kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

kelam hanim...bu soruyu sana cok soran oldu..bende sordum..madem kafanin dikine gidecektin niye konu actin..lütven cevap...ayrica okadar arkadasin banlanmasinada sebeb oldun...simdi yine yazan olacak..dalga gectiler o yüzden banlandilar...ama dalga gecilmeyecekde bir durum deyilki...hangi devirde yasiyoruz allah askina...:umursamaz:

ya evlilik kaçmıyor ya
ne bu acele
maden 4-5 yıl sonra ev alıp ayrılabileceksiniz
ev alana kadar bekleyin öyle evlenin
otur babanın evinde rahat rahat
ne meraklısın birilerinin yanında sığıntı yaşamaya
bu nasıl bir mantıksızlık anlamadım yaa

Bak kelam burada çok kişi sana bunun doğru olmadığını söyledi sen hala direniyorsun farkındamısın kimse kötülüğünü istemiyor senin ..
İstanbul gibi bir yerde 5 sene içinde ev almanın kolay olduğunumu sanıyorsun o kadar nüfusla beraber hangi arada para biriktirip ev alacaksınız..

Zaten bu konu yüzünden banlandım bende çok ta fazla bişey söylemek istemiyorum ...

4-5 senede biz bile almanyada oldugumuz halde ev alacak para biriktiremiyoruz...demekki türkiyede bolluk var..4-5 sene sonra ev aliniyorsa bizde türkiyeye dönelim..bende yasayim kayivalidemin evinde..

ya ben konuyu niye açtım sadece paylaşmak istedim yazdım belkide rahatladım. yorumlarınızın çoğu ayrıl böyle imkansız falan oldu hatta dalga geçildi alay konumuna getirildi yine de konumu kapatmadım tüm yorumları okudum genelde herkez hemfikir. inanın bende zor olacağının ve bu durumun istisnalar içinde olduğunu biliyorum elimden gelen yok anlayın seviyorum onunda sevdiğine eminim. ewt evliliğim ilk yıllarında özgür olamayacağım deli gibi bunu da göze alıyorum. bakın ben de kendime kızıyorum dediğiniz gibi belkide gözüm kör olmuştur. inşallah sonu kötü olmaz ben Allaha dua ederken ille o olsun asla bizi kavuştur asla demedim dememde ne olursa olsun hakkımda hayırlısını istedim bindim bi alamete gidiyorum kıyamete......... ınanın evleneyim yada evliliğim almasın burada ben yazacağım pişman mıyım yoksa iyiki mi diyorum. hepsini yazacağım ölmezde sağ kalırsam. böylede mutlu olunuyormu aşk herşeyi yeniyormu..

Hayatta ne gözü kara aşklar varmış beeee.kaydirigubbakcemile.
Yoksa bizmi hiç sevmedik lan pehhhh.-tatlicadiarzu-

bence bu daha kötü
hadi kayınvalide gelinim der, kızım der sahip çıkar, sever belki
ee elti kim oluyor ki onunla aynı evi paylaşmaya kalkıyorsun
ne gözle bakacak sence sana
seni kardeş mi bilecek sanıyorsun
eşleriniz kardeş tamam, ama elti dediğin dış kapının mandalı
niye sana evini açsın
niye kendi huzurunu senin için bozsun
hoş bu durumdan eltinin haberi var mı o da belli değil

Son düzenleme:
Kımseyı kararlarından oturu yargılamayız, bız sadece sızın gelecegınızı sızden daha cok dusundugumuz ıcın bu yorumları yaptık kelam
Cunku edındıgımız tecrubeler bıze bu sekılde yasamanın ne denlı zor oldugunu gosterdı.
Fakat sız ınatla 'ben bu sekılde yasayacagım, sevıyorum cunku' dıyorsunuz.
Dılerım sozlunuzde sızın kadar sevıyordur sızı, kı sanmam.
O sadece, memnun oluyordur. Sorgulamadan, ıtıraz etmeden ısteklerını kabul ettıgınız ıcın.
Sız ıtıraz ettıgınızı, bunun netıcesınde eltınızle kalmak gıbı bır cozum buldugunuzu dusunerek belkı de 'hımm, bu ılıskıde benımde ısteklerım gerceklesıyor' dıyerek duygularınızı tatmın edıyorsunuz belkıde. Fakat bunun kucuk bır aldatmaca oldugunu zamanla anlayacaksınız.
Arkadasların ıfade ettıgı gıbı olmasa, kayınvalıdenızın evıne gıtmesenız dahı eltınızle yasamanın da ne denlı zor oldugunu anlayacaksınız.
ınanın kardesımmıssınız gıbı gelecegınız ıcın uzuluyorum. Fakat dılerım bu sadece benım kuruntumdur.
Sıze mutluluk dolu bır yasam dılıyorum. Gelecekte yasadıklarınızı bızımle paylasırsanız, tecrubelerımıze dayalı tesbıtlerımızın yerınde olup-olmadıgını gorebılırız bızde.

Sen sadece sözlünü sevdin için diğerlerine katlanıcaksın.
Yani mecburen.eyvahedigeldismile
Kolay gelsin bacım.

aşktan da ziyade av alma aşkı var gibi sanki?

bize bir şey demek düşer mi, düşer. çünkü konuyu madem açmışsın, biz de senin görümcelerin eltilerin olduk o zaman, şimdiden alışıyosun ne güzel. :))

valla arkadaşlar hiiç belli olmaz kimin nasıl mutlu olacağı. kimsi 300 metrakarelik evde kocasıyla baş başayken bile mutlu olamaz. kimisi de 15 kişi beraber yaşar 2 odalı evde mutluluktan gözleri parlar.

hayat bu...

delikafaduldenalkisalkisalkis

daha yaşın çok genç, tabri caizse ayakların yere basmıyor mutluluktan. türk halkının kadınlarına, kızlarına yıllarca aşıladığı "fedakar eş" rolüne soyunmak, tüm dünyaya ne kadar büyük aşkınız olduğunu isbat etmek istyorsun türk filmleri misali.... ama kazın ayağı öyle değil canım. neredeyse 100 sayfaya geldi konun ve 1 kişi koca forumda, "haklısın, evlen aşkından önemli değil" demedi. bahsettiğin durumu birebir yaşayanlarda "sakın evlenip öyle bir eve gitme" dediler, anlatamadılar sana derdini. bir ilişki sadece kadının fedakarlıklar yaptığı, isteklerinden, rahatından vazgeçtiği bir evliliğe dönüşürse bu durumdan eşin zerre şikayeti olmaz. tam tersi mutlu olur. çünkü bir erkeğin evlilikte fedakarlık yapması olmaz. erkektir çünkü! sana fedakarlık yap diyen anlayış,onun egosunu bu şekilde şişirir....olan senin giden gençliğine, güzelliğine, sinirlerine, umutlarına olur... ve bu işin geri dönüşüde olmadığından geçen zamana acıyarak bakakalır insan..

umarım mutlu olursun tabi.. arkadaşların dediği gibi olumsuz konularını değil, güzel müjdeli haberlerini okuruz kkdan...
sevgiler...

ya kelam illa birine kuyruk olcam diyosn yani:umursamaz:
adam ayrı ev açamıyosa evlenmesin ne zorun var?
bence sözlün mü ne haltsa askerde uyduryo
ordan yengesine sordu,sende yedin
yee sen bunları

2050 yılında ev sahibi olduğunuzda yeni evinizede taşınırsınız artıkın

benim erkek kardeşimde 25 yaşında daha çocuk onun ipiyle kuyuya inilirmi kı

neyse kelam bizi haberdar et...fazla söze gerek yok...bazen insan tecrübelerini kendi yasamasi gerekiyo...ben mesela..gecen sene esimle ilk kez 7 sene sonra türkiyeye kayinvalideyi ziyarete gittik..elti kayin ve iki cocuklari vardi...elti ilk geldigimiz günde surati asikti...sanki hergün gelen biriymisiz gibi davrandi bize..bi kovmadigi kaldi..arkasini döndü dönü oturdu tv ye bakti...evde ne yemek yapildi dogrudürüst ne ilgi gördük..sözde 5 haftaligina gitmistik..2 hafta icinde döndük..zaten 3 günü yollarda gecti...ha onlara maddi yönden asla yük olmadik..evin herseyini aldik..cürüdü dolablarda..ayriyetten ikidebir bizden para istiyorlardi..baya bi paramizida kaptirdik...simdi artik yüzümüzü zor görürler...1 kurus bile isteselerde göndermiyeceyiz artik....yani bizde tecrübe edindik..türkiyede havamizi aldik geldik..burnumuzdan geldi...esimle ilk kez görmeye gitmistik ..onun sebebide esimin ailesini sonucta tanimak istedim dogal olarak..bizi 2 hafta idare edemediler..

Son düzenleme:

iki kuma geçinmişde iki elti geçinememiş

iki kuma geçinmişde iki elti geçinememiş
ayrica öyle bi eltiki..evin kaynanasi o olmus...ne kocasi söz gecirebiliyo nede kayinvalidem...kayinvalidemde sanirim onun korkusuyla bize fazla yakinlik gösteremedi..zaten kadincagizin burnundan getirmis...onlara börek yaptin..sevgili oglun gelinin almanyadan gelecekya hazirlik falan yapiyorsun gibi kayinvalideye birsürü laf saymis...görümcem anlatida..soke oldum..

bu konu lütfen kapatılsın yaa
gördükçe sinirlerim bozuluyor
bu kadar kör cahilliğe tahammül edemiyorum.

ne geldiyse behlül yüzünden geldi başına.
hala behlülüm de behlülüm diyo
:gitme:

sorma ya sempatiksalakcinni bi daha mı töbe :hulya:

hee yani sözlün askerden ailesini arayp bunları konuştu.siz bence kendi aranızda takmışsnz bi gümüş yüzük sözlün uyutuyo seni

ya evet dalgaa geçtik :umursamaz: ne bekliyodn kelam?

herşeyin farkındasn ama görmezden geliosn.daha konuyu niye açtığını bile bilmiyosn.kelam bu sözlün seni ne atar ne de tutar bilmiş ol bunu

hakkında hayırlısını iste bi dedua etme
sen varya
aslında sana uyan öyle bi söz var ki
yazmıycam.çünkü yazarsam bu kez süresiz banlanırm
hiç tanımadğm bi insan içinde bin küsür msjımı ziyan etmeye değmez bayanssulusmile

banane ya niye yorum yazıyosam
deli miyim ne :hulya:
işsizim oturmş yorum yazıyom.duy sesimi devlet baba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…