kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

Diğer elti daha yeni kurtulmuş 20 kişilik aileden seni evine ister mi sanıyorsun....
İlginç yaa... İla birilerinin yanında sığıntı olacaksınız yani....
GArip bir mantığı var sözlünün.. Bir erkek evleniyorsa karısına sahip çıkabilecekse evlenmeli.. Yok birilerinin yanına(bu birileri anası babası da olsa abisi de olsa farketmez) sğıntı gibi besleme gibi yerleşecekse evlenesin daha iyi....
Alahsana kolaylık versin diyorum... Belli ki senin bu adamdan ayrılmaya böyle saçma bir evlilikten vazgeçmeye niyetin yok..
Bize de Allah kolaylık versin, sabır versin demek düşüyor....

bencede ayrılmaya yada ya tek ev yada ben demeye niyeti yok. seviyor ve asla vazgeçmeyecek. v beraber kalmayı kabul etmiş. hiç olmazsa 5 görümce yok. oda birşeydir..
vazgeçmeyeceği içinde bize ona mutluluklar dilemekten başka yapacak ve diyecek bir şey kalmadı,umarım o evde kkdaki ailelerle yaşayan gelinlerin yaşadığı o hakaretler,aşağılamalar,kavgalar gürültüler,iç savaşları ,yaşamaz. .

budur kaydirigubbakcemile5
başka söz yok

ve bir ek daha. ben diğer elti olsaydım. asla yeni gelinin bizle yaşamasını istemezdim ki bence eltinin bunu canı gönülden kabul ettiğinide hiç sanmıyorum
. sanırım kadınların pek söz hakkı yok bu ailede.

Kendı aılemız ıle dahı zamanı gelınce sorunlar yasarken, bu mumkun mu?
Sanırım kelam aılesının de butun tepkısını alarak bu evlılıge evet dıyor. Benım gordugum kısı, 'ben yapıyorsam bır bıldıgım vardır, kararlarım dogrudur' dıye ınanan bır kararktere sahıp. Yazık, gercegı gormek ıcın acı tecruebeler sızı beklıyor. Bundan o kadar emınım, ne yazık kı.

Benim anlamadığım,madem ileride ayrı eve çıkacaksınız para biriktirince..
Neden evlilik için bu acele?:uhm:
Biriktirin paranızı,alın evinizi,eşyalarınızı öyle evlenin..
Hiç bir işime karışmayan anam babam ben bu şekilde evlenmeye kalksam beni kıtır kıtır keser sanırım..eyvahedigeldismile

elefera. herşey ortada. oda farkında yaşayacakların. ama bazı kişiler maalesef bile bile lades derler. arkadaşta öyle....
sadece iyi dileklerimi söylüyorum. inşallah sorun yaşamaz diyorum.ama yaşayacağınında farkındayım.
o illaki,ben yaşayarak göreceğim diyor. öyleyse yapacak şey yok. yaşasın ve görsün..

Allah yardımcısı olsun o zaman, ne dıyeyım.
Bana oyle uc bır yasam gelıyor kı kelam'ın bahsettıgı, sasırıyorum hemde cok!

hak veriyorumvereliniortak
eğer bi erkek , kadınına normal standartlarda bir yaşam sunamıyorsa evlenmemeli.
hayatta bu tarz şeylerin bir sıralaması vardır.
iş,para,ev,kadın,evlilik,çocuk misali...
bu sıralama bozulursa sorunlar ortaya çıkar,huzursuzluk çıkar.

konu sahibine ise kolaylık değil akıl versin bence Allah...
sözlü bey resmen konu sahibimizi oyalamak için olayın yüzünü değiştirmiş.

yapma gitme olumsuz ne kadar söz varsa o bende aynı hataya düştüm.Ki benim evim kaynananamın üst katı kaynanam kayınbabam ve görümcem var.Ha birde dipnot etrafta herkes eşimin akrabası mahallede.Bende kk da yazıp yorum almıştım.Herkes gitme dedi.Ben dinlemedim.Sadece 6 ay kadar orda kaldım şimdi annemin yanındayım.Eşime ben oraya gitmem diyorum.Gitmiycemde.ne kadar iyi olsalar bile gelin kaynana birarada olmuyor canım.Bu hataya düşme.ben şimdi nasıl ev alırımın derdindeyim.Ben yaşayan canlı tanığım hayatını zehir etme.Sevgi bir yere kadar hepimizin geçtiği yollardan geçiyorsun.Aşkta insanın gözünün kör olduğu bir yer var işte sen ordasın.Ama ışığın göründüğü yere geldiğinde yaşadığın pişmanlık çok kötü oluyor.

Bana da böyle şeyler yazdılar ve ben o yazanlara çok kızdım.Ama tecrübe hiç göz ardı edilmemeliymiş canım bunu unutma

bu ısın sonu hıc hayır degıl kendı beynıyle harket edemeyen bı adamdan ne kadar hayır gelır bılmem

bu kadar akıldan sonra hala akıl başa devşirilmemiş mi yaa
Sonra çok pişman olursun

ben bir bayan olarak evlilikte söz hakkim yoksa o evlilik ya hic baslamaz varsada biter..ayrica kendi evimiz olacak diye orda burda para biriktirmek ugruna siginti gibi yasayip evliligin tadini kacirmaya hatta bosanmaya kadar varacagina...fiyati uygun mütevazi bir evde kocamla beraber yasarim ve yine para biriktirilebilir..gerekirse kuru ekmek yerim ama huzurum olur..evliligimiz bosanma riskine girmez..ayrica illaki ev sahibi olmak zorunda deyil kimse...türkiyede herkezin evimi var....demekki onlarda tek huzurumuz olsun diye kiralik evde yasayanlar daha cok..bir gercek daha varki okadar kalabaligin icinde hic sanmiyorumki para birikilsinde ev alinsin...biri gelir..abi borc ver...biri gelir..bu evde sende yasiyorsun...ceyran su..gida alisveris hersey ortak....ve bu bence daha pahaliya patlayabilir..

Son düzenleme:
şimdi geri kafalı falan dersiniz belki ama kredi taraftarı hiç değilim o ne 50 bin al 100 bin öde çöpe atmak için kazanılmıyor. hem faizin haram olduğunu ben ve sözlümde iyi biliriz. benim düşüncem.

valla arkadaşım alınma ama gelin gideceğiniz ailenin evlilik kurumuna bakış açısı toptan yanlış. gelin geldikçe eski geline ev alınabildiğine göre maddi durumları kötü değil, önemli olan bir gelinin sürekli evde olması... ayrıca nişanlınızın ya da ailesinin maddi durumunu bilmiyorum ama kredi almadan 4-5 yılda ev alacak para biriktirebilmek için ya çok zengin olmak lazım ya da bu sebeble sizin kandırılıyor olmanız lazım. çalışıyormuşşunuz. para kazanmanın, harcamanın nasıl olduğunu bilirsiniz. bu durumda en basitinden 70-80 bin tl olsa bir ev (daha fazladır ya ), bu paranın 4-5 yılda birikebileceğine inanıyormusunuz?

ayrıca bir evde 2 kadın olmaz demişler. eltinizle eve çıksanız bile nasıl anlaşacaksınız. bir de 2 küçük çocuk. siz yeni evlisiniz. ... yapmayın allahaşkına,bile bile hayatınızı mahvetmeyin. şu kk da açılan derim var konularının yüzde 90 'ı 1. derece akrabalarla olan anlaşmazlıklar ki bunların çoğu kayınvalde, elti,görümce.... yapmayın, bile bile yanlışlara gelmeyin. lmaz: ne gareziniz var kendinize...

Bende herkes gibi olumsuz bakıyorum bu duruma. Olacak iş değil, evleneceksiniz ilk zamanlar başbaşa olmak isteyeceksiniz ama mümkün olmayacak.Hiç mantıklı gelmiyor

benim annemin gayet büyük bir evi var ve tek başına yaşıyor. babamla ayrılar. evleneceğimiz zaman eşime ve bana isterseniz bu evde yaşayın bu sayede para da biriktirirsiniz sonra kendi evinizi alır istediğiniz gibi dayayıp döşer oraya yerleşirsiniz demişti. onca maddi sıkıntıya rağmen kabul etmedik ki benim annem öyle etliye sütlüye karışan bir insan değildir. şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki kabul etmemişim diyorum. evet şu anda kirada oturuyoruz ama çok mutluyuz. bir evim olsun tabiki isterim ama ALLAH hayırlısını versin.
ne olursa olsun eğer kendi ayaklarınız üzerinde duramayacaksanız evlenmeyin bence ayrıca kira da oturmanın nesi var onu da anlayabilmiş değilim de. bu arada yarın öbür gün o yanında oturacağınız eltinizin bizim sayemizde mal mülk sahibi oldular, biz evimizi açtık da ama oldular gibi laflarına da şimdiden hazırlıklı olun. malum dilin kemiği yok.
yine de kelam hayat senin hayatın kimse seni hiç birşey için zorlayamaz ama yarın öbür gün keşke sizleri dinleseydim başlıklı bir konu açmamanı temenni ederim.

sözlüsü kac yasinda bilmiyorum ama...bekarken hic para biriktirememismi..madem evlendikten sonra ev almayi koymus kafasina nerdeymis buzamana kadar...tamam krediye bende karsiyim...ama mantikli düsünülürse konu para biriktirmekse biriktirebilirdi..hicmi ilerisini düsünmemis..gerci okadar kalabaligin icinde para biriktirmek zaten hayal....ben öyle bekar kizlar biliyorumki..evlenmden önce calisip para biriktiriyorlar.kiz olduklari halde

ozi3478 - ..aynen oda var...ilerde basa kakacaklar..kakmasalar bile arkalarindan konusacaklar..bizim sayemizde ev sahibi oldular diye.....tabi para biriktiripte ev alma hayalleri gercek olursa oda muamma..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…