• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin pislik içinde hediye ettiği örtü

ay ne var bunda denmiş ama bence bayağı densizlik. aklı başında hangi insan üstünde yemek yedikleri örtüyü öylece kirli haliyle alır da hediye diye verir? kasıtlı olmadığına inanmak güç. ya kasıtlıdır ya da zeka problemi var kayınvalidenin başka bir açıklama bulamadım. eşinle kavga etmeni gerektirecek bir şey yok bu arada, çünkü onun da değiştirebileceği bir şey değil ama bir daha böyle bir hediye vermeye kalktığında kayınvalidene senden önce gerek yok anne, aynısında bizde var vs deyip eşin engel olmaya çalışsın.
Hiç kimse vermez tabi ki belki kadın çok yaşlı ve doğru düşünemiyor ya konu sahibi tam olarak net şekilde anlatmıyor

Annesine cahil diyen adamı da kendini dünyanın merkezi zanneden seni de Allah bildiği gibi yapsın.
Bunu anlamıyorum işte kaynanaya cahil görgüsüz şeytan vs diyenleri o evli oldugun adamı o kadın büyüttü iş sahibi meslek sahibi yaptı siz evlenirken o beğenmedigin kaynana kaynata düğün vs yaptılar o zaman hiç birşey talep etmeyeceksiniz aileden
Yada böylesine kötü bir kadının oğlu ile aynı çatı altında kalmayacaksınız

Kötü niyetli olmadığını biliyorsa abartmaya gerek yok içinden gelmiş ona göre temiz ve güzeldir hediye etmiş. Lekeler eski kumaş olduğu için olabilir annesinin ceyizinden vs. Eşiniz mantıklı cevap vermiş. Biraz birşeyleri görmezden gelmeyi öğrenmeliyiz. Kasten sana kötülük yapmak istese inan çok farklı şeyler yapar.
Aynen katılıyorum art niyetli olsa neler neler yapar yani benim kaynana 5 gelin var 5 imize izimize kurşun atar tek bir çöp vermez birde eşlerimize avratlari giydiriyorsunuz bana bir şey almıyorsunuz der 🤣😅diğer eltiler yaptirmazda ben eşime aldırırim bluz etek şalvarlık ayda bir gıda vs ayda bir gider eşim temizliğini vs yapar evini siler süpürür

Merhaba herkese,
Derdin bu mu diyeceksiniz ama sinirim bozuldu.

Kayınvalidem beni sever. Allah var asla kötü niyetlide diyemem. Ben onların profiline çok uygun biri değilim, yaşam şeklimiz biraz farklıdır o yüzden aramızda biraz mesafe vardır ama bana saygı duyar, yemek yerken en önce benim yememi ister, misafir gibi hissettirir, kıymet verir hakkını yemeyeyim. Fakat cahil bir kadın.

Evlendiğimiz ilk sene bana bir eski işleme göndermişti eşimle, hediye olarak. İşleme pislik içinde. Yıkanmamış, sarı sarı lekeler olmuş. Yani o şekilde birine yollanmaz. O zaman da asabım bozulmuştu ve eşime söylemiştim. "Annem kötü niyetli değil de işte yol yordam bilmiyor at çöpe gitsin" dedi tamam dedim. Bir de ablası da yanında bu bana gönderilirken, o da bunu yollama diye dememiş galiba.

Geçen günde evindeyken bana örtü vermek istedi. Poşete koymuş ben bakmadım. Al kullanırsın dedi. Yok mok dedim çok ısrar etti uğraşamayacaktım tamam dedim. Kendince hediye edince mutlu oluyor kullanırım diye. Eve geldim örtüyü bir açtım ki her yeri lekeli, pislik içinde. (sandık lekesi değil, yemek, içecek vs dökülmüş) .Yıkanmadan etmeden öylece vermiş. Hatta lekeleri görünce sonra aklıma geldi, biz oradayken üstünde yemek yedik o örtünün. Öylece toplayıp vermiş bana. Dikkat etmedim tabi poşette olunca. O bana iyilik yaptığını, sevdiği bir şeyi hediye ettiğini sanıyor ama benim sinirim o kadar bozuluyor ki. Hoş ablası da ordaydı ve o da hiç demedi mi "anne bu ne ya böyle mi verilir".

Ya iyi insanlar, benimle bir sorunları yok benim de onlarla yok. Ama bu durum beni o kadar rahatsız etti ki. Örtüyü eşimin kafasında paralamak istiyorum. Tartışma çıkacak onu da biliyorum. "Annem cahil bir kadın, kötü bir niyeti yok haklısın ne var at çöpe gitsin bana niye söylüyorsun" vs diyecek. Ben eşime gidip annesini bu konuda uyarması gerektiğini söyleyeceğim çünkü sinirim tepemde şuan. "Beni böyle işlerle uğraştırma, alma, üzülecek şimdi, ben niye gidip konuşayım" diyecek iyice kavga çıkacak evde.

Fikirlerinizi almak istiyorum.
Bence sen kaynananı gördüğünde deki anne o örtüyü çöpe atıcaktın herhalde yanlışlıkla bana verdin çok kötü durumdaydı eşim kullanmamı istemedi bu ne çöplük bu çöpe at dedi bende çöpe attım de yani yoksa kullanırdım falan de😂

Adamın suçu ne tam olarak?
Annesine çemkirmemek ,annesini terslememek vs
Adam çöpe at demiş başkasi olsa belki olay çıkarırdı cahil dedigi kadın çok ta cahil değilmiş ki böyle bir evlat yetiştirmis yemeğin tuzu yok diye göz patlatan erkekler her gün şiddete uğrayan kadınlar bir makarnayı bile bulamayanlar var
En azından eşi annemi biliyorsun işte çöpe at demiş ters bir tavır da sergileyebilirdi

Bunu anlamıyorum işte kaynanaya cahil görgüsüz şeytan vs diyenleri o evli oldugun adamı o kadın büyüttü iş sahibi meslek sahibi yaptı siz evlenirken o beğenmedigin kaynana kaynata düğün vs yaptılar o zaman hiç birşey talep etmeyeceksiniz aileden
Değil mi ya.Ne olursa olsun evli olduğun insanı o kadın büyütmüş.Erkekler de bi garip olmuş.Kayınvalidem biz eşimle görüşmeye başlamadan çok önce vefat etmiş .Annesinin evlilik yüzüğünü eğer evlenirsem eşime takarım demiş eşim de.Çok eski bir yüzük.Biz görüştüğümüzde eşim annemin yüzüğünü takar mısın dedi?Seve seve takarım dedim.Tabi bana bayağı büyüktü.Parmağıma göre yaptırdım üç yıldır seve seve takıyorum.Ne olacak sanki.Ölümün olduğu şu dünyada maddi olan hiçbir şey in kıymeti yok ama parmağımdaki yüzük çok kıymetli benim için.

Değil mi ya.Ne olursa olsun evli olduğun insanı o kadın büyütmüş.Erkekler de bi garip olmuş.Kayınvalidem biz eşimle görüşmeye başlamadan çok önce vefat etmiş .Annesinin evlilik yüzüğünü eğer evlenirsem eşime takarım demiş eşim de.Çok eski bir yüzük.Biz görüştüğümüzde eşim annemin yüzüğünü takar mısın dedi?Seve seve takarım dedim.Tabi bana bayağı büyüktü.Parmağıma göre yaptırdım üç yıldır seve seve takıyorum.Ne olacak sanki.Ölümün olduğu şu dünyada maddi olan hiçbir şey in kıymeti yok ama parmağımdaki yüzük çok kıymetli benim için.
Şimdi çoğu genç hiç borçsuz vs evleniyor aileler yükleniyor tüm masrafları vs ondan bence birşeye sahip olmak için bir uğraş çaba olmuyor ondan hepsi
Birde ne Kaynanalar eşler var insani doğduğuna pişman ederler şiddet vs vs
Kadın hep iyi davranmış hiç ses etmemiş

Annesine çemkirmemek ,annesini terslememek vs
Adam çöpe at demiş başkasi olsa belki olay çıkarırdı cahil dedigi kadın çok ta cahil değilmiş ki böyle bir evlat yetiştirmis yemeğin tuzu yok diye göz patlatan erkekler her gün şiddete uğrayan kadınlar bir makarnayı bile bulamayanlar var
En azından eşi annemi biliyorsun işte çöpe at demiş ters bir tavır da sergileyebilirdi
Yani bazı kadınların huzur bozmak için özel bir çaba sarf ettiğini düşünüyorum artık, al at çöpe, niye adamın başının etini yiyiyorsun.

Yani bazı kadınların huzur bozmak için özel bir çaba sarf ettiğini düşünüyorum artık, al at çöpe, niye adamın başının etini yiyiyorsun.
Kaosdan beslenen çok var bir şekilde kaos vs yaratıp erkeği kardeşlerinden anne babasından koparıyor

Merhaba herkese,
Derdin bu mu diyeceksiniz ama sinirim bozuldu.

Kayınvalidem beni sever. Allah var asla kötü niyetlide diyemem. Ben onların profiline çok uygun biri değilim, yaşam şeklimiz biraz farklıdır o yüzden aramızda biraz mesafe vardır ama bana saygı duyar, yemek yerken en önce benim yememi ister, misafir gibi hissettirir, kıymet verir hakkını yemeyeyim. Fakat cahil bir kadın.

Evlendiğimiz ilk sene bana bir eski işleme göndermişti eşimle, hediye olarak. İşleme pislik içinde. Yıkanmamış, sarı sarı lekeler olmuş. Yani o şekilde birine yollanmaz. O zaman da asabım bozulmuştu ve eşime söylemiştim. "Annem kötü niyetli değil de işte yol yordam bilmiyor at çöpe gitsin" dedi tamam dedim. Bir de ablası da yanında bu bana gönderilirken, o da bunu yollama diye dememiş galiba.

Geçen günde evindeyken bana örtü vermek istedi. Poşete koymuş ben bakmadım. Al kullanırsın dedi. Yok mok dedim çok ısrar etti uğraşamayacaktım tamam dedim. Kendince hediye edince mutlu oluyor kullanırım diye. Eve geldim örtüyü bir açtım ki her yeri lekeli, pislik içinde. (sandık lekesi değil, yemek, içecek vs dökülmüş) .Yıkanmadan etmeden öylece vermiş. Hatta lekeleri görünce sonra aklıma geldi, biz oradayken üstünde yemek yedik o örtünün. Öylece toplayıp vermiş bana. Dikkat etmedim tabi poşette olunca. O bana iyilik yaptığını, sevdiği bir şeyi hediye ettiğini sanıyor ama benim sinirim o kadar bozuluyor ki. Hoş ablası da ordaydı ve o da hiç demedi mi "anne bu ne ya böyle mi verilir".

Ya iyi insanlar, benimle bir sorunları yok benim de onlarla yok. Ama bu durum beni o kadar rahatsız etti ki. Örtüyü eşimin kafasında paralamak istiyorum. Tartışma çıkacak onu da biliyorum. "Annem cahil bir kadın, kötü bir niyeti yok haklısın ne var at çöpe gitsin bana niye söylüyorsun" vs diyecek. Ben eşime gidip annesini bu konuda uyarması gerektiğini söyleyeceğim çünkü sinirim tepemde şuan. "Beni böyle işlerle uğraştırma, alma, üzülecek şimdi, ben niye gidip konuşayım" diyecek iyice kavga çıkacak evde.

Fikirlerinizi almak istiyorum.
eşinizin kafasında neden paralamak istediğinizi anlamıyorum
Adam anacı bi tip de değil yani at çöpe demiş daha ne desin
Sinir bozucusunuz

Talep ettiğimizi nereden çıkardınız ? Tabiki etmedik ve hala onlara maddi manevi biz bakıyoruz. Ben kayınvalidemi sevmiyorum demedim ama bu tarafı beni çok kızdırıyor. Bunu izah ettim sadece. Beddua eden mi dersin dünya laf yazan mı dersin. Arkadaşlar olay çıkarıcam demedim. Ama yediğin içtiğin üzerinde affedersin b*k gibi olan bir örtüyü de birine hediye etmezsin. Adab-ı muaşeret yani.

Son düzenleme:
Temizlikle alakalı ikinci konunuzda yazmayı düşünüp vazgeçtiğim yorumu yapacağım. Bence siz temizlik ve hijyene takıntılı olduğunuzdan hep bu tarz konularla sınanıyorsunuz. İnsanın hassasiyeti neyeyse derdide onu hep oradan bulur.

Kayınvalidenizin ikidir aynı şeyi yapması hiç hoş değil. Kirli şey başkasına hediye edilmez. Ancak üstüne basa basa kötü niyetli olmadığını söylüyorsunuz burada işler karışıyor.
Çok mu yaşlı, unutkanlık mı başladı, gözlerimi görmüyor yada örtünün durumuna bakmadan mı verdi gibi bir çok iyi niyetli çıkarım yapmaya sürüklüyor bu bizi.
Diğer hatanız görümcenizi ve kocanızı işin içine katmanız. Kocanız tamamen konu dışı. Görümce belkide annesini uyardı anne verme dedi ama kayınvalideniz dinlemedi. Bu ihtimalde kayınvalideniz iyi niyetli değil.

Yapacağınız şey o an poşeti açıp reddetmekti. Bunu kaçırdınız. Ama hem kötü niyetli değil deyip hem öfkenizi görümce ve eş üzerine yansıtmak sağlıklı olmaz.

Eşinizle elbette tartışmayın bunun için ama , eski püskü lekeli hor kullanılmış şeyde hediye diye kimseye verilmez , illa verilecekse lekesiz ( sandık lekesi bile olsa) yırtık söküksüz verilir yani.
Ne bu özensizlik.
Ne verirse versin ısrarda etse almayın bence bir daha.
Asla almam böyle şeyleri bir daha. Zamanımız yoktu keşke açıp bakıp "yok istemiyorum" diyip sinirimin bozulduğunu belli etseydim. Bir daha olursa "istemiyorum" diyeceğim ama bu tavrının da beni rahatsız ettiğini bilsin istiyorum. Çok mu yumuşak başlı buldu beni anlamıyorum.

Talep ettiğimizi nereden çıkardınız ? Tabiki etmedik ve hala onlara maddi manevi biz bakıyoruz. Ben kayınvalidemi sevmiyorum demedim ama bu tarafı beni çok kızdırıyor. Bunu izah ettim sadece. Beddua eden mi dersin dünya laf yazan mı dersin. Arkadaşlar olay çıkarıcam demedim. Ama yediğin içtiğin üzerinde affedersin bok gibi olan bir örtüyü de birine hediye etmezsin. Adab-ı muaşeret yani.
Ben sizin için değil genelleme yaparak yazdım

Ay sandık lekesi değil allah aşkına kırk kere yazdım. Yemek dökülmüş, kola dökülmüş onların lekesi var üstünde. Yemek yemişler üstünde yani.
Hakkaten düşüncesiz birisi düşüncesiz şeylere kırılır kızar bıkar insan buraya kadar anladım sizi fakat ne dediniz kadının tarzı bu kadın bu kadar görgülü bu kadar düşünceli şimdi ona öğretebilirmiyiz hayır ogretelimmi hayır şimdi bu kadını biliyormu çevresi evet .O zaman ne yapiyoruz ciddiye almıyoruz ister bir köşeye koyun örtüyü isteseniz çöpe atın isterseniz yıkayıp saklayın bilemem her durumda hiç takmam.

Back
X