kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

bu adam seni resmen kandiriyor kelam
abimlerde otururuz demeside külliyen yalan , seninki köprüyü gecen kadar....
resmen kiviriyo adam öyle olmassa böyle de söylede adam nikahi basinca (seni annesinin evine götürmesse karadonlu oliim) sana söz, secim hakki vermicek bu
hani ilk konustugunda sen illada istemessen kiraya cikariz diyordu?
noldu?
simdide kesinlikle olmaz olmassa abimlere gideriz
senin sözlün daha evlilige hazir degil aslinda, sorumluluktan korkuyor yada isine gelmiyor
kendi ayaklarinin üzerinde duramayan adam evlenmemelilmaz:

zamaninda kizkardesime evlenme dedim o ne yapti tuttu kacti , simdi cok pisman ama is isden gecti. sende ayni kardesim gibisin bir kulagindan giriyo öbüründen cikiyor diyemicem cünki senin kulagina bile girmiyo.
evlende gör ozaman alsanaalsanasmile cok sinirlendim:sinifsinif:

bencede kandiriyo...burda o sözü söylemek istemiyorum biraz agir olur ama...ari ciceyin kokusunu alana kadar...ondan sonra baybay..ne halin varsa gör canin isterse diye bir olay yasamazsin insallah..

hayatının bittiği gün olur o zaman senin yandın ki ne yandın.görürsün iki gün sonra sevgiyi,aşkı

Hadi evlenelim annelerin yanında 20 kişi yaşayalım, annemler olmazsa abimlerin yanında yaşayalım para biriktirelim 5 senede ev alalım....
5 sene demek 60 ay demek....
Sözlün şuan askerdemiydi??? Gelince hemen iş bulacak mı??? Uzun dönem askerlik yapıyor yani muhtemelen lise yada 2 yıllık mezunu....
Şimdi üniv. mezunları bile kolay kolay iş bulamazken sözlün hemen iş bulabilecek mi?? Bulsa kaç para maaş lacak.. Sen çalışacakmısın kaç para maaş alacaksın???
Yeni evlisiniz eşya borcu düğün borcu bisürü borç ödenecek önce... Diyelim ki bu borçlar 1 yılda bitti... 2. yıldan itibaren ev için para biriktirmeye başladınız.. (kredi istemiyorsunuz).. 48 ay boyunca her ay 1 milyar biriktirseniz 48 milyar eder... Değil ev evin ancak 1 odasını alabilirsiniz.... Şu an istanbulda en kötü ev 100.000 tl. Bu da demek oluyor ki ayda 1000 lira ev için ayırsanız 100 ay yani 8buçuk yıl para biriktirmeniz lazım... Tabii 8 yıl sonra bugün kenara koymaya başladığınız 1000 liralar bugünkü değerinde olmayacaklar....

Yani 10 yıl orada yaşayacaksın...
Siz kredi çekmeden en iyi ihtimal 10 yıl sonra ev alabilirsiniz.... 10 yıl 15 kişi aynı evde yaşadıktan sonra da ev alıp ayrı eve çıksan ne olurrrr çıkmasan ne olur....

Boşu boşuna 4-5 yıl diye kendini kandırma...

ben neden kiraya çıkılmıyor onu anlamıyorum. istanbulda arkadaşımla konuştum demin. erkek kardeşininin durumu pek iyi değil bu ara. 300 ytl ye kiralık ev bulmuşlar.isterse bulunuyor .
ne olacak. dertsiz başım azıcık aşım olayı... daha yaş 25 ,nişanlınızın ilerde,,ev alırsınız. millet 40 dan sonra emekli olduğunda emekli ikramiyesiyle alıyor anca..

eşimin ailesinin ortak tekstil atolyeleri var kardeşleri ile ortaklar. işi hazır askere gitmeden önce de çalışıyordu aylık gelirleri gayet iyi rahat 8 - 9 bin lirayı buluyor iki evleri var 2 büyük abinin arabası var kazanç bir olunca harcama da bir olunca birikimi kolay oluyor. maddi durumları gayet iyi

Maddi durumları gayet iyiyse neden başka eve çıkmıyorsunuz ozaman.merak ettim sözlün nereli?

ayrıca bende onun yanında çalışmak istiyorum o da istiyor bunu. 2 yıl falan çoocuk düşünmüyoruz. yaşımda genç

Benim bildiğim istenme olmadan önce nerede yaşayacaklar ne yapacaklar konuşulur, önce kız verilip daha sonrasında nerede yaşanacak davası yapmak çok savsaklama bir iş gibi geliyor.
Çok saçma hem de çok saçma...
Yanlışa yürüyorsun bu kadar net söylüyorum...
Sözlün bence ailesi tarafından ezilmiş biri, sana karşı erkeklik taslıyor.
Sen buna kızarsan kız, ama ileride anlayacaksın...
Ailesinin ağzına bu kadar bakan erkeğe erkek değil oğlan çocuğu denir...
Büyümeli...
Sen de öyle tabii...
:umursamaz:

sözlüm afyonlu ama uzun zaman önce ıstanbula gelmişler 20 yıl kadar olmuş

nişanlınız kaç yaşında???ve siz resmi olarak sözlendinizmi?ve internettemi tanıştınız?

eeee,madem durumlar iyi kiralık evede çıkabiliyor demekki....

Madem maddi durumları gayet iyi o zaman ev almak için 5 yıl para biriktirmenize gerek yok ki... Alsınlar size evlenirken bi ev geçin içinde oturun.....
Kazanç bir harcama bir... Sonra o elti ayakkabı almış bende alcam.. Aaa onun kocası ona bilezik almış sende al.... KAvga gürültü hiç bitmesin....

Aileye ait bir tekstil atölyesi varsa (ki şuan tekstil atölyeleri bir bir kepenk indiriyor içler acısı durumfdalar) ve bu atölyenin de aylık geliri 8-9 milyarsa, 2 evleri var 2 de arabaları varsa bi ev daha alacak para da çıkarırlar isteseler.... Bence mesele maddi olarak bir ev alacak durumda olmamak da değil... mesele sürü halinde yaşama meselesi....
Mesele sözlünün evliliğin nedemek olduğunu bilmiyor olma meselesi....
Evlilik demekbir aile kurmak demektir.... KArını ananın yanına taşıyıp ona besleme sığıntı hayatı yaşatmak değil....

Bu durumda atölyenin geliri toplamda mı 8-9 lira... Eee o atölyeden geçinen toplam 15 kişi var.. YAni kişi başı 500 lira falan düşüyor... Karıkoca size 1000 lira düşecek demektir...
Ee bu 1000 liranın ne kadarını ortak harcamalar için ortak bütçeye bırakacaksınız ne kadarını ev için biriktireceksiniz...
BAna hiç akıl karı gelmedi...

15 kişilik bir ailenin 8-9bin lira geliri olması bana hiç de maddi durumları iyi izlenimi vermedi...

ayrı eve çıkılsa kopukluk olacak eşim ve kardeşleri arasında onlar bir kazanacak bir harcayacak bi de işleri aynı

nasıl ya... ayrı ev olunca kazançmı değişecek.anlamadım bunu... iş aynı diye evde aynı mı olmalı yanii.CADIARZU

doğru ya.
15 kişilik aileye 9bin lira çok az..

Benim eşimde babasıyla birlikte yaşıyor kayınvalidemle oturmam gerekiyodu ozaman.kazanç bir ya?

Bekar kızlar size ayrıca söyliyim eşimle çok mutluyum çok şükür ama işleri çok kötü ve babasınıda bırakamıyor.Benim çalıştığımla geçiniyoruz herşey benim üzerimde.

ASLA ve ASLA BABASIYLA ÇALIŞAN BıR ERKEKLE EVLENMEYıN

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…