• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin neden yaptığını anlamıyorum

kahvesevenkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
833
1.327
63
Merhaba kızlar,
Bu hafta öyle evde kebap denedim, perşembe günü ve dün kayınvalidem ilk defa aynı kebabı yapıp gelip yesinler dedi. Yani gerçekten düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum. Normalde derim çok güzel olmuş falan diye dün sadece elinize sağlık dedim. Çünkü biliyor ne yaptığımı ve buna rağmen iki gün sonra yapmak ben daha iyi yaparım demek mi?
normalde takmam bile ama yemek konusunda sürekli benimle rekabet halindeymiş gibi hissediyorum. Oğlunun sebze yediğini öğrendiğinde şoka girmişti mesela. Karnabahar kızartmasını seviyor demiştim bi hafta sonra karnabahar kısırı yapmıştı. Annemle de aynısını yapıyor annemin yaptığı tatlıları dener evde mesela. Gerçekten enteresan bi yanı var. ama iki gün önce nohut yapsanız ve kayınvalideniz bunu bilse, iki gün sonra sizi nohut yemeye çağırsa bu yarış gibi olmaz mı?

Birgün yemek yerken kv aradı, eşimde yemek yiyoruz deyince nohut pilav yiyoruz ama 40 yıllık ev hanımı böyle güzel nohut yemeği yapamaz dedi. Kv herkesin yemeği kendine güzel dedi kapattı telefonu. Üstünden 1 hafta geçmeden kv lahana sarması yapmış bize geldi, bak bakalım annenin yemeği nasıl oluyormuş dedi. 😂
Eşim annesiyle büyümemiş, yemeklerini pek sevmez hatta eşim lahana sarmasınıda pek sevmez. 😂😂
Alenen kıskançlık yapmıştı kv. Mesela eşim mercimek çorbasınıda ben yaptıktan sonra içmeye başlamış ben lokanta usulü yaparım kv eski usül yapardı, birgün yemeğe geldiler bize mercimek yapmıştım böylede çok yavan filan dedi görünce, eşim çok seviyorum böyle çok lezzetli oluyo ben bu çorbayı x'le sevdim dedi, üstünden biraz zaman geçti kv aramış beni süzme mercimek yaptım çok güzel oldu aşçı gibi kadınım dedi. 😂😂

Birgün yemek yerken kv aradı, eşimde yemek yiyoruz deyince nohut pilav yiyoruz ama 40 yıllık ev hanımı böyle güzel nohut yemeği yapamaz dedi. Kv herkesin yemeği kendine güzel dedi kapattı telefonu. Üstünden 1 hafta geçmeden kv lahana sarması yapmış bize geldi, bak bakalım annenin yemeği nasıl oluyormuş dedi. 😂
Eşim annesiyle büyümemiş, yemeklerini pek sevmez hatta eşim lahana sarmasınıda pek sevmez. 😂😂
Alenen kıskançlık yapmıştı kv. Mesela eşim mercimek çorbasınıda ben yaptıktan sonra içmeye başlamış ben lokanta usulü yaparım kv eski usül yapardı, birgün yemeğe geldiler bize mercimek yapmıştım böylede çok yavan filan dedi görünce, eşim çok seviyorum böyle çok lezzetli oluyo ben bu çorbayı x'le sevdim dedi, üstünden biraz zaman geçti kv aramış beni süzme mercimek yaptım çok güzel oldu aşçı gibi kadınım dedi. 😂😂
Eşiniz de ortalığı karıştırmış. Ne diye 40 yıllık ev hanımı bile yapamaz demiş ki? Birini övmek için birilerini batiranlata sınır oluyorum. Daha önce bir üye güveç konusu açmıştı onda da kp öyle yapmıştı. Ne gerek var?

ya benim öyle bi iddiam yoktu aslında ama yaptığı çok komik geliyor. Bi hafta daha bekleseydi valla aklıma bile gelmezdi. Bi de hiç unutmuyorum sevgililer gününde yemeğe çağırmıştı, biz zaten çok önem vermiyoruz sevgililer gününe ama o zaman da aaa bugün sevgililer günü mü bilsem çağırmazdım demişti ve işin ilginç olan kısmı bunu söylemeden bi saat önce bugün bana sevgililer günü diye yolda çiçek verdiler demişti.

Ben olsam durumu fırsata çeviririm. Canım balık mı çekti? Ararım biz de bugün balık yaptık derim . 2 gün sonra gider orda yerim oh ne güzel

Ya bazı yemeklerini çok severim zaten, benim hiç yarışma gibi bi durumum olmadı. Aaa annesi bunu yapmış şunu yapayım demem. Hiç unutmam ama normalde tatlı yapmaz çok, ben de yapar götürürüm arada bi kere nasıl denk geldiyse benim götürdüğüm tatlının aynısından o da yapmıştı ve ikisini yan yana servis etmişti tadım tabağı gibi.

Keşke bütün dertlerimiz bu kadar basit ve anlamsız olsa..
Çok ciddi ve içinden çıkılmaz bi derdim var demedim ki zaten ya normalde takmazdım bile dedim. Sadece istemediğim bir gelin-kaynana soğuk savaşına çekiliyormuşum gibi hissediyorum. Sebebini de anlamıyorum. Ondan sormak istedim.

Mevzu yemekse her turlu yerim ne niyetle yaparsa yapsin.
Yiyorum valla onda bir problem yok :D

Anlayamazsınız zira anlamaya çalışırsanız kafayı yersiniz. Bu kıskançlıktan can çekişen kaynana modellerini ben hiç anlayamıyorum ve anlamaya çalışırsam olan psikolojime oluyor. Bende artık kıskançlıktan ne iftira atacağını nasıl kötüleyeceğini bilemeyen bir kv var. Düşün seninki yemek yapabiliyor benimki yapamadiği ve kendi itiraf ettiği halde bile benimle yarışıyordu imkan buldukça. Son zamanlarda ögrendiğim yaptıklarını yüzüne vurdum ve yediğim birkaç iftirayla birlikte hayatimdan uzaklastirdim.

Merhaba kızlar,
Bu hafta öyle evde kebap denedim, perşembe günü ve dün kayınvalidem ilk defa aynı kebabı yapıp gelip yesinler dedi. Yani gerçekten düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum. Normalde derim çok güzel olmuş falan diye dün sadece elinize sağlık dedim. Çünkü biliyor ne yaptığımı ve buna rağmen iki gün sonra yapmak ben daha iyi yaparım demek mi?
normalde takmam bile ama yemek konusunda sürekli benimle rekabet halindeymiş gibi hissediyorum. Oğlunun sebze yediğini öğrendiğinde şoka girmişti mesela. Karnabahar kızartmasını seviyor demiştim bi hafta sonra karnabahar kısırı yapmıştı. Annemle de aynısını yapıyor annemin yaptığı tatlıları dener evde mesela. Gerçekten enteresan bi yanı var. ama iki gün önce nohut yapsanız ve kayınvalideniz bunu bilse, iki gün sonra sizi nohut yemeye çağırsa bu yarış gibi olmaz mı?
Gider yerim. Can olsun bana derim

Back
X