- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.092
- 1.423
- 60
zhebanicim tamam... yerimseniben
vereliniortaka.s
arkadaşlar ben kesin kararımı verdim ayrılmayacağım eltimle bi süreliğine de olsa yaşamayı kabul edeceğim. ayrıca sözlün seni kandırıyo köprüyü geçene kadar falan diye yapılan yorumlara cevabım ben onun sadece görünüşüne veya tatlı sözlerine değil yüreğine güvendim sevdim. sözlüm 25 yaşında bababın yakın arkadaşının oğlu biz kendimiz başladık.
evet kelam senin onu çok sevdiğin belli ama onun seni kıl tüy gibi şeylerle "senden soğurum" diye tehdit etmesi çok acımasızcaya ben konuyu niye açtım sadece paylaşmak istedim yazdım belkide rahatladım. yorumlarınızın çoğu ayrıl böyle imkansız falan oldu hatta dalga geçildi alay konumuna getirildi yine de konumu kapatmadım tüm yorumları okudum genelde herkez hemfikir. inanın bende zor olacağının ve bu durumun istisnalar içinde olduğunu biliyorum elimden gelen yok anlayın seviyorum onunda sevdiğine eminim. ewt evliliğim ilk yıllarında özgür olamayacağım deli gibi bunu da göze alıyorum. bakın ben de kendime kızıyorum dediğiniz gibi belkide gözüm kör olmuştur. inşallah sonu kötü olmaz ben Allaha dua ederken ille o olsun asla bizi kavuştur asla demedim dememde ne olursa olsun hakkımda hayırlısını istedim bindim bi alamete gidiyorum kıyamete......... İnanın evleneyim yada evliliğim almasın burada ben yazacağım pişman mıyım yoksa iyiki mi diyorum. hepsini yazacağım ölmezde sağ kalırsam. böylede mutlu olunuyormu aşk herşeyi yeniyormu..
malesef vereliniortak
hayırlı olsun
tekrar bekleriz seni aramızda:lepi:
konu başlıkları : "eltimle aynı evde yaşıyorum,kaynanamda geliyooo"
"kocamın yüzünü unuttum, kaynanam kabuslarımda"
"ben onu sadece sevmiştim, ne yaptım ki bunları reva gördü"
"aşk her şeye yetmiyormuş kızlar anladım, çok pişmanım"
"hamileyim çocuğuma yatacak yer bulamıyorum"
gamyoncuiremsu
valla o ailede yaşayanlara sormalı mutlularmı diye..15 kişi bir arada herşey istedikleri gibi oluyormu,yaşayabiliyorlarmı.
hiç sanmam. o mecburiyet var ya o mecburiyet. işte onlarda bu yüzden katlanıyorlar..
canım,ben,evlendikten sonraki yaşamı dedim. yani,anne baba,diğer elti,için dedim. . arkadaş onlar mutlularki böyle devam ediyorlar demişte. ben asla mutlu olunamayacağını, baskı ve hayat şartları nedeniyle 15 kişi bir arada kalmak zorunda kaldıklarını söylemek istedim. onlar için olan olmuş. baskıya ve 15 kişilik o hayatı yaşamayı kabul etmişler. bilhassa kayınvalide. yapacak şey yok arık. ama o kadına sorsan mutlumudur hayır.ama artık o kadar çocuk yaptıktan sonra,katlanıyordur. mecburiyetten kastım buydu...
canım,ben,evlendikten sonraki yaşamı dedim. yani,anne baba,diğer elti,için dedim. . arkadaş onlar mutlularki böyle devam ediyorlar demişte. ben asla mutlu olunamayacağını, baskı ve hayat şartları nedeniyle 15 kişi bir arada kalmak zorunda kaldıklarını söylemek istedim. onlar için olan olmuş. baskıya ve 15 kişilik o hayatı yaşamayı kabul etmişler. bilhassa kayınvalide. yapacak şey yok arık. ama o kadına sorsan mutlumudur hayır.ama artık o kadar çocuk yaptıktan sonra,katlanıyordur. mecburiyetten kastım buydu...
evet kelam senin onu çok sevdiğin belli ama onun seni kıl tüy gibi şeylerle "senden soğurum" diye tehdit etmesi çok acımasızca
esmersindir ve normal epilasyonun hariç daha fazla gibi görünebilirsin ama bu senin elinde değildir Allah vergisidir, ve bu yüzden senden soğuyacağını söylemesi seni bu kadar incitmesi nasıl bir sevgisi olduğunu gösteriyor...
kaldı ki bizler de zamanında aynı senin gibi düşündük ama evlenince herşeyin bekarken göründüğü gibi olmadığını da gördük. o yüzden senin yaşadığın durumda asla "aşk herşeyi yeniyor mu" diye birşey olamaz. çünkü aşkınızı ve karı kocalığınızı bile doya doya yaşayamayacaksınız
her ne kadar alay etmişiz gibi görünse de tabi ki etmiyoruz ama kabul et ki olay çok trajikomik. bir tarafta yaşı genç ve herşeyi sevgiyle aşabileceğini sanan, herşeyiyle sevdiğine varmayı düşünüp üstelik mutlu olacağını sen
ama öte tarafta çok şımarıkça bir tavırları olan, askerlikte bile o kadar hassas olunur daha çok özlem duyulur, kılı tüyü bahane eden sözde sözlün
bir tarafta aynı çatı altında, uzaktan davulun sesi hoş gelir misali sana sorunsuz yaşıyorlar gibi gelen tek çatı altında 13 aile ferdi...
herşeyi söyledin ama resmi olarak sözlü olduğunu söylemedin.
o yüzden o zamana kadar neler olur kimbilir
ama bu kararlılıkla evlenirsen böyle bir evlilği yapan ilk sen olmayacaksın ve ne yazık ki son da olmayacaksın
gönlüm her zaman istiyor ki bütün kızların bahtı güzel olsun, mutlu olsun
ama ne yazık ki ülkemizin öyle bir gerçeği de var
ne yazık ki çekirdek aile olmak, hayatın tadını beraber çıkarmak için değil evlenmiş olmak için de evilik yapılıyor. hanımı alıyorlar, evire çevire kullanıyorlar, saygı bile duymuyorlar
kızlar ise ya sevgilerine kanıp ya da baba baskısına dayanamayıp koca evinde huzura kavuşacaklarını sanıyorlar
bütün gün beraber konfeksiyonda çalışacaksınız ama akşam eve gelince eşin ayaklarını uzatıp oturacak sen eltinle mutfağa girip yemek hazırlayacaksın, sofra kurup bulaşım yıkayacaksın, yorgun argın uyumak istediğinde bir de eşinin ihtiyacını giderip banyo yapıp sabah tekrar işe gideceksin. hele de çocuk sahibi oldun mu Allah daha çok kolaylık versin
inşaallah ilerde o yaşayamadığınız aşkınız bitmezse eşin de konfeksiyondan başka bir kıza gönlünü kaptırmaz
müge anlı, serap ezgü gibi programlarına konuk olanlar ne yazık ki ülkemdeki böyle kesimdeki vatandaşlarımız. malesef güzel ülkemde böyle hayatlar da var
o yüzden sana şimdiden Allah kolaylık versin diliyorum
şimdiden o zamana kadar hayatın tadını çıkar...
nerdeyse bütün sayfaları okudum sizin yazdığınız gibi etkileyici cümle kuran olmadı tebrik ederim sizi
Mutluluk kime göre, neye göre.
Belki kalabalık mutlu ediyor kişileri, belki 5 sene de herşeye katlanıp bir ev almak mutlu ediyor insanı. Kiminide aç kalıp, eşiyle başbaşa oturmak mutlu ediyor kimbilir.
Ben evimde 3. bir şahısla yaşamaya katlanamazken, insanlar 10 kişiyle pekala mutlu yaşar. Nereden bileceğiz.
Çünkü bahsettiğin şekilde mecburiyetler yoktur hayatta.
Eğer bu konuya mecburiyet diye bakacaksak, o zaman kelam da mecbur ki kabul ediyor diyebilir miyiz.
O eltilerde zamanında kabul etmeselermiş, bu kadar senede katlanmasaymışlar, mecburiyetten mi katlanmışlar. O zaman kelamda mecburiyetten katlanıversin. Demek ki sıkıntı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?