kayınvalidemin evine gelin gideceğim.Eltimde olacak.

evet kelam senin onu çok sevdiğin belli ama onun seni kıl tüy gibi şeylerle "senden soğurum" diye tehdit etmesi çok acımasızca
esmersindir ve normal epilasyonun hariç daha fazla gibi görünebilirsin ama bu senin elinde değildir Allah vergisidir, ve bu yüzden senden soğuyacağını söylemesi seni bu kadar incitmesi nasıl bir sevgisi olduğunu gösteriyor...

kaldı ki bizler de zamanında aynı senin gibi düşündük ama evlenince herşeyin bekarken göründüğü gibi olmadığını da gördük. o yüzden senin yaşadığın durumda asla "aşk herşeyi yeniyor mu" diye birşey olamaz. çünkü aşkınızı ve karı kocalığınızı bile doya doya yaşayamayacaksınız

her ne kadar alay etmişiz gibi görünse de tabi ki etmiyoruz ama kabul et ki olay çok trajikomik. bir tarafta yaşı genç ve herşeyi sevgiyle aşabileceğini sanan, herşeyiyle sevdiğine varmayı düşünüp üstelik mutlu olacağını sen
ama öte tarafta çok şımarıkça bir tavırları olan, askerlikte bile o kadar hassas olunur daha çok özlem duyulur, kılı tüyü bahane eden sözde sözlün
bir tarafta aynı çatı altında, uzaktan davulun sesi hoş gelir misali sana sorunsuz yaşıyorlar gibi gelen tek çatı altında 13 aile ferdi...

herşeyi söyledin ama resmi olarak sözlü olduğunu söylemedin.
o yüzden o zamana kadar neler olur kimbilir
ama bu kararlılıkla evlenirsen böyle bir evlilği yapan ilk sen olmayacaksın ve ne yazık ki son da olmayacaksın

gönlüm her zaman istiyor ki bütün kızların bahtı güzel olsun, mutlu olsun
ama ne yazık ki ülkemizin öyle bir gerçeği de var
ne yazık ki çekirdek aile olmak, hayatın tadını beraber çıkarmak için değil evlenmiş olmak için de evilik yapılıyor. hanımı alıyorlar, evire çevire kullanıyorlar, saygı bile duymuyorlar
kızlar ise ya sevgilerine kanıp ya da baba baskısına dayanamayıp koca evinde huzura kavuşacaklarını sanıyorlar
bütün gün beraber konfeksiyonda çalışacaksınız ama akşam eve gelince eşin ayaklarını uzatıp oturacak sen eltinle mutfağa girip yemek hazırlayacaksın, sofra kurup bulaşım yıkayacaksın, yorgun argın uyumak istediğinde bir de eşinin ihtiyacını giderip banyo yapıp sabah tekrar işe gideceksin. hele de çocuk sahibi oldun mu Allah daha çok kolaylık versin
inşaallah ilerde o yaşayamadığınız aşkınız bitmezse eşin de konfeksiyondan başka bir kıza gönlünü kaptırmaz
müge anlı, serap ezgü gibi programlarına konuk olanlar ne yazık ki ülkemdeki böyle kesimdeki vatandaşlarımız. malesef güzel ülkemde böyle hayatlar da var
o yüzden sana şimdiden Allah kolaylık versin diliyorum
şimdiden o zamana kadar hayatın tadını çıkar...

malesef vereliniortak

yazmicam diyorum dayanamiyorum:umursamaz:

kelam merak ettim senin burcun ne ,oglak misin yoksa , bende oglakim inadim inattir ama senin inadina erisebilmem icin yüz firin ekmek yemem lazim

sen asik oldugun saniyorsun, annen yok dedi diye ona inat bu evlilikte diretiyorsun, birilerine biseyler kanitlama cabasindasin.
bak gördünüzmü evlendim cok mutluyum
hayatinla kumar oynayarak kimseye bisey ispatlamak zorunda degilsin
sana ayril vazgec demiyorum (aslinda ayrilsan kendine ne büyük bi iyilik edersin) ama madem seviyorsun
neden daha evlenmeden bütün ipleri kocan olacak adamin eline veriyorsun
daha evlenmeden böyle yaparsan evlenince agzini acip ona tek bir istekte bulunamassin
sözlün seni avcunun icine aldiginin farkinda ve bunu cok iyi kullaniyor

daha yazacak cok sey var ....
of yeter yazmicam bosuna
hem sinirleniyorum hemde o narin parmakciklarima yazik
aski memnu topigine yaziim bali

Kelam, bu kadar insana kulak ver.
Bak imkan olmasa da yokluktan bir eve gitsen hadi neyse. Ayrı kiraya çuıkacak durum da var.
Hem sadece ayrı ev mesleesi değil. Bak abisine ev almışlar sen bile "2 evleri var." diye anlatıyorsun. Yani "Bir evleri var, abisinin de bir evi var." diye bahsedilmiyor bundan.
Yarın siz de ev aldığınızda o ev de sini olmayacka, ailenin 3. evi oalcak.
Siz şimdi eltinin yanına çıkarız diye düşünüyıorsunuz, geride daha kaç görümce kaç kayın var, siz ev aldığınızda onlardan bir kısmı da sizin yanınza gelecek.
Bunun sonu yok. Bu ailenin zihniyeti bu.
Bizi dinlemiyorsan annenle konuş etraflıca.
Lütfen.
ılle ayrıl demiyoruz, ama tavrını koy. Bunu kabul etme. ımkanları var, ayrı ev açsınlar. Şu anda açamıyorlarsa da açacakları zaman evlenin. Bir iki sene bekleyeceksin ama ondan sonraki 45 yılını (Allah uzun ömür versin) daha mutlu geçireceksin.

.

o kalabaliktan kurtulan elti ben olsaydim sizi yanima almazdim, ama o ailede kadinlarin
söz söyleme hakki yok anlasilan
yaninda siginti gibi yasamayi planladiginiz elti size kesinlikle kaynanalik yapiacaktir, eminim
hadi diyelim ki o kadin sizi evine aldi (buna hic bir mecburiyeti yok, gerci ona söz düsmez) siz kendinizi orda ezik hissetmezmisiniz??
nasil bir anlayistir bu anlayamadim

sözlünüzün 5 sene sonra eve cikariz laflarida kesinlikle yalan
babamlarda birlik calisiyordular, hatta türkiyede birlik calistiklari yetmemis gibi
babmi yurtdisina gönderdiler, babam sürekli calisan ve para gönderen durumndayi
sonuc ne oldu: suan hala evimiz yok türkiyede
nedeni ise: babamin calisip gönderdigi paralari inkar ettiler, sen ne katkida bulundun ki? oldu
o nedenle hic kimseye güvenmeyin, hic bir söze güvenmeyin

ama yorumlarinizdan anlasildigi üzere siz kesin kararlisiniz ama birde olayi söyle degerlendirin:
disaridan kendinize bi bakin
siz olsaydiniz o kiza ne tavsiyesinde bulunurdunuz???

:1closedeyes:

.

Son düzenleme:
Hayat tercihlerden ibaret.
Kimi ne pahasına olursa olsun, hiçbirşeyim olmasın ama eşimle kirada başbaşa oturayım der.
Kimi de 10 kişinin içinde, 5 sene de ev almayı tercih eder.
Ben kendi adıma kayınvalideyle bile aynı evde yaşayamam.
Bu benim sınırım.
Ama biliyorum ki hayat benden ibaret değil, benim sınırlarımı aşacak birsürü insan var.
Bunlardan biride kelam ve kelamın eltileri olacak kişiler.
Eltileri yaşayabildiğine göre, demek ki böyle bir hayatta yaşanabiliyor.
Kelam neden bunlardan biri olmasın.
Ben yaşayacağı insanlar ne kadar iyi olursa olsun, insanların ayrı yaşamalarından yanayım ve ben kesinlikle kaldıramam bu durumu.
Ama kaldırabilen kaldırabiliyor demek ki.
Ben bu koşullarda asla mutlu olamazken, biliyorum ki o zor şartlar diye tabir ettiğim koşullarda gayet mutlu yaşayabilecek birileride vardır. Hayat benden ibaret değil.
İnsanlar 10 kişi yaşayabiliyor ve mutlu olabiliyorsa, bu kişilerde uzaydan gelmiyor bana göre.
Kimi kalabalık evde yaşamayı bile sevebilir. Kelamın evleneceği şahsın ve ailesinin sevdiği gibi.
Burada ki tek ince ayrıntı, karşı tarafın tavrı ve kelamın kaldırabilirliği.
O kaldırabildikten sonra, gerisi boş.

valla o ailede yaşayanlara sormalı mutlularmı diye..15 kişi bir arada herşey istedikleri gibi oluyormu,yaşayabiliyorlarmı.
hiç sanmam. o mecburiyet var ya o mecburiyet. işte onlarda bu yüzden katlanıyorlar..

valla o ailede yaşayanlara sormalı mutlularmı diye..15 kişi bir arada herşey istedikleri gibi oluyormu,yaşayabiliyorlarmı.
hiç sanmam. o mecburiyet var ya o mecburiyet. işte onlarda bu yüzden katlanıyorlar..

petecim evlenmesinler o zaman ya
çokmu lazım bu duruma katlanmak
herhalde çok sevdiklerinden filan mı kabul ediyorlar bu durumu
yada hiç mi aileleleri dur bakalım demiyor

canım,ben,evlendikten sonraki yaşamı dedim. yani,anne baba,diğer elti,için dedim. . arkadaş onlar mutlularki böyle devam ediyorlar demişte. ben asla mutlu olunamayacağını, baskı ve hayat şartları nedeniyle 15 kişi bir arada kalmak zorunda kaldıklarını söylemek istedim. onlar için olan olmuş. baskıya ve 15 kişilik o hayatı yaşamayı kabul etmişler. bilhassa kayınvalide. yapacak şey yok arık. ama o kadına sorsan mutlumudur hayır.ama artık o kadar çocuk yaptıktan sonra,katlanıyordur. mecburiyetten kastım buydu...

Zamanın birin de bekar iken ben deniz eşime ' Aşkım benim yeter ki senin yanında olayım bir göz oda olsun ' dedim.( zalak kafa )-tatlicadiarzu-

Şimdi o aşk 2+1'e dar geliyor.Şuan daha geniş eve çıkmak için yırtıyorum kendimi.:roflol:

Bi şey biliyok ta söylüyok tecrübeyle sabittt.:icecream:

bizim apartmanda var 10 kişi yaşıyorlar önceden daha fazlaydı iki eltiyi ayırdı şimdi iki elti daha var ayırdı ama yine farkeden çokda bişiy yok okadar zenginlik içinde gelinler para yüzünüde görmeiyor pazar alışverişinide kaynana yapar gelinin bitanesi dantel dokuyordu para kazanmak için
evi anne yönetiyor çocuklar bile aldığı bütün maaşını kuruşu kuruşuna annesine verirler sözünden çıkmazlar
birgün gelini bizdeydi sadece dediği şu ah ah çektiklerimi bir anlatsam varya gençlik görmedin bunların yüzünden ve bikaçşeyde anlatmıştı şok olmuştum
aşk geçici arkadaşım evlenme sakın

askerden sora erkeklerde çok değişir
işallah değişirde gerçekleride görürsün
ve yukardaki komuşumuzunda konfeksiyonları var iki gelini hamile
evde yaptıkları hizmet yetmiyomuş gibi birde konfeksiyona gidiyorlar çalışmaya
sonunu hazırlama be güzelim

Son düzenleyen: Moderatör:

Mutluluk kime göre, neye göre.
Belki kalabalık mutlu ediyor kişileri, belki 5 sene de herşeye katlanıp bir ev almak mutlu ediyor insanı. Kiminide aç kalıp, eşiyle başbaşa oturmak mutlu ediyor kimbilir.
Ben evimde 3. bir şahısla yaşamaya katlanamazken, insanlar 10 kişiyle pekala mutlu yaşar. Nereden bileceğiz.
Çünkü bahsettiğin şekilde mecburiyetler yoktur hayatta.
Eğer bu konuya mecburiyet diye bakacaksak, o zaman kelam da mecbur ki kabul ediyor diyebilir miyiz.
O eltilerde zamanında kabul etmeselermiş, bu kadar senede katlanmasaymışlar, mecburiyetten mi katlanmışlar. O zaman kelamda mecburiyetten katlanıversin. Demek ki sıkıntı yok.

anladim canim

ya birde sunu düsünüyorum, 15 kisi demek 15 ayri karakter 15 ayri huy demek

hergün hergün o kisileri görmek mecburuiyetinde olacak

ve diyelim ki o 15 kisinin arasinda iki kisiyle yildizi barismadi o zaman ne olcak??

resmen eziyet gibi olacak, hergün en az 5 sene (dile kolay) o kisilere katlanacak

:bbo:

valla kabul ettikten sonra dönüşü zor.. evlenmişler ,çocuklar doğmuş. birde baskı varsa,birde güçsüzseler el mecbur katlanıyorlar işte
yani kayınvalide ve eltiler. olan olmuş artık. ..
diğer yazınıza gelince mutlu olacakları.
tamamen ütopya.
ütopyanın alası hemde.))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…