Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

Siz de ona gönderin hem de her gün. yemek var gönderme derse de ben de yok demiyorum ki afiyet oldun deyin. Hatasını anlasın. Elbet yemek gönderilir ama bu hem sık sık olmaz hem de ev sahibi yemeğimiz var gönderme dediği halde gönderilmez, kayinvalideniz yanlış yapıyor yani.

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Böyle hinlik yapan insanlar kendi dertlerine düşsün inşallah

Ya konuşacaksınız haftada 1 2 göndersin, ya da aynı binadaymışsınız zaten yaptıklarınızdan sizde ona verin.

Biz 3 kişiyiz onlar 6 kişi bu zamana kadar günlük, taze ,hergün farklı çeşit olsun diye az yapmaya alıştım.O ise herşeyi fazla fazla yapar.Herşeyi stokludur 10 -15 paket yedeği vardır.Ben öyle değilim kredi borcumuz var diye en fazla 1 yedek paket oluyor.Cimri insanın yemeği hastalık yapar diyo .Mesela bi keresinde Kayseri yağlaması yapmıştım.Hep beraber yedik .Yerken diyo ki bu ne lahmacun yaparım bunun yerine dedimki anne bunun özelliği bu dediki hiç uğraşamam lahmacun yaparım

Mesela o söze neden alındınız

Bilmeyen herkes bu yorumu yapar o yemeğe

Ben bunu yaptım sen de lahmacun yaparsın onu yeriz deyin geçin

Hem borcumuz var diyorsunuz hem yemekten şikayetçisiniz

Kv belki de yardım olsun, bir kap yemek katkım olsun diyor bilemeyiz

Lakin neden dökülüyor yemekler

Ramazan vakti yemek ismi yazmayalım da görümcem zor hazırlanan X yaptığında bir kavanoza koyar gönderir

Oğlum sevmez, yemeği bize gönderdiğinde sıcak yeni pişmiş olur vs ama o saatte bizim evin yemeği ya yenmiş ya da pişmiştir

Ben de olağan sofrayı kurar ondan geleni atarım dolaba

Ertesi gün de çeşidin birini o yemek olarak planlarım, oldu bitti

Eşim ertesi güne kalınca yemiyor dediğiniz yemeği sofraya, diğerini dolaba koyun

Evde çocuk da var galiba, öğlen de eşiniz olmasa da çocuk ve siz varsınız, o öğünü bu şekilde idare edersiniz ya da eşinizin şikayet etmeyeceği çorba vs kalır, akşama yanına bir şey yaparsınız

Bu durumdan şikayetçi iseniz de net bir şekilde kv ye hem verip hem konuşmasından rahatsız olduğunuzu, küsse de kırılsa da ondan yemek istemediğinizi söyleyin

Bir iki küser sonra yapar bir tabak yemek gönderir

Öyle tatmin olmuyo illa gönderecek.Herşeyi çok göndermez lahmacun yapınca 3 tane

Bu sizin yemeklerin bozulmasına sebep olmaz ki

Yani birer lahmacunla doyuyor musunuz o da bir çeşit olur sofrada diğer yemeklerden de en fazla birer tabak artar o da ertesi gün öğlen yenir biter

Siz de mi kazanla pişiriyorsunuz yemeği

Bizim evde 3 kase çorba pişer örneğin 4. kişi gelirse az koyulur idare edilir ama bir 5. paylaşılamaz

Diğer yemekler de kv yemek öncesi gönderdi ise onlar da eklenir ana yemek ve pilav vs varsa ondan artar pilav biraz çok artar belki

Ama yemekten sonra gelirse gelenin bir ikisi yenir diğeri kalır

Herkes pek bir az mı yiyor, bilemedim

Yasaklar başladı, benim aşçılık günlerim de başladı 5 öğün ne yiyeceğiz bakalım😂

Bir ara benim kayınvalidem de getirirdi her pişirdiğinden :) Bir gün getirdiği yemeği aynı kapta dokunulmamış şekilde buldu dolapta 10 gün sonra. Bilerek atmadım, görsün diye. Bozuldu biraz ama yemek vardı anne sıra gelmedi ama ellerine sağlık yine de dedim. O gün bugündür, pişirdiğini haber verir, yerseniz getireyim yoksa ziyan ediyorsunuz der :)))

Konuşun kayınvalidenizle. Düzene koyun.

Yaptığınız yemeklerden ısrarla sizde anneye yollayın, o da size diyecektir yollama yenmiyor araya gidiyor vs derse sizde o zaman hemen deyiverirsiniz senin yolladıklarında araya gidiyor annecim diye, eşinizi sokmayın araya tavsiye etmem.. kendiniz halledin bu olayı :)

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Kayınvalidenizle açık açık konuşmak istemiyosunuz galiba. O zaman bence siz de kendi yaptığınızdan kayinvalidenize götürün. O yemek yolladığı an tabaklarını boşaltıp ben de bugun bunları yapmıştım diye sizinkilerle doldurup götürün. Belki bi süre sonra anlayıp vazgeçer ya da onun da yemekler ziyan olunca o sizinle konusur getirme ziyan oluyo diye. O zaman söylersiniz bende de ziyan oluyo bu işi bi düzene koyalım artık sen de yollama diye. Ama hiç anlamazsa da direkt açık açık konuşmaktan başka çare yok.

Hergün gönderiyor mu? Belirli zamanlarda gönderiyorsa ona göre gün içinde söylede ben yemek yapmayayım yazık senin gönderdigin yemek israf oluyor de 😁

Almayıp tabağını geri yolla ya da anne yemek yaptım cidden istemiyorum de kestirip at.
Bak kızlar da yazmış konuşmaktan başka çaren yok.

Sende kendi yaptığın yemekten ver. Al anne bende bunu yapmıştım yersiniz de!..

Ay aynı benim kaynanam 😂 benimkide habire çağıedı çağırdı sonra herkesin içinde bana sanki evde yemekmi yapıyorsun dedi😂😂

Back
X