kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

iki tarafli zor olacagini sanmiyorum, sadece konusahibi acisindan zor olacak

diger taraf nasil olsa alisik böyle yasamaya

[COLOR="Red"katılıyorum eşi ile tartıştı diye sabaha kadar uyuyamayan kadın gördüm ama erkek görmedim başlarını yastığa koyar koymaz uyuyorlar
hemde kızdan beklenti çok olucak yatkata marifetli yaptığı yenir yıkadığı giyilir çok konuşmayan hamarat idareci büyüğüne saygılı küçüğüne sevgili
ufak tefek şeyleri görmeyen büyütmeyen uysal ağırbaşlı hanım hanıcık ev idaresini bilen masrafsız lüxleri olmayan az malzemeyle çoook yemekler çıkaran öz verili bir hatun olmalı[/COLOR]
....:hulya:

Banlanmadan kaçim bende iyi geceler hepinize :) kaynanasız günler dilerim herkese
Bir kaynanam bile yok diyorum başka bişey demiyorum

ıçimde kalmasın bunu da ekleyim her üyeye kompliman istiyoruz kazen bey parlayanyıldızıma yaptığınızdan bizimde motive edilmeye ihtiyacımız var kkpro nereye kadar

Son düzenleme:

böyle bir gelin olupta yaranamayanlar bile var, mesela annem

iki tarafli zor olacagini sanmiyorum, sadece konusahibi acisindan zor olacak

diger taraf nasil olsa alisik böyle yasamaya

İki taraflı zor derken aslında kastım şuydu.
Gideceği ev için zaten şartlar belli, onlar için çok sıkıntı olmayacaktır evet.
Yalnız olaya arkadaş açısından bakınca, oda farkındaki böyle kalabalık bir evde yaşamak çok kolay olmayacak ama madolyonun diğer tarafında sevgi var.
Şimdi bu arkadaş hiçbirşey hissetmiyor olsa, zaten ben kaldıramam böyle birşeyi der, 1 dakika bile düşünmez, arkasını döner gider belki.
Sevgide neymiş, bunlar boş işler demekte, bana boş geliyor.
Evet, biliyorum ki aşkla herşey hallolmuyor. Aşkın içini dolduracakta bazı şeyler gerekli.
Mantık evliliği yapıyım dese bu arkadaş, herkes ayaklanır, sevgi olmadan olmaz der.
E demek ki sevgide önemli.
Seviyorsun ama, arkana bakmadan kaç demekte, bir o kadar boş.
Erkeğin tavrı zaten ayrı tartışılır. Onun ailem olmazsa,sende olmazsın tavrı bana da hoş gelmedi. Arkadaş kadar oda bazı şeyleri göze alıyor olmalıydı.
Ben olaya arkadaş için bakıyorum, ne kadarda saf kızcağız, aşkı herşey sanıyor ,diyemiyorum. Bocalaması, bunun sonucunda da, bütün bunları göze alacak olması, olağanüstü bir durum değil, sıkıntı yaşayacak olsa da.
En önemliside herkesin sınırları değişiktir.
Kimbilir o çok mutlu olacaktır belkide.

sadece sevgi ile de olmaz sadece mantık ile de her ikiside olmalı.bi evliliğin devamı için.

Böyle bir durumda her iki tarafında çok hoşgörülü olması lazım bence.
Bazı şeyleri görmeyip, bazılarını da duymayacaklar. Yoksa böyle bir ortamda
aile olmak elbette çok zor...ben 11 yıl kendi evim ve düzenim olduktan sonra
kayınvalidemlerin evine geldim. Sanki yeni gelin gibi... o güne kadar farketmediğim
pekçok şeyin rahatsızlığını duydum. ama onlar içinde hiç kolay değildi
kendi düzenlerinin içine bir başka düzen eklemek bununda hep farkındaydım.
Sonuçta çok iyi anlaştığınız arkadaşlarımızla bile aynı evde yaşasak mutlaka
sıkıntı duyduğumuz noktalar olur. Konu sahibi bunları dikkate alıp, yinede kabul
etmişse bize kolaylık dilemek düşüyor sanırım vede çoook sabır...

çok olucak yatkata marifetli yaptığı yenir yıkadığı giyilir çok konuşmayan hamarat idareci büyüğüne saygılı küçüğüne sevgili
ufak tefek şeyleri görmeyen büyütmeyen uysal ağırbaşlı hanım hanıcık ev idaresini bilen masrafsız lüxleri olmayan az malzemeyle çoook yemekler çıkaran öz verili bir hatun olmalı

bunları yaparsa çok mutlu olur
bende insanım insanca yaşamak benimde hakkım yemeyin artanını yemek meyvenin eziğini yemek zorunda değilim akşama kadar arkanızı tolayıp bel bükemem
her zaman keyfim yerinde olmayabilir hal hatır soramam
bu gün sevdiğim filmi izliycem bacaklarımıda uzatıp canım yemek yapmakta istemiyor yemekte bulaşıkları yarın sabah yıkarım derse mutlu olamaz bizinde bildiğimiz birşeyler var

konu sahibinin hayat tecrubesi yokki ne bilsin yaşayarak öğrenecek oda

katiliyorum size

kendine ait evde olacak olan keyfi

kayinvalidesinin evinde olmayacak

Son düzenleme:
iyiki bekarım...

sayın konu sahibi;
seviyor olabilirsiniz ama ondan daha önemli bir şey var ki o da 'kültür farkı'
ben sizde bunu gördüm.
daha şimdiden bu şekilde ikilemler,acaba'lar içindeyseniz bu yola boşuna baş koymayın derim.
lakin sözünü ettiğiniz yaşam şartlarına 1seneden fazla dayanabileceğinizi sanmıyorum.
evli değilim,kayınvalidem-kayınpederim yok,hiç olmadı
bu tür konuları bilmem yani.
ama bildiğim güzel bir atasözü var
'nerde çokluk orda ......'
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah a.s

.

erkekler icin bu tür seyler sorun olmuyor herhalde

konusahibinin sözlüsüne bakin pek bi rahat

adam işten eve gelip hazır yemeyi yiyecek -1-2 saat sohbet yatakta yarı uykulu... ondan sonra uyumaya okadar
bana vakit ayır derse hanım ee bütün gün yoruluyorum ekmek parası için dinlenmek hakkım değilmi deyip kadının ağzını kapatır

resim-müzik -sinema-tiyatro bunlar mazide kalan hoş seda olup çıkar

neleri göze aldığınızın farkında mısınız siz? ilk mesaja göre yorum yapıyorum,78 sayfayı birden okumanin bir mantıkalitesi olmadğına inanıyorum ama üzüldüm sizin için.. arkanzda duran bi aileniz var,elbet karşınza daha iyi koşullarda birileri çıkar.. niye bu ısrar.. kaç kişi aynı evde.. özel hayat dene bişey olmadan..
ayrıca kaç yaşındasınız onu merk ettim ben..

Butun bu mesajlara rahmen bu kizimiz hala evlenicem diye tutturursa yuuuuuhhhh derim, ve birgun gelipte buralarda aglamaz inshallah:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…