Kayınvalidemin ses kaydını eşime attım

tubtubtubi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
30
29
3
29
Kızlar merhaba. Devlette öğretmenim. 1.5 yıllık evliydim şimdi boşanıyoruz. Olayı anlatayım öncelikle.

Kızlar kayınvalidem başbaşayken benimle sürekli ters konuşan, beni sürekli azarlayıp hakaret eden eşimi kötüleyen aramızı bozmak isteyen birisiydi. Eşim de bu huylarını bilirdi ama laf arasında birkaç kez “sen bu kadınla düzgün konuşsan o sana böyle demez” gibi şeyler söylüyordu. Bir türlü eşime kendimi kanıtlayamayıp sürekli tartışıyorduk.

Eşimin annesi bana bir hırka ördü, onu da kardeşim kargoya verecekti, eşimin annesi ailemi arayıp 3 gündür hırka sizde çabuk getirin bana ben vericem kargoya dedi.

Annem gece yarısı beni arayıp bu saatte götüremeyiz siz söyleyin yarın götürürüz dedi.
Eşim sordu o kim ne diyor diye annem aradı annen hırkayı istemiş bu saatte dedim, köpürdü köpürdü sakinleştiremedim. 2 gün sonra benden habersiz annesini arayıp sen niye milletin huzurunu kaçırıyorsun diye annesiyle kavga etmiş (uzakta görevdeyken) sonra bana telefonda dedi ki bilgisayara geç annem seni ararsa ses kaydı al bana at.

Ben de gayet düzgün konuştum kendimi ifade etmeye çalıştım kadın bana tehditler savurdu sen beni evladımla kötü edemezsin, bu iş çok kötüye gider tarzında. Ben de eşime attım.

Şimdi eşim boşanma aşamasına geldiğimiz için beni her yerden vurmaya çalışıyor. Anneme söylicem şikayetçi olacak senden, ses kaydının 2-5 yıl hapis cezası var, işinden gücünden edeyim seni gör tarzında. Ben anlaşmalı boşanacağım zaten ama çok kinci çok hırslı bir aile yapısı var. Bu şekilde benden şikayetçi olsalar hapis cezası alır mıyım? Bu yüzden de devlet memurluğundan atılır mıyım?

Hayır, bir hukukçu arkadaş eğer delilleri başka türlü elde edemiyorsanız ses kaydını da mahkemeye sunabilirsiniz demişti. hukukçularda da farklı görüşler mevcut. annene tehdit ve hakeret davası açacağım avukatımla desen ne olur ? hukukçu arkadaşlar söylesin.

anlaşmalı boşandığımız için yok malesef

hukuki bilgim yok, burda belki hukukçu arkadaşlar fikir verebilir. ancak ciddi sonuçları olabilecek bir şey olduğunu düşünüyorsanız kendiniz bir hukuk bürosuna gidip yüzyüze danışın bu konuyu bence.

Kızlar merhaba. Devlette öğretmenim. 1.5 yıllık evliydim şimdi boşanıyoruz. Olayı anlatayım öncelikle.

Kızlar kayınvalidem başbaşayken benimle sürekli ters konuşan, beni sürekli azarlayıp hakaret eden eşimi kötüleyen aramızı bozmak isteyen birisiydi. Eşim de bu huylarını bilirdi ama laf arasında birkaç kez “sen bu kadınla düzgün konuşsan o sana böyle demez” gibi şeyler söylüyordu. Bir türlü eşime kendimi kanıtlayamayıp sürekli tartışıyorduk.

Eşimin annesi bana bir hırka ördü, onu da kardeşim kargoya verecekti, eşimin annesi ailemi arayıp 3 gündür hırka sizde çabuk getirin bana ben vericem kargoya dedi.

Annem gece yarısı beni arayıp bu saatte götüremeyiz siz söyleyin yarın götürürüz dedi.
Eşim sordu o kim ne diyor diye annem aradı annen hırkayı istemiş bu saatte dedim, köpürdü köpürdü sakinleştiremedim. 2 gün sonra benden habersiz annesini arayıp sen niye milletin huzurunu kaçırıyorsun diye annesiyle kavga etmiş (uzakta görevdeyken) sonra bana telefonda dedi ki bilgisayara geç annem seni ararsa ses kaydı al bana at.

Ben de gayet düzgün konuştum kendimi ifade etmeye çalıştım kadın bana tehditler savurdu sen beni evladımla kötü edemezsin, bu iş çok kötüye gider tarzında. Ben de eşime attım.

Şimdi eşim boşanma aşamasına geldiğimiz için beni her yerden vurmaya çalışıyor. Anneme söylicem şikayetçi olacak senden, ses kaydının 2-5 yıl hapis cezası var, işinden gücünden edeyim seni gör tarzında. Ben anlaşmalı boşanacağım zaten ama çok kinci çok hırslı bir aile yapısı var. Bu şekilde benden şikayetçi olsalar hapis cezası alır mıyım? Bu yüzden de devlet memurluğundan atılır mıyım?

Tabi ki atılmazsınız olur mu öyle şey, öyle olsa ortalıkta binlerce ses kaydı dolaşıyor oradan oraya atılıyor, sokakta insan kalmaz. Siz de onu tehdit edin, anlaşmalı boşanmam süründürürüm, tazminat alırım o ses kaydıyla diye, sinmeyin sindirmek için yapıyor çünkü

Devlet sırrı değil ya panpa altı üstü yaşlı bir cadalozun bik bik etmesini kayda almışsın. Millet adam öldürüp elini kolunu sallayarak çıkıyor, merak etme bunun için ceza almazsın. Mahkemeye vermez bence bir bk yiyemez sakin ol. ararsa da oldu, savcıya da anandan selam söyle derim ben olsam :) Şikayet etse bile boşanma davasında delil olarak kullanıcam o yüzden çektim dersin olur biter.

Bir onceki konunuzda dilekçeyi geri alma durumları vardı, adamı tekrar kabul etmiştiniz. Adamın her sözüne kanıyorsunuz, sizi çok güzel manipüle etmiş. Adam böyle basit bir şeyle bile sizi korkutuyor avucunun içine almış. Muhatap olmayın, konuşmayın onunla sonrasında sağlıklı düşünmeye başlarsınız.

ayrıca denilenler mantıklı bence. sonuçta işinizi etkileyecek bir durum değil kaldı ki boşanma davasına en fazla delil olarak kullanır. eski kv ses kaydı işinizle hiçbi alakası olamaz bencede. ha ikinizin arasında dava olsaydı o zaman haksız duruma düşecek delil olurdu ama devlet napsın kaynasıyla tartışan memurunun ses kaydını :D özel mesele sonuçta.. bence sizi bastırmaya çalışıyo susmayın sizde çirkefleşin yoksa önünü alamazsınız belli bunlar ne kalitede insancıklar

Eğer ses kaydında hakaret ve küfür varsa sizde ona daha açın. Ne saçma birşey eşiniz böyle yaparak ne elde etmeye çalışıyor?
Muhtemelen anlaşmalı boşanma olacağından aralarında bir protokol imzaladılar, o protokolü yerine getirmeme ve üzerine bir de maddi manevi tazminat alma cin fikirliliği yapıyorlar anne oğul, ses kaydı alma fikrini annesi vermiştir ama unuttukları bir şey var kayıtta tehdit var.
Konu sahibesi haberleşmenin gizliliğine aykırı davranmış ama karşı taraf da tehdit etmiş, karşılıklı dava açarlar.

Ses kaydı almanızı eşiniz istemiş doğrımu anladım. O zaöan ses kaydını, almamı sen istemiştin. Bunun da kaydı da var elimde diyin. Hem annene hakaret davası hem de bana kötü niyetle tuzak lurmandan dolauo sana da dava açarım diyin

Back
X