canım bence annen hala eşini 10 yaşında sanıyor.. onun gözünde hala büyümemiş.. eğer eşin bundan cidden rahatsızsa sakin oldukları birgün, annesiyle başbaşa konuşmalı..
"annecim, beni düşündüğünü biliyorum ama neden böyle yapıyorsun, ben hala 9-10 yaşında çocuk değilim, nolur herkonuda ısrar etme, bak beni eşimin yanında da küçük duruma düşürüyor bu yaptığın, ben artık bi aile babasıyım, tavsiyelerine her zaman açığım sonuçta sen benim annemsin, 50 yaşıma da gelsem senin desteğine muhtacım, ama böyle ısrar kıyamet olmaz.. fikirlerini benden esirgeme ama baskı da yapma nolur" demeli.. yanlız başına yapmalı ama bunu, sen varken k. valden gurur yapabilir, senin yanında oğlundan nasihat almak ağır gelebilir..
kolay gelsin canım... :hulya:
benim eski kayınvalidem özünde çok iyi bir insandı, hala anne diye anarım, bana çok annelik etti Allah razı olsun.mavrulam sende bendensin desene
çünkü kayınvalidem, eşimin bana yardım ettiğini duyuncada suratı değişiyo, ah benim oğlum kıyamam ben ona, yoruluyodur o bilmez sen yap herşeyi mesajını vermeye çalışyor. buda beni cidden rahatsız ediyor.
.
canım hayırlı olsun ya, sözleniyosun demek :)
yakındır canım ocak sonundan sonra gerçekleri görücez.
Ak koyun kara kayun ortaya çıkıcak sözden sonraki günlerde vereliniortak
birkaç kere bu şekilde yaptım ama tuhaflıkta var bizimkinde öyle söyledimmi çok iyi kullanır yeri gelince, ama deniycem özellikle son sözü :)istersen benim yaptigim gibi dinliyormusu gibi davran sonra dalga gecercesine bir gul yetrli olacaktir
onunlada hizini alamadin ise eger espiri ile karisik anne kocani karistirdin galiba bu benim kocam dersin gulersn olur biter
soyledigin butun sozleri sakayla karisik soyle :))
onlarin yaptigi gibi
canım bence annen hala eşini 10 yaşında sanıyor.. onun gözünde hala büyümemiş.. eğer eşin bundan cidden rahatsızsa sakin oldukları birgün, annesiyle başbaşa konuşmalı..
"annecim, beni düşündüğünü biliyorum ama neden böyle yapıyorsun, ben hala 9-10 yaşında çocuk değilim, nolur herkonuda ısrar etme, bak beni eşimin yanında da küçük duruma düşürüyor bu yaptığın, ben artık bi aile babasıyım, tavsiyelerine her zaman açığım sonuçta sen benim annemsin, 50 yaşıma da gelsem senin desteğine muhtacım, ama böyle ısrar kıyamet olmaz.. fikirlerini benden esirgeme ama baskı da yapma nolur" demeli.. yanlız başına yapmalı ama bunu, sen varken k. valden gurur yapabilir, senin yanında oğlundan nasihat almak ağır gelebilir..
kolay gelsin canım... :hulya:
canım hayırlı olsun ya, sözleniyosun demek :)
ama anca düğünden sonra çıkar be hakikat :)
bu arada rabbim utandırmasın inş :) mutluluklar
çocuk sahibi olmadan önce aradaki sırıları büyüklere bildirmekte fayda var. insan çocuğuna karışılınca iyice çileden çıkar çünkü. hele ki eşinizi o zaman da size yardım etmekten alıkoymaya çalışırsa yandınız demektir.
zaten sonuçta yapmıyo bunu ve yapmadığını bilerek ısrarlara devam ediyo.Eşinin yapacağı şey basit. Kalk dişini fırçala deyince hayır fırçalamıycam evde fırçalarım diycek ve fırçalamıycak bu kadar basit.
bunu daha çok kayınvalidem bana yapar, işine gelmeyeni duymaz konuyu değiştirir, ben aynısını yaparsam beni sallamaz bile aynı şeye devam eder.Yada o konuşurken başka yere bak,televizyona felan bak,bön bön bakıyormuş gibi yap..Yada sözünü kesip alakasız bişey söyle..
evet esasında sorun burdaAklısıra senden daha çok düşünüyormuş modunda kayınvaliden..sanki o çocuk sende ona bakamıyorsun gibi..Gerçekten düşündüğü için yaptığını sanmıyorum,hedefi sensin arada oğlunu bezdiyor o ayrı
zaten onu yapmaya çalışyorBunun kırmakla da alakası yok. Hele sen hiç karışma onların arasındaki konuya sana düşmez. Yetişkin bir insana annesi babası da olsa kimse istemediği şeyi yaptıramaz. Yoksa herşeye evet demeye kalkarsa mutlu ve özgür olamaz ve tepesine çıkarlar.
Net bir tavır takınmak lazım sanırım..
Yani laf vurarak,şakalaşır gibi cvp vererek bi yere varılmıyo maalesef..
Renkler ve zevkler tartışılmaz, bu konuda tartışmayalım bizim zevkimiz bu demek en mantıklısı gibi..
oğlum oğlum oğlum kaydirigubbakcemile3
evlenmeden önce de oğluna karşı böyle miymiş?
bence "oğlum evlendin ama beni unutma, yine benim sözlerimi dinle, ben senin annenim" demek istiyorakannehir
aynen öyle anım :) valla o kadına bende benzetiyodum :))ayyyyy aynı benim annem bir melekteki bostancılı neriman senin kaynanakaydirigubbakcemile3
senin her söylediğin batıyosa o zaman bu işi eşin çözcek, evladının lafı o kadar dokunmaz, anne ben 5 yaşında çocukmuyum saçımı istediğim zaman kestririm, eşşek kadar adam oldum bunlarada karışma dese iş çözülür bence, böyle bir iki dedi mi, kaynananda biraz geri durur artık
tamam kaynana herşeye karışırda diş fırçalamasınada karışmaz yahu, okulöncesi çocuk musunuz sizakannehirakannehirakannehir
önceden de böyleydi sanırım ama benim ynımda yapmıyorduAslında burada okuduğum birçok hikayeye göre çook ciddi bir sorun gibi gelmedi.Ya da ben çok daha kötü şeyler dinledim ondan..
Annesi sonradan mı böyle oldu yoksa sizden önce de mi böyleydi bence en önemli nokta bu..
Eğer evliliğinizden önce böyle değilse,muhtemelen sizinle alakalı bu durum yani evlendiniz ama kontrol bende haberiniz olsun.Dişinizine,giydiğiniz kazağa bile karışırım ben demek istiyor..
Bu durumda sizin yapacağınız birşey yok herşey eşinizde bitiyor.İnatlaşmaya gerek yok boşuna kadınla,çünkü bilerek yapıyor.
Sizin ak dediğinize kara demesi güç gösterisi yapmasından..
ben ne yapardım davranışlarınız değiştirmezse yada en azından az-çok bir ayar yapmazsa ona göre tavrım değişirdi.dişlerini mi fırçala diyor mesela,patt diye söylerim ayyy anne eşşek kadar adam bu,4 yaşına mı bırak fırçalar fırçalamaz karışmayalım der bir d ekahkaha atardım..
bazen kırmayacağım diye çok ezilebiliyoruz,onları kendine getirecek türde davranışlar gerekebiliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?