Chess senin annen normal görülebilir çünkü kardeşin bekar..
Evlendikten sonra da bu uyarılara sık sık devam ederse işte o zaman itici oluyor..
aannam bizim kaynana kankası gelin düşmanının huyu mu değişmiş ne???*delikafaduldendelikafadulden
Ben de bunu anlamıyorum işte..:1ninca:
Kız annelerinde niye bu düşünce yok ''vaaay gitti ay parçası kızım vaay ben ne yapıcam şimdi''' vs vs vs gibi düşüncelerle damatı ortak olarak görme fikri, kız annelerinde neden yok?CADIARZU
Ciddi soruyorum ben bunu? Çok kafamı kurcalıyor..Sen oğlunun büyütüp besleyip evlendirdiysen kız anneleri de aynı şekilde..peki onlar neden kızlarının hayatlarına hiç müdehale etmiyorlar?CADIARZU
Anlamadım gitti..kafamçokkarıştı
valla bu konuda yavaş yavaş özellikten çıkıp kamuya mal olmaya başladı, kavga çıkar burda, ben ufaktan kaçayımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
valla bende anlamıyorum bide burda benim en çok dikkatimi çeken konulardan biri, yılbaşında hep erkeğin ailesine gidilmeli, bayramlarda hep erkeğin ailesine gidilemli, anneler gününde bile hep erkeğin annesine ilk gidilmeli, her zaman hep erkeğin annesi alttan alınmalı bu kızlar ağaç kovuğundan mı yawkaydirigubbakcemile3
evet başa gelmediği için bilinmiyor.Başımıza gelmediği için evet bizim gibiler böyle düşünüyor ama senin aldığın ve eşinin o an giydiği kazağı ''aman çıkar bunu bu da neymiş?'' tarzında bir ifade kullanırsa bilmiyorum gelin kişi tarafından ''aaa bana zevksiz dedi'' gibi algılanabiliyor ki zaten kayınvalide de aslında bunu demeye getiriyor..
Neyse..
ondan dolayı durumu anlayamabilirsinzbana zevksiz dese ne olur ki, eşim tarafından annesi kaynaklı nahoş bir söz işitmediğim müddetçe...
başımıza gelmediği için bilmiyoruz kısmında haklısın, yan sitede oturduğu halde ortada olumsuz bir neden de yokken annesine ayda bir giden, aramayan bir erkekle evliyim...iyi mi desem kötü mü desem?
canım iyilik te biyere kadar,Bence bişey demeyin. sonuçta kadın oğlunun iyiliği için yapıyor bunları. kayınvaliden bu şekilde davanırken aklında herhangi bi kötü niyet oldugunu sanmıyorum. yani sana zıtlık olsun yada seni üzmek için değildir. sonuçta eşiniz onun oğlu ve ona sorarsan hayatta onun için değerli olan tek şeyi çocugudur. yani anlattığınız şeyler bence o kadar büyültükcek bişey değil. sonuçta sizin ilişkinize mudahale etmediği sürece sorun olarak görmeyin derim. Ayrıca kayınvalideniz siz evlenmeden öncede eşinize bu şekilde davranıyordur ve büyük bi ihtimalle eşiniz aynı tepkiyi veriyordur. siz şimdi bu durumdan rahatsız olduğunuzu kayın validenize söyleseniz eminim kadın çok üzülecek çünkü o bunları yaparken kesinlikle bi artniyeti oldugunu sanmıyorum.
burbuk ablacığımada bişeyler demek istiyorum. anlattığın kadarıyla oğluna müdahale etmede sende biraz aşırıya kçıyorsun sanırım ablacım. yani ben kız çocuğu olmama rağmen benim annem sizin anlattaklarınızı bana yapmıyor ki kendisi cok evhamlı bi yapıya sahiptir. yani bence herşeyin bi kararı var tamam bazı konularda ben onun annesiyim diyip kendinizde müdahale etme hakkını görebilirsiniz ama bu kadar aşırıya kaçarsanız oğlunuzu kendinizden soğutursunuz ve sizin bu dırdırlarınız yüzünden kendi hayatında yaşadığı şeyleri sizinle paylaşmaz aranızda bi ieltişim kopukluğu yaşarsınız. bu kanıyada çevremde gördüğüm arkadaslarımdan varıyorum. anneleri dırdırcı olduğu için onlarla yaşadıklarını paylaşmayan arkadaşlarım cok..Ve sanırım oğlunuzda sizden bunalmak üzere hani demişsiniz ya aramaktan artık tele cvp vermiyor diye. bence onu biraz rahat bırakın opuyorumnanaktan
arkadaşım bölye dediği bir zamananne senin zevkine fikrine elbette önem veriyoruz
ama biz de çocuk yetiştreceğiz biz şimdi öğrenmezsek onu nasıl büyüteceğiz sen herzaman başımızda oalcak deilsin ya... ölümlü dünya desene
yok yok çıkmayanlar var...delikafadulden
bizde arefe gününden benim annemlere gidilir, yılbaşı kendi evimizde geçirilir ya da kendi annemlerde geçirilme konusunda eşimden talep gelir, istediğim zaman anneme gitmeme müsaade edilir, babam aylarca bizde kalabilir ki şuan bizde...
bana da kayınvalidenin aşurelerini, tarhanalarını yemek kalır...
aldım avucuma, cazibemi kullandım, korkuyorum bana nazar değecek:lepi:
delikafadulden
Bu yoruma cevap yazmak ihtiyacı hissettim. Genç bir oğlum var ama bana sorarsanız hala küçücük bebek, kayınvalideme görede benim eşim hala korunmaya muhtaç, anneme sorarsanız ben hala yönlendirilmesi gereken bir çocuğum. Yani çocuklar ne kadar büyürse büyüsün bir anne olarak onu koruma güdüsünden kurtulamıyorsunuz. Çünkü yıllar önce bende aynı sizin gibi düşünürdüm. Koca adam olunca da koruyamam ya, kendine baksın derdim. Ama hala antremana giden koca oğluma başına şapka al, antreman bitince terini kurula, sinüzütün var sakın alnına rüzgar değdirme, çoraplarını giydin mi, yemeğini yedin mi, bugün sebze yemeden ye bakayım şunu (kaşık elimde ağzına sokmaya çalışıyorum yemeği), vs. vs.
yani oğlum bazen çıldırıyor ama elimde değil kardeşim. Haaa ben ve benim çevremde gördüğüm anneler bu durumdan memnun mu? Tabiki değil ama yapmıcam, kendini idare etsin desenizde elinizde olmuyor malesef. Mesela babannesinde kalır bazen 50 kere ararım kayınvalidemi, aman çıplak ayakla dolaşmasın, aman terlemesin, şunu yemesin bunu yesin diye. Artık telefonlara cevap vermezler.
Niye yazdım bütün bunları, bir anne olarak gençlerin yadırgadığı bir çok şeyin aslında annelik güdüsü olduğunu belirtmek için yazdım. Bende gençken aynen sizin gibi düşünürdüm. İnsan evladına yaşı kaç olursa olsun kıyamıyor. İster evli olsun, ister bekar, ister 1 yaşında olsun ister 50 ama evladınız hala gözünüzde küçücük bir çocuk olarak kalıyor.
canım buda bence hoş değil ya
anneden kopartmak gibi biryerde
yinede maşallah diyim yerimseniben
benim eski kayınvalidem özünde çok iyi bir insandı, hala anne diye anarım, bana çok annelik etti Allah razı olsun.
ama buna benzer bir lafı o da etmişti."bunlar baba oğul eve gelince sofrayı hazır bulmayı çok severler" demişti (hani sen de hazır sofraya oturt, iş yaptırma). ben de "hazır sofraya oturmayı ben de çok severim" dedim. aramızda da bir sorun olmadı. onların oğlunun canı can da bizimki patlıcan mı? ben de ana baba kuzusuyum.
Kız annelerinde niye bu düşünce yok ''vaaay gitti ay parçası kızım vaay ben ne yapıcam şimdi''' vs vs vs gibi düşüncelerle damatı ortak olarak görme fikri, kız annelerinde neden yok?CADIARZU
Ciddi soruyorum ben bunu? Çok kafamı kurcalıyor..Sen oğlunun büyütüp besleyip evlendirdiysen kız anneleri de aynı şekilde..peki onlar neden kızlarının hayatlarına hiç müdehale etmiyorlar?CADIARZU
:roflol::roflol::roflol:he valla, ağzınıza sağlık çok hoşuma gitti. ben de çok severim hazır sofraya oturmayı :ecrin_bebek:
evet ya biz ağaç kovuğundan mı çıktık kardeşim
alınyazımsın o halde az görüşmeye çalışın bence.
pek çok topicte de okumuşsundur, pek çokları yakın olmanın dezavantajlarından dem vuruyorlar...
ama yine de bence eşinizle kayınvalideniz kaynaklı nahoş diyaloglar yaşamıyorsanız dert etmeyin derim. hatta ''eşiniz aradaki dengeyi koruyabilen birisiyse'' rahatsız olduğunuz hususları kayınvalidenize söyleyebilirsiniz, eşinizle sorun yaşamanıza sebep olmaz...
Ben de bunu anlamıyorum işte..
Kız annelerinde niye bu düşünce yok ''vaaay gitti ay parçası kızım vaay ben ne yapıcam şimdi''' vs vs vs gibi düşüncelerle damatı ortak olarak görme fikri, kız annelerinde neden yok?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?