Kayınvalidemin oğluma bakacak olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

burcak86

hiçbişe değişmesin
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
7.499
26.121
748
Arkadaşlar merhaba, bu konuyu cesarete ihtiyacım olduğu için açıyorum,lütfen yüreklendirin beni.

Yaklaşık sekiz yıl önce evlendim ,iyi bir evliliğim var fakat kayınvalideyle dipdibe oturuyorum. Genelde mesafeyi korumakla beraber şuan evde de olduğum için çok bunalmış durumdayım. İlk çocuğuma o baktı,iyi de baktı o yüzden birçok şeyini tolere ettim kendimce. Şuan dokuz aylık bir bebeğim var ücretsiz izindeyim,aynı yerde oturmaya devam edersem ikinci çocuğuma da bakacak ama ben gitmek istiyorum,taşınmak istiyorum fakat bakıcı olayından çok korktuğum için kıpırdayamıyorum. Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum. Küçük bir yerde oturuyoruz genelde komşuluk etmem dedikodu duymamak için,kayınvalidem fazlasıyla dedikoducu bir kadın çünkü. Bugün bir komşu kahve içmeye geldi ve benimle ilgili anlattıklarını söyledi bu yüzden uzaklaşma isteğim iyici tavan yapmış durumda.

Eşim tamamıyla bana bırakmış gibi görünse de aslında burda oturmaya devam etmek istiyor ama kararlı olursam bana ayak uydurmak zorunda kalır. Zaten o da bu son bir yıldaki gelgitlerimin farkında ne karar vereceksen ver daha fazla beni darlama modunda.

Ayrıntıları isterseniz anlatırım,çocuk için böyle bir fedakarlık yapılır mı? Çocuklarıma uzun vadede öfkeli olur muyum? Onlar için istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum.. İyi bir bakıcı bulur muyum?

Uzağa gidince de size gelip bakmak isteyecektir. Böyle üstüne vazife olmayan şeyleri merak eden meraklı melahatlar haber kaynağından kopmak istemez malum.
Ayrıca o komşuyla da görüşmeyin, laf taşıyor. Bugün size taşıyan yarın kaynanaya taşır.

Bence acele etme .. sonradan.pisman olursun belki .. madem iyi bakıyor çocuğuna bi fedakarlık yap derim. Tasinsan bakıcı bulursun bulmazsın tekrar mecbur kalırsın kaynanana .. riske girme derim ben

Aklımdaki soruları sormuşsun resmen.. Bir de tekrar muhtaç olmak var..

Uzağa gidince de size gelip bakmak isteyecektir. Böyle üstüne vazife olmayan şeyleri merak eden meraklı melahatlar haber kaynağından kopmak istemez malum.
Ayrıca o komşuyla da görüşmeyin, laf taşıyor. Bugün size taşıyan yarın kaynanaya taşır.

Uzağa gidince gelemez ama torunlarını görme bahanesiyle sık sık gelmek isteyebilir çok haklısın. O komşu bugün biraz emrivaki yaptı normalde bunu tahmin ettiğim için kimseyle komşuluk yapmıyorum çünkü kayınvalidemin girmediği ev yok,enerjisi sağlam

Cocuklara öfkeli olma kısmını anlayamadım. Size ihtiyacı oldugu zamanda kvniz bakacak belki ilerde onlar size öfkeli olur ne dersiniz? Üstelik dünyaya gelmeyi onlar tercih etmedi. Tabiki onlar için en iyisi neyse o olacak.
Konuya gelecek olursak. Ben de bakıcı yerine eger iyi bakan bir annem veya kv olsaydı kesinlikle onları tercih ederdim

Uzağa gidince gelemez ama torunlarını görme bahanesiyle sık sık gelmek isteyebilir çok haklısın. O komşu bugün biraz emrivaki yaptı normalde bunu tahmin ettiğim için kimseyle komşuluk yapmıyorum çünkü kayınvalidemin girmediği ev yok,enerjisi sağlam
Çocuk kreş çağına gelene kadar sabredin sonra kaçın gidin aman.
Kaynana az ötede oynasın. Devam edin mesafeli olmaya derim.

Cocuklara öfkeli olma kısmını anlayamadım. Size ihtiyacı oldugu zamanda kvniz bakacak belki ilerde onlar size öfkeli olur ne dersiniz? Üstelik dünyaya gelmeyi onlar tercih etmedi. Tabiki onlar için en iyisi neyse o olacak.
Konuya gelecek olursak. Ben de bakıcı yerine eger iyi bakan bir annem veya kv olsaydı kesinlikle onları tercih ederdim

Şu anlamda çocukları için istemediği fedakarlıkları yapan ebeveynler uzun vadede çocuklarından fazlasıyla beklentiye girip onlara içten içe kızgın oluyorlar. Bilinçdışı olarak böyle olur muyum acaba diye sorguladım..

Sizin psikolojiniz çocuklar için çok önemli evet. Ama illaki calisacaksaniz ve bebeği bakıcıya verecekseniz, bu daha önemli. Çünkü iyi biri olmazsa bebeğiniz için daha kötü olur. Eğer evde oturabilirim diyorsaniz bir an önce taşının derim.

Bakici ile uğraşmak, kayınvalideye katlanmaktan iki kat daha zor, net soyleyebilirim.
Eskiden böyle düşünmüyordum 😅
Ama yıldım.
Ilk olarak güven mevzusu var.
Ikinci olarak, Sen ne kadar bastan söylersen soyle hasta olur, işi çıkar, bir yere gitmek zorunda kalır, ise gideceksin, yine birine mecbursun
Eğer çocuğun bağlandığını, yerini garantiye aldığını düşünürse bunu kullanabilir. Her bakıcı yapar diyemem, ama benimki ise başlıyorum diye %50 zam istedi :)
Cünkü çocuklar ona alışkın, cünkü son dakikaya kadar beklediği icin ise başladığım ilk hafta başka çarem olmadığını biliyordu.
E bir de valide muhtemelen bedavaya bakıyor, bakıcı parası var
Sigorta yapmalisiniz. Hadi yapmayayım deseniz, ayrılırken şikayet etme ihtimali vs var. Ki sırf bu yüzden, çok begendiğim bir adaydan vazgeçmiştim
Babasının maaşını alıyor diye sigorta istemedi ama esim kabul etmedi ileride sıkıntı olur diye.
Gibi gibi.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Taşının, 2 yıl kendiniz bakın,
Sonra da krese verin

Sizin psikolojiniz çocuklar için çok önemli evet. Ama illaki calisacaksaniz ve bebeği bakıcıya verecekseniz, bu daha önemli. Çünkü iyi biri olmazsa bebeğiniz için daha kötü olur. Eğer evde oturabilirim diyorsaniz bir an önce taşının derim.

Maksimum iki yıl evde durabilirim sonra en azından bir iki yılı daha var,dört yaşından önce bir yere vermek biraz zor.

Maksimum iki yıl evde durabilirim sonra en azından bir iki yılı daha var,dört yaşından önce bir yere vermek biraz zor.
Kreşler alıyor 2 buçuk yaşında.

Komşuya ne gibi şeyler söylemiş? Boşboğazlık gibi mi yoksa ciddi rahatsız edecek şeyler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X