Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

3 evin yükü benim üstümde diye övgü bekliyor kv :hamarat: yemekleri ne vakit getiriyor? erken oturabilirseniz sofraya onunkiler ertesi güne kalabilir. ya da önce kendinizinkini servis edebilirsiniz.

Sürekli yemek gönderen kvdem olsun çok isterdim . Yemekleri alırdım hiçte gocunmazdım . Evde yemek çeşidini ve miktarını az yapardım . Hatta arada canımın çektiği zor yemekleri anne sen çok güzel yapıyorsun diye gazlayıp sipariş verirdim . Ayy hayali bile güzel . Benim için bu dert değil bir lütuf olurdu valla 😊

Ayrıca dışarıda insanlar yemek yapmıyor , ütü yapmıyor vs laflarınada pek takılmazdım . Kimseye göre değil kendime göre yaşıyorum çünkü . Milletin hakkımda dedikleri şeye göre şekil alamam.

Onun fikirlerine karşı bişey söyleyince küsüyor kızıyor ardından yüzü düşük söylene söylene oradan gidiyor
Yani? O onun problemi. Dogru olduguna emin oldugunuz, sizi etkileyen bir konuyu muhattabina lisani munasiple soylediginizde o muhattap bozuluyorsa o tamamen onun problemi halini alir

Sizde yaptiginiz yemekleri ona gonderin hem cesit fazla olur.Hemde o da empati yapma sansina sahip olur.
Biz 3 kişiyiz onlar 6 kişi bu zamana kadar günlük, taze ,hergün farklı çeşit olsun diye az yapmaya alıştım.O ise herşeyi fazla fazla yapar.Herşeyi stokludur 10 -15 paket yedeği vardır.Ben öyle değilim kredi borcumuz var diye en fazla 1 yedek paket oluyor.Cimri insanın yemeği hastalık yapar diyo .Mesela bi keresinde Kayseri yağlaması yapmıştım.Hep beraber yedik .Yerken diyo ki bu ne lahmacun yaparım bunun yerine dedimki anne bunun özelliği bu dediki hiç uğraşamam lahmacun yaparım

Onun fikirlerine karşı bişey söyleyince küsüyor kızıyor ardından yüzü düşük söylene söylene oradan gidiyor

Eşinize de bozuluyordur, küsüyordur o zaman. Kendi yapamadiginiz seyi adamdan niye istiyorsunuz?

Hani bazi durumlar vardir ben de karismam direkt eşimi muhattap ederim ama bu pek oyle birsey de değil.

Madem kusmesi bu kadar sorun oluyor afiyetle yiyin yemekleri, soylediklerini de duymazdan gelin. Bu arada kaynanam her aksam bana yemek yapsa getirse ve tek sorun etrafta "yemek yaptigini" soylemesi olsa hiç takmazdim. 😁

Kız dua et yemeğe size gelmiyor dolutarafından bakıp şükretmek lazım neyse buna şükrettiysek geçelim birde bardağın diğer tarafına elalemin yanında 3 evin yemeği üstüme diyormuş Valla kafasında kırarım o yemekleri😂😂 konusun rahatlayın gönderme anne kaldı hep çöpe attım bayatladı ziyan günah israf deyin anlamayacaktır büyük ihtimalle göndermeye devam edecektir e artık sizde yemeğin içinden saç çıktı fena oldum falan deyin soğutun onu yemek yapmasın

Acaba eşin yemeklerini mi beğenmiyor da anne sen gönder diyor valla keşke bugün yemek yapmasam diye hayal ediyorum bazen ne için öyle yaptığını cozemedim
Anne yemeği daha farklı olur benimkini beğenmezse üzülürüm ama en azından bilirim ki beğenmiyo .Ne bileyim üzülüyorum evdeki yemekler ziyan olunca bi heves yapıyorum

Gönderdiği zaman “anne bekle, ben de yemek yapmıştım. Tabağı dolu iade etmek sünnettir” deyin. Yemek çeşitliliği olmuş olur. Yemek değiş tokuşu yaptığınız için de yaptığınız yemekler israf olmaz. Başka bir çözüm gelmedi aklıma.

Gönderdiği zaman “anne bekle, ben de yemek yapmıştım. Tabağı dolu iade etmek sünnettir” deyin. Yemek çeşitliliği olmuş olur. Yemek değiş tokuşu yaptığınız için de yaptığınız yemekler israf olmaz. Başka bir çözüm gelmedi aklıma.
Benim yaptıklarımı yemiyolar tezgahın üstünde üstü peçeteli gördüm kaç kere

Olsun böyle böyle belki göndermekten vazgeçer. Yemek yapabildiğimizi, oğlunu aç bırakmadığınıza ikna olur. 😊 peki gerçekten iyi niyetle mi kötü niyetle gönderdiğini düşünüyorsunuz?

Sizden çıkmış olur ne yaparlarsa yapsınlar 🙄 sana gönderdiğini kaynanan düşünmüyor ne yapıyor diye ..ya yemekleri bir sekilde ziyan etmeden tuketeceksiniz yada konusip getirmesini engelleyecek siniz ...

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Bu duruma onceden ne munasebet niye yapiyor, gonderiyor derdim. Ben pek baskasinin yemeklerini yiyemem esim yesin ben kendimce takilirim suan, az yerim kilo almam, canima minnet bulur hic yemek telasina girmezdim.

Esiniz niye bugun yemek yok derse de annen verir diye yapmadim der gecersiniz ^^

Birkac zamandir hic hevesim yok, zaten canim istemezse, keyfim yoksa makarna bile kotu oluyor.
Diyelim kayinvalide yemek gonderdi esinize ders veresiniz varsa kendi yemeginizi yeyin, ertesi gune koyun onun yemegini siz de bi sonraki gun yemekle ugrasmamis olursunuz ya da yari yari koyun sofraya. Kac cesit yemek veriyor ki?

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Yemek göndermesi güzel bisey, size değer veriyor. Tek oğlunu çağırıp da yedirebilir. Benim kaynanam da sürekli yemeğe çağırır siz iki kişi iz ben yapacam sen yiyeceksin der artan yemekleri benimle beraber yollar, bize yemeğe geldiğinde bile elimi sürdürmez en üstünde tutar. Korona olduğumda annemlerde karantinada oldugu için 15 gün bana yemek gönderdi. A dan z ye. Ama asla. Lafını yapmadı hicbizamann. İyilik Yapacaksa arkandan konuşmasın. Konuscaksada yollamasin net bi dille söyle.

Back
X