çay.....

Canımı öyle bir al ki elden ayaktan düşmeden gideyim...

kazencim benimde bebişim erkek allah nasip ederse şu bir gerçek canım gençler karışılmasını istemiyor haklılarda saygı sevgide kusur etmemeli büyüklerimize
canım ben 8 yıllık evliyim ben annecim babacım ablacım dedikçe bana hep yalaka dediler arkamdan kendi kulaklarımla duydum
burada okadar problemler okudumki kadınlarda biraz şeytanlık olduğunu düşünürdüm ama inanın çoğu zaman çok çaresizler duygusallar eşlerinden biraz ilgi için kendilerini fedaya hazırlar
kayınvalideler çok anlayışlılarda vardır muhakkak
ama bir rakabet içine giriyorlar gelindir tecrubesiz çaylak diyr düşünmüyorlar beklentiler çok fazla
inan ben karşılamaya çalışırken az daha tımarhanelik olucaktım
burada neler okumadımki gelini ve oğlyla aynı yatakta yatmak isteyen yeni doğmuş bebeği annesine vermeyen
onu babanın evindenmi getirdin diye gelinini döven
kayınvalideler
ben evladımı bana baksın kaprisimi çeksin diye yapmıyorum eşi ile mutlu olmak onunda hakkı hiçbirşekilde araya girmem

evet güzel tesbit..

zor olmaz olur mu yahu... evde cilveleşemeyecekler bile, mutfak fantezileri hiç olmayacak, adam evde don atlet gezemeyecek....

hadi bunları geçtim, hepsinin birbini idare etmesi amanın... zor tırstım şimdi....

evet ilginçtir ki öyle : )

Seni Facebookta andık kulakların çınlamıştır....

bende diyorumki noluyo kulaklarima bugün böyle heralde stressden kulaklarim cinliyor
hayirdir niye andinizkidelikafadulden dedikodumu mu yaptiniz dogru söyle bakkaydirigubbakcemile3 sahi kimle:hulya:

kardeşimde benim gibi bekar aynı sitede oturuyoruz evlerimiz bile ayrı... 2 kardeşiz yahu... kolay demiyorum... ama zorda kalırsak neden olmasın...

lakin burada konu bu değil, ilk mesajım öncesinde ki mesajı görünce bu konuda bu konuya ait ilk yorumumu yazdım. Kimse kolay demiyor, lakin etrafımda binlerce boşanmış çift gördükçe birşeylerde hata mı var diye düşünmeden edemiyorum... bunda aile ilişkilerinin rolü nedir ?

anladınmı kazen şimdi bizi bende beraberim sadece kayınvalide kayınpeder ama onlarada zor banada.şimdiki aklım olsa yada bekarken bilseydim bu siteyi beraber oturmazdım yada evlenmezdim.

Sağlığında yatılıya misafir kabul etmeyen atasını Allah muhafaza rahatsızlandığında neler yapar diye merak ediyorum... Belki ben yanlış yetiştirildim bu konuda ama ben o çocukken maymun gibi cocuk oluyorsam ben yaşlandığımda yani cocuklaştığımda benle cocuk olmasını beklerim...

kazen gelin kaç kere siteye benide üye yap dedide yapmadım valla... bizim sitenin hatunlarında akıl hocalığı alırda bizden ayrı eve çıkalım der diye hahahahahahyyy sempatiksalakcinni

şaka tabii ama dediğin gib kazen evliliğin ilk yılları bile pek bir resmiyet içinde geçer ya sempatiksalakcinni

anladınmı kazen şimdi bizi bende beraberim sadece kayınvalide kayınpeder ama onlarada zor banada.şimdiki aklım olsa yada bekarken bilseydim bu siteyi beraber oturmazdım yada evlenmezdim.

ben çok iyi anladım asla kolay demiyorum ama kullanılan cümlelere bir bakın .... benim patlama noktama bakın...

dubleks evin terası vardır muhakkak..çadır açsınlar oraya..daha rahat ederler..
o şekilde oturulurmu,ıETT otobüsü gibi

ama seviyorum diyor adamda imkanım yok ayrı eve diyor ne yapacağız ?

canım ben evliliğimi 26 yaşında yaptım çok nasipler geldi fikirler uymadı evlenmedim 26 yaşında aklı başında olurum dedim ama öyle değil evlilik tecrubesi bambaşka bir olay verici olmak zorundasın analyışlı olmalısın özverili olmalısın politik olabilmelisin
evlilik için kurs verseler yeri
yani şu an için imkanlar el vermiyorsa beklenilebilir bir müddet kırıcılıklar olacağına üzüntüler olacağına para biriktirilir 2-3 sene sonra evlenilir
aralarında aşk çekim elektirik var sabırsızlar diye aceletye getirmek gerekmez bence bizde geç evlendik ne oldu bi yerimizmi eksildi

Babam anneme Fransızca aşk şiirleri yazarken ben şiirden nefret ederim tek sevdiğim ve bildiğim şiir...

Ben Anneyim

Seni, bir hücreden yaşamaya layık bir canlı haline getiren benim. Seni ıstırapların en büyüğüyle doğurdum; sevinçlerin en büyüğüyle kollarıma aldım. Sana ilk davranışı, ilk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi ben öğrettim. Seni karşılıksız, menfaatsiz, tertemiz ilk ben sevdim. Sana hayatta ilk lazım olacak dersleri ben verdim. Senin yüzünden ilk acıları ben duydum. İlk ağlayışlarını benim göğsümde dindirdin. İlk sırrını bana açtın. İlk dost beni edindin.

Ben anneyim!

Bana her zaman güvendin. İlk aşkını ben hissettim. Üzüntülerin benim üzüntülerim oldu. Seni pencerelerde bekledim, gelişinde kapılara koştum. Seni her zaman aynı duygularla bağrıma bastım, seninle iftihar ettim, seninle taçlandım, şereflendim.

Ben anneyim!

Ben, Tanrı'nın en büyük lütfuna layık görülmüşüm. Ben bereketim. Ben Tanrı gibi insan yaratabiliyorum. Ben yeryüzünde iyi ve güzel, kötü ve çirkin herşeyin mesuliyetini taşıyorum. Medeniyet benim, mazi benim, gelecek günlerin ümidi benim.

Ben anneyim!

Ben insanlığın başı ve sonuyum. Ben hayata şekil veren sanatkarım. İstediğim renkleri kullanır, istediğim gibi yontarım. Beynine ilk nakşolacak sözler benim, kalbe ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır. Ben cennet ve cehennemim. Ben istersem sevgi kardeşlik ve dostlukla büyütürüm; istemezsem kinle, düşmanlıkla içini doldururum. Ben dünyaya nizam veren iradeyim.

Ben anneyim!

Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl benden öğrendinse, korkuyu da ben sana öğrettim. Seni ilk öpen ve ilk döven benim. Sevmek, aşık olmak, şefkat, kin, dostluk ve düşmanlık duygularının hepsi bende.

Ben anneyim!

Bir acı duyarken beni çağırırsın. Ben teselliyim. Ölsem bile gözüm arkamdadır. Ben endişelerin derin kuyusuyum. Kendi içime düşerim. Ben bütün alakaların mihrakıyım. Cömert olduğum kadar hasis, kıskanmaz göründüğüm derece de kıskancım.

Evet, seni kıskanırım. Sen benim eserimsin, sen benim emeğimsin. Sen benim güzel günlerim, geçen ömrüm, bütün hatıralarımsın. Seni kıskanırım. Seni bu duygumla bunaltır, isyan ettirir, üzerim. Seni kendime hasretmek isterim.

Bunun için kıskanırım seni.

Ben anneyim!

Ben saygının mihrabıyım. Önümde diz çökmeni isterim. Gönlünde yer etmeyi isterim. Hakkım ödensin isterim. Unutulmaktan korkarım. Baş üstünde ve baş köşende yerim.

Bu benim hakkım.

Ben anneyim!

Ve son nefesimde...

Her zaman...

Sütüm ve hakkım helal olsun yavrum derim.

Sadun Tanju, Vatan gazetesi-1957

Hata empati eksikliği , bekara kaynana beslemek kolay geliyo tabi ( kendime söylüyorum bunu alınmayın )

Aslında herkes erkekleri rant olarak görüyor gelin & kaynana ... Kim tahakküm edecek diye çarpışma oluyor aralarında akıllı bir adam en azından bu birlikteliğe sınır koymak anlamında bi çaba harcar ...
kelamın konusu özelinde damat olacak şahıs daha çok genç para biriktirip kendine yeni bir yuva kurabilir ve bu yuvada ihtiyaç olduğunda anne, baba içinde saygı, sevgi ve çay servisi olur eminim ...

kıskanma üzerine bir özet....

Saygıya ait bir özet...

.hakkaten bütün annelik özelliklerini içinde barındıran bir şiirmiş..a.s

bu şiirdeki duyguları yaşayan bir anne oğlunu rahatsızz edecek birşeyi asla yapmaz zaten
annelik fedakarlıktır almadan vermektir
zaten bebeği biz dünyaya getiriyoruz o demiyor beni doğur diye seni bu dünyaya getirdim diye ağzınada ....... gerekmiyorki bunuda yapan çok anne var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…