canım aslında bana kaynanan kötü niyetliymiş gibi gelmedi, inanmıcaksın ama aynı muhabbetler ben erkek kardeşim ve annem arasında geçiyor, mesela annem sürekli 25 yaşındaki erkek kardeşime kalk banyo yap, şu ye bunu yeme vs... deyip duruyor, ya anne bırak eşşek kadar adam sanane banyosundan kolasından diyorum, yani klasik türk erkek annesi, allahtan erkek kardeşim bekar henuzkaydirigubbakcemile3
bi kitapta okduğum güzel bi laf vardı, (çocuğunuz "olsun" ama çocuk "sahibi" olmayın) malesef bizim annelerimiz sahip sanıyorlar kendilerini, hem kendilerine hem çocuklarına eziyet ediyorlar
yeni evliyseniz, oğlum elimden gitti, şimdi başka bi kadının sözünü dinlicek egosuda vardır ama tabii bu bilincinde değil bilinç altında bi saplantı olabilir, bu yüzden aranızda görünmeyen bi güç savaşı vardır
herşey eşinde bitiyor kimsenin himayesi altında değil tek başına bi birey olduğunu ayrı yuvası olduğunu ayrı kuralları olduğunu kabul ettirmesi lazım gerek söz gerek tavırlarıyla
gerçi eşinin hatası bunu evlenmeden hatta ergen yaşlarda annesine kabul ettirmeliydi, yani ayrı bir birey olduğu, kendi kuralları ve hayatı olduğunu, bu konuyu evlendikten sonraya bırakıp gelinlerin başını yakıyorlar elbirliyiğle
Bu yoruma cevap yazmak ihtiyacı hissettim. Genç bir oğlum var ama bana sorarsanız hala küçücük bebek, kayınvalideme görede benim eşim hala korunmaya muhtaç, anneme sorarsanız ben hala yönlendirilmesi gereken bir çocuğum. Yani çocuklar ne kadar büyürse büyüsün bir anne olarak onu koruma güdüsünden kurtulamıyorsunuz. Çünkü yıllar önce bende aynı sizin gibi düşünürdüm. Koca adam olunca da koruyamam ya, kendine baksın derdim. Ama hala antremana giden koca oğluma başına şapka al, antreman bitince terini kurula, sinüzütün var sakın alnına rüzgar değdirme, çoraplarını giydin mi, yemeğini yedin mi, bugün sebze yemeden ye bakayım şunu (kaşık elimde ağzına sokmaya çalışıyorum yemeği), vs. vs.
yani oğlum bazen çıldırıyor ama elimde değil kardeşim. Haaa ben ve benim çevremde gördüğüm anneler bu durumdan memnun mu? Tabiki değil ama yapmıcam, kendini idare etsin desenizde elinizde olmuyor malesef. Mesela babannesinde kalır bazen 50 kere ararım kayınvalidemi, aman çıplak ayakla dolaşmasın, aman terlemesin, şunu yemesin bunu yesin diye. Artık telefonlara cevap vermezler.
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. ınsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. ıster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.
Bu yoruma cevap yazmak ihtiyacı hissettim. Genç bir oğlum var ama bana sorarsanız hala küçücük bebek, kayınvalideme görede benim eşim hala korunmaya muhtaç, anneme sorarsanız ben hala yönlendirilmesi gereken bir çocuğum. Yani çocuklar ne kadar büyürse büyüsün bir anne olarak onu koruma güdüsünden kurtulamıyorsunuz. Çünkü yıllar önce bende aynı sizin gibi düşünürdüm. Koca adam olunca da koruyamam ya, kendine baksın derdim. Ama hala antremana giden koca oğluma başına şapka al, antreman bitince terini kurula, sinüzütün var sakın alnına rüzgar değdirme, çoraplarını giydin mi, yemeğini yedin mi, bugün sebze yemeden ye bakayım şunu (kaşık elimde ağzına sokmaya çalışıyorum yemeği), vs. vs.
yani oğlum bazen çıldırıyor ama elimde değil kardeşim. Haaa ben ve benim çevremde gördüğüm anneler bu durumdan memnun mu? Tabiki değil ama yapmıcam, kendini idare etsin desenizde elinizde olmuyor malesef. Mesela babannesinde kalır bazen 50 kere ararım kayınvalidemi, aman çıplak ayakla dolaşmasın, aman terlemesin, şunu yemesin bunu yesin diye. Artık telefonlara cevap vermezler.
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. İnsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. İster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. ınsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. ıster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.
bence büyütülecek hiçbirşey yok, benim de başıma gelse hiç rahatsız olmam. öz be öz oğlu, zarar verecek hali yok ya annesinin...
biraz takıntılı der güler geçerimguclubacismile
Başımıza gelmediği için evet bizim gibiler böyle düşünüyor ama senin aldığın ve eşinin o an giydiği kazağı ''aman çıkar bunu bu da neymiş?'' tarzında bir ifade kullanırsa bilmiyorum gelin kişi tarafından ''aaa bana zevksiz dedi'' gibi algılanabiliyor ki zaten kayınvalide de aslında bunu demeye getiriyor..
Neyse..
bana zevksiz dese ne olur ki, eşim tarafından annesi kaynaklı nahoş bir söz işitmediğim müddetçe...
başımıza gelmediği için bilmiyoruz kısmında haklısın, yan sitede oturduğu halde ortada olumsuz bir neden de yokken annesine ayda bir giden, aramayan bir erkekle evliyim...iyi mi desem kötü mü desem?
Senin gibi düşünmüyorum..
Kayınvalidesiyle çok iyi geçinen ender kişilerden birisi olarakkayınvalidemden böyle bir söz duysam '' aaa o ne demek anne iyi bak bakalım ne güzel kazak, sakın çıkarma hayatım '' derim kesinlikle..
Verdiğim bu cevapta da asla bir saygısızlık yok bence, sonuçta insani olarak bir şaşkınlıkla insan birşeyler söyleyebilir üslubunca.yerimseniben
Yani duymamazlıktan gelmem ben..Bu da benim huyum iştekaydirigubbakcemile3
Senin eşine gelince o da bir tuhafmış ya, ayda 1 mi?kafamçokkarıştı
eskiden bozulduğumu çok belli ediyordum ama şimdi kayıtsızım yüzümde sadece tebessümle cevapsızım bana patlayabilir diye.Canım evet senın begedıgın bır seyı net olarak cıkar onu at dıyorsa sınır bozucu ama aynı zamanda senın suratın dusunce sen begenmedın galıba demesıde senın verecegın cevaba hazır oldugunu gosterır. bu sebeple sen hıc karısma bak bendede aynısı oldu. ben yokken ogluna oglum demeyen kadın bır anda ben olunca oglusum oldu. ama esım bu tavrından hıc sıkeyetcı degıldı cunku ona artık oglusum dıyordu. gecelerı arar esımın cebını arardı hemde acana kadar kadın bızı kardes kardes yasıyoruz zannedıyordu galıba :kedi: ama umursamayınca yanı dedıgı seye gulunce baktım duzlemeer oluyor ama ınan zamanla oluyor. 1-2 gunldgunde kendısı zafer ılan edıyordu ama baktı ben hep guluyorum bu sefer o bozulmaya basladı. bence sen hıc karısma zaten adın cıkmıs 8 e ınmez 7 ye. esın konussun rahatsızlıgını dıle getırsın ama sen eger surat asar ardından esın annesıyle konusursa yıne sen suzlu olursun bu seferde senı kıskısrtan gelın ılan ederler. sen hıc bpzuldugunu sınırlendıgını gosterme . bunu yapmak cok zor bılıyorum cunku bende agzınla soyleyemedıgım seyı hemen yuzume yansıtan buruydım ama zamanla dıyorum ya o da bırakacak.
maalesefki aynen öyle.ya bekarken karışmasını anlarımda artIK evlenmiş kötü olmamak için konuşma kardeşimcanım aslında bana kaynanan kötü niyetliymiş gibi gelmedi, inanmıcaksın ama aynı muhabbetler ben erkek kardeşim ve annem arasında geçiyor, mesela annem sürekli 25 yaşındaki erkek kardeşime kalk banyo yap, şu ye bunu yeme vs... deyip duruyor, ya anne bırak eşşek kadar adam sanane banyosundan kolasından diyorum, yani klasik türk erkek annesi, allahtan erkek kardeşim bekar henuzkaydirigubbakcemile3
bi kitapta okduğum güzel bi laf vardı, (çocuğunuz "olsun" ama çocuk "sahibi" olmayın) malesef bizim annelerimiz sahip sanıyorlar kendilerini, hem kendilerine hem çocuklarına eziyet ediyorlar
yeni evliyseniz, oğlum elimden gitti, şimdi başka bi kadının sözünü dinlicek egosuda vardır ama tabii bu bilincinde değil bilinç altında bi saplantı olabilir, bu yüzden aranızda görünmeyen bi güç savaşı vardır
herşey eşinde bitiyor kimsenin himayesi altında değil tek başına bi birey olduğunu ayrı yuvası olduğunu ayrı kuralları olduğunu kabul ettirmesi lazım gerek söz gerek tavırlarıyla
gerçi eşinin hatası bunu evlenmeden hatta ergen yaşlarda annesine kabul ettirmeliydi, yani ayrı bir birey olduğu, kendi kuralları ve hayatı olduğunu, bu konuyu evlendikten sonraya bırakıp gelinlerin başını yakıyorlar elbirliyiğle
canım ya sen yazınca benimde aklıma geldi bakkızzlarr sinirlendm yaa benimki aklıma geldiiiii ;; ay oğlumm şu gömleginin ütüsü olmamışş ay oğlum şu kıyafetin çok beyaz deill ay oğlummm karına iç çamaşır ve çorapalrını ütülettirr ütülemezsee getirr ben yaparımm..ay oğlum sen sakın sevmedigin yemeklerii yemek için kendini zorlama ben sana allahın günü meneemen patates kızartma yaparımm annesininnnn yawrusuuuuuuu kurbannnnnn olurummmmm oğlummm .....bir insan günde 10 defa bunlarıı tekrarlayınca ne kadar basitleşiyorr yaaaa.......ama fedakarlıga gelince oğullarının kapısını bile açmıyorlarr acaba nasılalr iyilermi destege ihtiyaçlarıı warm ı yokk....
hadi bakalım :)Sonuçtan kendime de bir pay çıkarmak üzere dikkatle takipteyim...:1shok:
amin canım :)bundan amma çok dertli varmış allah kolaylık versin valla tahtaya vurayımda başıma gelmesin
offf offfkız sankı benım kaynanamı anlattın valla ama ben sınırden oteye nefret edıyorum bu huyundan
zaten benimde lakabım asifırtına :)) eşim sayesinde herkeste diyo.Eger bu konudan şikayetçiysen ve bunu çözmenin tek yolu net tavır, bunun karşılığındada asi denilmesiyse bence deger..
(Hem ben asiliği severim nick tende anlaşıldıgı üzere..Annemde hep bana asi derr..ne asiliğimi gördüyse kaydirigubbakcemile3 )
Senin gibi düşünmüyorum..
Kayınvalidesiyle çok iyi geçinen ender kişilerden birisi olarakkayınvalidemden böyle bir söz duysam '' aaa o ne demek anne iyi bak bakalım ne güzel kazak, sakın çıkarma hayatım '' derim kesinlikle..
Verdiğim bu cevapta da asla bir saygısızlık yok bence, sonuçta insani olarak bir şaşkınlıkla insan birşeyler söyleyebilir üslubunca.yerimseniben
Yani duymamazlıktan gelmem ben..Bu da benim huyum iştekaydirigubbakcemile3
Senin eşine gelince o da bir tuhafmış ya, ayda 1 mi?kafamçokkarıştı
yok burbukçum diyorum ya benim annemde erkek kardeşime karşı aynı, bende bunda bi kötülük görmüyorum ama diyorum ya aslında hem kendilerine hem çocuklarına eziyet ediyorlar aslında, benimde bi çocuğum var ayrıca, çokta genç sayılmam yanikaydirigubbakcemile3
anneler yetişkin çocuklarına klavuz olmalı bence bu klavuzluğuda dişini fırçala gibi konularda değil gerçekten önemli konularda kullanmalı
büyük ihtimalle erkek çocuklarınında hoşuna gidiyor bence bu, yani annelerinin bu ilgisi ama evlendikleri zaman, anneler kendilerini boşlukta hissediyor, emekli olan bi memur gibi yani, emekli olmak istemiyorlar bu işten
bu olayı anlıyorum ama aslında herkes için sakıncalı tarafları var, her ne kadar kimse kötü niyetli olmasadaa.s
canım aslında bana kaynanan kötü niyetliymiş gibi gelmedi, inanmıcaksın ama aynı muhabbetler ben erkek kardeşim ve annem arasında geçiyor, mesela annem sürekli 25 yaşındaki erkek kardeşime kalk banyo yap, şu ye bunu yeme vs... deyip duruyor, ya anne bırak eşşek kadar adam sanane banyosundan kolasından diyorum, yani klasik türk erkek annesi, allahtan erkek kardeşim bekar henuzkaydirigubbakcemile3
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. İnsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. İster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?