• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin pislik içinde hediye ettiği örtü

Harbi sandıktan çıkıyorsa leke oluşabiliyor şeytan işemiş falan diyorlar hatta ona bazı yerlerde. Değerlendirilecek bir şey ise yıka kullan geç yoksa çöpe at. Bunun için ne eşim ile tartışırım ne kaynana ile.
Hayır sandık lekesi değil. Yemek vs dökülmüş, kullanmış. Hatta dikkat etmedim belki biz oradayken kullandı topladı verdi bana. Sandık lekesi olsa böyle düşünmem tabi.

ben olsam bana hediye edilen örtüyü teşekkür eder direk makinaya atardim... degerlendirmeye calışırdim.. dikiş bölümü mezunuyum... her an bişey bulunur.. mesela annemin bana verdiği örtüleri var. işlemeleri ayarlayabiliyorum.. niye bu kadar dertlendin ki.. sararmiş diyorsun.. yıkanir acılır.
Sararmış değil, yiyecek dökülmüş üstüne. Hatta sanırım biz ordayken kullandı sonra topladı verdi bana.

evliliğin en zor noktası bu herhalde. annen bi şey yapar suçlusu sen olursun baban bi şey yapar suçlusu sen olursun arkadaşın bi şey yapar suçlusu sen olursun. adam bi şey dememiş bile hala olayı büyütme derdindesiniz. napsın ki adam hediyeyi annesinin başına mı çalsın:d sandıkta duran eşyalar sararıyor zaten ve yaşı ileri insanlar çok uzun süre eşya saklayabiliyorlar bence kullanılmış bi şey değil sadece fazla beklemiş. niyeti kötü değilse uzatmaya ne gerek var mesela? yani bu olayın çözümü ne olabilir ki ya kadına söylersiniz bi daha vermez ya da kaldırır atarsınız eşiniz napabilir
Hayır sandık lekesi değil. Yemek vs dökülmüş, kullanmış. Hatta dikkat etmedim belki biz oradayken kullandı topladı verdi bana. Sandık lekesi olsa böyle düşünmem tabi.

sandıkta hiç masa örtüsü saklamamış gibisiniz. Annemin sadığında 40 yıllık hiç kullanılmayan masa, fiskos örtüleri var onlarda sararmış durumda. Altında kötü niyet aramamak lazım Beyza sabun ile yıkayın mis gibi olur. Gerçekten bartmışsınız. İyi niyetli insanlara cahil demeniz yok mu ben de buna sinir oluyorum. Kadın sizi el üstünde tutuyor utanmadan bir de cahil diyorsun ama cahil sizsiniz.
Ya sandık lekesi olduğunu nerden çıkarıyorsunuz ya. Okuduğunuzu da mı anlamıyorsunuz gerçekten. Sandık lekesi olsa niye sorun yapayım. Üzerinde yemek yenilmiş, yemek artıkları ile toplayıp vermiş bana.

Kötü niyetli olmadığını biliyorsa abartmaya gerek yok içinden gelmiş ona göre temiz ve güzeldir hediye etmiş. Lekeler eski kumaş olduğu için olabilir annesinin ceyizinden vs. Eşiniz mantıklı cevap vermiş. Biraz birşeyleri görmezden gelmeyi öğrenmeliyiz. Kasten sana kötülük yapmak istese inan çok farklı şeyler yapar.

Çeyizlik esyalar sandikta dura dura yeni olsa bile lekelenebiliyor farkettiyse bile belki koslayla leke cikaricisiyla cikarirsiniz diye düşünerek vermis olabilir.Kendi eskisini kasti veren kvler de var tabii benimki de bana fi tarihinden kalma kalebodurlu sehpasını kakalamıştı bir baktim evin icinde duruyor eşim cok severmis onda yemek yemeyi seviyorsan götür anana geri orada ye ben sehpa mi duvar mi belli olmayan seyde yiyemem yemegimi dedim eskiciye satmıştım iyi de para etmişti begenmiyorsaniz bile olay cikarmadan elden cikarin
Ay sandık lekesi değil allah aşkına kırk kere yazdım. Yemek dökülmüş, kola dökülmüş onların lekesi var üstünde. Yemek yemişler üstünde yani.

valla kötü niyetli biri değil diyorsunuz o zaman yapacak bi şey yok söyleyin anne örtü lekeli baksana falan diye. anlamıyorsa da kaldırıp atın eşe taşımaya gerek yok

Merhaba herkese,
Derdin bu mu diyeceksiniz ama sinirim bozuldu.

Kayınvalidem beni sever. Allah var asla kötü niyetlide diyemem. Ben onların profiline çok uygun biri değilim, yaşam şeklimiz biraz farklıdır o yüzden aramızda biraz mesafe vardır ama bana saygı duyar, yemek yerken en önce benim yememi ister, misafir gibi hissettirir, kıymet verir hakkını yemeyeyim. Fakat cahil bir kadın.

Evlendiğimiz ilk sene bana bir eski işleme göndermişti eşimle, hediye olarak. İşleme pislik içinde. Yıkanmamış, sarı sarı lekeler olmuş. Yani o şekilde birine yollanmaz. O zaman da asabım bozulmuştu ve eşime söylemiştim. "Annem kötü niyetli değil de işte yol yordam bilmiyor at çöpe gitsin" dedi tamam dedim. Bir de ablası da yanında bu bana gönderilirken, o da bunu yollama diye dememiş galiba.

Geçen günde evindeyken bana örtü vermek istedi. Poşete koymuş ben bakmadım. Al kullanırsın dedi. Yok mok dedim çok ısrar etti uğraşamayacaktım tamam dedim. Kendince hediye edince mutlu oluyor kullanırım diye. Eve geldim örtüyü bir açtım ki her yeri lekeli, pislik içinde. (sandık lekesi değil, yemek, içecek vs dökülmüş) .Yıkanmadan etmeden öylece vermiş. Hatta lekeleri görünce sonra aklıma geldi, biz oradayken üstünde yemek yedik o örtünün. Öylece toplayıp vermiş bana. Dikkat etmedim tabi poşette olunca. O bana iyilik yaptığını, sevdiği bir şeyi hediye ettiğini sanıyor ama benim sinirim o kadar bozuluyor ki. Hoş ablası da ordaydı ve o da hiç demedi mi "anne bu ne ya böyle mi verilir".

Ya iyi insanlar, benimle bir sorunları yok benim de onlarla yok. Ama bu durum beni o kadar rahatsız etti ki. Örtüyü eşimin kafasında paralamak istiyorum. Tartışma çıkacak onu da biliyorum. "Annem cahil bir kadın, kötü bir niyeti yok haklısın ne var at çöpe gitsin bana niye söylüyorsun" vs diyecek. Ben eşime gidip annesini bu konuda uyarması gerektiğini söyleyeceğim çünkü sinirim tepemde şuan. "Beni böyle işlerle uğraştırma, alma, üzülecek şimdi, ben niye gidip konuşayım" diyecek iyice kavga çıkacak evde.

Fikirlerinizi almak istiyorum.
Annesine cahil diyen adamı da kendini dünyanın merkezi zanneden seni de Allah bildiği gibi yapsın.

Ay sandık lekesi değil allah aşkına kırk kere yazdım. Yemek dökülmüş, kola dökülmüş onların lekesi var üstünde. Yemek yemişler üstünde yani.
Eee tamam at çöpe eşine söylesen ne olacak ? Annesini arayıp azarlasın mı? Siz adamı azarlayınca elinize ne geçecek? Kv niyeti kötüyse iletişimi azaltır bir daha hediye vermek isterse almazsınız ,koca ne yapsın???

Teşekkür eder alırsın ve kullanmaz kaldırır atarsın bu kadar basit.Hayır kocanın suçu ne burda birde ona yükleniyorsun.O kadar önemliyse senin icin al karşına kayınvalideni annecim hediyen için teşekkür ederim beni düşünmüşsün ama üstünde yemek lekeleri bile vardı acaba yanlış birşeyimi verdin diye sorarsın.Iletişim denen birşey var kocaya çemkirmeye gerek yok.Anasınıfı öğrencisi değilsiniz sorunlarınızı çözebilirsiniz bence.

Sakin olun lütfen.Yorumu yazdım cıktım diğer yorumları görmedim esinize ve ailesine karsi da bu kadar fevri iseniz hayat cok zor olmalı.Kv yi savunmuyorum ama söylenmeden cöpe atsanız esinizle kavga edip basiniz agrimaz en azindan bu sekilde cok zor olmalı

Kadının gözleri görmüyor olabilir. Katarakt olabilir.

Eşim çamaşırları katlar. Bi gün çocuğu kıyafet ayarlıyorum, bi baktım lekeli. Deterjanı da yeni deniyordum. Eşim kaldırmış. Aşkım baksaydın lekeli bu dedim. Baktı yok dedi. Adamın yakın gitmiş görmüyormuş meğer🥴

Uzatmayın, yıkayın yada atın gitsin. Kocan dese ne olacak görmüyor da olabilir

Eşle kavga edilecek ne var?
Daha önce benzer bir şey yaşamışsınız, kayınvalide hediye verdiğinde yanında açıp baksaydınız, diğerinde de vardı anne ya da nasıl hitap ediyorsanız, gözünden kaçmış herhalde, koyduğun yer mi kirli gibi bir şeyler söylerdiniz. Onun cevabına göreve şekillenirdi konuşma.
Yetişkin insan kendi iletişimini kurabilir, her şeyi eşe paslamayı istemek, başında bir şeyler paralamayı düşünmek pasif agresif hareketler.

Merhaba herkese,
Derdin bu mu diyeceksiniz ama sinirim bozuldu.

Kayınvalidem beni sever. Allah var asla kötü niyetlide diyemem. Ben onların profiline çok uygun biri değilim, yaşam şeklimiz biraz farklıdır o yüzden aramızda biraz mesafe vardır ama bana saygı duyar, yemek yerken en önce benim yememi ister, misafir gibi hissettirir, kıymet verir hakkını yemeyeyim. Fakat cahil bir kadın.

Evlendiğimiz ilk sene bana bir eski işleme göndermişti eşimle, hediye olarak. İşleme pislik içinde. Yıkanmamış, sarı sarı lekeler olmuş. Yani o şekilde birine yollanmaz. O zaman da asabım bozulmuştu ve eşime söylemiştim. "Annem kötü niyetli değil de işte yol yordam bilmiyor at çöpe gitsin" dedi tamam dedim. Bir de ablası da yanında bu bana gönderilirken, o da bunu yollama diye dememiş galiba.

Geçen günde evindeyken bana örtü vermek istedi. Poşete koymuş ben bakmadım. Al kullanırsın dedi. Yok mok dedim çok ısrar etti uğraşamayacaktım tamam dedim. Kendince hediye edince mutlu oluyor kullanırım diye. Eve geldim örtüyü bir açtım ki her yeri lekeli, pislik içinde. (sandık lekesi değil, yemek, içecek vs dökülmüş) .Yıkanmadan etmeden öylece vermiş. Hatta lekeleri görünce sonra aklıma geldi, biz oradayken üstünde yemek yedik o örtünün. Öylece toplayıp vermiş bana. Dikkat etmedim tabi poşette olunca. O bana iyilik yaptığını, sevdiği bir şeyi hediye ettiğini sanıyor ama benim sinirim o kadar bozuluyor ki. Hoş ablası da ordaydı ve o da hiç demedi mi "anne bu ne ya böyle mi verilir".

Ya iyi insanlar, benimle bir sorunları yok benim de onlarla yok. Ama bu durum beni o kadar rahatsız etti ki. Örtüyü eşimin kafasında paralamak istiyorum. Tartışma çıkacak onu da biliyorum. "Annem cahil bir kadın, kötü bir niyeti yok haklısın ne var at çöpe gitsin bana niye söylüyorsun" vs diyecek. Ben eşime gidip annesini bu konuda uyarması gerektiğini söyleyeceğim çünkü sinirim tepemde şuan. "Beni böyle işlerle uğraştırma, alma, üzülecek şimdi, ben niye gidip konuşayım" diyecek iyice kavga çıkacak evde.

Fikirlerinizi almak istiyorum.
örtüyü alıyorsunuz, açık renk ise bir çay bardağı arap sabunu, bir çay bardağı çamaşır sodası ekleyerek ılık suya yatırıyorsunuz. bekletiyorsunuz. :super:çamaşır sodası beyazlarda açık renklerde çok etkili rengini açıyor kar gibi yapıyor. kirini lekesini o suya bırakıyor. olmadı az bir çamaşır suyu da kullanabilirsiniz ayrıca. eğer lekeler çıkmazsa da atıyorsunuz. eşinize ve kaynananıza bir şey söylemiyorsunuz. eşinizin hiç suçu yok zaten. kv kötü niyetli bir insan da değilmiş o nedenle görmezden gelinebilir bence

ay ne var bunda denmiş ama bence bayağı densizlik. aklı başında hangi insan üstünde yemek yedikleri örtüyü öylece kirli haliyle alır da hediye diye verir? kasıtlı olmadığına inanmak güç. ya kasıtlıdır ya da zeka problemi var kayınvalidenin başka bir açıklama bulamadım. eşinle kavga etmeni gerektirecek bir şey yok bu arada, çünkü onun da değiştirebileceği bir şey değil ama bir daha böyle bir hediye vermeye kalktığında kayınvalidene senden önce gerek yok anne, aynısında bizde var vs deyip eşin engel olmaya çalışsın.

Doğru değil lakin böyle bilenecek bi durum yok
Kabaran hindi gibi kocanıza niye çemkiriyorsunuz ya
Sanki adam mı diyor anasına kirli örtü ver diye ki kötü niyette yok burda
Ben niyete bakarım
Sanki çöpe atmak zor mu
Ne kadarda kötüsünüz

Eşinizle elbette tartışmayın bunun için ama , eski püskü lekeli hor kullanılmış şeyde hediye diye kimseye verilmez , illa verilecekse lekesiz ( sandık lekesi bile olsa) yırtık söküksüz verilir yani.
Ne bu özensizlik.
Ne verirse versin ısrarda etse almayın bence bir daha.

Ben yeğenim doğduğunda Bebek ipi ile takım elbise yelek ceket patik ve yaptim zıbın takımı aldım iyi bir markadan bir iki takım elbise çoraplar vs baya baya bohça yaptım
Hiçbirini giydirmedi abimin hanımı farkettim
Sonra benim örgüleri kendi akrabalarından birinin bebeği üzerinde gördüm kaç defa ara ara küçük şeyler oyuncaklar tokalar vs aldım
Meğer annemin benim kız kardeşimin yaptığı aldığı hiç birşeyi kullanmıyormus çocuklara evine aldığımız hediyelik eşyaları da çöpe atıyormuş
Kız kardeşim de bende gördük çöpte
Şimdi tek bir çöp bile almiyoruz geçenlere küçük yeğenim için elimde ördüğüm elbiseyi istedi işte halası pek tatlı olmuş bize ver vs veremem çocukların ceyizine koyacağım dedim

Asla Pazar mali kalitesiz içerikli ürünler de almam Bebek cildi hassas olduğu için
Diğer büyük gelinimizde ev aldılar 2 yıl oldu
Ev hediyesi 2500 TL çok güzel bir duvar saati aldık kutuyu açmaya bile tenezzül.etmedi
Eşim geçen oturmada sordu 2 yıl sonra ya kayınço bizim aldığımız saat daha iyiydi neden kullanmadız gibi öylesine sordu
Abim ya onu bizim hanım bir arkadaşına verdi dedi

Bazısı eş ailesini ağzıyla kuş tutsalar da sevmiyor beğenmiyor

Ben hiç takılmam kullanılacak durumda ise değerlendirmeye çalışırım bir kaç kez kullanırım kalbi kırılmasın karşı tarafin diye sonra geri dönüşüme atarım yada gerçekten durumu olmayana veririm

Çöpe atın gitsin bir daha vermek isterse de çok teşekkür ederim ama yeterince esyam var anne gerek yok düşünmen bile yeterli deyin gitsin

Back
X