Kayınvalidemin ısrarları ....

• Konu Sahibi Konu Sahibi aLiNyAziMsIn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sana karışmıyorsa fazla takma

Bu yoruma cevap yazmak ihtiyacı hissettim. Genç bir oğlum var ama bana sorarsanız hala küçücük bebek, kayınvalideme görede benim eşim hala korunmaya muhtaç, anneme sorarsanız ben hala yönlendirilmesi gereken bir çocuğum. Yani çocuklar ne kadar büyürse büyüsün bir anne olarak onu koruma güdüsünden kurtulamıyorsunuz. Çünkü yıllar önce bende aynı sizin gibi düşünürdüm. Koca adam olunca da koruyamam ya, kendine baksın derdim. Ama hala antremana giden koca oğluma başına şapka al, antreman bitince terini kurula, sinüzütün var sakın alnına rüzgar değdirme, çoraplarını giydin mi, yemeğini yedin mi, bugün sebze yemeden ye bakayım şunu (kaşık elimde ağzına sokmaya çalışıyorum yemeği), vs. vs.
yani oğlum bazen çıldırıyor ama elimde değil kardeşim. Haaa ben ve benim çevremde gördüğüm anneler bu durumdan memnun mu? Tabiki değil ama yapmıcam, kendini idare etsin desenizde elinizde olmuyor malesef. Mesela babannesinde kalır bazen 50 kere ararım kayınvalidemi, aman çıplak ayakla dolaşmasın, aman terlemesin, şunu yemesin bunu yesin diye. Artık telefonlara cevap vermezler.
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. İnsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. İster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.

yok burbukçum diyorum ya benim annemde erkek kardeşime karşı aynı, bende bunda bi kötülük görmüyorum ama diyorum ya aslında hem kendilerine hem çocuklarına eziyet ediyorlar aslında, benimde bi çocuğum var ayrıca, çokta genç sayılmam yanikaydirigubbakcemile3
anneler yetişkin çocuklarına klavuz olmalı bence bu klavuzluğuda dişini fırçala gibi konularda değil gerçekten önemli konularda kullanmalı
büyük ihtimalle erkek çocuklarınında hoşuna gidiyor bence bu, yani annelerinin bu ilgisi ama evlendikleri zaman, anneler kendilerini boşlukta hissediyor, emekli olan bi memur gibi yani, emekli olmak istemiyorlar bu işten
bu olayı anlıyorum ama aslında herkes için sakıncalı tarafları var, her ne kadar kimse kötü niyetli olmasada
a.s

al birini vur ötekinialsanaalsanasmile her evde var bunlardan canım merak etme. değiştiremezsinde. can çıkmadan huy çıkmaz. sadece senin canın sıkılır o kadar

Yaw bana karismasinda ogluna karissin, hicte kafama takmazdim vallaha.
Ayrica bu konudan rahatsizlik duyan esin olmali, sen neden kiziyorsunki? benneyaptımki

Esin cok asiri rahatsiz olsaydi bu zamana kadar koyardi tepksini bence, yada aman iste Annem deyip hosgörüyor bu huyunu....

Bence Kaynanana bu konuda hakkinda konusmakla hata yaparsin, Kizim oglum bundan rahatsizsa konussur benimle sana ne oluyor? Sanami karisiyorum derse zor durumda kalabilirsin....

Hic girme araya bana sorarsan....Onlar Ana ogul....halledilecek birsey varsa kendi aralarinda halletsinler.a.s

bence çooook yanlış yapıyorsunuz... kendinizi biraz frenlemeniz gerek. zor olabilir ama doğru olanı bu. "anneyim, ne yapayım" demeyin, her anne sizin gibi değil, demek ki bu annelikle değil kişilikle ilgili. düşmesine izin vermezseniz, düşünce ayağa kalkmayı nasıl öğrenecek? ömür boyu onun yanında olmayacaksınız ya. bırakın da çocuklarınızın özgüveni biraz gelişsin. kendi ayakları üzerinde duramayan, hep başkalarının ilgisine, korumasına muhtaç insanlar olmalarını ister misiniz? eminim istemezsiniz, o zaman ne yapıp edip, çocuklarınızın iyiliği için tepkilerinizi frenleyeceksiniz, başka yolu yok.

benim erkek arkadaşımın annesi de böyleymiş. bazen benim yanımda annesi telefon ettiğinde terslerdi annesini, ben de kızardım neden öyle konuşuyorsun annenle diye. sonra anlattı bunları. doğrusu artık hak veriyorum, çünkü başka türlü annesini durduramıyor. o da üzülüyor annesinin kalbini kırınca ama karışacak diye herşeyinden de elinden geldiğince uzak tutuyor. oysa böyle olması gerekmiyordu.

Eşin böyle atışmalar olduğu zaman direkt söyleyecek annesine..(tabii söylerse:)

Anne ben bu kazağı beğeniyorum ya bu dursun üzerimde.
Anne üstüme gelme lütfen fırçalamıycam dişlerimi sen hala beni 10 yaşında sanıyosun galiba:)
Anne neden yorulayım ya mutlu oluyorum ben eşime yardım edince.
Annacim lürfen bu konuyu kapar mısın biz kendi aramızda konuştuk sen meraklanma vs vs vs vs vs ..

Eşin annesi atladığı gibi bu şekilde kibarca annesini uyarıcı mesajlar verecek..

Gel zaman git zaman annesi de vazgeçecek bu karışmalardan çünkü oğlunun fazla karışırmadığı artık anlayacakkk..

Bence sen konuşma söyle eşine bu gibi durumlarda sıcağı sıcağına olaylar el koysun, yoksa ben koyarım de eşine:)))

Son düzenleme:
bence büyütülecek hiçbirşey yok, benim de başıma gelse hiç rahatsız olmam. öz be öz oğlu, zarar verecek hali yok ya annesinin...
biraz takıntılı der güler geçerimguclubacismile

Valla annelik içgüdüsü de olsa evlenince bunların yapılmaması lazım canım..Çok itici bir durum..:lepi:

Bırak da koca adamı eşi düşünsün traş mı olacak, çamaşır mı değiştirecek..Yetmedi mi yıllarca oğlunu takip ettiğin?derler adama sonra:)kaydirigubbakcemile3

Yani herkes annesi için hala bebektir ama kız anneleri neden hiç karışşmıyorlar kızlarına ben de bunu anlamıyorum....kafamçokkarıştı

Haa ben olsam çok takar mıyım..CADIARZU

Çok fazla takmam benim dediğimi ısrarla değiştirmeye kalkmadıkça..Bilmiyorum yine de..

bence büyütülecek hiçbirşey yok, benim de başıma gelse hiç rahatsız olmam. öz be öz oğlu, zarar verecek hali yok ya annesinin...
biraz takıntılı der güler geçerimguclubacismile

Başımıza gelmediği için evet bizim gibiler böyle düşünüyor ama senin aldığın ve eşinin o an giydiği kazağı ''aman çıkar bunu bu da neymiş?'' tarzında bir ifade kullanırsa bilmiyorum gelin kişi tarafından ''aaa bana zevksiz dedi'' gibi algılanabiliyor ki zaten kayınvalide de aslında bunu demeye getiriyor..

Neyse..

bana zevksiz dese ne olur ki, eşim tarafından annesi kaynaklı nahoş bir söz işitmediğim müddetçe...
başımıza gelmediği için bilmiyoruz kısmında haklısın, yan sitede oturduğu halde ortada olumsuz bir neden de yokken annesine ayda bir giden, aramayan bir erkekle evliyim...iyi mi desem kötü mü desem?

Senin gibi düşünmüyorum..
Kayınvalidesiyle çok iyi geçinen ender kişilerden birisi olarak kayınvalidemden böyle bir söz duysam '' aaa o ne demek anne iyi bak bakalım ne güzel kazak, sakın çıkarma hayatım '' derim kesinlikle..
Verdiğim bu cevapta da asla bir saygısızlık yok bence, sonuçta insani olarak bir şaşkınlıkla insan birşeyler söyleyebilir üslubunca.yerimseniben

Yani duymamazlıktan gelmem ben..Bu da benim huyum iştekaydirigubbakcemile3

Senin eşine gelince o da bir tuhafmış ya, ayda 1 mi?kafamçokkarıştı

eşim böyle... ben anneye ilgili olmasını isterdim bilakis... alsanaalsanasmilebenim de tam tersi hayatımdaki en önemli kişi annemdir, çok düşkünümdür...
o nedenledir ki konu sahibi arkadaşımızın sorununu sorun saymamam...
herkes ayrı işte

Bence bişey demeyin. sonuçta kadın oğlunun iyiliği için yapıyor bunları. kayınvaliden bu şekilde davanırken aklında herhangi bi kötü niyet oldugunu sanmıyorum. yani sana zıtlık olsun yada seni üzmek için değildir. sonuçta eşiniz onun oğlu ve ona sorarsan hayatta onun için değerli olan tek şeyi çocugudur. yani anlattığınız şeyler bence o kadar büyültükcek bişey değil. sonuçta sizin ilişkinize mudahale etmediği sürece sorun olarak görmeyin derim. Ayrıca kayınvalideniz siz evlenmeden öncede eşinize bu şekilde davranıyordur ve büyük bi ihtimalle eşiniz aynı tepkiyi veriyordur. siz şimdi bu durumdan rahatsız olduğunuzu kayın validenize söyleseniz eminim kadın çok üzülecek çünkü o bunları yaparken kesinlikle bi artniyeti oldugunu sanmıyorum.
burbuk ablacığımada bişeyler demek istiyorum. anlattığın kadarıyla oğluna müdahale etmede sende biraz aşırıya kçıyorsun sanırım ablacım. yani ben kız çocuğu olmama rağmen benim annem sizin anlattaklarınızı bana yapmıyor ki kendisi cok evhamlı bi yapıya sahiptir. yani bence herşeyin bi kararı var tamam bazı konularda ben onun annesiyim diyip kendinizde müdahale etme hakkını görebilirsiniz ama bu kadar aşırıya kaçarsanız oğlunuzu kendinizden soğutursunuz ve sizin bu dırdırlarınız yüzünden kendi hayatında yaşadığı şeyleri sizinle paylaşmaz aranızda bi ieltişim kopukluğu yaşarsınız. bu kanıyada çevremde gördüğüm arkadaslarımdan varıyorum. anneleri dırdırcı olduğu için onlarla yaşadıklarını paylaşmayan arkadaşlarım cok..Ve sanırım oğlunuzda sizden bunalmak üzere hani demişsiniz ya aramaktan artık tele cvp vermiyor diye. bence onu biraz rahat bırakın opuyorumnanaktan

eskiden bozulduğumu çok belli ediyordum ama şimdi kayıtsızım yüzümde sadece tebessümle cevapsızım bana patlayabilir diye.
ya eğer kesin çözümse bunu yapmak kolay ama dedim ya bizimki sülaleyi parmağında oynattığından 10 yıl sonrada olsa aynısı yapabilir sanıyorum.
maalesefki aynen öyle.ya bekarken karışmasını anlarımda artIK evlenmiş kötü olmamak için konuşma kardeşim
ya bide milletin içinde demezmi ben onlara hiç karışmam diye
ama laf gerçekten güzelmiş, bi söyleyim bunu :)
canım ya sen yazınca benimde aklıma geldi bak
bekarken oğlundan yemek bekleyen kadın evlenince oğluna yemekler yapmaya başladı
yok abiccim bu kaynanalar adamı delirtir yaa
Sonuçtan kendime de bir pay çıkarmak üzere dikkatle takipteyim...:1shok:
hadi bakalım :)
bundan amma çok dertli varmış allah kolaylık versin valla tahtaya vurayımda başıma gelmesin
amin canım :)
kız sankı benım kaynanamı anlattın valla ama ben sınırden oteye nefret edıyorum bu huyundan
offf offf
zaten benimde lakabım asifırtına :)) eşim sayesinde herkeste diyo.
Ama keskin bi tavır bencede şart

aannam bizim kaynana kankası gelin düşmanının huyu mu değişmiş ne???*delikafaduldendelikafadulden

ay anneme göre ben biraz "ağzının freni olmayan" biri olduğumdan cevap veririm duramam...
rahatsız oluyorsan cevap ver canım yaa ne var bunda...
hööööyyt kadın sen ne diyorsun bre densiz
deme ama;
aa anne olur mu biz bu kazağı alırken tam annenin zevki dedim de öyle aldı oğğluşun hani sen bu rengi seviyorsun ya... baksana oğluşunun bir çok kıyafetinde bu renk var...
diye....
bakalım ne diyor???

öpüyorum alnından olumunekankayizsmile

Ben de bunu anlamıyorum işte..:1ninca:

Kız annelerinde niye bu düşünce yok ''vaaay gitti ay parçası kızım vaay ben ne yapıcam şimdi''' vs vs vs gibi düşüncelerle damatı ortak olarak görme fikri, kız annelerinde neden yok?CADIARZU

Ciddi soruyorum ben bunu? Çok kafamı kurcalıyor..Sen oğlunun büyütüp besleyip evlendirdiysen kız anneleri de aynı şekilde..peki onlar neden kızlarının hayatlarına hiç müdehale etmiyorlar?CADIARZU

Anlamadım gitti..kafamçokkarıştı

Chess senin annen normal görülebilir çünkü kardeşin bekar..

Evlendikten sonra da bu uyarılara sık sık devam ederse_arada laf geçer tabii ki birşeyler söyleyecek annesi ama her saniye de müdehale oluyorsa, ya çok komikkkkk bir durum bence ve de çok itici oluyor..

Erkekler de aslında annelerinden uzaklaşıyorlar ama annelerine birşey söyleyemiyorlar napsınlar..

burbukcum birçok yorumudan feyz alsam da buna :umursamaz: çünkü annelik içgüdüsü farklı çocuğunu kendine bağımlı hale getirmek farklı...
kimse kaul etmek istemese de bilinçdışı bir biçimde çocuğunu kendine bağımlı hale getirerek kendisinden kopmasını engellemeye çalışıyor...
çocuk büydükçe anneye hayır dedi mi kendini suçlu hissetmeye başlıyor ve böyle böyle eşiyle annesinin arasında ayırım yapamayan bireyler çıkıyor ortaya
sonra da herşeye müdahil olan dünyayı kendi döndürmek için milleti kırıp geçiren kayınvalideler çıkıkıyor ortaya...
ha bir de neden kızlarımıza bunu daha az yapıyoruz?
e çünkü o ileride bir erkeği pohpohlamak zorunda kalacak şimdi onu pohpohlamak olur mu hiç???
işte böyle annesinin pohpohladığı erkekler yüzünden kayınvalidesine cephe alan insanlar olarak suçlanıyor gelinler. asi saygısız oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…