Kayınvalidemin kızıma kullandıgı kelime!!!

Bencede cok uzatmıssın.Sonucta kızgınlıkla söylenmemiş.Ayrıca benim anneme gelini böyle bir tepki verse torununu severken ağzının payını verirdi, Senin kayınvaliden gibi asla özür dilemezdi.Yani kıymetini bil kayınvalidenin ve eşinin

evet yanlış bi kelime etmiş ama bundan utanıp özür dilemiş. utandıysa eğer bunu bi daha tekrar etmez. eşin de bi tuhaf sonuçta kendi kızı annesini laf söyletmesin diye seviyor diye öyle laf kullanmasını normal görüyor. . bence çok fazla takılmayın. bidaha tekrarlanmaz allahın izniyle.

O..... ne zamandan beri sevgi anlatan kelime olmuş????? bence tepki vermekte son derece haklısın. kocan söylemekle de iyi yapmışsın. en azından tekrarı olmaz birdaha.....

Düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Kiminiz eleştirmiş, kiminiz iyi yapmışsın demişsiniz.

Ben de hala haklı oldugumu düşünüyorum. Zira bugün bunu söyleyen yarın kimbilir daha neler der diye ve hatta acaba ben işteyken kızıma böyle kelimeler söylüyor mudur diye düşünmekten kendimi alamıyorum :///////

madem için rahat değil kreşe ver

Haklısınız !! ama kadın özür dilemiş. Bir anlık boşluk işte.. Bunu çok fazla büyütmenize lüzum yok... İçiniz rahat etsin bence kayınvalideniz yaptığından utanmış bile.. siz yinede gözlemleyin bakın bi yine bunun gibi cümleler sarfediyor mu? Pire için yorgan yakmak gereksiz.. o yuvalarda çocuklar daha beterini duyuyorlar inanın bana...

Bu nasil sevgi sozcuguymus boyle acaba bu laflari kullananlarin kendileri ayni laflari soylesek ne tepki verirlet? Bu psikolojik siddettir. İyiki uyarmissin iyki ozur dilemis birde inatla devam ettirenler varmis oyle olsa cok sinir bozucu olurdu. Erkekler annelerini kaba ve gorgusuz davranislarini gosterdigimizde cok tepki veriyolar ben bunu kompleksli olmalarina bagliyorum. Ama anlamadigim su kayonvalidenizin cevresinde aldigi kulturde cocuklar boylemi seviliyormus hic dusunmemismi bu lafin manasini. İnsanlar boyle laflar yuzunden hakaret davasi acip tazminat oduyorlar

ya bunun neresi sevgi kelimesi terbiyesizlik resmen, eşler de zaten savunmasa analarını olmaz

Bu kadar art niyetli olunmaz herhalde.
Kadın, şakasına takılmış. Hem ben de derim, hatta en yakın kankama da derim.
Bana da denilse hiç te alınmam çünkü böyle bir şeyi üstüme alınacak bir yanım yoktur.
Siz öyle olduğunuzu mu düşünüyorsunuz ki üstünüze alınıyorsunuz ?
Ya da , kayınvalidemle iyi anlaşırım dediğiniz halde, kadıcağızın o lafını niye üstüne alındınız, iyi anlaşıyordunuz ?
Bence biraz mantıksız davranmışsınız.
Hem kadının niyeti kötü olsa özür dilemez.
Ve gelinine öyle bir imada bulunmak isteyen kayınvalideler bu cümle kalıbını kullanmazlar.
Mesela kadın size bişi ima etseydi "aynı annen gibi fingirdek seni" filan derdi.
Bence gidin kadından özür dileyin.
Ayıp ... Hani, tamam çocuk öğrenmesin diye söylenir o ayrı. Ama siz biraz fazlasıyla ayıp etmişsiniz bence.
Yazık ... Kötü kayınvalide kızarıp bozarmayandır, ama tabi ille bir "kaynana" damgası var.

ben burada herkesi hatalı buldum.hepsini masaya yatırayım.

babanne:kıza yanlış bir kelime kullandığı için suçlu.

anne (siz):kadın özür dilediği halde olayı eşinize anlatmakla hatalısınız.

eşinizlayın yanlışlığını kabul etmeyip sırf söyleyen annesi diye örtpas ettiği için suçlu.ha gidip annesine kızacak değil.ama "aa annemden hiç beklemezdim,neyse hatasını anlamış bir daha yaparsa ben de uyarırım"deseydi eşinin de gönlü olurdu.

küçük kız:fazla şirinlediği için suçlu.

7

Çok haklısın canım çocukların yanında o tür kelimeleri kullanmak çok ayıp çocuk algılamaya başladıgı anda büyüklerin söylediği sözleri adeta bant gibi kaydeder. Sevgisini başka türlü göstersin sinir ooluyorum küçücük çocuklara o tür kelimeler kullananlara hiç hoş değil yanii el kadar çocuğa söylenecek onca güzel kelime varken söylediği lafa bak. Sen o an tepki vermekle çok iyi etmişsin canım zaten sen tepki verdiğin için özür dilemiş yani tepkisiz kalsan yaptıgı yanlışın farkında bile değil kadın yani..

Ben ve ailem şuan 11 yaşında olan kızımın hiç bir zaman yanında öyle bir kelime kullanmadık.Bu tür kelimelerin her ne amaçla olursa olsun çocukların yanında kullanılmasına karşıyım.

Kullandığı kelime çok kötü, fazlasıyla kötü. Hele hele o yaştaki bir çocuğa.

Ama yanlış olduğunu anlayıp özür dilemiş..Bence kesinlikle size imada bulunmamış..

Üzerinize niye alındınız ki ? Böyle düşünüp kendinizi üzmeyin.

Aranız iyiymiş zaten..Ağzından kaçan bir cümle olarak düşünün.

Guzel tespit begendim tebrikler.

Benim dedemde küçük çocukları kerhaneci diye sever :)))
biz güleriz,çok yanlış kelimeler bunlar ama o yaşta birine bunu anlatmak çok zor...

büyükannem hep beni küçük o...u diye severmiş...
şimdi bile kadınların olduğu toplulukta öyle der...
gelde anlat sen kadına deme etme diye...
yaptığı yanlış ama sevgisini öyle gösteerdiğini sanıyo işte
bigün eşimin yanındada dedi boş bulunup şaşırdı ama bişi demedi.
uyardığın iyi olmuş yoksa ben gibi affallayıp kalır

sende suçlusun çünkü yorumun çok şeker

hiç açıklaması yok bi insana durduk yerde orospu denmez

Şöyle bir açıklaması var, bazı yörelerde o kelime gerçekten sevgi sözü gibi kullanılabiliyor, hani "seni gidi seniii = )" gibisinden. Ben de bunu bizzat tecrübe ederek öğrendim maalesef. 14-15 yaşlarındayken bir arkadaşımın evindeydik, kız kıza konuşuyorduk. Arkadaşımın babaannesi bize pasta börek getirmek için odaya girdi. "Ne fısıldaşıyorsunuz küçük o***lar" gibi bir cümle kurdu, şakalaşır gibi bir ses tonuyla. Ben tabi dumur oldum, "eşşek" demenin bile ayıp sayıldığı bir ortamda büyümüşüm, hayatımda ilk defa gördüğüm kazık kadar kadın bana ne diyor... "Siz benimle bu şekilde konuşamazsınız" falan diye tepki verdim, sonra arkadaşım açıkladı, kötü bir niyeti yok, o kelime Karadeniz yöresinde sevimli bir hitap gibi kullanılır diye.

Ama ben konu sahibinin tepkisine çok hak veriyorum, bence her türlü çirkin bir kelime, ben olsaydım tepkim daha sert bile olabilirdi. Ama iki kadın aramızda bir şekilde anlaşıp tatlıya bağladıktan sonra eşime bir şey söylemezdim sanırım.

Umarım tekrarlanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…