Kayınvalidemin ısrarları ....

• Konu Sahibi Konu Sahibi aLiNyAziMsIn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Chess senin annen normal görülebilir çünkü kardeşin bekar..

Evlendikten sonra da bu uyarılara sık sık devam ederse işte o zaman itici oluyor..

evet, ben zaten diyorum anneme gelin yandı diye, normal demiyorum kikaydirigubbakcemile3

dedim ya zaten allahtan kardeşim bekar henüzkaydirigubbakcemile3

aannam bizim kaynana kankası gelin düşmanının huyu mu değişmiş ne???*delikafaduldendelikafadulden

Valla yerine göre şekerim..kaydirigubbakcemile3

Yani tamam kayınvalidemle aram çok iyi maşallah da yani kötü birşey yaşamayınca iyi oluoyr bizim gibi.
Ama burda okuyunca kendi kendime ''benim kayınvalidem bana bunu dese ne yaparım?CADIARZU'' diye düşündüğüm zaman, ben huyum gereği, kibarca karşılık verme huyum:)ohaoldumsmile olduğu için kibarca birşeyler derdim sanrıım..ohaoldumsmile

Onu demek istedim..kaydirigubbakcemile3:jeyyar:

valla bende anlamıyorum bide burda benim en çok dikkatimi çeken konulardan biri, yılbaşında hep erkeğin ailesine gidilmeli, bayramlarda hep erkeğin ailesine gidilemli, anneler gününde bile hep erkeğin annesine ilk gidilmeli, her zaman hep erkeğin annesi alttan alınmalı bu kızlar ağaç kovuğundan mı yawkaydirigubbakcemile3

Geleceğin kaynanası Burbuk. heheheheh.

valla bu konuda yavaş yavaş özellikten çıkıp kamuya mal olmaya başladı, kavga çıkar burda, ben ufaktan kaçayımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

valla bu konuda yavaş yavaş özellikten çıkıp kamuya mal olmaya başladı, kavga çıkar burda, ben ufaktan kaçayımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kaçma kaçma gel....
-tatlicadiarzu-

arkadaşım bölye dediği bir zamananne senin zevkine fikrine elbette önem veriyoruz
ama biz de çocuk yetiştreceğiz biz şimdi öğrenmezsek onu nasıl büyüteceğiz sen herzaman başımızda oalcak deilsin ya... ölümlü dünya
desene

yok yok çıkmayanlar var...delikafadulden
bizde arefe gününden benim annemlere gidilir, yılbaşı kendi evimizde geçirilir ya da kendi annemlerde geçirilme konusunda eşimden talep gelir, istediğim zaman anneme gitmeme müsaade edilir, babam aylarca bizde kalabilir ki şuan bizde...
bana da kayınvalidenin aşurelerini, tarhanalarını yemek kalır...
aldım avucuma, cazibemi kullandım, korkuyorum bana nazar değecek:lepi:
delikafadulden

evet başa gelmediği için bilinmiyor.
zaten çok büyüttüğüm bişey değil farkındaysanız ama önlemini almazsam büyüyebilir.
bende bana zevksiz der gibi algılıyorum ki kayınvalidem benim aldığım şeylere neredeyse hiç güzelmiş demez
hep kendisininkiler en güzeldir.
biraz rekabetide kendi yaratıyor
ondan dolayı durumu anlayamabilirsinz
ama ben bunu duymak istemediğimi biliyorum
önemli birşey değil belki ama önemsiz değil bence
canım iyilik te biyere kadar,
oğlunun iyiliğini isteyen gelinin beğendiğini zorlada çıkartmaz
yada gelinin yanında çocuk muamelesi yapmaz dimi
tabi kötülüğünüde düşünmüyor ama
bence iyilikten ziyade boşboğazlık bu

işte zaten asıl anlatmak istediğim bu
eşim konuştuğunda düzelmezse artık ben kendim söyleyeceğim bunu maalesef

canım buda bence hoş değil ya
anneden kopartmak gibi biryerde
yinede maşallah diyim yerimseniben

ben de size meraktan bir şey sorabilir miyim? bunu erkek olduğu için mi yapıyorsunuz yoksa evin küçük çocuğu olduğundan mı ve ya piyango ona mı vurdu? benim gördüğüm kadarıyla sadece bir çocuğa yapılıyor da bu.. özel bir sebebi var mı merak ettim.
benim de abim var 1 tane. evin küçüğü olduğumdan mı bilmem, bizim evde o rolu ben üstlenmişimdir. ve ailemden ayrı yaşamama rağmen annem telefondan yetiyor. kırmak da istemem onu o yüzden mecbur izin veriyorum hayatımı cehenneme çevirmesine..

alınyazımsın o halde az görüşmeye çalışın bence.
pek çok topicte de okumuşsundur, pek çokları yakın olmanın dezavantajlarından dem vuruyorlar...
ama yine de bence eşinizle kayınvalideniz kaynaklı nahoş diyaloglar yaşamıyorsanız dert etmeyin derim. hatta ''eşiniz aradaki dengeyi koruyabilen birisiyse'' rahatsız olduğunuz hususları kayınvalidenize söyleyebilirsiniz, eşinizle sorun yaşamanıza sebep olmaz...

canım buda bence hoş değil ya
anneden kopartmak gibi biryerde
yinede maşallah diyim yerimseniben

yok yahu o işin şakası...
mizacı böyle iyi bişey mi değil tabi ki, ALLAH nasip ederse biz de anne olursak birgün oğlumuz evlenince bizi aramasa sormasa üzülürüz tabii

:roflol::roflol::roflol:he valla, ağzınıza sağlık çok hoşuma gitti. ben de çok severim hazır sofraya oturmayı :ecrin_bebek:

evet ya biz ağaç kovuğundan mı çıktık kardeşim

:roflol::roflol::roflol:he valla, ağzınıza sağlık çok hoşuma gitti. ben de çok severim hazır sofraya oturmayı :ecrin_bebek:

evet ya biz ağaç kovuğundan mı çıktık kardeşim

toplumsal ya da hukuki ataerkil düzenlemelerin hiç birinden haz etmiyorum. başta hukuk sistemi adaleti sağlamalı.. evlenince kocanın soyadına giriyorsun, çocuklarına asla soyadını veremiyorsun.. toplumsal anlamda kız vermeler, kız almalar...uzar gider bu liste..

ispanyadaki gibi olsun çocuklara anneler de soyad versin ve erkeğin soyadına girilmesin. erkeğin egosunu şişirecek her türlü düzenlemeden özenle kaçınılmalı ama türkiyede mi?

aslında bu yazdıklarıma kadar ,daha ne haksızlıklar var? :umursamaz:

kadının gerçekten adı yok...

ben soyadı kanununa toptan karşıyım zaten :)
önce insanların kafalarını değiştirsek, değiştirebilsek ondan sonra kanunlar da değişir belki. ama nerde.
kaynanasından çeken gelin, kendi kaynana olunca kendi kızından başkası "el kızı" oluyor, kullanıcalack eşya oluyor. kadını korumaya çalışsan başına gelen felaket buyur yine kadından geliyor. bir soyadla bitse keşke herşey... aslında hukuk da önemli haklısınız, örneğin bu tür aile içi durumlarda daha çok düzenleme olmalı.. boşanmalarda ailelerin devreye girmesi önemli nedenlerden mesela, buna sebep olan aileler cezalandırılabilir.

Bende bu durumu çok sorguluyorum kendimce bulduğum cevaplar; erkek çocuğuna daha önem verilmesi, kız çocuğunun çoğu yerde evlattan bile sayılmaması, kız evlenince baba evinden çıkınca artık bizim değil diye düşünülmesi falan filan...

En büyük etken erkek evladın kız evlattan ayrı ve daha üstün tutulması gibi geliyor bana... böyle olunca geline karşı bir kıskançlık besleniyor, anneler oğullarını paylaşamıyorlar...

Eşinizle nahoş diyaloglar yaşamasınızda eşiniz sizi de savunsa k.valideler kendi bildiklerini okumaya devam ediyorlar, oğulları anne böyle yapma diyor mesela bir süre etki ediyor ama sonra yine aynı şeyler.. karakter meselesi işte, o yüzden en güzel uzak oturmak lazım, bunu en başta evlenirken yapmak lazım evlendikten bir kaç yıl sonra ayrılma kararı alınınca "kötü gelin oğlumu bizden ayırdı" damgasını yiyorsunuz ve kin tutuyorlar size karşı :sm_confused:

alınyazımcım eşinin tek başına değilde birlikte konuşmanız daha mantıklı geliyor bana
çünkü sonradan bak oğlumu bana karşı doldurdu gibi bir tavrı olmaz . ama şuda var tamam konuştunuz diyelim bir kaç gün sonra yine aynı tas aynı hamam olacak gibime geliyor
rabbim kolaylık versin sana canım

ünlü psikiyatrist Freud bu durumu şöyle açıklıyor. Freud'a göre kadın kendisini tamamlanmış hissetmek için ömür boyunca bir penis arayışı içindedir. bir çocuğu olana kadar kocasının penisi onun bu duygusunu tatmin eder. fakat bu penisin ödünç olduğunun farkındadır. kadınlar çocuklarını kendi parçaları gibi algılarlar. bir erkek çocuk doğurduğunda, çocuğu kendi parçası olarak algıladığı için, kendi penisine sahip olmuş olur. ve bundan vazgeçmek istemez. çünkü penis iktidar anlamına gelir.

günümüz psikiyatristleri ise daha farklı açıklamalar getiriyorlar. türkiye gibi ataerkil düzeni olan ülkelerde kadın ömrünün çoğunu erkeklere itaat ederek geçiriyor.kadının söz geçirebildiği tek erkek kendi oğlu oluyor. zamanla kadının kocasının yerini oğlu almaya başlıyor. hayatındaki erkek ihtiyacını oğluna yöneltiyor. örneğin kendisinin her türlü ihtiyacının karşılanmasından oğlunu sorumlu görüyor. kadın sadece oğlunun hayatı üzerinde söz ve iktidar sahibi olabildiğinden bu iktidarı da yılların verdiği bir doyumsuzlukla yaşıyor.

bu konuda okuduğum yazılar vardı. şimdi nerede okuduğumu tam hatırlayamıyorum ama ilgilenen olursa biraz araştırıp kaynak gösterebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…